Katarzyna Szumlewicz "Ograniczenia Cosmorozkoszy"

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
ForsakenXL
Maniak
Maniak
Postautor: ForsakenXL » 08 sty 2006, 14:58

Zgadzam się w 100% z Tedem. Cosmo to żenująca papka dla lalek Barbie.
CKM natomiast to żenująca papka dla Kenów i i gimnazjalistów <smoczek> <YhY>
"Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw?Trzeba tylko umieć je popełniać!
A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień"
~George Bernard Shaw
Awatar użytkownika
krackowiaczek
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: krackowiaczek » 08 sty 2006, 16:36

smokarz pisze:najgorsze ze tego procesu nie da sie zatrzymac

da sie, wszystko sie da, ale to powolny proces. w krajach lepiej od naszej polski rozwinietych powstaja ruchy wyrazajace sprzeciw i promujace inny styl zycia. i odziwo popularnosc tych ruchow jest spora (ich szeregi rosna). jest tylko taki problem ze te ruchy uciekaja z jednej skrajnosci w druga, i czesto sa baaaardzo konserwatywne.

teraz moja propozycja kontynuacji watku, jako ze pisma typu "cosmo" zbluzgalismy wystarczajaco, pora na pomysly jak przyspieszyc powstawanie w polsce ruchow sprzeciwu i co zrobic zeby nie przybralo skrajnej postaci. nasze spoleczenstwo powinno uczyc sie na bledach innych...
Awatar użytkownika
smokarz
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: smokarz » 08 sty 2006, 17:07

krackowiaczek pisze:problem ze te ruchy uciekaja z jednej skrajnosci w druga

to wlasnie kolejny dowod na to ze sie nie da <jasne><jasne><jasne><jasne>

co z tego ze powstaja ruchy sprzeciwu jak nieraz sa jeszcze gorsze niz ci co czytaja takie gazety :D
Awatar użytkownika
Eisenritter
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Eisenritter » 08 sty 2006, 18:38

smokarz pisze:
krackowiaczek pisze:problem ze te ruchy uciekaja z jednej skrajnosci w druga

to wlasnie kolejny dowod na to ze sie nie da <jasne><jasne><jasne><jasne>

co z tego ze powstaja ruchy sprzeciwu jak nieraz sa jeszcze gorsze niz ci co czytaja takie gazety :D

Amen. Niestety. Albo totalna komercja i promowanie głupoty albo mania sprzeciwu dla sprzeciwu i szukanie we wszystkim dziury w całym.

Ale cóż... zdaje się, że w offtop zjeżdżamy. Choć dyskusja o organizowaniu się jest sama w sobie dość ciekawa.
Siła charakteru i hart ducha są czynnikami decydującymi. Na sile charakteru opiera się żołnierska pewność siebie.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 08 sty 2006, 19:29

krackowiaczek pisze:da sie, wszystko sie da, ale to powolny proces. w krajach lepiej od naszej polski rozwinietych powstaja ruchy wyrazajace sprzeciw i promujace inny styl zycia. i odziwo popularnosc tych ruchow jest spora (ich szeregi rosna). jest tylko taki problem ze te ruchy uciekaja z jednej skrajnosci w druga, i czesto sa baaaardzo konserwatywne

masz rację, to popularna tendencja. Można zaobserwować, iż w reakcji na liberalne i pełne hedonizmu treści wyrastają ruchy i poglądy skrajnie konserwatywne....Czy to dobrze, czy źle...nie podejmuję się oceny....Jest to na pewno zdrowa przeciwwaga, chociaż z wieloma postulatami takich ruchów się nie zgadzam. Czy możliwy jest złoty środek? Ani komercha robiąca papkę z mózgu, ani skrajna konserwa? To możliwe:) Wystarczy wyrobić w sobie wielką dozę krytycyzmu wobec pewnego rodzaju treści i cały czas, zawsze przepuszczać je przez swoisty, własny "filtr" <browar>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Ciekawski
Maniak
Maniak
Postautor: Ciekawski » 09 sty 2006, 12:59

To ja sobie poczytam "Przegląd Readers Digest" ;)
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Rauko
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Rauko » 09 sty 2006, 15:13

Jak dla mnie magazyny starego typu-jakieś pani domu i insze takie zostały zastąpione przez magazyny typu cosmo.A więc zamieniamy wizerunek głupiej kury domowej na jeszcze głupszą kobietę wyzwoloną.Generalnie dno.Pranie mózgu.

A najlepsze w tym jest to że poza tym co one robią sobie warto poatrzyć jakie jest tam lansowane podejście do nas,mężczyzn.Po prostu cudownie że cosmo dziewczyny mają tak "wyrobione i trafne" poglądy i modele postępowania z facetami dzięki cosmo.Huraaaaa.I potem się dziwić durnym plastikom że faceci nimi gardzą a te nie wiedzą czemu.Suma sumarum krzywda dzieje sie własnie im.
A tak w ogóle to spalić cały nakład tego szmatławca,wyburzyć drukarnię i redakcję a pracowników rozstrzelać.Razem wspólnymi siłami przeciwstawimy się tej żydo-masońskiej komunistycznej propagandzie wymierzonej w podstępnym ataku na typowo polskie tradycje i wartości religijne.Niech nastanie nowy (moherowy) ład <marsz imperialny> ];>
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 09 sty 2006, 15:48

Rauko pisze:Jak dla mnie magazyny starego typu-jakieś pani domu i insze takie zostały zastąpione przez magazyny typu cosmo.A więc zamieniamy wizerunek głupiej kury domowej na jeszcze głupszą kobietę wyzwoloną.Generalnie dno.Pranie mózgu.

trochę nie do końca, jak dla mnie:/ Cosmo to trochę inny czytelniczy target - panie domu i tiny to target ćwierćinteligentek o mentalności "Kinder, Kuche, Kirche", i zerem ambicji i zainteresowań,natomiast Cosmo to dla tych, hehehe.....jak napisałeś wypranych z mózgu,"pseudowyzwolonych" idiotek;)

Awatar użytkownika
jabłoń
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: jabłoń » 10 sty 2006, 23:42

Chciałam stanąć w obronie autorki. MOim zdaniem jej obserwacja, iż jedną z podstawowych przyczyn powstawania i istnienia tego rodzaju pism co Cosmo jest kapitalizm/liberalizm właśnie - jest najzupełniej prawdziwa i wręcz oczywista...

Cosmo i podobne mu pisma to po prostu reklamówki produktów z wkładkami w postaci jakichś tam artykułów o życiu... NIe jest tajemnicą, iż lwia część ich dochodów pochodzi z reklam kosmetyków, ciuchów itp.... A reklam opłacanych przez kogo ? Ano kapitalistów maksymalizujących zyski aż do usranej śmierci ; )
"Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni."
Cyceron (Cicero Marcus Tullius, 106-43 p.n.e.)
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 11 sty 2006, 10:10

Cosmo jest pisemkiem płytkim jak kałuża na Saharze, miałkim jak hałda trocin i odtwórczym jak hala testów wytrzymałościowych w fabryce kserokopiarek. Nie jest mi potrzebna lewoskręna ćwierćinteligentka, gadająca głupoty o złym kapitaliźmie, żeby wiedzieć coś takiego.

I już Cię lubię mimo tego nazisty w avatarze ;)

Mysiorek pisze:Sztandarowy szmatławiec rewolucjonistek społecznych.

Mysior dobrze sie czujesz? Chyba jakichs hiperpseudorewolucjonistek. Bo nie sądzę, by czytały to pismo namiętnie panie Dunin czy Graff... :>

TedBundy pisze:Zamiast głosić potrzebę powrotu do czasów króla Ćwieczka lub postulować inne sposoby wylania dziecka z neoliberalną kąpielą, warto zastanowić się, co w tej sytuacji pomaga, a co szkodzi samym kobietom.

-> <hahaha>

jabłoń pisze:jedną z podstawowych przyczyn powstawania i istnienia tego rodzaju pism co Cosmo jest kapitalizm/liberalizm właśnie - jest najzupełniej prawdziwa i wręcz oczywista...

...a jedną z podstawowych przyczyn popełnienia morderstwa przez pana X jest fakt ślubu jego dziadka z jego babcią w roku 1937. Troche rygoryzmu w budowaniu tez o przyczynowosci, błagam. <pijak>
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 11 sty 2006, 13:55

Hmmm, nie wiem dlaczego tak sie czepiacie. I znaczace jest to, ze wypowiadaja sie w tym watku glownie mezczyzni.
Tak, Cosmo nie osiaga wyzyn intelektualnych, ale tez nie aspiruje do tego. Zreszta, zaraz pod artykulem bylo iles odpowiedzi o dlugosci tekstu. I o czym to swiadczy...?
Ja juz wole zeby mlode dziewczyny, slabiej wyksztalcone, mniej swiadome czytaly Cosmo niz nic. Bo alternatywy nie ma. A Cosmo w prosty sposob, przystepny dal swoich odbiorcow (!) mowi tez o rzeczach waznych, o ktorych w domach tych dziewczyn sie nie mowi. Mowi o antykoncepcji, przyjemnosci z seksu i zycia, potrzebach kobiet i mysleniu o nich. Zwykle srodowisko i tak te poglady z Cosmo zweryfikuje. Ale choc troszke zostanie i to jest dla mnie pozytywne. Bo moze nie dowiedza sie od mamy jak sie zabezpieczyc, ani od ksiedza, ze mozna tez nie po bozemu, ani od ojca, ze kobieta to nie jest tylko do garow, dzieci i lozka.
Tak, sa pisma, ktore pisza o tym w madrzejszy, bardziej subtelny sposob. Ale zwykle ich odbiorcy juz sa wyedukowani, juz znaja swiat.
Jak dla mnie Cosmo nie ma jak byc szkodliwe, wiec nie ma po co sie go czepiac.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
jabłoń
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: jabłoń » 11 sty 2006, 14:25

TedBundy pisze: trudno wyobrazić sobie (...) lepszych konsumentów aniżeli osoby, których najważniejszym celem życiowym jest stać się atrakcyjnym towarem dla mężczyzn. Żeński erotyzm, wyzwolony z idiotyzmu życia kury domowej, został obecnie zaprzęgnięty do napędzania zysków (kapitalistycznego) przemysłu upiększającego.

To właśnie miałam na myśli pisząc o przyczynach powstawania takich pism jak Cosmo. Ma ono zachęcać kobiety do kupowania różnych produktów a dokonuje się tego perfidnie narzucając im różne kompleksy odnośnie wyglądu, promując tzw. zdrowy tryb życia, diety itp. Wykorzystuje się przy tym naturalną chęć kobiet do podobania się mężczyznom oraz typową dla tych drugich koncentrację przede wszystkim na "fizyczności" kobiet.

Teraz jest jaśniej Serze Czarli ?
Ostatnio zmieniony 11 sty 2006, 17:44 przez jabłoń, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 11 sty 2006, 16:51

Miltonia pisze:Tak, Cosmo nie osiaga wyzyn intelektualnych, ale tez nie aspiruje do tego

więc po cholerę istnieje:)??

Miltonia pisze:Ja juz wole zeby mlode dziewczyny, slabiej wyksztalcone, mniej swiadome czytaly Cosmo niz nic.

błąd....czytanie tego "pisma" może przynieść więcej szkód niż nieczytanie niczego poza ulotkami reklamowymi:)

Dopóki w kimś nie wyrobi się (edukacja! edukacja!) nawyku sięgania po treści ambitniejsze i subtelniejsze, każda lektura poniżej pewnego poziomu może bardziej zaszkodzić, niż pomóc. Jednostkom słabym do końca spaczy psychikę.
Amen:)

Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 11 sty 2006, 18:25

jabłoń pisze:Ma ono zachęcać kobiety do kupowania różnych produktów a dokonuje się tego perfidnie narzucając im różne kompleksy odnośnie wyglądu, promując tzw. zdrowy tryb życia, diety itp. Wykorzystuje się przy tym naturalną chęć kobiet do podobania się mężczyznom oraz typową dla tych drugich koncentrację przede wszystkim na "fizyczności" kobiet.

Popatrz - a ja naiwny myślalem, ze kazdy czlowiek posiada wolną wolę :)
TedBundy pisze:
Miltonia pisze:Tak, Cosmo nie osiaga wyzyn intelektualnych, ale tez nie aspiruje do tego

więc po cholerę istnieje:)??

Dobre Ted <browar> . Nie no - zasadnosc istnienia popkultury jest moim zdaniem bezdyskusyjna - od argumentu o punkcie odniesienia dla kultury wyższej poczynając. A poza tym - przyznaj się Ted, ze lubisz od czasu do czasu przerzucić Playboya. ;) Ja sie przyznaję. :)
Awatar użytkownika
jabłoń
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: jabłoń » 11 sty 2006, 19:20

Sir Charles pisze:Popatrz - a ja naiwny myślalem, ze kazdy czlowiek posiada wolną wolę

Każdy człowiek owszem ale nie każda kobieta.... ;p

Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 11 sty 2006, 19:38

Sir Charles pisze:Popatrz - a ja naiwny myślalem, ze kazdy czlowiek posiada wolną wolę

No właśnie. Skoro ma wolną wolę, to niech z własnej nieprzymuszonej woli kupi kosmetyków za 500 zł. Przecież jest zajebisty a będzie jeszcze bardziej. Przecież ona jest brzydka, a jak kupi będzie ładniejsza - nie ma bata, musi kupić dzioucha, bo inaczej będzie wieszała se kilo szynki na szyi, żeby chociaż pieski chciały się z nią bawić. <browar>
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 11 sty 2006, 20:27

Sir Charles pisze:Chyba jakichs hiperpseudorewolucjonistek

No O.K.
Raczej jedno z narzędzi w/w pań ;D
Miltonia pisze:Jak dla mnie Cosmo nie ma jak byc szkodliwe, wiec nie ma po co sie go czepiac.

Cosmo, przede wszystkim jest pismem antymęskim. Mężczyzna tam jest przedmiotem.
(tak jak kobieta w CKM). Czyżby było nieszkodliwe? Dla Ciebie nie. Ale nie każda czytelniczka jest dojrzała.
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
krackowiaczek
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: krackowiaczek » 11 sty 2006, 20:52

Jablonko: widzisz problem bardzo powiezchownie. liberalizm/kapitalizm nie jest przyczyna powstawania tego typu pism. przyczyna jest to ze istnieja ludzie ktuzy chca je czytac, a liberalizm/kapitalizm stwaza warunki ich istnienia.

problem jest w ludziach a nie w ustroju ktury szanuje ich wolna wole.
ludzi zmieniajmy...

na koniec wystapie jeszcze jako advocatus diaboli w obronie popkultury.
sama w sobie niejest zla, znam wiele przykladow jej reprezentantow ktozy utrzymuja wysoki poziom i moga byc inspiracja dla niejednego "artysty". ale zgodze sie z tym ze w wiekszosci przypadkow popkultura przekroczyla wszelkie granice....
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 11 sty 2006, 22:49

Imperator pisze:No właśnie. Skoro ma wolną wolę, to niech z własnej nieprzymuszonej woli kupi kosmetyków za 500 zł.

Niech kupuje. Nie od dzisiaj chyba wiadome jest, ze za glupote się płaci. To doskonaly przyklad :)

Z Tedem i Jabłonką nie ma dyskusji, bo miało być o Cosmo, a oni o kapitalizmie <hahaha> Popatrzcie w ten sposób - Cosmo pelni pozytywną rolę, bo potęguje i urzeczywistnia zadatki na bycie słodką idiotką, a więc klaruje się sytuacja i prędzej mozna po kims poznac jego ograniczenie umyslowe :D
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 11 sty 2006, 22:51

Tedzie na przyszłość zlituj się!Lubię czytać. 200 stronic zwykle starcza mi na jedno popołudnie ale tym postempobiłeś rekord. Mam kumpla który wchodził na K2,ale teraz go przebiłem. Wracając do meritum to dlaczego uważasz że to coś dziwnego?Nie każdy lubił "Kulturę".Niekażdy jest aż tak "głęboki".A to co czytamy nas kształtuje.
TedBundy pisze:Wiąże się z tym jednak dwuznaczność wysyłanego przez nie komunikatu. Jako rywalizujący na tym rynku indywidualistyczny podmiot czytelniczka ma być pewna siebie i przebojowa. Trudno jednak taką być osobie pogrążonej w permanentnym stresie, czy udało się sprostać wyśrubowanym normom atrakcyjności. Pismo wciąż podsyca kompleksy i niepewność adresatek, nawet jeśli czasem puszcza do nich oko twierdząc, że nie warto się przejmować drobnymi niedoskonałościami urody lub że wręcz należy uczynić z nich atut. Nie podważa to jednak podstawowej zasady, iż to wygląd ma stanowić podstawę nie tylko realizacji erotycznych zamierzeń, ale wszelkiej życiowej samooceny kobiety. Jak łatwo się domyślić, mężczyzna zajmuje w tym uniwersum diametralnie odmienną pozycję. Po pierwsze, zainteresowanie kobiet nie determinuje jego wartości; po drugie, może je wzbudzić na rozmaite sposoby, nie wyłącznie urodą. Erotyzm obojga jest uwikłany w konsumpcję, lecz odmiennego typu. Podczas gdy ona ma konsumować przede wszystkim dla niego i dopiero na drugim miejscu dla siebie, on ma to robić przede wszystkim dla siebie i dopiero na drugim miejscu dla niej.

W sumie to nie jest tak źle. Wychodzi na to że część z nas (facetów) obrywa od kobiet bo jest zbyt mało pewnych.
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 12 sty 2006, 03:39

Nie wiem, czy ktos z was czytal Cosmo wydane w innym kraju, chociazby w USA-niby kraj glupszy ale owa gazeta zawartosc ma zdziebko madrzejsza. Wszystkie artykuly publikowane w polskim Cosmo sa brane z wersji USA(na wlasne oczy sie przekonalam kiedy wracajac do Polski kuplam Cosmo z tego samego miesiaca-to samo w srodku).Jednakze brane sa pod katem najwiekszego absurdu i najwyzszych cen. W polskim wydaniu ukazuja sie tylko artukuly o seksie i bzdurne sposoby na lepsza prace, nie liczac reklam produktow do 4000 tys zl a piece. W amerykanskim, mimo iz troche pobierzne, sa artykuly troche bardziej 'na serio'.Np. o smiertelnych skutkach niektorych z daleka wygladajacych absurdalnie 'beauty preseagures' typu laserowe usuwanie owlosienia(posmarowali lasce nogi usztywniaczem-zamiast 1/10 tubki-wylali na nia dwie-w drodze do domu zmarla z powodu wnikniecia kremu w skore i dostania sie go do zyl przy sercu-usztywnilo ja na amen) albo artykuly o kobietach, ktore byly tak zdesperowane, zeby miec dziecko, ze zabijaly kobiety w ostatnich miesiacach ciazy i kradly plody. Nie widzialam takich rzeczy w polskim wydaniu.

Czemu wiec czytam Cosmo?Mysle, ze z nudow. Uwielbiam czytac i kiedy chce zrobic 'odmozg' od mojego ukochanego G.G. Marqueza lub H.Selby'ego Jr. czytuje pierdoly. Poza tym mysle,ze kazda kobieta lubi sobie popatrzec na cos, na co musialaby wydac polroczna pensje i pomarzyc jak by fajnie bylo to miec(e.g. szpilki od Manolo Blahnika za 2000 $ lub kolie z krysztalow Svarovskiego-osobiscie krysztalow Svarovskiego posiadam dwa-mieszcza sie w moim zegarku,ktory kosztowal 180$,byl to prezent,bo sama bym sie nie odwazyla na ten czyn). :D
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 12 sty 2006, 06:40

Sir Charles pisze:Popatrzcie w ten sposób - Cosmo pelni pozytywną rolę, bo potęguje i urzeczywistnia zadatki na bycie słodką idiotką, a więc klaruje się sytuacja i prędzej mozna po kims poznac jego ograniczenie umyslowe

Albo można nauczyć się zagrać takiego kolesia, jakiego lansują w Cosmo, że zajebisty jest buhaj. I będzie seksik na łikęd, bo Cosmoczytelniczka go może łyknąć. ;) <diabel>

A ograniczenie umysłowe myślę, można poznać niezależnie czy ktoś czyta Cosmo czy też nie. To widać, słychać i czuć. Przynajmniej często :)
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.

Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.

Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.

Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
jabłoń
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: jabłoń » 12 sty 2006, 08:48

Nooo Panowie jak lubicie seksić się ze słodkimi idiotkami... to sobie je kształtujcie dalej <zly1> ... smacznego... <belt1>

Zawsze to lepiej niż dmuchana lala prawda ... <banan> I niech z Was wymęcza te w pocie czoła zarobione 500 złotych na kosmetyki, na ciuszki, niech Was w tym celu godzinami ciąga po sklepach... to wcale nie jest przecież męczące a jakie rozwijające... ha, ha ? <aniolek2>

Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 12 sty 2006, 09:30

runeko pisze:Czemu wiec czytam Cosmo?Mysle, ze z nudow. Uwielbiam czytac i kiedy chce zrobic 'odmozg' od mojego ukochanego G.G. Marqueza lub H.Selby'ego Jr. czytuje p***.

Tez tak mysle, tylko niektorzy sie nie przyznaja <aniolek2>

jabłoń pisze:Nooo Panowie jak lubicie seksić się ze słodkimi idiotkami... to sobie je kształtujcie dalej <zly1> ... smacznego... <belt1>

Zawsze to lepiej niż dmuchana lala prawda ... <banan> I niech z Was wymęcza te w pocie czoła zarobione 500 złotych na kosmetyki, na ciuszki, niech Was w tym celu godzinami ciąga po sklepach... to wcale nie jest przecież męczące a jakie rozwijające... ha, ha ? <aniolek2>

Ty masz jakis problem z czytaniem ze zrozumieniem chyba <hahaha>
Awatar użytkownika
krackowiaczek
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: krackowiaczek » 12 sty 2006, 10:35

Sir Charles pisze:Tez tak mysle, tylko niektorzy sie nie przyznaja

to tak jak z ich troje;"Polska B" ;]]]]]].
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 12 sty 2006, 10:38

krackowiaczek pisze:to tak jak z ich troje

No akurat ja sie nie zaliczam :P Co wiecej - nie widzialem ani jednego odcinka Big Brothera, nie znam bohaterow "europa da sie lubic" i nie orientuje sie o co biega w "m jak mydlo" :P :P
Awatar użytkownika
jabłoń
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: jabłoń » 12 sty 2006, 11:03

Sir Charles... serce nie sługa - nie możesz wykluczyć, że się nie zakochasz w słodkiej idiotce... i co wtedy ?! : )

Więc faceci powinni martwić się że kobiety (z natury głupiutkie : ) może jeszcze bardziej ogłupić taka prasa, a nie się z tego cieszyć ! <chory>

Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 12 sty 2006, 11:08

jabłoń pisze:Sir Charles... serce nie sługa - nie możesz wykluczyć, że się nie zakochasz w słodkiej idiotce... i co wtedy ?! : )

No obawiam się, ze mogę... :]

(...Mickiewicz, ty zbrodniarzu na narodzie :D )
Awatar użytkownika
jabłoń
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: jabłoń » 12 sty 2006, 12:55

Sir Charles pisze:
jabłoń pisze:Sir Charles... serce nie sługa - nie możesz wykluczyć, że się nie zakochasz w słodkiej idiotce... i co wtedy ?! : )

No obawiam się, ze mogę... :]

(...Mickiewicz, ty zbrodniarzu na narodzie :D )

Ech tam... mamy też Prusa z jego Lalką... :>

Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 12 sty 2006, 14:09

jabłoń pisze:Nooo Panowie jak lubicie seksić się ze słodkimi idiotkami... to sobie je kształtujcie dalej ... smacznego...
Zawsze to lepiej niż dmuchana lala prawda

dlatego w imię ogólnie pojętego zdrowia psychicznego i normalności tego narodu w naszym własnym interesie jest edukować/walczyć z takim chłamem :> Swoją drogą Jabłonko, widzę dużo ironii w powyższym poście:) by się zakochać-trzeba porozmawiać:) (????;)) a to już zweryfikuje, czy wiać, czy ciągnąć dalej znajomość,hihihi <aniolek2>

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”