Prostowanie wlosow
Moderator: modTeam
Mia pisze:Yas i jak ta Twoja prostownica? sparwdza sie?
jest o niebo lepsza niz tamta. Nagrzewa sie chwile, prostuje cale wlosy jakies 15- 20 minut (a kiedys prostowalam ponad 40). Wlosy sa ladne, gladkie, no tyle,ze sie elektryzuja (ale to raczej nie od niej, tylko od zimy
a Remington jest dosc droga. W Media Markt ostatnio byla chyba za 150 (jakos tak
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84378298 Yas to ta Twoja?
jakos do Media nie mam zaufania...wole juz gdzie indziej kupic
jakos do Media nie mam zaufania...wole juz gdzie indziej kupic

kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Mia pisze:ale tak orpocz tego to szybko sie nagrzewa i ladnie prostuje?
tak, tak. W momencie podlaczenia w gniazdku plytki juz staja sie cieple. A zeby osiagnac pozadana temperature to kilka minut nalezy poczekac.Prostuje ladnie i szybciutko. Tak prostych wlosow jeszcze nie mialam i sa niesamowicie gladkie(musi ladnie prostowac, bo ja mam baardzo geste i falowane wlosy na calej dlugosci i do tego troche przesuszone), wiec dla mnie bomba
I tez ma regulacje temperatury tak? Bo to jedna z 3 nad ktorymi sie zastanawiam czy nie kupic. Ale skoro jestes zadowolona z niej to chyba sie skusze, w sumie 51zl z przesylka, to i tak mniej niz zakladalam na prezent.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
-
- Początkujący
ja mam to samo z włosami, istan masakra! mam wlosy krecone ale ladniej wygladam w prostych i lepiej sie czuje, mam prostownice "philips beauty INTINAL" tj ceramiczna. wlosy jednak psują się, takze nie mam czasu i checi na czeste prostowanie gdyz mam bardzo gęste wlosy..
Myślałam o zrobieniu tzw trwałej prostej ale sama nie wiem co o tym myslec..
!

my-sweet-dreams pisze:wlosy jednak psują się,
a po chemicznym prostowaniu to sie psuc nie beda

Przeciez taki plyn prostujacy calkowicie zmienia strukture wlosa, tak samo jak plyn do trwalej. Ja bym sie tak nie dala uposledzic( i jeszcze za to placic <boje_sie> ), tym bardziej, ze doswiadeczenia z trwala juz mam i nic mi tak wlosow nie zniszczylo jak ona.
- tweetuś_18
- Pasjonat
ja mam bardzo geste włosy i troche sie faluja, prostuje je (prostownica) prawie codziennie, ale używam jeszcze takiego płynu do prostowania (kupiłam u fryzjerki drogi bo 100zł), ale struktura włosów nie jest zniszczona tylko zrobily sie takie troche matowe 
Miłość jest dziką siłą.kiedy próbujemy ją okiełznać, pożera nas. Kiedy próbujemy ją uwięzić, czyni z nas niewolników. Kiedy próbujemy ją zrozumieć, miesza nam w głowach!
- misiucha22
- Pasjonat
Sasetka pisze:Nie wiem czy taki temat juz byl, ale mam lekko falujace wloski i troche takie sianowateczy znacie jakies sposoby zeby dobrze je wyprostowac? fioletowe sunsilki i prostownica odpadaja, bo nie bylo zadnych rezultatow... ladnie wygladalo po wizycie u fryzjera, ale nie stac mnie zeby wydawac co 2 dni 35 zl na prostowanie
pomozecie?
Po co wydawac na prostowanie 35 zł?? Ja też mam włosy trudne do wyprostowania, ale ostatnio kupiłam świetna prostownice i mój problem zniknął. Polecam prostownice ceramiczna firmy Wahl Cutek ( w sklepach z akcesoriami fryzjerskimi kosztuje 210zł, na allegro w granicach 150zł ). JEST SUUUUUUUUPER!! Po wyprostowaniu włosków, żeby się nie elektryzowały i by były gładkie używam jedwbiu BIOSILK.
"Homo sum, et nil humanum a me alienum esse puto"
Terencjusz
Terencjusz
misiucha22 pisze:Po wyprostowaniu włosków, żeby się nie elektryzowały i by były gładkie używam jedwbiu BIOSILK.
a fryzjerzy jedwab odradzaja bo bardzo wysusza wlosy a efekt gladkosci ktrotko sie utrzymuje
ja tak jak Yas prostuje co 2 dni, po wyszuenie i umyciu. Uzywam spray ochronny (przed temperatura) i olejek do wlosow. To wystarcza
- misiucha22
- Pasjonat
a fryzjerzy jedwab odradzaja bo bardzo wysusza wlosy a efekt gladkosci ktrotko sie utrzymuje
ja tak jak Yas prostuje co 2 dni, po wyszuenie i umyciu. Uzywam spray ochronny (przed temperatura) i olejek do wlosow. To wystarcza
[/quote]
Ja mam efekt gładkości do każdego następnego mycia włosków, a myję co drugi dzień. swoją drogą - jak nazywa się ten spray ochronny i ile kosztuje? Może tez o tym pomyślę.
Ja mam efekt gładkości do każdego następnego mycia włosków, a myję co drugi dzień. swoją drogą - jak nazywa się ten spray ochronny i ile kosztuje? Może tez o tym pomyślę.
"Homo sum, et nil humanum a me alienum esse puto"
Terencjusz
Terencjusz
- Candy Killer
- Uzależniony
ja wlosy prostuje od jakis..2 lat codziennie i ani nie sa suche ani mi nie wypadaja..a nie naleze do osob ktore maja grube wlosy..sa raczej cienkie i podatne ale chcac nie chcac sie chwalic mam fryzjerska prostownice (240 zl tak jakby kto pytal firmy gamma 170 Watt) i jest super!!ma plytki w pelni ceramiczne bo polowa prostownic z "ceramicznymi" plytkami maja tylko powloke ceramiczna a to nie to samo jednak.
Jakosc prostownicy zalezy tez od ilosci watow..dlatego najlepiej kupowac te powyzej 100 W nagrzewaja sie w kilka sekund i sa super:)
Moja po wlaczeniu jest goraca..ok 5-10 sec. jej to zajmuje:)
Chyba warto wydac troche pieniedzy i miec ladne wlosy niz siano po zwyklej prostownicy ?:)
Jakosc prostownicy zalezy tez od ilosci watow..dlatego najlepiej kupowac te powyzej 100 W nagrzewaja sie w kilka sekund i sa super:)
Moja po wlaczeniu jest goraca..ok 5-10 sec. jej to zajmuje:)
Chyba warto wydac troche pieniedzy i miec ladne wlosy niz siano po zwyklej prostownicy ?:)

FOLIO --> www.beautifullyexecuted.deviantart.com
- aniulka102
- Entuzjasta
- Uzależniony
a zadzialaja przy dosc duzej wilgoci na dworze? bo mi potrafia sie wlosy wyginac w kazda strone jak jest wilgotno:)i poki co nic nie pomoglo na to
FOLIO --> www.beautifullyexecuted.deviantart.com
- aniulka102
- Entuzjasta
- Pasjonat
moj przepis na proste, blyszczace i odzywone wlosy
po umyciu wlosow (prawie zawsze Head & Shoulders - tylko jego znosze) i powierzchownym wysuszeniu recznikiem nakladam Dokladnie odzywke bez splukiwania Pantene Pro-V Proste i Gładkie
http://4girls.pl/images/fotkiart/pantene_gladkie.jpg
nastepnie zakladam na wlosy zwykly przezroczysty plastikowy worek i susze wlosy suszarka, az worek zrobi sie goracy (a to wszystko w celu lepszego wchloniecia sie odzywki)
po paru minutacxh scigam worek i susze wlosy calkowicie, bo wciaz sa jeszcze mokre.
chwile potem prostuje juz wlosy moja prostownica MPM (polski shit ze tak powiem)
W efekcie wlosy sa troszke ciezsze ale za to bardzo blyszczace, dobrze odzywione i naprawde proste
i ladnie pachna odzywka 
po umyciu wlosow (prawie zawsze Head & Shoulders - tylko jego znosze) i powierzchownym wysuszeniu recznikiem nakladam Dokladnie odzywke bez splukiwania Pantene Pro-V Proste i Gładkie
http://4girls.pl/images/fotkiart/pantene_gladkie.jpg
nastepnie zakladam na wlosy zwykly przezroczysty plastikowy worek i susze wlosy suszarka, az worek zrobi sie goracy (a to wszystko w celu lepszego wchloniecia sie odzywki)
po paru minutacxh scigam worek i susze wlosy calkowicie, bo wciaz sa jeszcze mokre.
chwile potem prostuje juz wlosy moja prostownica MPM (polski shit ze tak powiem)
W efekcie wlosy sa troszke ciezsze ale za to bardzo blyszczace, dobrze odzywione i naprawde proste