Mam pewnien problem, nie wiem czy nalezy sie z nim udac do lekarza czy jest to malo powazna dolegliowsc ktora z czasem przejdzie.
Musze zazanczyc ze mam problem ze sprecyzowaniem tego "czegos". Odczuwam bol w prawym jadrze wlasciwie to czasem wydaje mi sie ze boli mnie jadro a innym razem wydaje mi sie ze to jednak najadrze. Czasem to jest bol ktory jest normalnie odczuwalny a innym razem dopiero przy dotyku, czasem taka jakby dziwna "ciezkosc" ale zawsze dotyczy to tylko prawego jadra. Dodam ze ostatnio jestem bez partnerki, dodatkowo postanowilem nie masturbowac sie (choc nie zawsze wychodzi i te postanowienie w ostatnim czasie zlamalem kilkakrotnie) lecz nawet po spuszczeniu cisnienia bol wraca.
Wiec co to moze byc? Czy wybrac sie do lekarza? Jezeli musial bym isc do lekarza to czy urologa potrzebne jest skierowanie?
Ból Jądra
Moderator: modTeam
No wlasnie w ostatnim czasie spuscilem z kabla i bol powraca, a utrzymuje sie okolo 2-3 tygodni. Tutaj chyba o rosniecie nie chodzi, juz mam prawie 21 lat wiec chyba wszytsko juz tam jest odpowiednio rozwiniete!
Jeszcze do tego dochodzi ze wczoraj zlokalizowalem ten bol w troche innym miejscu, w mosznie ale juz nie przy jadrach, nei wiem jak to opisac Zreszta tak jak wczesniej pisalem nie umiem tego do konca sprecyzowac!
Pozdrawiam
Jeszcze do tego dochodzi ze wczoraj zlokalizowalem ten bol w troche innym miejscu, w mosznie ale juz nie przy jadrach, nei wiem jak to opisac Zreszta tak jak wczesniej pisalem nie umiem tego do konca sprecyzowac!
Pozdrawiam
Jeśli ból trwa nie dłużej niż minutę i niezdarza się zbyt często w ciągu dnia raczej nie ma się czym przejmować.
Gorzej, że boli kiedy dotykasz to normalne nie jest.
Ból spowodowany abstynencją jest raczej odczuwany jako kłucie czasami krótsze czasami dłuższe i jeśli nie zmniejszysz ciśnienia samo się zmniejszy kiedy będziesz spał wtedy powinno przestać bolec przynajmniej na dzien dwa jeśli nie przestanie to mozesz spodziewac że naprawdę coś jest nie tak...
Gorzej, że boli kiedy dotykasz to normalne nie jest.
Ból spowodowany abstynencją jest raczej odczuwany jako kłucie czasami krótsze czasami dłuższe i jeśli nie zmniejszysz ciśnienia samo się zmniejszy kiedy będziesz spał wtedy powinno przestać bolec przynajmniej na dzien dwa jeśli nie przestanie to mozesz spodziewac że naprawdę coś jest nie tak...
Sorry, troszeczke zle sie wyrazilem, jadro przy dotyku jest takie bardziej wrazliwe(ale nie zawsze)! Dzisiaj postanowilem zmniejszyc cisnienie, i jeszcze odczasu do czasu odczuwam ten dyskomfort, zobacze jak bedzie po nocy. Niestety czestotliwosc wystepowania jest dosc czesta wiec chyba najlepszym wyjsciem bedzie lekarz wiec ponawiam pytanie
do urologa trzeba miec skierowanie?
do urologa trzeba miec skierowanie?
- aniulka102
- Entuzjasta