Kącik kibica

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
jagunia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: jagunia » 19 cze 2006, 12:09

Nad Twoim postem musze chwile pomyslec,zeby sie do niego odniesc,ale ja Cie pytam o media a Ty mi podajesz 2 szmatławce
robinho pisze:skoro w tym kraju jest Fakt i Super Expres i wiedża lepiej!

Boże drogi no chyba gorszego przykładu nie mogłeś podać :> Ja bym tego nawet gazetą nie nazwała.
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 19 cze 2006, 12:20

heh, ja wymieniam wszystkie gazety, i wszystkie media, które o przygotowaniu polski do mundialu pisały, a pisały wszytskie!
A więc od branżowych przglądów sportowych, tempo, po wyborczą i "rzepę". Po prostu wszyscy!
A podałem takie ekstremalne, jako przykład mało reprezentatywny, przyznaję.
"Monalizą byłaś mi, marzyłem tylko o tobie
Rysowałem serca dwa, pytałaś po co to robię.

FALUBAZ! Ekstraliga jest już nasza!
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 19 cze 2006, 13:21

robinho pisze:I prosze państwa: gra sie tak jak przeciwnik pozwala
Gra sie tak, aby przeciwnik nie mial za wiele do powiedzenia. Wiec jezeli nam na za wiele nie pozwalal to jest to wina naszej zlej gry. bo jezeli graliby dobrze to sami by sobie pozwalali na wszystko, bez pytania przeciwnika o zgode.
robinho pisze:A słyszałeś kiedyś - trudne słowo - "taktyka" albo - też trudne słowo - "strategia"??
Jajoglowi moga sie glowic nad strategiami, ale zeby wygrywac trzeba strzelac bramki. Zadnej w tym filozofii nie ma.
robinho pisze:Franka też dovbrze, ż enie wziął, bo Franek jest bez formy
to by najwyzej przesiedzial mundial na lawce. Lepszy dobry napastnik bez formy niz kiepski z forma.
alekz
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: alekz » 19 cze 2006, 13:42

To dlaczego nie wziął Sagana...jednego z lepszych napastników w Lidze Portugalskiej radzącego sobie pomimo tego, że grał w jednym ze słabszych klubów i nie mógł liczyc na jakies szczegolne wsparcie w akcjach ofensywnych kolegow z druzyny? Zmienil system na 4-5-1 i na szpicy wystawil Zurawia, ten sie cofal i robilo sie 4-6-0. Sagan jest waleczny, bramkostrzelny i moim zdaniem to on razem z Jeleniem powinni stanowic o sile naszej ofensywy na tych mistrzostwach jak i w eliminacjach ME. Ale, nie zostal powolany dlatego, ze Janas zlapal go kiedys na zgrupowaniu mlodziezowej reprezentacji z piwem w reku, a Dariusz Dudka ktory lubi czasem po pijaku sobie zabic dostal szanse pokazania sie na mundialu.
Media przyczepiaja sie kazdego trenera...moze za wyjatkiem trenerow egzotycznych druzyn. I chyba nikt nie powie, ze u nas nie bylo czego sie przyczepic.
O ile dobrze pamietam, to ostry nacisk mediów sprawiał, że Janas decydowal sie wpuszczac na koncowki spotkan Frankowskiego - ktory byl jednym z tych ktorzy doprowadzili nas do awansu.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 19 cze 2006, 14:10

Maverick pisze: Lepszy dobry napastnik bez formy niz kiepski z forma.

Uhm... Co widać zwłaszcza po Ronaldo, Henrym i Drogbie :]
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 19 cze 2006, 18:47

robinho w 100% się z Tobą zgadzam co do dziennikarzy - napisałeś wszystko co było do powiedzenia na ten temat.
To jest prawda że awans na mistrzostwa to sukces. Przecież od 16 lat nie graliśmy na Mundialu - dopiero teraz się ruszyło: najpierw Korea potem Niemcy. I co byśmy chcieli mistrzostwo świata od razu?! Wiem że mieliśmy szanse na wyjście z grupy no ale nie można mieć też wszystkiego od razu. Jakbyśmy zakwalifikowali się do Mistrzostw Europy to byłby ogromny sukces bo jeszcze nigdy na nich nie graliśmy nawet za czasów śp Kazimierza Górskiego.
Nie ma co juz biadolić że nie zabrał tego czy tamtego - już po sprawie...
Tak czy siak kibicujemy jutro naszym - wierzę w zwycięstwo <banan>
Obrazek
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 19 cze 2006, 18:50

Joasia pisze:Tak czy siak kibicujemy jutro naszym - wierzę w zwycięstwo

a ja sobie myślę, że lepiej by było, gdbyby wtopili. I to wysoko. Dla otrzeźwienia. Bo znów zaczną się bełkoty, że "tak źle nie jest, bo z Kostaryką wygraliśmy" <diabel> <diabel> I listkoludki dalej będą przymocowane do swoich parszywych stołków. Paranoja - w poukładanym kraju taka gra spowodowała by wstrząs i zmiany w federacji, a u nas? No właśnie... :D
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 19 cze 2006, 19:01

go, go ukraine! nas ne podolaty ;)
niesamowici sa, gol w czwartej minucie meczu mnie zaskoczyl, ale w pierwszej minucie drugiej polowy to juz naprawde rozlozyl :D
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 19 cze 2006, 19:17

TedBundy pisze:a ja sobie myślę, że lepiej by było, gdbyby wtopili. I to wysoko. Dla otrzeźwienia.
Tylko nie to, już po meczu z Niemcami miałam takiego doła że teraz to bym się całkiem załamała ;(

A jutro Szwecja - Anglia nie mam pojęcia na kogo stawiać :?
Obrazek
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 19 cze 2006, 19:38

Joasia pisze:A jutro Szwecja - Anglia nie mam pojęcia na kogo stawiać

Ja mysle, ze jednak na Anglie, bo Szwedzi cos nie zachwycaja.

Moj faworyt : Argentyna i Portugalia :)
Awatar użytkownika
jagunia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: jagunia » 19 cze 2006, 19:52

Jestem zmęczona i nie chce mi sie dużo pisać,więc napisze tylko że to co napisałeś
robinho pisze:To co zrobiły media woła o pomstę do nieba!! Media przegrały te mistrzostwa!

To najgłupsza rzecz jaką do tej pory przeczytałam na temat tych MŚ.Oczywiście to moje zdanie i możecie sie ze mna nie zgadzać :D

Aha te 6 czy 7 argumentów jakoś do mnie nie przemawia :?
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 19 cze 2006, 20:02

Anglicy też nie zachwycają a Szwedzi zawsze mają takie głupie szczęście że strzelają w ostatnich minutach <chory>
Do sts nie idę tego stawiać, za duże ryzyko :P
Argentyna ma duże szanse na mistrza ale zobaczymy jak zagra z Holandią :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 19 cze 2006, 20:43

Joasia pisze:Anglicy też nie zachwycają a Szwedzi zawsze mają takie głupie szczęście że strzelają

remis, albo X2, IMO. Anglicy się przeliczą <evilbat> Mecz kategorii no-bet
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 19 cze 2006, 20:55

sercem szwecja, ze względu na pochodzenie dobrego kolegi, z którym zresztą będziemy oglądać ;-)
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 19 cze 2006, 20:58

alekz pisze:To dlaczego nie wziął Sagana...jednego z lepszych napastników w Lidze Portugalskiej radzącego sobie pomimo tego, że grał w jednym ze słabszych klubów i nie mógł liczyc na jakies szczegolne wsparcie w akcjach ofensywnych kolegow z druzyny?
Jeden ze słabszych klubów to mało powiedziane..
Ciekawe jak Ukraina zagra :)
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 19 cze 2006, 20:59

alekz pisze:To dlaczego nie wziął Sagana...jednego z lepszych napastników w Lidze Portugalskiej radzącego sobie pomimo tego, że grał w jednym ze słabszych klubów i nie mógł liczyc na jakies szczegolne wsparcie w akcjach ofensywnych kolegow z druzyny?
Jeden ze słabszych klubów to mało powiedziane..
Ciekawe jak Ukraina zagra :)
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 19 cze 2006, 21:01

robinho pisze:Uważam, że w meczu z Niemcami pokazał klasę, że ma papiery na bycie selekcjonerem
Hmm no nie żartuj. W meczu z Niemcami popełnił ten sam błąd co z Ekwadorem. Ten człowiek nie uczy sie nawet na własnych błędach mimo że co krok mu je dziennikarze wytykają.
robinho pisze:Byliśmy na straconej pozycji w opinii wszystkich i naprawdę niewiele brakowaało.
Do czego niewiele brakowało? Do tego że Niemcy nam mogli strzelić 8 bramek a my żadnej? Nad czym tu sie zachwycać? Nad tym że przez cały okres czasu oglądaliśmy obrone Częstochowy w meczu w którym mieliśmy wygrać aby zachowac szanse na awans? w ogóle nie podjeli gdy, a w wybijaniu piłek to sie specjalizują Trynidady, widać że aspirujemy do ich poziomu. Niemcy w tym meczu rozdawali karty, ze przegralismy tylko 1-0 to wyłacznie zasluga ich nieskutecznosci bo robili z nami co chcieli podczas gdy my mielismy ze 3 niegrozne wyjacia w ciagu 90 minut gry w spotkaniu o być albo nie być.
robinho pisze:1. Mecz z Anglią - mieliśmy awans w kieszeni, ładnie gralismy, Franek strzelił gola. ale w prasie pojawiły sie głosy, że słabo grali, że trza przebudować, etc etc.

Bo grali słąbo i to bardzo. W ciągu całego meczu mamy jedynie jedną akcje z której strzelamy gola. Niazsłużonego gola z przebiegu gry. Murowanie bramki i zero ofensywy. Anglicy robią z nami co chcą. Powinni nam nabić kilka bramek, to by lepiej oddawało to co sie działo na boisku. Gra a raczej brak gry z naszej.
Ogladałem 3 dni wcześniej mecz Austriaków z Anglikami, i goście zagrali naprawde dobrze. Grali ofensywnie nie ograniczali sie tylko do wybijania i modlitwy o jak najmniejszy wymiar kary. Mieli sporo okazji w tym poprzeczki. JEdnym słowem zagrali z jajami czyli tym czego u kadry Janasa nigdy nie zoabczylismy. A co robi Janas w tym meczu? Daje popis swojemu antytalentowi trenerskiemu. Obrońce Lewandowskiego, najwiekszą surowizne w drużynie wstawia na środek pola <boje_sie>. W przerwie zaś zdejmuje Smolarka, jedynego piłkarza który miałby szanse coś w tym meczu zdziałaś. Przynajmniej do błędu ze Smolarkiem sie później przyznał...
robinho pisze:Wygramy, wyjdziemy z grupy - - będzie gładko. Same Haiti trafiliśmy w grupie! Same Haiti - czytaj: Niemcy - gospodarz mistrzostw jeden z faworytów imprezy, Ekwador - 3 drużyna Ameryki Pd, w której prym wiedzie Brazylia i Argentyna!, i Kostaryka, nieobliczalny zespół, który też potrafi grac, i jak ma dizęń to potrafi wygrac z kazdym.
Gdyby nie stadion położony na wysokości 3 tys. metrów n.p.m. tej drużyny nie byłoby na mundialu. Przyjezdni, którzy tam przyjeżdzali nie łapali tchu i mamy główny powód zwyciestw. A jak sie prezentowali na wyjeździe? W eliminacjach: 4pkt w 9 spotkaniach, w meczach towrzyskich przdmundialowych: jedna wygrana i remis w 6 meczach z czego sotyatni przegrany z reprezentacją... Macedonii. Ponadto w meczach niezliczanych do statystyk przegrali z niajaką reprezentacją Katalonii (?) a w spraingu z reprezntacją studentów Niemickich stracili 3 gole. Śmiech na sali. Wiem wiem, mecze towarzyskie rządza sie swoimi prawami ale to poakzuje klase zespołu. Z Kostaryką jest jeszcze gorzej, również tłukli ich pół amatorzy w sparingach. Dostali 4-0 od grajacej niepełnym skłądem Ukrainy. Jednym słowem grupa trafiłą nam sie najsłabsza z możliwych.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 19 cze 2006, 21:03

1:0 dla Tunezji !!!! <hahaha> <hahaha> <hahaha> <hahaha> <hahaha>
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 19 cze 2006, 21:03

Jutro prawdopodobnie wygramy bo Kostaryka to totalni outsiderzy jednak dla dobra polskiej piłki nożnej przydałaby sie porazka bo tak jak Ted mówił zaczną sie gadki: a może niecj Janas zostanie, a może jest dobry, a może to a moze tamto...
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 19 cze 2006, 22:29

VIVA ESPANA

Fabregas powinien grać od początku :D
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 19 cze 2006, 22:45

Ło Jezu ale Hiszpanie gromią Tunezję w kilka minut 3:1 <boje_sie>
Obrazek
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 19 cze 2006, 22:46

Hiszpania może wreszcie coś na tym Mundialu zwojuje. <hmm>
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 19 cze 2006, 22:49

Możliwe, tyle czasu im kiepsko szło na dużych imprezach ale pierwsza połowa zachwycająca nie była.
Obrazek
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 19 cze 2006, 22:51

Hiszpanie grają najładniejszą piłke z europejskich reprezentacji. Mam nadzieje że po tym mundialu nikt w Hiszpani nie bedzie wypominał hasła "gramy pieknie jak nigdy, przegrywamy jak zawsze".
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 19 cze 2006, 23:01

tanebo pisze:Hiszpanie grają najładniejszą piłke z europejskich reprezentacji.

W tym momencie chyba tak. Chociaż Czesi ze Stanami też byli fantastyczni. Zobaczymy co z Włochami pokażą.

Natomiast dziwnie brzydko (chociaż skutecznie) gra Portugalia biorąc pod uwagę, że od Euro skład się praktycznie nie zmienił.
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 19 cze 2006, 23:06

Mi też gra Portugalii się wcale nie podoba.
A ten Ronaldo to myśli że taka gwiazda jest i kiwa się, kiwa i nic z tego nie ma <chory>
Obrazek
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 19 cze 2006, 23:10

To prawda Ronaldo to już taki młodociany gwiazdorek, nie lubie go, a Hiszpanie od zawsze grali piękną piłke (nie licząc ostatnich ME) tyle że nie szło to w parze z wynikami.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 20 cze 2006, 12:24

Chciałabym, żeby Ekwador dziś wygrał z Niemcami, albo choć zremisował. To by mogło oznaczać, że w 1/8 finału zobaczymy mecz Anglia-Niemcy. :]
A słyszeliście, że może Rasiak dziś zagra?

I takie inne pytanie. Na jakim kanale oglądacie mecze, w TVP czy w paśmie Polsatu (Polsat Sport, Polsat Sport Extra)? Gdzie są Waszym zdaniem lepsi komentatorzy?
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 20 cze 2006, 12:31

I takie inne pytanie. Na jakim kanale oglądacie mecze, w TVP czy w paśmie Polsatu (Polsat Sport, Polsat Sport Extra)? Gdzie są Waszym zdaniem lepsi komentatorzy?

Komentarz na Polsacie nieporównanie lepszy, Strejlau jako analityk na głowę bije Gmocha, który się nie umie wysłowić, (chociaż Engel też jest OK), ale śmieszy mnie studio na Polsacie z tymi brawami, no i gadające głowy też Tvp lepsze zaprasza. Tak więc wychodzi chyba 2-2 :P
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 20 cze 2006, 13:14

Maverick pisze:Jajoglowi moga sie glowic nad strategiami, ale zeby wygrywac trzeba strzelac bramki. Zadnej w tym filozofii nie ma.

futbol się rozwija maverick.
Na początku grało się tylko do przodu, lata 90 to była era skrzydłowych, pod koniec lat 90-tych zaczęło się grać prostopadłą piłką i tak jest do teraz. Kto został w tyle, i gra starodawny futbol ten się już nie liczy.
I wtym jest filozofia, bo zawodnik, który "nia czyta gry" we wspólczesnej piłce nie jest piłkarzem.
alekz pisze:O ile dobrze pamietam, to ostry nacisk mediów sprawiał, że Janas decydowal sie wpuszczac na koncowki spotkan Frankowskiego - ktory byl jednym z tych ktorzy doprowadzili nas do awansu.
to fakt, tego tez nie rozumiałem. Tym bardziej, że Franek jak już wszedł do reprezentacji to szybko zyskał przydomek "Franek - łowca bramek", zmieniony poźniej na "Franek - łowca Hiszpanek".
TedBundy pisze:a ja sobie myślę, że lepiej by było, gdbyby wtopili. I to wysoko. Dla otrzeźwienia. Bo znów zaczną się bełkoty, że "tak źle nie jest, bo z Kostaryką wygraliśmy" I listkoludki dalej będą przymocowane do swoich parszywych stołków. Paranoja - w poukładanym kraju taka gra spowodowała by wstrząs i zmiany w federacji, a u nas? No właśnie...

Ty jesteś zwolennikiem rozwiązań rewolucyjnych, ja ewolucyjnych. Uważam, że Janas powinien zostać, bo już "wie jak to jest" i nastepnym razem uniknie błedów, które popełnił teraz. Po prostu.
Joasia pisze:Tak czy siak kibicujemy jutro naszym - wierzę w zwycięstwo

ja tak samo!! <browar>
tanebo pisze:Do czego niewiele brakowało?
do remisu, rzecz jasna (zabrakło 2 minut).
tanebo pisze:Gdyby nie stadion położony na wysokości 3 tys. metrów n.p.m. tej drużyny nie byłoby na mundialu.

Guzik prawda! To samo mówili o niegdyś o Boliwii. I co? Boliwia awansowała? Nie.
tanebo pisze:JEdnym słowem zagrali z jajami czyli tym czego u kadry Janasa nigdy nie zoabczylismy.

z jajami zagraliśmy oba mecze z Austriakami! Tymi co ich chwalisz. Awans wywalczyliśmy? Wywalczylismy. Zwycięzców sie nie sądzi.
tanebo pisze:a może niecj Janas zostanie, a może jest dobry, a może to a moze tamto...
Janas jest dobrym trenerem, nawet jeśli nie wygramy z Kostaricą :PP
Sir Charles pisze:Fabregas powinien grać od początku
Fajnie łepek gra
"Monalizą byłaś mi, marzyłem tylko o tobie
Rysowałem serca dwa, pytałaś po co to robię.

FALUBAZ! Ekstraliga jest już nasza!

Wróć do „Wszystkie inne tematy”