Oto co znalazłam podczas nauki w "Anatomii" Bochenka (tom 2):
"U człowieka trzeci kolejny wytrysk w czasie 12 godzin nie zawiera juz plemników; nowe wypełnienie najądrza trwa około 2 dni"
Więc dlaczego sie o tym nie mówi jako o metodzie antykoncepcyjnej?np dwa razy raczka a później już bez gumki do środka? czy słyszał ktoś coś na ten temat?? dodam,że nie jest to byle publikacja ,która mogłaby zawierac niesprawdzone informacje,a powazny podręcznik anatomii.
metoda antykoncepcyjna??
Moderator: modTeam
-
Even in death
- Bywalec

- Weteran

No proces produkcji troche trwa, ale nie wszystkie plemniki ida do boju podczas wytrysku. Ich "dawkowanie" moze byc przeciez rozne.
Nie wspominajac o tym, ze jak facet zacznie sie regularnie i czesto ze sie bzydko wyraze: spuszczac to produkcja ich ruszy pelna para
Zeby nadazac z potrzebami.
Ja bym to miedzy bajki wlozyl razem z "podgrzewaniem jader" goraca woda w celu zabicia plemnikow ktore lubia wzglednie niska temperature
Jak kto ma w sobie zylke hazardisty to neich szuka szczescia. Moze sie na becikowe zalapie
A nie jest to traktowane jako metoda antykoncepcyjna, bo ciezko byloby przeprowadzic test pearla
Nie wspominajac o tym, ze jak facet zacznie sie regularnie i czesto ze sie bzydko wyraze: spuszczac to produkcja ich ruszy pelna para
Ja bym to miedzy bajki wlozyl razem z "podgrzewaniem jader" goraca woda w celu zabicia plemnikow ktore lubia wzglednie niska temperature
A nie jest to traktowane jako metoda antykoncepcyjna, bo ciezko byloby przeprowadzic test pearla
-
amber
No niewiem jak inni, ale ja gdybym mial 2 razy samemu sie zaspokoic to potem juz by mi sie nei chcialo za bardzo. Nie chodzi nawet o zasniecie. Trzebaby odczekac godzinkeamber pisze:tylko czy facet po 2 razach z renią rączkowską bedzie miał zaraz chęć na swoją panią czy po prostu zaśnie??? i nici
Niestety facet to nie karabin naszynowy co strzela raz za razem.
chylę czoła.. kolega bochenka łyka
chodzi o to,ze sperma nie jest całkowicie pozbawiona plemników.. jest ich znacznie mniejsza ilośc .. zazwyczaj sa to niedojrzałe formy lub upośledzone ruchowo ale nikt ci nie da 100% pewności,ze nie znajdzie się tam grupa plemnikw z ruchomością A
nawet patrząc pod kątem badania nasienia... czas pomiędzy ostatnim współżyciem a badaniem nie moze byc krótszy niż 3 dni... to jest nasienie które ma duze prawdopodobieństwo do zapłodnienia...
świete słowa
chodzi o to,ze sperma nie jest całkowicie pozbawiona plemników.. jest ich znacznie mniejsza ilośc .. zazwyczaj sa to niedojrzałe formy lub upośledzone ruchowo ale nikt ci nie da 100% pewności,ze nie znajdzie się tam grupa plemnikw z ruchomością A
nawet patrząc pod kątem badania nasienia... czas pomiędzy ostatnim współżyciem a badaniem nie moze byc krótszy niż 3 dni... to jest nasienie które ma duze prawdopodobieństwo do zapłodnienia...
Maverick pisze:facet to nie karabin naszynowy co strzela raz za razem.
świete słowa
żelazna kobieta o nerwach ze stali, kamiennym sercu i doopce z marmuru
Re: metoda antykoncepcyjna??
me19 pisze:Więc dlaczego sie o tym nie mówi jako o metodzie antykoncepcyjnej?np dwa razy raczka a później już bez gumki do środka?
Większość ogierów miało by już dość i trzeciego razu by już nie było

metoda antykoncepcyjna??
zamknieto mi temat zanim cos w nim zdązyłem napisac
to jest metoda moi drodzy , kiedy bylem młody po slubie nie szło zrobic dziecka , mimo usilnych staran !
Wtedy Tesciowa mi dala taką madra ksiazke , (małzenstwo doskonałe ) autora nie znam , ale pisalem juz o tym tu wiele razy !
Co sie okazało ....a co lekaż potwierdzil
za czesto sie cupcialekm z zoną , bo po nawet 5 razy na dobę i to dzien w dzien ! przez miesiace całe , to spowodowało iż brak było w mej spermie nasienia , według tej ksiazki zrobilem sobie odpowiednią przerwę , policzyłem u zony kiedy ma owulacje , ciach ! i wiedzialem dokładnie ze na wigilie nede mial syna , no pomyliłem sie przyszedł w drugi dzien swiat , ale to widac natura zadecydowala , choć bylem lepszy od lekazy którzy mieli wiekszy margines błedu
mysle ze chłopak ma swoją odpowiedz <browar>
Mav połacz to z tym zamknietym , a ten wywal <browar>
to jest metoda moi drodzy , kiedy bylem młody po slubie nie szło zrobic dziecka , mimo usilnych staran !
Wtedy Tesciowa mi dala taką madra ksiazke , (małzenstwo doskonałe ) autora nie znam , ale pisalem juz o tym tu wiele razy !
Co sie okazało ....a co lekaż potwierdzil
za czesto sie cupcialekm z zoną , bo po nawet 5 razy na dobę i to dzien w dzien ! przez miesiace całe , to spowodowało iż brak było w mej spermie nasienia , według tej ksiazki zrobilem sobie odpowiednią przerwę , policzyłem u zony kiedy ma owulacje , ciach ! i wiedzialem dokładnie ze na wigilie nede mial syna , no pomyliłem sie przyszedł w drugi dzien swiat , ale to widac natura zadecydowala , choć bylem lepszy od lekazy którzy mieli wiekszy margines błedu
mysle ze chłopak ma swoją odpowiedz <browar>
Mav połacz to z tym zamknietym , a ten wywal <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”