Przerwanie stosowania tabletek na miesiąc
Moderator: modTeam
Przerwanie stosowania tabletek na miesiąc
Chcę odstawić tabletki antykoncepcyjne- Logest na jeden miesiąc- bo wyjżdżam na ferie i w tym czasie nie przewiduję seksu. Czy mogę to zrobić "ot tak"? Czy nie zmniejsza to działania antykoncepcyjnego w następnych miesiącach? Czy nie szkodzi orgznizmowi? I czy po tej przerwie mam zacząć je stosować tak jak na początku, czyli w pierwszym dniu okresu?
-
- Weteran
Re: Przerwanie stosowania tabletek na miesiąc
nie rob takiej przerwy, nawet jesli nie planujesz. to jest nie zdrowe dla organizmu...
Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie ale wydaje mi się, że nie można ot tak. Hormony to nie herbata, czy kawa, czy aspiryna. Organizm przez ten miesiac będzie wracał do normalnej pracy, a potem od następnego znów... Coś mi to nie pasuje.
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
agna 24 pisze:nie rob takiej przerwy, nawet jesli nie planujesz. to jest nie zdrowe dla organizmu...
nie jest zdrowe ! BZDURA ! i wyjasnij mi prosze
zrób przerwe ale dwu miesieczną !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
-
- Weteran
Andrew pisze:Tak ...mozesz to zrobic , to o czym piszesz a potem zaczac od nowa je brac , ale moga wystapic (choć nie muszą ) bóle w czasie miesiaczki którą miec bedziesz w trakcie tej przerwy !
oj fakt, ja po odstawieniu pigolek, mialam strasznie ciezka miesiaczke, dluga i niesamowicie meczaca.... normalnie tragedia, jesli planujesz ferie, to nie polecam odstawiac w tym czasie
agna 24 pisze: jesli planujesz ferie, to nie polecam odstawiac w tym czasie
zgadzam sie ! nie ma pewnosci , ze i u Ciebie takie bóle nie wystapią , moja Myszka po odstawieniu logestu takowe miala ! i to bardzo meczace bóle
WITAMY AGE ! KOPE LAT SłONKO <browar>
Ostatnio zmieniony 04 lut 2006, 20:31 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
-
- Weteran
Imperator pisze:Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie ale wydaje mi się, że nie można ot tak. Hormony to nie herbata, czy kawa, czy aspiryna. Organizm przez ten miesiac będzie wracał do normalnej pracy, a potem od następnego znów... Coś mi to nie pasuje.
wlasnie o to mi chodzi. nie mozna robic takich przerw na miesiac, bo to strasznie rozregulowuje cykl.....
ja tez odstawilam na miesiac, bo sie balam ze jestem w ciazy, pozniej wrocilam do tabletek, bylam u ginekologa i specjalnie zapytalam czy taka przerwa nie jest za krotka lub czy to bedzie milalo jakies skutki uboczne - uslyszalam, ze abolutnie, mam zaczac brac tabletki znow od 1 dnia okresu - tak tez zrobilam i wszystko ok
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
mam pytanie....
ok 12.01.06 odstawilam pigolki, 16.01 dostalam krwawienia z odstawienia....
to kiedy teraz powinnam spodziewac sie miesiaczki?
ok 12.01.06 odstawilam pigolki, 16.01 dostalam krwawienia z odstawienia....
to kiedy teraz powinnam spodziewac sie miesiaczki?
-
- Weteran
Mia pisze:za ok miesiac, musi Ci powrocic normalny cykl, ja dostalam po odstawieniu za jakies 20-23 dni
czyli juz powinnam dostac
dzis jest 28 dzien
Ostatnio zmieniony 12 lut 2006, 17:12 przez Jagienka06, łącznie zmieniany 1 raz.
Mia pisze:, na pewno za pare dni dostaniesz
nieprawda, żadne na pewno. pierwszy mój cykl po odstawieniu pigułek trwał 48 dni [!], drugi 24, trzeci 34 - niekoniecznie od razu Ci się ureguluje, agna, cierpliwości ;-)
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
-
- Weteran