![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ciekawe zadanie
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
- Sir Charles
- Weteran

hehe, ja tej, ktorą dwukrotnie przytaczałem, nawet nie będę przypominał, bo szukanie w moich papierach rozwiazania zajmie mi spoooro czasu <aniolek2>
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
- blacknessie
- Pasjonat

- Pasjonat

Aby staw cały zarósł glonami potrzeba 30 dni. Z każdym dniem glonów w stawie jest dwa razy więcej. Obwód stawu wynosi 600 metrów, zaś sam staw jest kolisty. W każdym miejscu stawu jego głębokoś jest wprost proporcjonalna do odległości od brzegu. Biorąc pod uwagę że piątego dnia glony zajmowały dwa metry sześcienne, oblicz ile czasu potrzeba by staw zarósł w jednej czwartej.
( wymyślone, powinno być łatwe
)
mati25, oto błąd:
Grosz i złoty to jednostki. Nie można mnożyć jednostki przez jednostkę, nie zmieniając jednostki w wyniku.
Przykład:
2[s]*2[s]=4[s^2]
a nie:
2[s]*2[s]=4[s]
( wymyślone, powinno być łatwe
)
mati25, oto błąd:
mati25 pisze:100 gr = 10 gr * 10 gr
1 zł = 0.1 zł * 0.1 zł
Grosz i złoty to jednostki. Nie można mnożyć jednostki przez jednostkę, nie zmieniając jednostki w wyniku.
Przykład:
2[s]*2[s]=4[s^2]
a nie:
2[s]*2[s]=4[s]
Jedyna stała w życiu to zmiana- FlyingDuck
- Pasjonat

FlyingDuck pisze:Aby staw cały zarósł glonami potrzeba 30 dni. Z każdym dniem glonów w stawie jest dwa razy więcej. Obwód stawu wynosi 600 metrów, zaś sam staw jest kolisty. W każdym miejscu stawu jego głębokoś jest wprost proporcjonalna do odległości od brzegu. Biorąc pod uwagę że piątego dnia glony zajmowały dwa metry sześcienne, oblicz ile czasu potrzeba by staw zarósł w jednej czwartej.
28
Wróć do „Wszystkie inne tematy”