A mi powiedział znajomy ostatnio:
"Ty chcesz zrobić układ partnerski w związku. To jest niemożliwe, gdyż ktoś musi rządzić. Nie może być dwóch dyrektorów w fabryce. Z babą się nie gada..."
Moderator: modTeam
To ja Ci napiszę w inny sposób w takim razie: związek, który wymaga poświęcenia kilku- kilkunastu procent swwojego JA, nie ma szans powodzenia! Bo wcześniej czy później się to czkawką odbije! I właśnie chodzi o to, żeby znaleźć kogoś, z kim związek nie będzie tego wymagał.Mysiorek pisze:To napiszę to w inny sposób: każde z patnerów zachowuje swoją odrębność, ale jeśli związek tego wymaga poświęcamy kilka-, kilkanaście procent swojego JA (wady przeszkadzające partnerowi) na cement do tego związku.

Hyhy pisze:A ja wam powiem inaczej - nie chce kobiety ktora mi nie pasuje, ale nie odpierdalam w miedzyczasie dziwnych akcji zeby znalesc jej granice samotozssamosci (czuzus k*** co to jest). Czy tak nie jest prosciej lepiej skuteczniej i mniej boli druga strone? No i jak narazie jakie granice samotozsamosci maja wasi partnerzy? Bo moze za rok im powiecie ze ich grnica samotozsamosci byla za moskwa a wy juz jestescie w chinach co ? SAJ GON KI

mrt pisze:związek, który wymaga poświęcenia kilku- kilkunastu procent swwojego JA, nie ma szans powodzenia! Bo wcześniej czy później się to czkawką odbije! I właśnie chodzi o to, żeby znaleźć kogoś, z kim związek nie będzie tego wymagał.

Z tą abstrakcją to się związki w sądach kończą. Bo jak MY Ci przesłoni związek, to Ci TY spieprzy, zanim się zorientujesz. Bo dla Ciebie ma się ona liczyć, a nie MY. A dla niej Ty masz się liczyć, a nie MY. A jak Ty oddasz kawałek siebie na rzecz MY, to kawałka Ciebie jej zabraknie. Bo ona ma w dupie MY. Ona kocha Ciebie, a nie NAS.Mysiorek pisze:Bez tej abstrakcji nie będzie związku!
mrt pisze:Bo jak MY Ci przesłoni związek, to Ci TY spieprzy,
Mysiorek pisze:NIE!!!
Podstawą jest MY dodane do JA i TY!
mrt pisze:związek opiera się na swoistym pokrewieństwie dusz
mrt pisze:a nie nadbudowane
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 541 gości