Ból Jądra

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Kommanz
Zaglądający
Zaglądający
Ból Jądra

Postautor: Kommanz » 04 sty 2006, 22:29

Mam pewnien problem, nie wiem czy nalezy sie z nim udac do lekarza czy jest to malo powazna dolegliowsc ktora z czasem przejdzie.
Musze zazanczyc ze mam problem ze sprecyzowaniem tego "czegos". Odczuwam bol w prawym jadrze wlasciwie to czasem wydaje mi sie ze boli mnie jadro a innym razem wydaje mi sie ze to jednak najadrze. Czasem to jest bol ktory jest normalnie odczuwalny a innym razem dopiero przy dotyku, czasem taka jakby dziwna "ciezkosc" ale zawsze dotyczy to tylko prawego jadra. Dodam ze ostatnio jestem bez partnerki, dodatkowo postanowilem nie masturbowac sie (choc nie zawsze wychodzi i te postanowienie w ostatnim czasie zlamalem kilkakrotnie) lecz nawet po spuszczeniu cisnienia bol wraca.
Wiec co to moze byc? Czy wybrac sie do lekarza? Jezeli musial bym isc do lekarza to czy urologa potrzebne jest skierowanie?
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 04 sty 2006, 22:45

Mnie tez kiedys olalo :) A mama mowila ze rosnie... Czasami tak jest Gdyby nic Cie nie bolalo to znaczyloby to, ze nie zyjesz stary! Nie przejmuj sie. Jak nie przejdzie za 2 miesiace to zacznij sie martwic.
Awatar użytkownika
Ciekawski
Maniak
Maniak
Postautor: Ciekawski » 04 sty 2006, 22:53

Czasami bolą, jak są przepełnione ;) Tak jak pisał Haro - poczekaj dłuższy czas. Jak nie przejdzie - udaj się do lekarza.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 04 sty 2006, 23:06

A wczesniej spusc z kabla :D
Kommanz
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Kommanz » 05 sty 2006, 08:56

No wlasnie w ostatnim czasie spuscilem z kabla i bol powraca, a utrzymuje sie okolo 2-3 tygodni. Tutaj chyba o rosniecie nie chodzi, juz mam prawie 21 lat wiec chyba wszytsko juz tam jest odpowiednio rozwiniete!
Jeszcze do tego dochodzi ze wczoraj zlokalizowalem ten bol w troche innym miejscu, w mosznie ale juz nie przy jadrach, nei wiem jak to opisac :) Zreszta tak jak wczesniej pisalem nie umiem tego do konca sprecyzowac!
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ciekawski
Maniak
Maniak
Postautor: Ciekawski » 05 sty 2006, 11:30

Zatem idź do lekarza, profilaktycznie :) Będziesz miał problem z głowy :) Co najwyżej utną Ci penisa :)
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
vraiment
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: vraiment » 05 sty 2006, 11:38

Ciekawski pisze:Zatem idź do lekarza, profilaktycznie :) Będziesz miał problem z głowy :) Co najwyżej utną Ci penisa :)

buhaha, ciekawski, dobre :D

ale jego rada jest dobra - do lekarza
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 05 sty 2006, 11:41

A wizualnie sa jakies zmiany ? zaczerwienienie , powiekszenie ?
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 05 sty 2006, 12:40

No to smigaj do lekarza. Znajdz jakas mila pania doktor, podotyka, tu pomaca i powie Ci o co chodzi. Widze, ze tego nie ma co lekcewazyc...
Awatar użytkownika
Ciekawski
Maniak
Maniak
Postautor: Ciekawski » 05 sty 2006, 12:44

Lepiej pana doktora co by się chłopak nie pobudził ;-)
Żarty żartami, ale do lekarza powinieneś się udać. Przezorny zawsze ubezpieczony.
Kommanz
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Kommanz » 05 sty 2006, 14:00

No ok, a wiec do urologa potrzebne jest skierowanie?
Awatar użytkownika
Mentor
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Mentor » 05 sty 2006, 17:11

Jeśli ból trwa nie dłużej niż minutę i niezdarza się zbyt często w ciągu dnia raczej nie ma się czym przejmować.

Gorzej, że boli kiedy dotykasz to normalne nie jest.

Ból spowodowany abstynencją jest raczej odczuwany jako kłucie czasami krótsze czasami dłuższe i jeśli nie zmniejszysz ciśnienia samo się zmniejszy kiedy będziesz spał wtedy powinno przestać bolec przynajmniej na dzien dwa jeśli nie przestanie to mozesz spodziewac że naprawdę coś jest nie tak...
Kommanz
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Kommanz » 05 sty 2006, 17:37

Sorry, troszeczke zle sie wyrazilem, jadro przy dotyku jest takie bardziej wrazliwe(ale nie zawsze)! Dzisiaj postanowilem zmniejszyc cisnienie, i jeszcze odczasu do czasu odczuwam ten dyskomfort, zobacze jak bedzie po nocy. Niestety czestotliwosc wystepowania jest dosc czesta wiec chyba najlepszym wyjsciem bedzie lekarz wiec ponawiam pytanie

do urologa trzeba miec skierowanie?
Awatar użytkownika
aniulka102
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: aniulka102 » 05 sty 2006, 18:35

Jesli pojdziesz prywatnie to bez skierowania - a nie prywatnie to nie wiem jak jest niestety.

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”