Cilest
Moderator: modTeam
Cilest
Hej.
Czytałam wasze poprzednie posty na temat przyjmowania tabletek.Niestety nie odnalazłam tam zadnego posta dotyczącego Cilestu.
Miałam do wyboru Harmonet,Cilest albo Diane 35.Wybrałam Cilest...tyle,że nie wiem czy dobrze zrobiłam.
Większość moich koleżanek bierze Harmonet więc nawet nie mam się kogo poradzić.
Pomóżcie jeśli bierzecie.
Z góry dzieki
Czytałam wasze poprzednie posty na temat przyjmowania tabletek.Niestety nie odnalazłam tam zadnego posta dotyczącego Cilestu.
Miałam do wyboru Harmonet,Cilest albo Diane 35.Wybrałam Cilest...tyle,że nie wiem czy dobrze zrobiłam.
Większość moich koleżanek bierze Harmonet więc nawet nie mam się kogo poradzić.
Pomóżcie jeśli bierzecie.
Z góry dzieki
Carpe diem!
- ksiezycowka
- Weteran
Widzisz...niby dobrze sie czuje,ale przez to wszystko co czytam o Cileście zaczyna chyba działac siła sugestii...
Kiedyś brałam Microgynon21 i tez sie dobrze czułam...tyle,że jak zmieniłam lekarza to inny powiedział,że Microgynon21 w moim wieku jest niedopuszczalny
Później miałam 2 letnią przerwę i teraz biorę Cilest.
Czemu miałam tylko tyle do wyboru?Właściwie to sama zasugerowałam te tabletki lekarzowi,bo słyszałam że są ok.Teraz po tych wszystkich postach już sama nie wiem
Widzisz...niby dobrze sie czuje,ale przez to wszystko co czytam o Cileście zaczyna chyba działac siła sugestii...
Kiedyś brałam Microgynon21 i tez sie dobrze czułam...tyle,że jak zmieniłam lekarza to inny powiedział,że Microgynon21 w moim wieku jest niedopuszczalny
Później miałam 2 letnią przerwę i teraz biorę Cilest.
Czemu miałam tylko tyle do wyboru?Właściwie to sama zasugerowałam te tabletki lekarzowi,bo słyszałam że są ok.Teraz po tych wszystkich postach już sama nie wiem
Carpe diem!
- ksiezycowka
- Weteran
Chyba po prostu wezmę do końca opakowanie i pójdę jeszcze raz do lekarza...
Dzięki mimo wszystko za odpowiedź.
W gruncie rzeczy mój organizm zawsze dobrze tolerował każdy lek,więc i z tym pewnie będzie dobrze...tymbardziej że każda z nas reaguje na każdy rodzaj tabletek inaczej,prawda?
Chyba po prostu wezmę do końca opakowanie i pójdę jeszcze raz do lekarza...
Dzięki mimo wszystko za odpowiedź.
W gruncie rzeczy mój organizm zawsze dobrze tolerował każdy lek,więc i z tym pewnie będzie dobrze...tymbardziej że każda z nas reaguje na każdy rodzaj tabletek inaczej,prawda?
Carpe diem!
- ksiezycowka
- Weteran
Byłam ostatnio u nowego ginekologa. który się przeraził, jak mu powiedziałam że przyjmowałam Cilest. Stwierdził, że jest w nich za duża dawka hormonów jak na mój wiek. Dodam że w trzy miesiące przytyłam po nich 6 kilogramów, ale to oczywiście jest względne i zależne od organizmu. Miałam teraz pół roku przerwy w braniu tabletek.
Dostałam Mercilon, zobaczymy.
Z tego co zauważyłam to każdy lekarz ma na to swoją teorię i już sama nie wiem.
46
Anja pisze:Byłam ostatnio u nowego ginekologa. który się przeraził, jak mu powiedziałam że przyjmowałam Cilest. Stwierdził, że jest w nich za duża dawka hormonów jak na mój wiek. Dodam że w trzy miesiące przytyłam po nich 6 kilogramów, ale to oczywiście jest względne i zależne od organizmu. Miałam teraz pół roku przerwy w braniu tabletek.
No widzisz a mi z kolei moja ginekolog powiedziala ze Cilest sa bardzo dobre jak na pierwsze tabletki.
No i nic po nich nie przytylam.
I gdzie tu szukac obiektywnej opinii?
Moja brala diane, czesciowo na cere bylo ok ale po 5 opakowaniu stwierdzila ze ma jakies dziwne mysli po nich i ogolnie czuje sie jakos ciezko, po ostatnim opakowaniu chciala zmienic tabletki, odstawila diane i sie okazalo ze okres sie jej zatrzymal (ciaze wykluczam bo robila B-HCG w nast piatek ma dostac cos na przywrocenie okresu.
Z tego co czytalem to z tych 3 ww. Harmonet
Z tego co czytalem to z tych 3 ww. Harmonet
http://aneta.ulotka.biz/ Salon Fryzjerski Aneta W Olsztynie
Ja brałam Diane na początku - na uregulowanie hormonow 3-6 miesięcy, jak mi poradziła pani doktor. Jednocześnie poinformowała mnie o tym, że bardzo obciąza wątrobe. Cera mi się nie znacznie poprawiła ale i tak dobrze wspominam tamten czas, żadnych skutków ubocznych. Teraz mam Yasmin i same problemy: spadek libido, okropna suchość. I chyba pójde zmienić tabletki (juz 4. opakowanie), poprzednio lekarka mi proponowała Yasmin lub Cilest, więc teraz pewnie ten ostatni wezmę. Mam nadzieję że bardziej mi posłuży.
leni pisze:Teraz mam Yasmin i same problemy: spadek libido, okropna suchość. I chyba pójde zmienić tabletki (juz 4. opakowanie), poprzednio lekarka mi proponowała Yasmin lub Cilest
Tez miałam takie dolegliwości przy Yasmin dodatkowo jeszcze przytyłam Teraz biorę Cilest i jestem bardzo zadowolona. Są to najlepsze, dla mnie, tabletki jakie brałam do tej pory. Jestem przy 5 opakowaniu (chyba) i wszystko jest ok. Waga, libido - wszystko wróciło do normy
- biedronka00
- Bywalec
Dziś wzięłam 3 tabletke Celistu <po raz pierwszy stosuje> ,i dziś zaczęłam odczuwać świąd skóry sczególnie na szyji, plecach . Czy to może być wina Celistu, może jestem uczulona na jakiś składnik może alergia? Co mam robić? Brać dalej? Czy któraś z Was tak miała?
Obiecaj, że słowa nie zgasną...
- ksiezycowka
- Weteran
Co sadzicie o skuteczności Cilestu?Po ilu tabletkach...
Niedługo zaczynam brać Cilest.Po ilu tabletkach moge czuć się bezpieczna, że nie zajdę w ciążę??Dziewczyny macie jakieś ,,niefajne" doświadczenia w związku z braniem Cilestu???
Pozdrawiam i z góry dziekuję za wszystkie odp:*
Rasta:)
Pozdrawiam i z góry dziekuję za wszystkie odp:*
Rasta:)
,, Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się lata"
Jezeli zaczynasz brac od pierwszego dnia okresu, to jestes zabezpieczona od pierwszej tabletki.
Ja nie mialam stycznosci z tymi tabletkami, ale sa forumowiczki, ktore nie mialy za milcy doswiadczen, wiec musisz poczekac az ktoras z Nich sie wypowie.
Było pare tematow o cilescie, wiec uzyj wyszukiwarki a pewnie dowiesz sie czegos ciekawego
Ja nie mialam stycznosci z tymi tabletkami, ale sa forumowiczki, ktore nie mialy za milcy doswiadczen, wiec musisz poczekac az ktoras z Nich sie wypowie.
Było pare tematow o cilescie, wiec uzyj wyszukiwarki a pewnie dowiesz sie czegos ciekawego
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
- ksiezycowka
- Weteran
- Początkujący
Biedroneczko ja brałam co prawada nie cilest ale harmonet i tez dostałm świadu skóry , doś długo sie z niego leczyłąm u dermatologa bo zamieniłam harmonet na inne tabletki i tez świąd nie ustał - jest to zwiazne z zaburzeniem gospodarki hormonalnej w organiźmie w konsekwencji w ogóle zrezygnowłam z tabletek po rozmowie z moim lekarzem coz zalezy to od organizmu .... niestety
Mnie po paru dniach brania Cilestu zaczęły mnie swędzieć... łokcie Zrobiły się takie brzydkie, suche i chropowate. Smaruję je różnymi nawilżaczami i wyglądają już lepiej, ale dalej swędzą. Nie wiem czy to od tabletek. Poczekam jeszcze do końca opakowania i jak nie przestanie, to wybiorę się do lekarza. Po Harmonecie mnie nie swędziały.
ja na samym poczatku pierwszego opakania Yasmin dostalam okropnej wysypki, ale to jednorazowe bylo i lekarz potwierdzil, ze moglo byc od tego, ale pewne to nie jest ( tym bardziej, ze na wiele rzeczy mam uczulenie). na szczescie to jednorazowe bylo
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”