problemik z braniem harmonetu

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

lala
Zaglądający
Zaglądający
problemik z braniem harmonetu

Postautor: lala » 20 lut 2006, 22:57

Witam i pozdrawiam wszystkich odwiedzjacych forum Agnieszki , jestem tu nowa i zglaszma sie z pewnym problemem otoz skonczylam 3dni temu pierwsze opakowanie harmnetu dzisiaj dostalam silniejszego juz krwawienia bo od poczaku po zakonczeniu miesiaczki mialam caly czas drobne czasami wieksze plamienia ale czytalam o tym z moga wystepowac wiec tym sie nie martwie zbytnio bo wyczytalam ze po 2 miesiącach czy 3 teobjawi mijają, ale nie wiem wlasnie jak jest do konca z tym braniem 2 opakowania w ulotce podobie jak ginekolog mi powiedziala po skonczeniu tabletek z pierwszego opakowania nalezy odczekac 7 dni i jak w ulotce pisało 8 dnia nalezy polknac pierwsza tabletke drugiego opakowania mimo wystapienia krwawienia po odstawieniu w 2 czy 3 dniu (jak u mnie wystapilo obfitsze, sporo w porownaniu do plamien ), nio ale kiedy dziwi mnie to ze po drugim opakowaniu ginekolog powiedziala mi ze juz potem to sie bedzie brało tabletke nie tego 7 dnia po odstawieniu jak za pierwszym opakowaniem tylko kiedy tam mi wypadnie okres po odstawieniu czy 4 czy 5 dnia nie juz nie ma niby znaczenia a w ulotce harmnetu wlasnie pisze appopo drugiego opakowania ze tak samo sie ma brac 21 dni łykac tablekti i 7 dni przerwy i 8 dnia od nowa nowe opakowanie i tu jets teraz sprzecznosc i teraz mam nieco mały mętlik rosze o pomoc :( :( :(
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 20 lut 2006, 22:59

jak dla mnie ta ginekolog jest dziwna :|.
Postepuj tak, jak pisze na ulotce. I zmien ginekologa.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 20 lut 2006, 23:24

Bzdur Ci nagadała. Absolutnie tak nie bierz. Bierz wg ulotki. Żadnych tabletek tak jak CI powedziala natykoncepcyjnych tak sie nie bierze!

Zmień lekarza bezzwłocznie.
lala
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: lala » 21 lut 2006, 15:05

Dziękuję Wam, Kochane jestescie:))

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”