Wzrost
Moderator: modTeam
Wzrost
Witam wszystkich Forumowiczów
Mam takie małe zapytanie. Mam 16 lat i 4 miesiące, 174 cm wzrostu i 76kg wagi (tata ma 175cm, mama sięga mi do pasa -jakieś 155cm). Przez ostatnie dwa lata urosłem tylko 1cm . Czy mam szansę jeszcze urosnać do 180cm? Czy są jakieś ćwiczenia rozciągające, diety lub coś podobnego, żeby te kilka centymetrów jeszcze złapać? Słyszałem ponoć, że pomaga chodzenie na basen i zwisanie na drążku, ale czy da coś jak będe pływał raz w tygodniu przez 30 minut? Ile trzeba robić serii podciągnięć na drążku?
Pozdrawiam!
Mam takie małe zapytanie. Mam 16 lat i 4 miesiące, 174 cm wzrostu i 76kg wagi (tata ma 175cm, mama sięga mi do pasa -jakieś 155cm). Przez ostatnie dwa lata urosłem tylko 1cm . Czy mam szansę jeszcze urosnać do 180cm? Czy są jakieś ćwiczenia rozciągające, diety lub coś podobnego, żeby te kilka centymetrów jeszcze złapać? Słyszałem ponoć, że pomaga chodzenie na basen i zwisanie na drążku, ale czy da coś jak będe pływał raz w tygodniu przez 30 minut? Ile trzeba robić serii podciągnięć na drążku?
Pozdrawiam!
- Sir Charles
- Weteran
Od podciagania to sie raczej nie wyciagniesz. Od zwisania predzej. Moj ojciec ma 176 cm, matka 159. W Twoim wieku mialem mniej wiecej tyle co Ty, teraz mam rowne 180 Mezczyznom - z tego co sie orientuje - uklad kostny rosnie chyba nawet do 21 roku zycia. Wiec glowa do gory
soul of a woman was created below
kościec człowieka wzrasta do 25 roku zycia ale cóż chyba to się mija z prawdą, gdyż mam aby (albo AZ ) 160cm wzrostu, na dodatek jestem drobniutka jak paluszek, czasami mi glupio jak stoje z laskami majacymi wzrost >170 ale pocieszam sie, że małe jest piękne.
wiesz, to czy urosniesz jest uwarunkowane jeszcze pewnymi kwestami: czy palisz, pijesz, siedzisz długo po nocach itd itd itd.
wiesz, to czy urosniesz jest uwarunkowane jeszcze pewnymi kwestami: czy palisz, pijesz, siedzisz długo po nocach itd itd itd.
"Nie boję się obietnic / Nie lękam się zazdrości /Nie dbam o nagrody / Kpię z przyzwoitości"
[Akurat- "O dziewiątce"]
[Akurat- "O dziewiątce"]
Nie pale i nigdy nie paliłem (szkoda zdrowia, a dotego śmierzą ubrania, a oddech jast koszmarny)
no dzięki, właśnie rzucam palenie może to mnie jakoś bardziej umotywuje
może urosniesz może nie, nie da się tego tak określić, u mnie w rodzinie większość jest niskich, moze i dlatego ja taka jestem? spojrz na całe drzewo geneologiczne i przyjdzyj sie czy sa pokroju mamutow ( o jaka piekna emotke mamy : <silacz> ) czy kurdupelków, mówiac obrazowo
a swoją drogą 174 nie jest złym wzostem nie masz większych problemow jak widac
"Nie boję się obietnic / Nie lękam się zazdrości /Nie dbam o nagrody / Kpię z przyzwoitości"
[Akurat- "O dziewiątce"]
[Akurat- "O dziewiątce"]
no dzięki, właśnie rzucam palenie może to mnie jakoś bardziej umotywuje
No i bardzo dobrze robisz. Lepiej późno niż wcale
W mojej rodzinie jest różnie. nie ma kurdupli a są wysocy po 195cm nawet
a swoją drogą 174 nie jest złym wzostem nie masz większych problemow jak widac
Może i takim złym nie jest ale jak ide szkołą to wydaje mi się, że należę do tych niższych niż wyższych, a pozatym mam dziewczynę 173 i wypadałoby mieć te 5cm więcej od niej
Żeby urosnąć możesz troche popływać, dzieki tej dyscyplnie sportu mięśnie kręgosłupa sie rozluźniają i moze przypyć Ci 1-2cm : D (jeśli bedziesz pływał codzień ; p)
Kiedyś zawsze chciałęm miec 190cm i ważyć 100kg,
Teraz zmieniłem sport i chciałbym mieć około 180 a nie 185 i ważyć tyle samo co teraz, czyli 75. Nie rosne już od dwóch lat wiec źle nie jest : D
Kiedyś zawsze chciałęm miec 190cm i ważyć 100kg,
Teraz zmieniłem sport i chciałbym mieć około 180 a nie 185 i ważyć tyle samo co teraz, czyli 75. Nie rosne już od dwóch lat wiec źle nie jest : D
Żeby urosnąć możesz troche popływać, dzieki tej dyscyplnie sportu mięśnie kręgosłupa sie rozluźniają i moze przypyć Ci 1-2cm : D (jeśli bedziesz pływał codzień ; p)
patrz, twoja rada w moim przypadku sie nie zgadza hm od jakiegoś roku chodze na basen, dzien w dzien , zaczełam, bo musiałam ze wzgledów zdrowotnych, ale teraz po prostu czegos mi brakuje jak nie pojde sobie popolywac a w ciągu całych 3ostatnich lat urosłam mniej niż 1 cm a młoda jest, do 25 roku jeszcze mi troche brakuje no moze wiecje niż troche
[Akurat- "O dziewiątce"]
[Akurat- "O dziewiątce"]
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
Mam 168 cm, i mam gdzieś czy to mało czy dużo....przynajmniej do każdej fury wchodzę bez kurczenia kolan i manipulacji fotelem , hihihi
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Fuser, nie obawiaj się, wszystko jeszcze przed Tobą Mój kumpel od 16 roku życia (gdy był ode mnie niższy dość sporo) dogonił mnie, a nawet przerósł
U mnie rodzice mają kolejno (tak szacunkowo,nigdy ich nie mierzyłem ) 175cm (tata), 167 (mama). Ja posiadam skromne 185cm
U mnie rodzice mają kolejno (tak szacunkowo,nigdy ich nie mierzyłem ) 175cm (tata), 167 (mama). Ja posiadam skromne 185cm
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Moja mama - 165, tata - 180, ja - 171.
A mój brat ma 183 (rośnie w tempie zastraszającym), ma 13 lat. Mama 165, jego ojciec - 185.
Chyba nie ma reguły. Hormony spożywane w kurczakach się liczą i paskudne mleko sojowe, którym był karmiony mój brat w dzieciństwie
A żeby było śmiesznie, to ja urosłam 2 cm w okresie: 24-28. rok życia, bo nie sądzę, żeby tyle razy tyle osób źle mnie mierzyło.
A mój brat ma 183 (rośnie w tempie zastraszającym), ma 13 lat. Mama 165, jego ojciec - 185.
Chyba nie ma reguły. Hormony spożywane w kurczakach się liczą i paskudne mleko sojowe, którym był karmiony mój brat w dzieciństwie
A żeby było śmiesznie, to ja urosłam 2 cm w okresie: 24-28. rok życia, bo nie sądzę, żeby tyle razy tyle osób źle mnie mierzyło.
- ksiezycowka
- Weteran
Jesteś fajniutki DD
Ja wole jeśli chodzi o mnie facetów niższych niżeli wyższych. Tzn mój to z 30 cm większy ode mnie, ale jest to czasem nieco problematyczne.
Ale wizualnie 172-178 to tak najlepiej chyba.
Swoją drogą ciesze sieże już mi przeszła moja fobia. Bałam sie dużych ludzi.
- ksiezycowka
- Weteran
- Uzależniony
cajmer pisze:Kiedyś zawsze chciałęm miec 190cm i ważyć 100kg,
teraz mam 190 i waze 95 (chociaz wygladam ponoc na 85). Chcialbym jednak schudnac tak z 7kg. Niestety moj tryb zycia poki co na to nie pozwala .
Dla mlodych:
Jesli chcecie urosnac, to trenujcie cos! Najlepiej koszykowke, siatkowke badz plywanie.
Sport wyciaga. Swoja droga teraz wszyscy albo jezdza na desce albo nic nie robia . Jakies 10 lat temu w mojej rodzinnej miejscowosci ciezko bylo sie dobic do jakiegokolwiek kosza na stadionie. Teraz moze z 2 sa latem zajete... zenada...
0101010001101111011011010110010101101011001000000100011101100101011100100110101101100101
-.-. .. . -.- .- .-- --- ... -.-. / .--. .. . .-. .-- ... --.. -.-- -- / -.- .-. --- -.- .. . -- / -.. --- / .--. .. . -.- .-.. .- / ---... .--.
-.-. .. . -.- .- .-- --- ... -.-. / .--. .. . .-. .-- ... --.. -.-- -- / -.- .-. --- -.- .. . -- / -.. --- / .--. .. . -.- .-.. .- / ---... .--.
-
- Początkujący