Wielki problem :(

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 09 sie 2005, 16:31

Ej byloby wszystko git, gdyby to nie byly proste, czesto uzywane wyrazy...
Chlopak kiedys napisze np. podanie o prace i az strach pomyslec jak zareaguje pracodawca... :O
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
<sex> -> ta też jest fajna
<hahaha> -> często sie śmieję...ze wszystkiego...
<fuckoff> -> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy
Awatar użytkownika
Runa
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Runa » 09 sie 2005, 17:43

idas pisze:Chlopak kiedys napisze np. podanie o prace i az strach pomyslec jak zareaguje pracodawca...

Dokładnie!
W każdym razie ja wiem jak bym na to zareagowała :DD

Każdemu się byki zdarzają, ale nie uważacie, że panuje zbyt duzo tolerancji odnoście braku PODSTAWOWEJ wiedzy? Poradzić sobie z tym jest stosunkowo łatwo - wystarczy czytać od czasu do czasu :>

Co do "Wielkiego problemu" - gdyby ludzie ze sobą częściej rozmawiali, nie musieli by się konsultować z innymi <aniolek2> przynajmniej w sprawach takich jak ta! 8)
ciesz się sobą
prien

Postautor: prien » 09 sie 2005, 22:32

Cos mi sie wydaje że nastąpiło małe zejście z kursu :| To jest dział Miłośc, uczucia i problemy a nie Podstawy Pedagogiki i Nauka Ortografii w Szkołach Podstawowych. Wyluzujcie i lepiej poradźcie chłopakowi jak rozwiązać problem :|
MR G

Postautor: MR G » 09 sie 2005, 22:41

A włśnie zapomniałem dodać :D problem już rozwiązany :D idem na wesele ze swoją drugą połówką wynagrodze jej to bardzo łądnie <aniolek2> <banan> :D

A wy dajcie sobie siana z tą ortografią :P wiecie co jest napisane to OK :D nie każdy pisze jak jakis wybitny człek który zna na wylot otrografie :P
Ostatnio zmieniony 09 sie 2005, 22:43 przez MR G, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 09 sie 2005, 22:42

ja jeszcze do spraw tej ortografi nie wiem czy wiecie ale jest taka choroba dyslekcja i jej podobne gdzie ludzie maja problemy z pisaniem i chocby znał wszystkie podstawy ortograficzne to sie za chiny do nich nie dostosuje.
you touch me
in special places...
MR G

Postautor: MR G » 09 sie 2005, 22:44

Włśnie ja mam taką chorbe :P troszka taka dziwna :P ale mam na to papier :D i nie czepiajcie się :P
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 09 sie 2005, 23:18

MR G juz sie nie czepiam :P <browar> <aniolek2>
Przepraszam chcialem dobrze... 8)

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 09 sie 2005, 23:38

est taka choroba dyslekcja i jej podobne gdzie ludzie maja problemy z pisaniem i chocby znał wszystkie podstawy ortograficzne to sie za chiny do nich nie dostosuje.

Taaa...Tyle, ze to się leczy wiesz? I to skutecznie.

Ale ja orzeł nie jestem więc nie przygaduję ;P
prien

Postautor: prien » 10 sie 2005, 00:49

Moon ostatnio strasznie sarkstyczna jesteś czyżby problemy z chłopakiem :>? Wiesz pomimo tego że mi to nie przeszkadza że walisz takie babole MR G to poprzestanie na tym że masz na to papier i na tym koniec to bardzo wygodnickie podejście. Ja bym się starał z tym jakoś walczyć leczyć czy co tam możliwe :)
To dobrze że doszedłeś do porozumienia z dziewczyna, tylko że szykuj sie na odpracowanie tego :P
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 10 sie 2005, 09:12

jedyne co można zrobić to uczyc sie niektórych wyrazów na pamięc....z reszta może i jest jeszcze inna metoda ekspertem nie jestem :> ale mój brachol to ma i nie wiem nic o żadnym leczeniu....
jeśli by to było łatwe do wylecznia to ludzie nie mieli by ulg na maturze czy innych egzaminach szkolnych...
you touch me

in special places...
MR G

Postautor: MR G » 10 sie 2005, 12:04

Co jak co :D ale wyszedł dugi problem :P zaczeliśmy się zastanawiać nad dysleksją czy to jest bardzo wielki problem :P hyhy :D wy to zawsze umieicie zrobić coś z niczego :P
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 10 sie 2005, 12:38

Moovvta co chceta ale problem z pisaniem mialem...i to raczej bledy typu: na pewno pisalem razem, codziennie oddzielnie, napradwe oddzielnie...
Ale do matury z polaka siadlem z malym slowniczkiem ortograficznym, wyrazy w ktorych walilem glupie byki zakreslilem markerem...i wszystko zarabiscie szybko weszlo do glowy...
Teraz nie mam juz problemu ;)
Aha a ksiazek to przyznam sie niechlubnie ze nie czytam niestety... :P wiec smiem twierdzic ze to nie jest konieczne zeby dobrze pisac...jak na moj gust wystarczy motywacja... <browar>

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 10 sie 2005, 13:41

mikaaa pisze:jest jeszcze inna metoda

W cholere i ciut ciut.
Zapoznaj się z czymś takim jak reedukacja i swojego brata też. ;)
mikaaa pisze:jeśli by to było łatwe do wylecznia to ludzie nie mieli by ulg na maturze czy innych egzaminach szkolnych...

Bo nikomu się nie chce tego leczyć i często takie zaświadczenia kołują na egzamy ludzie (żeby mieć ulgi), którzy nie mają dysleksji.
Swoją drogą to ich sprawa. Po szkole średniej juz nikogo dysleksja nie obchodzi i raczej się tego nie honoruje nigdzie. [choć sa wyjątki]Wtedy po prostu się wychodzi na idiotę, a nie chorego jak się pisac nie nauczyło.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 10 sie 2005, 13:56

IDIOTE !! łaałłłł no to kto wszystkiego w wieku powiedzmy lat 20 nie pojoł w sexie , jak i naturalnych metod antykoncepcji ...to dopiero idiota jest według mnie !! <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 10 sie 2005, 15:27

Wybacz Anderw ale jesli ktos nie umie napisac poprawnie paru powszechnie stosowanych wyrazow to raczej bedzie mial ciezko w zyciu...
W szkole mozna bylo przepekac i mowic ze sie ma papierek ale w doroslym zyciu jak powiecie ze macie papierek to <hahaha>
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 10 sie 2005, 17:29

idas pisze:Wybacz Anderw ale jesli ktos nie umie napisac poprawnie paru powszechnie stosowanych wyrazow to raczej bedzie mial ciezko w zyciu...
W szkole mozna bylo przepekac i mowic ze sie ma papierek ale w doroslym zyciu jak powiecie ze macie papierek to <hahaha>

póki co - wychodzi ze to Wy macie przesrane w zyciu, bo jestescie tu i ciagle o cos pytacie , ja mimo robienia byłów ortograficznych nie mam zadnych problemów w zyciu ! z tym zwiazanych , nawet swego czsu byłem szefem od maketingu w pewnej firmie ! <aniolek2> <aniolek2>
No i zobacz Idas ile zes błedów interpunkcyjnych narobił ! <aniolek2>
o stylu nie wspomne .
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 11 sie 2005, 10:07

pewnien koleś juz koło 30 pracował firmie w dziale reklamy i kiedys wydrukowal wizytówki
i zamiast drewno bukowe to napisał drewno bugowe
porażka... zeby takie cos jeszcze wydrukowac, albo klient napisał klijęt
you touch me

in special places...
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 11 sie 2005, 15:13

Anderw nie bede pisal poezji zeby bylo piekne...czepiasz sie od dupy strony i tyle...
Oboje wiemy o co mi chodzi..wiec nie wiem czemu sie tak uparles i czepiasz sie gowna ktore nikt nie czuje...co innego nie postawic przecinka przed "że", albo pisac bez polskich fontow, a co innego napisac np. przeciesz...
Jakies dwa dni temu znalazlem gdzies tu temat w ktorym autor tez walil takie byki i zaraz ludzie sie "czepiali" i temat zostal szybciutko zamkniety...
Ostatnio zmieniony 11 sie 2005, 16:01 przez sadi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 11 sie 2005, 15:19

idas pisze:co innego nie postawic przecinka przed "że", albo pisac bez polskich fontow, a co innego napisac np. przeciesz...

Zgadzam sie :). Ja tam pisze bez polskich znakow. Tak sie nauczylam i juz. JEstem niezrozumiala :D?
Awatar użytkownika
Runa
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Runa » 11 sie 2005, 15:35

Andrew pisze:póki co - wychodzi ze to Wy macie przesrane w zyciu, bo jestescie tu i ciagle o cos pytacie , ja mimo robienia byłów ortograficznych nie mam zadnych problemów w zyciu !

zazdroszczę Ci braku problemów życiowych <browar>
ale Ty też tu jesteś :>

poza tym myślę, że ta cała dysleksja w większości przypadków to zwykłe lenistwo...

Ja w podstawówce też robiłam błędy i to takie, które pewnie by mi umożliwiły posiadanie papierka, ale nikt sie nade mną nie litował i ortografii <przynajmniej podstaw> musiałam się nauczyć. I umiem. <aniolek2>
ciesz się sobą
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 11 sie 2005, 15:39

Runa pisze:ale nikt sie nade mną nie litował i ortografii <przynajmniej podstaw> musiałam się nauczyć. I umiem.

No i brawo !

Runa pisze:zazdroszczę Ci braku problemów życiowych
ale Ty też tu jesteś

Bo wiesz, on naucza :].
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 11 sie 2005, 15:53

Z tego co sie troche zorientowalem pisanie bez polskich fontow czy stawiania przecinkow to niejako styl pisania po wszelakich forach czy ogolnie internetu...a razace byki w wyrazach [wiecie o co mi chodzi <zlyy> ] nadal sa nietolerowane...
Awatar użytkownika
Runa
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Runa » 11 sie 2005, 16:16

Yasmine pisze:No i brawo !

dzięki 8)

Yasmine pisze:Bo wiesz, on naucza .

to wiele wyjaśnia ;)

idas pisze:nadal sa nietolerowane...

niestety jak sam widzisz po wpisach, są tolerowane właśnie.

idas pisze:pisanie bez polskich fontow czy stawiania przecinkow to niejako styl pisania po wszelakich forach

to jest spowodowane tym, że często na forach i czatach bywają ludzie z zagranicy, którzy nie mają możliwości pisania polskich liter <ze względów technicznych>
ciesz się sobą
Awatar użytkownika
Sebastian
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Sebastian » 11 sie 2005, 21:14

ja czesto jak czegos nie wiem po prostu korzystam z roznego rodzaju pomocy... lekki off topic sie zrobil :P http://so.pwn.pl/ zeby nie bylo razacych bykow:) pozdrawiam:D
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 sie 2005, 22:59

Dla mnie nie ma błedów gorszych i lepszych , a błedy są błedami i nie czepiam sie polskich znaków - bo to nie o to chodzi , ale o znaki interpunkcyjne i gramatyczne !
póki robisz byki ...nie masz podstaw by komukolwiek mówic , iz zle pisze ! Skoro inni potrafią tolerowac Twoje braki w tym temacie , ty toleruj innych <browar>
inaczej sie po prostu osmieszasz ...ale to moje zdanie i rozumiem ,iz zdania tu mogą byc podzielone.
Gdy czytam twoje posty ...brakuje mi czasem tchu, wiec nie mów o stylu pisania bez znaków interpunkcyjnych , bo to kupa a nie styl , to to samo nieuctwo co błedy ortograficzne <aniolek2>
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 11 sie 2005, 23:17

Runa pisze:pisanie bez polskich fontow czy stawiania przecinkow to niejako styl pisania po wszelakich forach

Predzej bym powiedzial ze duzo ludzi ogolnie piszacych w internecie, bez polskich pierdol pisze sie znacznie szybciej i tak samo czytelnie.Czasami powinno sie uzyc polskiego znaku, bo w sensie jakims w zdaniu moze sie wyraz bez polskiej czconki zagubic :D
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
kwjk
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kwjk » 11 sie 2005, 23:20

Andrew pisze:Dla mnie nie ma błedów gorszych i lepszych , a błedy są błedami i nie czepiam sie polskich znaków - bo to nie o to chodzi , ale o znaki interpunkcyjne i gramatyczne !

Mnie od samej podstawówki uczono, że błąd ortograficzny jest "cięższego kalibru", niż błąd interpunkcyjny. Na każdym dyktandzie zawsze było tak, że jeden błąd ortograficzny równy był trzem błędom interpunkcyjnym. Ciekawi mnie jak jest teraz.

Hyhy pisze:Predzej bym powiedzial ze duzo ludzi ogolnie piszacych w internecie, bez polskich p*** pisze sie znacznie szybciej

To akurat zależy od piszącego ;) Mi pisze się tak samo szybko z polskimi znakami, jak i bez.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 11 sie 2005, 23:36

kwjk pisze:Ciekawi mnie jak jest teraz.

Jest dokładnie tak samo ;)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 11 sie 2005, 23:53

moon pisze:Jest dokładnie tak samo

U nas w liceum jeszcze czasem polonistka zrobi dyktanda. Zawsze mam piatki, a nawet zdarzyly sie 6(ale ostatnio troche sie pogorszylam - ahh ten internet :) ).U nas 2 bledy gram. rownaja sie 1 ort.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 sie 2005, 23:54

Ale 25 lat temu było inaczej ! przynajmniej u mnie ! <aniolek2>
teraz na wszystko sie kładzie lache ! jak widze tych co studiują zaocznie to juz sie boję !!

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”