Kocham jak to latwo powiedziec :)

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Tyrese
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Tyrese » 24 maja 2006, 16:59

Po mniej więcej miesiącu znajomości i nie uważam że to było za wcześnie. Powiedziałem jako drugi.
Awatar użytkownika
M.
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: M. » 24 maja 2006, 17:06

Tyrese pisze:nie uważam że to było za wcześnie

tez nie uwazam zeby to bylo za wczesnie :)
'nie mow mi, ze malo jeszcze wiem
ze nie mam prawa byc jaka chce'
monia194
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: monia194 » 24 maja 2006, 17:25

M. pisze:
Tyrese pisze:nie uważam że to było za wcześnie

tez nie uwazam zeby to bylo za wczesnie :)

rowniez nie uwazam, zeby to bylo za wczesnie <banan> <banan>
ja powiedzialam pierwsza, wlasnie po mniej wiecej miesiacu:D:D:D:D:D:D
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 24 maja 2006, 17:44

chlopak powiedzial pierwszy po okolo 3 m-cach a ja jakis m-c pozniej...
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Grace

Postautor: Grace » 24 maja 2006, 17:47

nie wiem po 3-4 miesiacach, nie pamietam, ale on pierwszy powiedzial
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 maja 2006, 18:03

On po 2-3 tygodniach ja po miesiacu dwoch

Ale jakby nie patrzec temat byl wiec moze skleic? :P
Awatar użytkownika
Rebeca2006
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Rebeca2006 » 24 maja 2006, 19:37

On mi powiedzial dosc szybko po jakies 2 tygodniach, byl bardzo zakochany, a ja mu uparcie probowalam ta roznice uswiadomic, ze to za szybko by kogos pokochac i ze mogl sie najwyzje zakochac i tak samo szybko moze mu to minac i zeby poczekal :P Ale uparty byl i po jakims czasie naprawde stwierdzil ze to roznica. Ja potrzebowalam ponad 2 miesiecy :)
"Możesz iść szybciej niż niejeden chciałby biec,
możesz tak, tak po prostu znów zapomnieć się,
nowy dzien zawsze daje nowe życie,
słuchaj, zaufaj sobie jeszcze raz "
Awatar użytkownika
makrox
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: makrox » 24 maja 2006, 19:46

"MIŁOŚC OD PIERWSZEGO WEJŻENIA"

ja to nazywam po prostu zauroczeniem...

ja powiedzialem pierwszy a ona miesiaic pozniej :P
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 24 maja 2006, 19:51

Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 24 maja 2006, 20:01

po półtora miesiąca
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 24 maja 2006, 20:26

Usłyszałam - po jakichś dwóch tygodniach związku (cholernie burzliwych... eeech, to były czasy, aż miło powspominać :D). Ale podobno On zakochany był już wcześniej. Sama powiedziałam dużo później. Pierwszy raz autentycznie i z przekonaniem, wcześniej to jakieś popierdółki były. :]
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 24 maja 2006, 20:37

Po niecalym miesiacu. Na schodach Palacu Kultury, 8 grudnia 2003. Przytulil mnie tak mocna, ze az zabraklo mi powietrza, a ja lkalam mu w rekaw. Ujal mnie pod brode, popatrzyl w oczy i powiedzial. Odpowiedzialam, choc z pewnym wahaniem. Dopiero z czasem ugruntowalam sie w swoich uczuciach. Wlasciwie to i wczesniej juz byly takie drobne sugestie na ten temat, ale potrzebowalismy impulsu. Paradoksalnie byl nim moj pierwszy placz w jego obecnosci.
Wspominam z ogromna doza czulosci :)
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 24 maja 2006, 20:41

złotooka kotka pisze:Odpowiedzialam, choc z pewnym wahaniem.

ciekawe musi być powiedzenie tego i od razu usłyszenie reakcji zwrotnej. Tylko pozazdrościć :D

Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 24 maja 2006, 20:52

TedBundy pisze:ciekawe musi być powiedzenie tego i od razu usłyszenie reakcji zwrotnej. Tylko pozazdrościć :D
U nas to bylo tak, ze to on mial ewentualnie odpowiedziec, ale... koniec koncow mnie zamurowalo :D wiedzialam co czuje, ale nie moglam tego z siebie wyksztusic. Tak wiec... on powiedzial, a ja odpowiedzialam :D we lzach... Ech, to byly emocje :D

Swoja droga, to we wczesniejszych zwiazkach to wyznanie przychodzilo facetom zbyt latwo, a z czasem bylo nawet prawie rownoznaczne z pozegnaniem czy "dobranoc" - dlatego te slowa mocno stracily dla mnie na wartosci. I dopiero w tym zwiazku zyskaly swoja moc ponownie...
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 24 maja 2006, 20:58

sophie pisze:to wyznanie przychodzilo facetom zbyt latwo, a z czasem bylo nawet prawie rownoznaczne z pozegnaniem czy "dobranoc"

Znam to. Po pierwszym wyznaniu moj facet uznal, ze zapomne, jesli mi nie powtorzy tego piec tysiecy razy w ciagu dnia. Koszmar.
Potem mielismy rozmowe o wlasciwym ciezarze tych slow i przez pewien czas prawie sobie nie mowilismy.
A teraz jest idealnie, wystarczajaco czesto, ale nie do przesady. Zloty srodek znalezlismy <banan>
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Tyrese
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Tyrese » 24 maja 2006, 21:05

Mam chyba podobny "problem", często wypowiadamy z moją dziewczyną te magiczne słowa i jeszcze trochę i zupełnie zpowszednieją. Trzeba bedzie to trochę ograniczyć...
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 24 maja 2006, 21:18

Ja usłyszałam po 5 miesiącach a sama powiedziałam 8 miesięcy później.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 24 maja 2006, 21:28

Mnie tam nie spowszedniały.. zawsze jak to słysze to bardzo mi milo :)
a powiedziałem po jakimś czasie ;)
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 24 maja 2006, 22:19

Ja usłyszałam po miesiącu. Byłam przez ten czas zupełnie skołowana i miałam same wątpliwości, poza tym... jakby nie było, byłam dzieciakiem strasznym. W końcu we mnie się zebrało się tego za dużo, rozmawialiśmy a ja poryczałam się jak bóbr, totalnie się rozkleiłam... I mi to powiedział.
Ja jemu kilka miesięcy później, nie dlatego że pewna nie byłam... Po prostu nie umiałam jeszcze, heh.

Teraz też nie mówimy sobie tego ot tak sobie... Ale okazujemy sobie kiedy tylko możemy :).
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 24 maja 2006, 22:25

Ja słowo KOCHAM też powiedziałam później niz Mój facet. Dlaczego??...Po pierwsze dlatego, ze musiałam byc tego pewniejsza, jakoś bardziej zaufać temu uczuciu, które już we Mnie było, po drugie nie mogłam pokazać, że juz coś wyraźnie czuję, trzeba w końcu pokazać klasę i swoja postawą zmuszać faceta do wiekszych starań.:P Zakochane, wylewne idiotki nie są modne,a z pewnością nie są mądre.:/
OnlyJusti
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 24 maja 2006, 22:29

onlyjusti pisze:po drugie nie mogłam pokazać, że juz coś wyraźnie czuję, trzeba w końcu pokazać klasę i swoja postawą zmuszać faceta do wiekszych starań.:P

mam nadzieję, że to w cudzysłowie napisałaś. Jeżeli poważnie, to IMO dyskwalifikuje Cię już na starcie <diabel>

Grace

Postautor: Grace » 24 maja 2006, 22:32

TedBundy pisze:onlyjusti napisał/a:
po drugie nie mogłam pokazać, że juz coś wyraźnie czuję, trzeba w końcu pokazać klasę i swoja postawą zmuszać faceta do wiekszych starań.:P

mam nadzieję, że to w cudzysłowie napisałaś. Jeżeli poważnie, to IMO dyskwalifikuje Cię już na starcie

u mnie tez juz bys nie miala szans <faja>
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 24 maja 2006, 22:36

Tak to akurat było zabawne zakończenie, ale czy jako fecet zaprzeczysz, ze bardziej motywuje do starań kobieta, która zamiast wysyłać tysiace miłosnych smsów i non stop wyznawać miłość po prostu mową ciała daje wiele do zrozumienia, ale sprawdza Cię i obserwuje by być pewną, ze moze powiedzieć, ze jesteś wart uczuć?? W końcu widząc to strarasz się udowodnić jej że swiata poza nia nie widzisz, że moze Ci zaufać.:>
OnlyJusti
Grace

Postautor: Grace » 24 maja 2006, 22:41

onlyjusti pisze:Tak to akurat było zabawne zakończenie, ale czy jako fecet zaprzeczysz, ze bardziej motywuje do starań kobieta, która zamiast wysyłać tysiace miłosnych smsów i non stop wyznawać miłość po prostu mową ciała daje wiele do zrozumienia, ale sprawdza Cię i obserwuje by być pewną, ze moze powiedzieć, ze jesteś wart uczuć?? W końcu widząc to strarasz się udowodnić jej że swiata poza nia nie widzisz, że moze Ci zaufać.:>

chyab w zwiazku waniejsza jest szczerosc niz jakies tam"kocham cie" :/ a nie jakies glupkowate podchody
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 24 maja 2006, 22:52

Masz rację szczerość to podstawa w budowie udanego zwiazku, ale czy Ja powiedziałam, ze ktoś ma w ogóle ściemniać?? Raczej ostrożne posunięcia doprowadzą do szczęścia w związku niż zbyt szybkie odsłoniecie kart. Faceci zbyt szybko nudzą sie łatwym łupem, a czasami są po prostu zbyt puści by docenic wartość słowa KOCHAM, dlatego z takimi deklaracjami trzeba rozsądnie, bo to nie byle słowo, dla Mne np. ma duze znaczenie, a jesli okaze sie, zę dla faceta nie abrdzo to rpzynajmniej mam tę satysfakcę, zę za wcześnie nie prawiłam "banałów".
OnlyJusti
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 24 maja 2006, 22:56

Też nie lubię takich podchodów. Tak prawdę niczemu nie służą. To taka dziecinada... Nie można się tak bawić czyimiś uczuciami. Jeśli to oczywiście ma byc coś powaznego (jeśli chce się już komuś wyznać miłość to chyba takie jest założenie), bo jeśli takie o 'chodzenie' dla zabicia czasu i obie strony to tak traktują... to why not? :>
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 24 maja 2006, 23:01

Dokładnie! Zależy od intencji obu stron, od tego jak poważnie traktują słowo KOCHAM. Tyle, ze czekanie z wyznaniem miłosci nie jest zabawą czyimis uczuciami, czasami wrecz szacunkiem do nich, bo nie chce się wcisnąć niepewnej kwestii drugiej osobie, chce sie dać wyłącznie prawdę i pewność w tym słowie.
OnlyJusti
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 24 maja 2006, 23:03

No co innego zwlekać, bo się nie chce 'skłamać' a co innego zwlekać, żeby 'pokazać klase' jak to ujełaś :).
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 24 maja 2006, 23:09

To było jak wcześniej wyjaśniłam zartobliwe stwierdzenie, ale swoja drogą klasę pokazuje również osoba, która na tyle poważnie traktuje siebie i partnera, by poczekać na pewne wyznania z wcześniej przeze Mnie napisanych powodów.:P
OnlyJusti
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 24 maja 2006, 23:10

megane pisze:co innego zwlekać, bo się nie chce 'skłamać' a co innego zwlekać, żeby 'pokazać klase' jak to ujełaś
To ile w takim razie nalezy zwlekac, zeby "pokazac klase"? :]
Serio pytam...

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”