Co z tym forum nie tak?

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 20 mar 2006, 17:07

Andrew pisze:nie widzialem w postach (o tych co pisalem ) "jabłon" , niczego co by było do - warna
jak i u " Unicka "

Andrew, "jabłoń" i "unick" to prowokatorzy. Bana takim dozywotnio!

Mysiorek pisze:A forum nikt nie będzie zamykał. Najwyżej zewoluuje do jakiejś tandety i tyle.

Nie, nie. Mysiorek nie mozesz mowić, że "zewoluuje do jakiejś tandety". Sygnowałbyś forum wtedy swoim nickiem? Ja przynajmniej nie chciałbym być na tandetnym foruma już na pewno nie moderatorem :P Do tandety nie mozna dopuścić. Szkoda by było znajomości z tymi wszystkimi z ktorymi postuje się codzień na forum. To tak jakby nie mieć się gdzie spotykać :/ Jesli rzeczywiście źle sie bedzie dzialo na forum to wyjsciem bedzie reaktywacja forum z tymi, ktorym naprawde zależy.
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 mar 2006, 17:08

Mysiorek pisze:Nawet wobec jej oszczerczego posta na onaniźmie wobec naszego forum? Wobec Ciebie też? Oj dziwię Ci się chłopie <browar>

wali mi kto jakie ma o mnie zdanie na forum , interesuje mnie real , Jabłon .... napisala coś oszczerczego na mój temat , wolno jej , jesli odniosła takie wrazenie , cóż
to jednak nie spowoduje zmiany mojego zdania o tym iż w tym teamcie co pisze o nim zuciliscie sie na nią i zablokowaliscie niesłusznie !

co jest złego w prowokacji ?
sam też ja stosuję ..i co z tego ?
prowokowac mozna róznie !
dobra prowokacja nie jest zła !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 20 mar 2006, 17:10

No i z kolejnego tematu o stanie forum, zamiast konstruktywnych wnioskow, wyjdzie sajgon. :>

Zamiast teraz szukac winnych i licytowac sie, kto mial wiecej bezsensownych postow, i robic wieksze zamieszanie, moze lepiej byloby sie zajac tym, co ciekawego ma sie do napisania - w dzialach tematycznych i nie tylko. I pomyslec, przed wcisnieciem "wyslij". O ignorowaniu zupelnie dennych tematow i darowaniu sobie jatrzenia w sporach juz nie wspomne. Bo to oczywiste.

To my, wszyscy uzytkownicy, tworzymy to forum, to od nas zalezy, jak bedzie wygladac - wiem, banal, ale.. niektorzy zaczynaja szukac jakiejs magicznej recepty.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2006, 17:11 przez sophie, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 mar 2006, 17:12

a ta receptą jest usuniecie wszystkich niewygodnych <aniolek> <pijaki> ide sie napic no i na sex !
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 20 mar 2006, 17:12

Andrew pisze:wali mi kto jakie ma o mnie zdanie na forum

A mnie to NIE MOŻE walić, bo jestem modem.
Muszę bronić takich jak Ty <hahaha> , no i forum przede wszystkim :D
KOCHAJ...i rób co chcesz!
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 20 mar 2006, 17:17

Mysiorek pisze:forum przede wszystkim

Ach, Ty nasz rycerzu :D
Andrew pisze:co jest złego w prowokacji ?

to ze jest szukaniem sensacji ze zgubnym czesto wplywem na poddanego prowokacji. Prowokacja "Rzeczpospolitej" na Jurgielu. Jaki ten Jurgiel jest dobry, miły, szlachetny ;)
(Pamietam, tam też nie widziales nic złego w tym ze pomógł ;) )
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 20 mar 2006, 17:25

Andrew pisze:a ta receptą jest usuniecie wszystkich niewygodnych

Czy ja mowilam cokolwiek o tym, ze modzi szukaja recepty? Po raz kolejny sobie dopowiadasz cos nie na temat :] I znow sie czepiasz :P
Piszac o poszukiwaczach magicznej recepty mialam na mysli tych, ktorzy mowia np "Czy możecie zrobić coś żeby przywrócic forum blask?"
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 20 mar 2006, 17:29

Bender pisze:czas zaczac odkrywac na nowo

No właśnie pomysły na posty sie wyczerpują stad coraz częstsze miałczenie "to już było". Co innego forum tematyczne dla przykładu o hardwarze - tam zawsze będzie kupa nowych tematów bo dziedzina komputerów sie mocno rozwija. No forum o takiej tematyce jak to juz trudno o jakies innowacje. I to powód dlaczego "starzy" odchodzą lub przestają pisać - bo po prostu zaczyna im sie nudzić. Ile można pisać odpowiedzi na kolejne historie miłosne które w nieco innych wersjach czytało sie już kilka razy. Albo dział "sex" - tam to co trzeci temat jest zamykany "bo juz był". No ale trudno napisac cos nowego w tak ograniczonej dziedzinie. Stąd dużo dawniej mimo że na forum była o wiele mniejsza ilość użytkowników w tym dziale zdarzały sie dyskusje po kilkanascie stron np o minecie, analu, lodach, połyku itd. Teraz topici tam rzadko maja po kilka stron (a ilosc userow duzo wieksza). A jak ktoś napisze tego typu temat to zaraz zostanie zbluzgany ze juz byl - CLOSED. No to co ma zrobić odswierzyc ten z przed 1.5 roku? Jak to zrobi to dostanie chyba bana. Wiec to wszytsko nie ma sensu. Zeby forum zylo trzeba zaczac odkrywac na nowo to co juz bylo. Nie ma sensu sie non stop rzucac BYŁO!!!!! (no chyba ze faktycznie bylo kilka postow nizej) bo inaczej nie bedzie o czym pisac.
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 20 mar 2006, 17:32

tanebo pisze:No to co ma zrobić odswierzyc ten z przed 1.5 roku? Jak to zrobi to dostanie chyba bana.

Jak to po co? Bo chce się wypowiedzieć w tym temacie. Przecież gdyby byl zakaz wypowiadania sie w tematach sprzed np roku to bylyby pozamykane.
Poza tym to jest forum. Nie ma tak, że liczą się topiki tylko na czasie.
Chociażby moj topik. Byl kilkakrotnie odswierzany (nawet po kilku miesiacach) mimo, ze sporo ze topik z mojej perspektywy nalezaloby rozpatrywać jako wypadek przy pracy. Ale jednak wracają :P
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 20 mar 2006, 18:47

Bender pisze:z forum jest jak jak u Andrew - rychamy wciaz te same toPICZKI a tu nowego sluzu trzeba

<hahaha>

Bender pisze:trzeba wskrzecic watek o analu i piss - znowu stadami beda sie wypowiadac kto na nie

to jest mysl :P

Andrew pisze:zuciliscie sie na nią i zablokowaliscie niesłusznie !

ona bezczelnie obrazila Fisha - i nie tylko jego.

cubasa pisze:Bana takim dozywotnio!

:).
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 mar 2006, 19:05

Sophie ...nie zauwazyłaś mojego emotikona ???? na koncu zdania ?? <aniolek>
Yasmine , wskaz w tym temacie o którym ja pisze , iż go obraziła ?
a pomijajac wszystko ...bedzie dobrze ! nie moze byc inaczej <browar>
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 20 mar 2006, 19:16

Andrew pisze:Yasmine , wskaz w tym temacie o którym ja pisze , iż go obraziła ?

ja nie wiem o jakim temacie mowa :).
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 20 mar 2006, 19:31

Trzeba przyznać, że Marta znowu forum rozruszała :) :)
Jak ja ją kocham :) :)

Inne tematy leżą odłogiem, jednak najlepiej się narzeka na "Władzę" :) Zawsze tak było, jest i będzie :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 mar 2006, 19:33

Yasmine pisze:ja nie wiem o jakim temacie mowa :).

no wiec nie pisz tego co piszesz !

Fisz ! <browar> musiał bym tu napisac "kto jest bez winy niech pierwszy zuci kamien " <pijaki> <browar>
Gdziezby smiał nazekac na władze , po prostu wytykam tylko ich błedy <aniolek>
ale nikt nie jest nieomylny <przytul>
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 20 mar 2006, 20:06

Andrew pisze:"kto jest bez winy niech pierwszy zuci kamien "

Właśnie poleciał... uwaaagaaa! na Śląsku :D
Andrew pisze:...bedzie dobrze ! nie moze byc inaczej

...zmieniłeś zakończenie. W oryginale jest "nie może być gorzej". Tu może być. ;P
Andrew pisze:wskaz w tym temacie o którym ja pisze , iż go obraziła ?

Skorzystaj z wyszukiwarki <hahaha>
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 mar 2006, 20:08

Mysiorek pisze:Skorzystaj z wyszukiwarki <hahaha>

ja !?? nie musze , znam ten temat dosc dobrze , ale rozumiem iż kierujesz to do kolezanki <glaszcze> <hahaha>
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 20 mar 2006, 20:31

Mysiorek pisze:Właśnie poleciał... uwaaagaaa! na Śląsku

aua - no moze troche ostrozniej co ? <wazne>
Cyniczny zlosnik i przesmiewca (C)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 20 mar 2006, 20:41

Widze ze dochodzimy do pewnego porozumienia.
Ja osobiscie widze dwie rzeczy, ktore mozna zrobic by sytuacje moze nieco polepszyc. A przynajmniej sformalizowac.
Mam dwa cele:
- jasno okreslony system banow za co, jak i ile
- tematy FAQ z najczesciej poruszanymi tematami. Mozna to robic w formie pytanie - odpowiedz, mozna w formie linkow do topikow gdzie tematy byly poruszane.

Powiedzcie co o tym myslicie.

(Na marginesie, to calkiem dobry temat Mrt :) )
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 20 mar 2006, 20:46

Maverick pisze:- jasno okreslony system banow za co, jak i ile

Czemu nie :] Ale nie sadze, ze da sie sklasyfikowac wszystkie mozliwe powody :]

Maverick pisze:tematy FAQ z najczesciej poruszanymi tematami. Mozna to robic w formie pytanie - odpowiedz, mozna w formie linkow do topikow gdzie tematy byly poruszane.
Niektore fora tak maja. Niezly pomysl, choc czasem te FAQi sa strasznie dlugie...
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 20 mar 2006, 20:47

Maverick pisze:to calkiem dobry temat Mrt

Na czasie :)

Będziemy to określać po raz drugi. Za 3 miechy wejdą nowi i za pół roku znowu będziemy określać ten system. Trudno - spróbujmy. My wszyscy? Może zaproponuj coś konkretnie. Może sam coś wymyślę.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 20 mar 2006, 21:02

Mysiorek pisze:Może zaproponuj coś konkretnie.

Po 5 ostrzezeniach zakaz pisania, po 7 zakaz wejscia na forum, ostrzezenia wygasaja po 30 dniach.
Za:
- zakladanie nowych topikow w nieodpowiednich dzialach: 1
- powielanie watkow wyjasnionych w FAQ (to po jego napisaniu): 1
- nieprecyzyjne tytuowanie tematow: 1
- posty utrudniajace dyskusje, prowokacyjne (zauwazcie, ze to nie wyklucza istnienia subtelnych off topikow): 1
- powielanie topikow usunietych lub przeniesionych: 1
- obrazanie innych uzytkownikow: 2
- spam: 2
- dublowanie konta w przypadku zbanowania poprzedniego lub tez w celu pisania nieregulaminowych postow na tym drugim: IP BAN na kwartal
- rzeczy lamiace regulamin, a nie objete tym "taryfikatorem" podlegaja indywidualnej ocenie moderatora ktory na tej podstawie wymierza odpowiednia kare <pejcz>

Od decyzji moderatora odwolanie nie przysluguje.

====

I jak?
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 20 mar 2006, 21:02

cubasa pisze:Forum ma już ponad 2,5 roku. Tematów było wałkowanych ponad 4,5 tys. i bardzo ciężko jest "wymyslić" jakiś oryginalny.

cubasa pisze:Po prostu starszym stażem użytkownikom forum znudziło się pisanie o tym samym.
W ww. postach pojawia się rzeczownik "atmosfera". No cóż, kiedyś bylo 5 nowych - teraz 10 nowych uzytkownikow dziennie; to musi sie przelozyć na poziom (choćby z rachunku prawdopodobieństwa). Poziom na atmosferę. Starszych stażem (lub postami - jak kto woli) jest mało - więc coraz cieżej, identyfikować się z tą masą nowych uzytkowników

Mialem napisac cos podobnego ale mnie ubiegles ;DD <browar>
Niestety tak sie dzieje z wiekszoscia forow, ale bo burzy zawsze jest piekna pogoda wiec? ;DD

[ Dodano: 2006-03-20, 21:04 ]
Maverick pisze:Po 5 ostrzezeniach zakaz pisania, po 7 zakaz wejscia na forum, ostrzezenia wygasaja po 30 dniach.
Za:
- zakladanie nowych topikow w nieodpowiednich dzialach: 1
- powielanie watkow wyjasnionych w FAQ (to po jego napisaniu): 1
- nieprecyzyjne tytuowanie tematow: 1
- posty utrudniajace dyskusje, prowokacyjne (zauwazcie, ze to nie wyklucza istnienia subtelnych off topikow): 1
- powielanie topikow usunietych lub przeniesionych: 1
- obrazanie innych uzytkownikow: 2
- spam: 2
- dublowanie konta w przypadku zbanowania poprzedniego lub tez w celu pisania nieregulaminowych postow na tym drugim: IP BAN na kwartal
- rzeczy lamiace regulamin, a nie objete tym "taryfikatorem" podlegaja indywidualnej ocenie moderatora ktory na tej podstawie wymierza odpowiednia kare <pejcz>

Decyzja jest ostateczna i niepodwazalna

====

I jak?

Git ;DD <browar>
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
<sex> -> ta też jest fajna
<hahaha> -> często sie śmieję...ze wszystkiego...
<fuckoff> -> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 20 mar 2006, 21:09

Maverick pisze:- tematy FAQ z najczesciej poruszanymi tematami. Mozna to robic w formie pytanie - odpowiedz, mozna w formie linkow do topikow gdzie tematy byly poruszane.

Oj, ot FAQ to chzba na 6 stron conajmniej bedzie...
Żeby nie było za dużo roboty, mody moga przydzielić okreslone pytanie do osoby, i ta osoba mogłaby przgotowac odpowiedz na owe zagadnienie. bedzie szybciej, lepiej i obiektywnie...
Mysiorek pisze:Właśnie poleciał... uwaaagaaa! na Śląsku

Chyle głowę, z strachem spogladajac w (poniekąd) ciemne niebo :)
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 20 mar 2006, 21:29

Maverick pisze:- nieprecyzyjne tytuowanie tematow: 1

tu sie zgadzam w 100 %. Co drugi temat zatytulowany jest : Co zrobic? Problem, Wyjasnijnie mi to, pomocy. Pozniej czlowiek musi wracac do poczatku,bo nie wiadomo o co chodzi tak naprawde :/.

Maverick pisze:- posty utrudniajace dyskusje, prowokacyjne (zauwazcie, ze to nie wyklucza istnienia subtelnych off topikow): 1

dobrze, ze nie wyklucza istnienia takich OT :)

A jak bedzie FaQ wygladal ? My mamy pisac konkretnie, raz a porzadnie czy to beda juz nasze napisane gdziestam posty ? A moze jakas literatura fachowa ?
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 20 mar 2006, 21:40

Yasmine pisze:A jak bedzie FaQ wygladal ? My mamy pisac konkretnie, raz a porzadnie czy to beda juz nasze napisane gdziestam posty ? A moze jakas literatura fachowa ?

ja bym proponował napisac od siebie, aby teksty były ludzkie i widziano, ze nie jest to czysta definicja, ale dodane coś od siebie
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 20 mar 2006, 21:40

Jestem za. Zmieniaj MAV regulamin, w ramach pierwszego dnia wiosny możemy nawet odblokować użytkownikó co polecieli :)

Jedna uwaga: za powielenie topika przeniesionego lub usuniętego daj więcej ostrzeżeń bo to czysta niesubordynacja i sprzeciwaianie się podjętej decyzji.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 20 mar 2006, 21:41

jestem jak najbardziej za. Sama czasasmi nie wiem czy nie przeginam.
Maverick pisze: tematy FAQ z najczesciej poruszanymi tematami

o tak taki spis tresci i w odpowiedziach odnosniki do tych tematów. w reglaminie na czerwono zaznaczyć ze najpietw do FAQ'a.

Mav to co napisałes wydaje mi sie rozsadne. Nie wiem czy będzie cos jeszcze dopisywane. Czy tylko "góra" zdecyduje o wprowadzeniu tego czy moze jakies głosowanie
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 20 mar 2006, 21:42

Czyli za w/w przewinienia MUSZĘ dać?
Maverick pisze:Po 5 ostrzezeniach zakaz pisania, po 7 zakaz wejscia na forum, ostrzezenia wygasaja po 30 dniach.

30 dni to za długo dla kogoś kto popełnił błąd i nie wiedział.
- po 3 warnach zakaz pisania na 3 dni, po 5 zakaz wejścia na 14 dni (odpadają upierdliwe privy), po 7 (ciężko nie pisząc na forum zebrać 7, dodatkowe 2) ban całkowity na pół roku.
Maverick pisze:- posty utrudniajace dyskusje, prowokacyjne : 1

Nie. Te są najgorsze !! Te są rozwalające forum. To nie przeoczenie, ale często recydywa <cisza> To nie tylko złamanie regulaminu, pt.: zły temat, a zbrodnia na nas.
- warn 5 albo dowolność moda
Maverick pisze:- powielanie topikow usunietych lub przeniesionych: 1

To to samo co w/w.
-dowolność moda
Maverick pisze:Decyzja jest ostateczna i niepodwazalna

-za podważanie warn 3

A tak w ogóle... przecież regulamin banów działa TYLKO przeciw oszołomom, a nie zwykłym, fajnym userom. Kto ma się go bać będzie chciał łagodnych wyroków, kto nie musi będzie go miał w dupie.

I jeszcze jedno. Od parunastu dni robimy porządek... mamy zmieniać teraz (w trakcie) zmieniać regulamin? PO CO? Komu tamten przeszkadza? Komuś kto przegapia najlepsze momenty i jęczy? A co? On nam będzie pomagał? <hahaha>

Podam najprostszy regulamin:
Maverick pisze:Decyzja jest ostateczna i niepodwazalna
... co kurka - sejm?!
Znamy się jak łyse konie - a teraz każdy będzie pyszczył z kalkulatorem w ręce, że powinien mieć odjętą wartość 1, itd., itp. ... i tak będa pytania co, komu i czemu...
Im bardziej skomplikowany system warnów, tym gorzej dla forum.
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 20 mar 2006, 21:43

Mysle, ze kwestie FAQ moznaby omowic w oddzielnym topicu. W sensie - pomysly na hasla i odpowiedzi, bez zbednych dywagacji.

Co do zasad napisanych przez Mava, jestem za. I w koncu doszlo to, o czym juz kiedys mowilam. Warna za nieprecyzyjne nazwy tematow i zly dzial :D (na innych forach gdzie tez "sprzatam" to norma :])

Yasmine pisze:Co drugi temat zatytulowany jest : Co zrobic? Problem, Wyjasnijnie mi to, pomocy. Pozniej czlowiek musi wracac do poczatku,bo nie wiadomo o co chodzi tak naprawde
Fakt. Ja czesto zmieniam, badz dopisuje podtutyl, ale to upierdliwe jest :]

[ Dodano: 2006-03-20, 21:44 ]
Niech przynajmniej autor takiego nieprezycyjnego tematu dostanie nauczke :]
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 20 mar 2006, 21:48

sophie pisze:Mysle, ze kwestie FAQ moznaby omowic w oddzielnym topicu. W sensie - pomysly na hasla i odpowiedzi, bez zbednych dywagacji.

Fakt, lepiej nie mieszac. Ale FAQ tez musi byc jakos podzielony na dzialy np. dotyczace brania i watpliwosci co do tabletek, ogolnie antykoncepcji, domniemanej ciazy, no bo inaczej wszystko bedzie pomieszane jakos :/.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”