Kącik kibica

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
jagunia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: jagunia » 14 cze 2006, 23:28

Widać jak jesteś z nimi.Ten nic nie zrobił,ten tylko biegał a ten to debil<brawo>
Z Ekwadorem dali dupy.Dziś zagrali dobrze.Możesz mówić co chcesz,ale mnie wkur.wia takie gadanie i tyle censored
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 14 cze 2006, 23:29

i przedewszytskim przywrócić lige do ogólnodostepnej telewizji bo jak do cholery w Polsce popularyzowac piłke nożna i podnosic standard ligi skoro nie można nawe jej obejrzec...
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 14 cze 2006, 23:30

Jedyny zly zawodnik tego meczu - Janusz. W 3 minuty mieli strzelic 5 bramek? czy 6? pol godziny wczesniej zdjalby kartki to by jeszcze wygrac mogli. Szkoda. Brawo panowie :) brawo Boruc. Teraz czekam na fabiana :)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 14 cze 2006, 23:31

Maverick pisze:Cel uswieca srodki. Zwlaszcza w walce ze szwabami.

Kolejny post naszego "oświeconego" moderatora... już sie kufa, po raz kolejny, zastanawiam, czy nie wykolegować się z tego "niezmiernie tolerancyjnie i obiektywnie moderowanego" forum i poraz kolejny uświadamiam sobie, że byłby to ukłon w stronę prymitywów nim (forum) starających się zawładnąć.
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 14 cze 2006, 23:31

Jak zawsze jak zawsze jak zawsze jak zawsze i tyle...
Szkoda slow...nie liczy sie jak grali a liczy sie jak sie skonczylo...
Do domu hej pasterze... ;DD
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
<sex> -> ta też jest fajna
<hahaha> -> często sie śmieję...ze wszystkiego...
<fuckoff> -> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 14 cze 2006, 23:32

Przynajmniej wkońcu skończy sie to pieprzone gdakanie dziobem dzieci neostrady że Dudek nie pojechał...
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 14 cze 2006, 23:33

Kubek pisze:czy nie wykolegować się z tego "niezmiernie tolerancyjnie i obiektywnie moderowanego" forum

odpowiem cytatem z westernu:

"chciałeś uczciwej walki?
przyjechałeś do złego miasta" <diabel> <diabel>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 14 cze 2006, 23:36

Krzynówka powinien zmienić już po pierwszej połowie...

[ Dodano: 2006-06-14, 23:48 ]
A sam poziom meczu mocno mizerny...
Póki co mecze z naszym udziałem są najnudniejszymi na tych mistrzostwach...
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 14 cze 2006, 23:54

Ja tylko zauwazylem fakt. Gra moze byc super piekna i wspaniala, ale za miesiac pamietac bedziemy conajwyzej wynik.
Gdyby Polska z Ekwadorem grala tak beznadziejnei jak grala, ale w koncowce strzelila 3 bramki nikt by nie marudzil ze grali beznadziejnie.

Tak samo gdyby grajac z Niemcami przez przypadek strzelili gola i grajac na czas utrzymali wynik.

Jakos Niemcy potrafia nam spieprzyc akcje faulujac biegnacego z pilka zawodnika. O tym juz nikt nie pamieta? Oczywiscie ze nie pamieta, bo liczy sie wynik a nie gra. Nie wygrywa ten co ladniej gra tylko ten co strzela bramki.
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 15 cze 2006, 00:05

Ale my w tym meczu ani nie graliśmy ładnie ani nie strzeliśym bramek. Bądźmy powazni, w ofensywie zupełnie nie isntnieliśmy, nie skontruwaliśmy ani jednej dobrej akcji, po pierwszych 30 miutach gry już nawet niedobrej nie stworzylismy bo nie upusczaliśmy własnej połowy. Postawa z jaką zaczeliśmy i rozegraliśmy drugą polowe była bardzo dziwna bo to my powinniśmy atakowac, remis w tym meczy praktycznie nic by nam nie dawał. Brawa i uznanie za walke i ambicje ale sama nasza gra w dzieisjeszym wykonaniu to było tylko przekszadzanie, zupełnie nic nie pokazaliśmy. Tak jak juz mówiłem jesli chcecie zobaczyc co to znaczy przegrac po ładnej grze to obejrzyjcie jeszcze raz wczrajszy mecz Chorwacji z Brazylią.
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 15 cze 2006, 00:13

jagunia pisze:Widać jak jesteś z nimi.Ten nic nie zrobił,ten tylko biegał a ten to debil

Uspokuj się kobieto. Jak jest białe, to ja nie pisze, że jest czarne bo jestem z nimi.

TedBundy pisze:1.zawiesić rozgrywki ligowe na sezon, dwa
2.zlikwidować PZPN i w cholerę przegonić "Misiów" z Miodowej
3.modyfikacja systemu szkolenia
4.od nowa przyznawać klubową licencję na granie w ekstraklasie
5.za korupcję - relegacja do C-klasy. Bez odwołania

i tak dalej.....

Ale zamiast tego łatwiej siedzieć na dupie, dalej rozkradać pieniądze, a jak się zbliża jakaś wielka impreza to pociskać ludziom farmozony, o wspaniałym polskim futbolu, przypominać do znudzenia sukcesy sprzad 20 lat a później kibice i tak powiedzą... nic się nie stało, polacy, nic się nie stało.

Ale ja się i tak cieszę z wyniku, moje kochanie ma dobry homor przynajmniej :P
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 15 cze 2006, 00:17

tanebo pisze:on to chyba w ogóle na mistrzostwa nie pojechał

pojechal :>

A co do Polski, to zeby w doliczonym czasie strzelili nam bramke, to trza miec pecha <pijak>
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 15 cze 2006, 00:18

Niestety szczęście sprzyja lepszym :P
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 15 cze 2006, 05:45

Yasmine pisze:zeby w doliczonym czasie strzelili nam bramke, to trza miec pecha

Jak mi mama przez telefon opowiedziala radosna nowine to moja wspolpracownica myslala, ze zwariowalam bo szly rozne dziwne epitety bardzo karcacym tonem, co ludziom nie znajacym polskiego, moga wydawac sie dziwaczne
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
alekz
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: alekz » 15 cze 2006, 10:15

Z Ekwadorem dostali w plecy to odzywa się głos społeczeństwa "...że gdyby chociaż walczyli". Dzisiaj walczyli i to trzeba im oddac. Nie masz umiejetnosci nadrabiasz ambicja i walka. Widocznie Piechniczek i Apostel potrząsneli chłopakami bo wątpie, że ich postawa to zasługa Janasa.
Mecz oglądałem w pubie na projektorze, podobnie jak ten z Ekwadorem i musze powiedziec, ze wczoraj kazdy odbiór piłki, każdy faul, każde celne podanie, każdy celny wślizg, każda obrona Boruca, każdy gwizdek sędziego na nasza korzysc czy nawet każde wybicie na oslep bylo kwitowane brawami...walka została dostrzezona....
Teraz odnoście tych ktorzy najbardziej besztaja reprezentacje po meczu...moge sie zalozyc, ze kazdy z was myslal, ze 3-0 bez walki Polaków to będzie najniższy wymiar kary.
Szkoda tylko, że Jeleniowi nie udało się dzisiaj strzelic bramki - bo na to zasluzyl, zasluzyl na to zeby byc dostrzezonym przez jakis zagraniczny klub chociaz i tak pewnie jest juz jakies zainteresowanie tym chlopakiem (Wiecej Jeleni, my chcemy wiecej Jeleni <diabel>)
Ciesze sie, ze tym razem bynajmiej biegali...ale dalej jestesmy niestety najgorsza druzyna tych mistrzostw...
Najbardziej zawiódł Janas ale to oczywiste. Nie rozumiem po co nakazywał wysyłanie górnych piłek gdzies miedzy Smolarka i Niemieckich 2 metrowych obroncow.
Nie wiem dlaczego zmienil system 4-4-2 na taki w ktorym najwieksza role odgrywaja boczni obroncy wlaczajacy sie do akcji...bo Baszczynski i Zewlakow to ekhm nie mieli czym zaskoczyc Niemcow... do takiego systemu potrzebny jest jakis Cafu czy inny Carlos na druga strone.
Pozytywnie zaskoczyl mnie Bosacki. Magic Maciek Zurawski pokazuje, ze nie warto na niego stawiac w reprezentacji...w Korei zjadla mnie trema, teraz gram w celticu i poradze sobie z presja. Brozek lub Jelen niech zajma jego miejsce w reprezentacji a Maciek niech sobie bedzie nastepca Larssona w Glasgow. Dotknąc piłke 2 razy w ciagu 2 meczy to troche za malo...niestety po tym czlowieku widzialem najmiej walki.
Imho wiele akcji ofensywnych jest raczej niemozliwe kiedy nie ma sie klasowego rozgrywajacego - Niemcy dobrze wiedzieli, ze nie bedzie prostopadlych pilek tylko ataki skrzydlami. Gdyby tak szymek byl w jakiejs formie.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 15 cze 2006, 10:24

bardzo rozsądny komentarz z forum wp

Na pewno patriotyzm to wspaniała cecha, ale nie powinien przesłaniać trzeźwego rozsądku. A z tym niestety nie jest dobrze. Jeżeli ktoś zachwyca się tą "obroną Częstochowy", jaką zafundowali nam nasi dzielni biało-czerwoni, to niech postawi sobie pytanie po co gra się mecz. Mnie przynajmniej wydaje się, że po to by wygrać. I tu trzeba prawdzie spojrzeć prosto w oczy. U nas nie miał kto tego zrobić. Niestety poziom umiejętności naszych piłkarzy odzwierciedla poziom naszej ligi - mizerota. Ktoś powie, że przecież mamy piłkarzy grających w ligach zagranicznych. I otóż to, popatrzmy w jakich - egzotycznych typu Szkocja, Turcja. Ile razy te kraje były w finałach MŚ. Na poziom tamtych lig to może oni są i dobrzy, do poziomu światowego niestety trochę im brakuje. Ci z lig o wyższym poziomie nie łapią się nawet w podstawowej jedenastce swojego klubu, może z wyjątkiem Smolarka. Do czego to prowadzi - braki kondycyjne, braki w technice, brak pomysłu w grze. Widać to było po ostatnim meczu. Kto miał doprowadzić Polskę do zwycięstwa. Jak ktoś z komentatorów powiedział "brakło nam armat". Jeden Jeleń głową muru nie przebije, a innych napastników w tej drużynie nie było. To całe podsumowanie, czy remis bardzo by nam pomógł? Być może teoretycznie, ale praktycznie to nic by nie dał. Wystarczy, że Ekwador wygra lub zremisuje z Kostaryką i jesteśmy i tak za burtą. W tym meczu były tylko dwie alternatywy - wygrać albo .... wygrać! Innego wariantu nie było. A co widzimy , każdy zachwyca się jak to dobrze się broniliśmy. Może ktoś wypowie się jak to wspaniale atakowaliśmy. I to by było na tyle. Może niezbyt pochlebnie ale realistycznie. Do domu nasi dzielni biało-czerwoni z dzielnym trenerem i uczyć się od innych jak to się robi, że się wygrywa. Mamy dosyć tłumaczeń z własnej nieudolności.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 15 cze 2006, 10:36

Dobry post tedzuu, całkowicie sie z tym zgadzam, zupełnie nie rozumiem za co sie chwali naszą wczorajszą gre... bo gry to z naszej strony zupełnie nie było. Eh Szpakowski i Lubański, wielcy psychologiwe skutecznie pokierowali opiniami 10 mln ekspertów piłkarskich, których nie stać na własne ocenienie meczu...
Znów to samo co z Ekwadorem, czyli zbyt defensywne ustawienie zespołu. Znów zmiany dokonane za późno i niewłaściwe. Szymkowiak i Żurawski powinni wejść już po pierwszej połowie za Żurawskiego i Krzynówka którzy opórcz Szymka najabardziej zawiedli na tych mistrzoswtach. Podobni Brożek poiwnien wejść już dużo wcześniej... ale nie za Jelenia któy był wczoraj najlepszym graczem w polu. Nie rozumiem czego my wczoraj broniliś,my o to my mieliśmy ten mecz wygrac jesli chcielismy wyjsc z grupy. Rozpaczliwą obroną meczu sie nie wygra.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 15 cze 2006, 10:54

No wlasnie zastanawiajace jest to, ze po pierwszych 30 minutach nasi pilkarze stracili wigor, od poczatku drugiej polowy przeszli do defensywy, by po 70 minucie bronic juz nawet nie wlasnej polowy, tylko pierwszej polowy tej polowy :)
Czy to wina slabej kondycji? Moze tak, w kazdym razie gdyby przez caly mecz grali tak jak na poczatku to mielibysmy nawet szanse na wygrana. Bo moze sytuacje bramkowe ktore wtedy stwarzali jakies super nie byly, ale jednak byly.

Poza tym trzeba powiedizec, ze mielismy sporo szczescia. Rownie dobrze gol mogl wpasc po 15 minutach. Gdyby Niemcy nie mieli takiego pecha wygraliby pewnie 4:0 bo sytuacji kiedy byli sam na sam troche bylo, a w dodatku ten fart z dwiema poprzeczkami...
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 15 cze 2006, 11:17

tanebo pisze:Eh Szpakowski i Lubański, wielcy psychologiwe skutecznie pokierowali opiniami 10 mln ekspertów piłkarskich, których nie stać na własne ocenienie meczu...

A tu akurat w 100% się zgadzam. Siedzę przed TV, oglądam mecz i słucham tych dwóch panów - zastanwaiam się, czy oni aby na pewno widzą to samo co ja!
Dlatego wolę to młodsze pokolenie komentatorów - np. panów z C+.

Ja myślę, że nasi nie są tak do końca beznadziejni - cośtam potrafią, na prawdę. Te nasze ciągłe porażki to jest głównie kwestia psychiki - od tej grupowej kwestii - nacisk mediów, rozbudzanie wielkich nadziei w kibicach, od czego naszym wszystkim razem się wydaje, że co by nie zrobili są mistrzami a efekt jest taki, że na boisku każdy boi się wziąć odpowiedzialności an siebie - bo przecież zawiedzie 40 mln ludzi jak mu nie wyjdzie! To ich właśnie dzieli od wielkich mistrzów - przepaść.
A druga rzecz - indywidualna - nie grają w reprezentacji na 100% - grają w klubach, owszem, tam się starają, trenują, spożywają wiele energii - a na meczach reprezentacji są zmęczeni, już bez dobrej formy, na kacu - odwalają pańszczyznę w pięknej otoczce biało-czerwonych. A zgrupowania traktują jak jedną wielką imprezę (niestety, taka prawda).
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 15 cze 2006, 11:24

megane pisze:Dlatego wolę to młodsze pokolenie komentatorów - np. panów z C+.
Gdyby ten mecz komentowali Borek z Kołotniem to by dzisiaj wszyscy jechali na reprezentacje że kiche odwaliła.

megane pisze:A druga rzecz - indywidualna - nie grają w reprezentacji na 100% - grają w klubach, owszem, tam się starają, trenują, spożywają wiele energii - a na meczach reprezentacji są zmęczeni, już bez dobrej formy, na kacu - odwalają pańszczyznę w pięknej otoczce biało-czerwonych. A zgrupowania traktują jak jedną wielką imprezę (niestety, taka prawda).
Ta przypadłość o której piszesz to akurat trafiła nam sie w Korei gdzie pojechała banda cwaniaków i nieróbów. Tutaj prznajmniej pod tym względem było lepiej a że wyniki nie przyszły to zacznie sie teraz czepianie o wszytsko i snucie dziwnych teorii... Przedewszytskim to pretensje trzeba mieć o Janas za zabyt defensywne ustawienie zespołu w obu meczach. Niestety ten wygrany mecz z Chorwacja nie wyszedł nam na dobre bo tylko zamydlił Janasowi oczy nowym usatwieniem.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2006, 11:25 przez Augusto, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 15 cze 2006, 11:25

cieniasy .... raz jeszcze to pkazali wielki mi mecz ...pchi!!! <foch>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 15 cze 2006, 11:31

tanebo pisze:Ta przypadłość o której piszesz to akurat trafiła nam sie w Korei gdzie pojechała banda cwaniaków i nieróbów.

A czym się różniła sytuacja z Korei od tej teraz? Te cyrki z konferencją prasową, zespół zamiast się sam zmobilizować był skłócony, obrażony na dziennikarzy - 100% AMATORKI.

tanebo pisze:Gdyby ten mecz komentowali Borek z Kołotniem to by dzisiaj wszyscy jechali na reprezentacje że kiche odwaliła.

Myślący kibice i tak to zauważyli :>

Jak można powiedzieć, że nie odwalili kichy, kiedy przegrali 2 mecze z rzędu, pierwszy ze słabym rywalem na własne życzenie?
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 15 cze 2006, 11:51

Janas do domu jeszcze raz powtarzam :) co za baran censored.
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 16 cze 2006, 10:57

Olivia prosiła żeby napisać "że arbiter, który wlepił naszemu zawodnikowi czerwoną kartkę został zwolniony i stracił prawa do sędziowania." Na onecie nic o tym nie było, wiec sam nie znam sprawy.
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 19 cze 2006, 11:05

jagunia pisze:Megane nie Ty biegałaś po tym boisku,tylko Jeleń

megane znalazła sobie jelenia <hahaha>

megane pisze:Gramy jak nigdy, przegrywamy jak zawsze. ;]

Tak o Hiszpanii mówią.. Zawsze jest ten pierwszy dobry mecz. Tu pokazali z Ukrainą. Ale wiecie, myślę że teraz Hiszpania moze zajść daleko, nie ma gwiazd. jets zespół. Wróżę im dobry wynik Germanii.
Maverick pisze:Cel uswieca srodki. Zwlaszcza w walce ze szwabami.
a moi przyjaciele z Niemiec gratulowali Polsce bardzo dobrej gry. I coś w tym jest. Napsuliśmy Niemcom sporo krwi, i będą o tym pamiętali.

I prosze państwa: gra sie tak jak przeciwnik pozwala. Niemcy nam na wiele nie pozwolili, ale my też na wiele Niemcom nie pozwoliliśmy. Szkoda mi Darka Dudki, uważam, że brama nie była "jego", miał pecha że znalazł sie w nieodpowiednim miejscu i w nieodpowiednim czasie. Respekt dla zawodnika Kolejorza, Bosackiego, który pokazał że jest chłop!
tanebo pisze:Ale my w tym meczu ani nie graliśmy ładnie ani nie strzeliśym bramek. Bądźmy powazni, w ofensywie zupełnie nie isntnieliśmy, nie skontruwaliśmy ani jednej dobrej akcji

nie zgodze sie tanebo, były strzały! były próby! Z tych prób mogło sie cos dobrego urodzić. Jak sie jest teoretycznie gorszym to przede wszystkim tzreba kończyć akcje strzałem. A tych - mało bo mało - ale kilka było.
"Monalizą byłaś mi, marzyłem tylko o tobie
Rysowałem serca dwa, pytałaś po co to robię.

FALUBAZ! Ekstraliga jest już nasza!
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 19 cze 2006, 11:10

Przytocze cytaty Steca z dzisiejszej Wyborczej które bardzo mi sie spodobały:
"Naszym futbolem kieruje absolutny mistrz świata w wynajdowaniu optymistycznych wnisoków z najbardziej bolesnych niepowodzeń",
"Prezes PZPN już sam udział w mundialu uznał za wielki sukces. Kolejnym może być np. start w eliminacjach do Euro 2008".
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 19 cze 2006, 11:16

alekz, nic dodać nic ująć. Zgadzam sie z Twoją opinią w 100%.
TedBundy pisze:A z tym niestety nie jest dobrze. Jeżeli ktoś zachwyca się tą "obroną Częstochowy", jaką zafundowali nam nasi dzielni biało-czerwoni, to niech postawi sobie pytanie po co gra się mecz.

A słyszałeś kiedyś - trudne słowo - "taktyka" albo - też trudne słowo - "strategia"??
megane pisze:Ja myślę, że nasi nie są tak do końca beznadziejni - cośtam potrafią, na prawdę. Te nasze ciągłe porażki to jest głównie kwestia psychiki - od tej grupowej kwestii - nacisk mediów, rozbudzanie wielkich nadziei w kibicach, od czego naszym wszystkim razem się wydaje, że co by nie zrobili są mistrzami a efekt jest taki, że na boisku każdy boi się wziąć odpowiedzialności an siebie - bo przecież zawiedzie 40 mln ludzi jak mu nie wyjdzie! To ich właśnie dzieli od wielkich mistrzów - przepaść.

No Megane, kobieta która widzi o co biega w piłce nożnej zakskujaco dobrze. I w tym naszym rozgardiaszu polskim też. To co zrobiły media woła o pomstę do nieba!! Media przegrały te mistrzostwa! megane, mam jeszcze jedno wolne miejsce w samochodzie na finał Mistrzostw swiata, piszesz się? <browar>
tanebo pisze:Olivia prosiła żeby napisać "że arbiter, który wlepił naszemu zawodnikowi czerwoną kartkę został zwolniony i stracił prawa do sędziowania." Na onecie nic o tym nie było, wiec sam nie znam sprawy.

ja jestem sedzią piłkarskim, i powiem Wam, że też bym nie pokazał za taką akcję drugiej żółtej kartki. Tylko, że oczywiście inaczej jak sie ogląda mecz w telewizji a inaczej jak sie ma podjąć decyzję w ułamku sekundy...

[ Dodano: 2006-06-19, 11:19 ]
tanebo pisze:Przytocze cytaty Steca z dzisiejszej Wyborczej które bardzo mi sie spodobały:
"Naszym futbolem kieruje absolutny mistrz świata w wynajdowaniu optymistycznych wnisoków z najbardziej bolesnych niepowodzeń",
"Prezes PZPN już sam udział w mundialu uznał za wielki sukces. Kolejnym może być np. start w eliminacjach do Euro 2008".

Łatwo jest się śmiać. To zapytam inaczej: czemu Stec nie jest trenerem kadry??

Awatar użytkownika
jagunia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: jagunia » 19 cze 2006, 11:23

Robinho jestem kobietą,piłką nożną się interesuje co nie znaczy,że sie na niej znam ( :D )więc, wytłumacz mi punkt po punkcie co takiego złego zrobiły media ok? :D
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 19 cze 2006, 11:23

robinho pisze:Łatwo jest się śmiać. To zapytam inaczej: czemu Stec nie jest trenerem kadry??
Nie rozumiem co masz na mysli. To byla krytyka Listka z aostatnie wypowiedzi. A krytkyowac kazdy ma prawo i nie musi sie zajmowac tym fachem, od tegto są dziennikarze. Po za tym kryktyka sie należy. A odpieranie ataków tekstami typu "sam zrób to lepiej" jest na poziomie 10cio latka.
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 19 cze 2006, 12:04

tanebo pisze:robinho napisał/a:
Łatwo jest się śmiać. To zapytam inaczej: czemu Stec nie jest trenerem kadry??
Nie rozumiem co masz na mysli. To byla krytyka Listka z aostatnie wypowiedzi. A krytkyowac kazdy ma prawo i nie musi sie zajmowac tym fachem, od tegto są dziennikarze. Po za tym kryktyka sie należy. A odpieranie ataków tekstami typu "sam zrób to lepiej" jest na poziomie 10cio latka.

z drugiej strony: Janas miał armię taką jaką miał: zaciężną. Śmiem twierdzić że Janas lepiej by zestawił reprezentację Niemiec niż Klinsi. Uważam, że w meczu z Niemcami pokazał klasę, że ma papiery na bycie selekcjonerem. Byliśmy na straconej pozycji w opinii wszystkich i naprawdę niewiele brakowaało. Krytykować po tak dobrym meczu można wszystkich tylko nie polską drużynę.

jagunia pisze:Robinho jestem kobietą,piłką nożną się interesuje co nie znaczy,że sie na niej znam ( )więc, wytłumacz mi punkt po punkcie co takiego złego zrobiły media ok?

ok, zrobię to dla Ciebie Jagunia:

1. Mecz z Anglią - mieliśmy awans w kieszeni, ładnie gralismy, Franek strzelił gola. ale w prasie pojawiły sie głosy, że słabo grali, że trza przebudować, etc etc.
2. Losowanie. Po losowaniu hurra optymizm.
Wygramy, wyjdziemy z grupy - - będzie gładko. Same Haiti trafiliśmy w grupie! Same Haiti - czytaj: Niemcy - gospodarz mistrzostw jeden z faworytów imprezy, Ekwador - 3 drużyna Ameryki Pd, w której prym wiedzie Brazylia i Argentyna!, i Kostaryka, nieobliczalny zespół, który też potrafi grac, i jak ma dizęń to potrafi wygrac z kazdym.

3. Ogłoszenie składu kadry. Tu jest apogeum. To ja sie do cholery pytam po co jets selekcjoner skoro w tym kraju jest Fakt i Super Expres i wiedża lepiej! Przeciez kasa wyrzucona w błoto to jest! Skrytykowali Janasa z góry na doł. A okazło się że Janas się nie pomylił, biorąc innych bramkarzy na przykład. Franka też dovbrze, ż enie wziął, bo Franek jest bez formy (moje subiektywne zdanie).

4. Efektem nagonki prasowej było fatalne zachowanie kibiców na meczu z Kolumbią, po którym nawet Boruc bardzo negatywnie wypowiedział sie o kibbicach. Piłkarze już wtedy wiedzieli że kibice zachowują sie jak bydło, a dla bydła nie warto grać.

5. Nagonka trwałą cały czas. Piłkarze mówili "ten mecz "musimy" wygrać. Musimy, bo jak nie wygramy to prasa nas zajedzie. Jak wygramy, to jest okey. Constans. Jets jak powinno być. Jak przegramy to dół.

6. Przegrany mecz z Equador. I fala krytyki.

Naszą narodową manią jest interpretowanie wszystkich merytorycznych posunieć trenera na niekorzyść po porażce, dopatrywanie się w tych posunieciach przyczyny porażki.

Tyle na temat.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”