Geje vs Lesbijki

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 23 lip 2005, 09:54

Jarek pisze:Więcej tolerancji!

Na co?
Chyba jakieś granice jej istnieją?
Chciałbyś, aby Twoje dziecko (np. po tragicznym zejściu Twoim) było adoptowane przez gejów?
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 23 lip 2005, 10:11

Mysiorek pisze:Chciałbyś, aby Twoje dziecko (np. po tragicznym zejściu Twoim) było adoptowane przez gejów?

NIE! Takie samo NIE ślubom i adopcji dzieci.
Mówiąc o tolerancji miałem na myśli szykanowanie ich ze strony LPR i Młodzieży Wszechpolskiej. A jeśli chcą się pokazywać publicznie i okazywać swoje uczucia, niech to robią-ostatecznie nie muszę na to patrzeć, bo uważam, że to nie ich wina, tylko choroba jak każda inna.
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 23 lip 2005, 10:19

Jarek pisze:A jeśli chcą się pokazywać publicznie i okazywać swoje uczucia, niech to robią-ostatecznie nie muszę na to patrzeć

No to spoko :)
Tylko ta choroba mi się nie podoba. Nie sądzisz, że jeśli będzie społeczne przyzwolenie (ale wyrażenie) to będzie epidemia? Również w kategoriach zwiększenia ich praw?
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 23 lip 2005, 10:24

Mysiorek pisze:Nie sądzisz, że jeśli będzie społeczne przyzwolenie (ale wyrażenie) to będzie epidemia?

Nie sadzę, by to było zaraźliwe. Ciekawe, czy, jeśli jesteś zdrowy hetero, uprawiałbyś sex z kumplem, gdyby było na to społeczne przyzwolenie.
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 23 lip 2005, 10:32

Jarek pisze:Ciekawe, czy, jeśli jesteś zdrowy hetero, uprawiałbyś sex z kumplem, gdyby było na to społeczne przyzwolenie.

Mnie to już nie dotyczy, ale jeśli byłyby normą od 200 lat związki WSZELAKIE, to młody chłopiec być może wybrałby drogę gejowską.
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 23 lip 2005, 11:37

Mysiorek pisze: ale jeśli byłyby normą od 200 lat związki WSZELAKIE, to młody chłopiec być może wybrałby drogę gejowską.

Z tym, że tego się nie wybiera, z tym się rodzi i to się ma albo nie.Dlatego mówię, że to choroba jak każda inna.
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 23 lip 2005, 11:51

Jarek pisze:Z tym, że tego się nie wybiera, to się ma albo nie.

Acha... no to ja jestem innego zdania!
To tak jak z analem - jeden chce spróbopwać, inny nie. A jak mu się spodoba, to czemu dalej nie?
Itd. dochodząc do nekrofilii, zoofilii, itp. Czy to też choroby od urodzenia?
Rozumiem transseksualistów (jako "chorobę"), ale gejów nie!
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 23 lip 2005, 11:59

Mysiorek pisze:To tak jak z analem - jeden chce spróbopwać, inny nie. A jak mu się spodoba, to czemu dalej nie?

To, wg. mnie, są już raczej zboczenia czyli odchyłki od ogólnie przyjętych norm, które mogą się zdarzać u ludzi całkiem zdrowych zorientowanych heteroseksualnie (co najwyżej niezrównoważonych psychicznie).
A co do anala w związkach heteroseksualnych to uważam to jako urozmaicenie. A między gejami innej opcji nie ma. To podobnie jak z minetką i seksem lesbijskim.
Kochać i być kochanym
Alucard

Postautor: Alucard » 23 lip 2005, 12:20

Jarek pisze:Demokracja, demokracją, a równouprawnienie też musi być.

Ach...W średniowieczu to były czasy.Wszelkie zboczenia traktowane były jako dzieło szatana i mogły istnieć jedynie w głębokim ukryciu...Mężczyźni mieli być silni,zarabiać na rodzinę(nosili tylko spodnie)i chronić jej.Kobiety były piękne(na średniowieczne gusta,nosiły suknie i spódnice)miały opiekować się mężem,zajmować delikatnymi pracami i wychować dzieci.Teraz wszystko się popierdoliło.Różnica między płciami sprowadza się często jedynie do odmiennych genitaliów.Mężczyźni tańczą balet,są modelami a kobiety boksują i uprawiają kulturystykę.Obłęd XXI wieku ale ja się tylko czepiam...
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 23 lip 2005, 12:44

Alucard pisze:Ach...W średniowieczu to były czasy.

Szkoda, że niestety ich nie pamiętam. A to co piszą w książkach nie zawsze musi być prawdą. Chociażby taka prostytucja jest ponoć najstarszym zawodem świata i była uprawiana już w starożytności. No, ale nie chcę odbiegać od tematu.
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 23 lip 2005, 13:02

młody chłopiec być może wybrałby drogę gejowską.

Ciebie Mysior i tak sie nie przekona, bo w ludzi w PEWNYM wieku sie nie da przekonac :P

Ale wiesz co bym tu normalnie napisal :]

Kiedys, w XVIII wieku, faceci ukrywali lysine, bo tez byla uznawana za rodzaj choroby. :D

Odchyl od normy... - moge zrozumiec ten tok rozumowania, ale w takim razie odchylem jest tez np krotkowidztwo. :]

Oraz posiadanie wyzszego wyksztalcenia :D
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 23 lip 2005, 13:22

Mysiorek pisze:Acha... no to ja jestem innego zdania!
To tak jak z analem - jeden chce spróbopwać, inny nie. A jak mu się spodoba, to czemu dalej nie?
Rozumiem transseksualistów (jako "chorobę"), ale gejów nie!

Zgadzam sie.
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 23 lip 2005, 13:27

Według mnie większość homoseksualistów rodzi się z taka orientacją seksualną, mały odsetek nabywa to w trakcie życia. Ślkubom, adopcji w ich wykonaniu- mówię nię, jednak powinien istnieć jakiś inny sposób legalizacji ich związków, chodzi mi tu głównie o wspólne życie i jego ułatwienie - z tego , co wiem małżeństwo dostaje jakis zasiłek rodzinny czy wspólnie płaci podatki - nie wiem jak to jest dokładnie, więc nie chcę się mądrować. Ludzie homoseksualni nie są gorsi od ludzi heteroseksualnych i przede wszytskim - moim zdaniem powinno się ich traktować normalnie - ani ulgowo, ani surowo. To ludzie tacy jak my i także mają uczucia.
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 23 lip 2005, 13:30

<brawo1> gosia <browar>
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 23 lip 2005, 13:39

Jarek pisze: gosia

Dziękuję <browar> <aniolek2>
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 23 lip 2005, 13:41

Nie ma za co. Oby więcej takich tolerancyjnych ludzi było.
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
Runa
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Runa » 23 lip 2005, 14:52

gosia pisze:Ludzie homoseksualni nie są gorsi od ludzi heteroseksualnych i przede wszytskim - moim zdaniem powinno się ich traktować normalnie - ani ulgowo, ani surowo. To ludzie tacy jak my i także mają uczucia.

popieram jednak:
ślub jest formą legalizacji ich związku który jest wynikiem ich uczuć.
Ale ja bym akurat przy tej formie nie upierała, chociaz nie jestem na nie.
ciesz się sobą
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 23 lip 2005, 15:03

Runa pisze:ślub jest formą legalizacji ich związku który jest wynikiem ich uczuć.

Nie tylko

Ale ja bym akurat przy tej formie nie upierała, chociaz nie jestem na nie.

A ja jestem na NIE, bo ślub jest nie tylko legalizacją, ale daje prawo m.in. do adopcji dzieci. Co to, to NIE!
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
Runa
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Runa » 23 lip 2005, 15:09

Jarek pisze:ale daje prawo m.in. do adopcji dzieci. Co to, to NIE!

jeśli Ci sie wydaje, że mając papierek niemal automatycznie masz prawo do adopcji dziecka to się mylisz. Nawet heteroseksualna para może nie zostać zaakceptowana jako przyszli rodzice. Jak ty to sobie wyobrażasz, że ośrodki adopcyjne to sklep? przychodzi para i mówi "poproszę tego chłopczyka z blond loczkami"??????
wybacz ale....
ciesz się sobą
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 23 lip 2005, 16:17

gosia pisze:Według mnie większość homoseksualistów rodzi się z taka orientacją seksualną, mały odsetek nabywa to w trakcie życia.

Tak jak i wszyscy zoofile rodzą się z tym i nekrofile też!
Pisałem, że 200 lat te zboczenia będą normą, tak jak za 50 lat adopcja przez gejów.

Gosia - czy Ty urodziłaś się też jako lesbijka (bo podobno większość kobiet ma takie zapatrywania)?
charlie81 pisze:ale w takim razie odchylem jest tez np krotkowidztwo.

Odchyłem jest też homoseksualizm i nekrofilia :D
A gdzie jest Twoja norma? ;P
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 23 lip 2005, 16:20

Mysiorek pisze:A gdzie jest Twoja norma?

Jest rozmyta. To raz. I nie jest moja. To dwa :)

Mysiorek pisze:Pisałem, że 200 lat te zboczenia będą normą, tak jak za 50 lat adopcja przez gejów.

Nooo... W 2000 mielismy skolonizowac Marsa. :]
Awatar użytkownika
___ToMeK___
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: ___ToMeK___ » 23 lip 2005, 16:29

rowniez jestem zdania, ze ta "tolerancja", na ktora sie wszyscy niby powoluja spowoduje, ze za 50 lat beda takie debaty na temat pedofilii jak obecnie na temat homoseksualistow.

Osobiscie mnie to brzydzi i jest dla mnie nie do zaakceptowania. To jest zboczenie. Niech sobie robia w zaciszu domu co chca, tylko niech nie wywieraja presji na ludzi, zeby zaakceptowali ich odchyly, zeby godzili sie na cos co ich autentycznie obrzydza.
Juz za kilka lat bede ZMUSZONY ogladac "malzenstwa" homoseksualistow robiace zakupy w sklepach or something. Za nastepne kilka lat moje dzieci mialyby chodzic do szkoly z dziecmi zaadoptowanymi przez np gejow? Nie ma mowy.
0101010001101111011011010110010101101011001000000100011101100101011100100110101101100101
-.-. .. . -.- .- .-- --- ... -.-. / .--. .. . .-. .-- ... --.. -.-- -- / -.- .-. --- -.- .. . -- / -.. --- / .--. .. . -.- .-.. .- / ---... .--.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 23 lip 2005, 16:31

charlie81 pisze:w ludzi w PEWNYM wieku sie nie da przekonac

charlie81 pisze:Jest rozmyta

Ludzie w pewnym wieku jeszcze nie wiedzą co w życiu powinno być ich normą, opoką. :D
Odchyłki pewne są wskazane, bo to one są siłą rozwoju cywilizacji, ale nikt mnie nie przekona, że w takich odchyłkach (pozytywnych dla ziemian) możemy zmieścić homoseksualizm :P
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 23 lip 2005, 22:16

___ToMeK___ pisze:Osobiscie mnie to brzydzi i jest dla mnie nie do zaakceptowania.

To nie akceptuj. Toleruj. Czy to sa dla was synonimy? :|
___ToMeK___ pisze:To jest zboczenie. Niech sobie robia w zaciszu domu co chca, tylko niech nie wywieraja presji na ludzi, zeby zaakceptowali ich odchyly, zeby godzili sie na cos co ich autentycznie obrzydza.

Czyli jednak to zacisze dopuszczasz... Bo widzisz - w niektorych stanach USA jest zakazany prawnie seks oralny. Bo jest to odchyl, ktory obrzydza ludzi. :] Jednak jestes troche bardziej tolerancyjny...
___ToMeK___ pisze:Juz za kilka lat bede ZMUSZONY ogladac "malzenstwa" homoseksualistow robiace zakupy w sklepach or something.

Piszac w cudzyslowie wyraz "malzenstwa" rozumiem, ze traktujesz ich jako pary... Czyzbys myslal, ze tych homoseksualnych par nie widzisz na co dzien? :> Oczywiscie, nie kazdy ma na czole napisane, aczkolwiek jednak mozna to rozpoznac. Czy jedyne co utrzymuje Cie przy robieniu zakupow to slodka niewiedza na ten temat? :> Po czym WTEDY (gdy sie juz rozbestwia) bedziesz ich rozpoznawal? Po tym ze sie trzymaja za rece? Niezaleznie od pogladow masz w takim razie slaba psychike, jesli obrzydza Cie widok dwojga facetow trzymajacych sie za rece... Bo co? Bo zaczniesz wyobrazac sobie jak to jest jak uprawiaja seks? To juz Twoj problem. Czy jezeli widzisz dwoje 70-latkow trzymajacych sie za reke, to cierpisz, bo jestes ZMUSZONY ich ogladac? Bo nie jest chyba przyjemna mysl o tym, jak oni wygladaja, jak uprawiaja seks? Jak to jest...?

Do tych, do ktorzy nie sa w stanie zauwazyc polaczenia swoich reakcji biologicznych z uwarunkowaniami kulturowymi: Przystojny facet i piekna dziewczyna uprawiajacy seks nie obrzydzaja was tylko i wylacznie dlatego, ze te "smieci" obrzydzenia sa zamiecione pod "dywan" pozadania. W przeciwnym razie obrzydzaloby was to w takim samym stopniu, co homoseksualisci, zoofilia itd.

Mysiorek pisze:Ludzie w pewnym wieku jeszcze nie wiedzą co w życiu powinno być ich normą, opoką.

Ale bywa, ze wiedza, co nie powinno. Np nie powinno byc wtracanie sie w to, kto z kim chodzi za reke i co robia w sypialni :]
Awatar użytkownika
Runa
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Runa » 23 lip 2005, 22:33

charlie81 pisze:Do tych, do ktorzy nie sa w stanie zauwazyc polaczenia swoich reakcji biologicznych z uwarunkowaniami kulturowymi: Przystojny facet i piekna dziewczyna uprawiajacy seks nie obrzydzaja was tylko i wylacznie dlatego, ze te "smieci" obrzydzenia sa zamiecione pod "dywan" pozadania. W przeciwnym razie obrzydzaloby was to w takim samym stopniu, co homoseksualisci, zoofilia itd.

zgadzam się i dodam swoje 3 grosze

a co z ludźmi którzy brzydza was w inny sposób?
czy jak widzicie pare "nienormalnie" grubych to też wam się gorzej zakupy robi?
czy oni tez nie powinni się całowac publicznie?

Mysiorek pisze:Ludzie w pewnym wieku jeszcze nie wiedzą co w życiu powinno być ich normą, opoką

Ludzie w pewnym wieku są zbyt pewni, ze ich wartości sa jedynie słuszne :]
ciesz się sobą
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 24 lip 2005, 02:42

charlie81 pisze:Ale bywa, ze wiedza, co nie powinno.

Ze smutkiem stwierdzam, że nie wiedzą, jeszcze.
Czy chciałbyś, Charlie, żeby Twoi synkowie chodzili do przedszkola, w którym wychowawcami byliby sami geje? <boje_sie>
Sądzę, że tak. Jesteś tolerancyjny, oczywista.
Dokąd posunie się ta Twoja tolerancja? Dotąd, dopóki jej nie namacasz?
Ja mówię o życiu, Ty o pierdołach nienamacalnych <browar>
Runa pisze:Ludzie w pewnym wieku są zbyt pewni, ze ich wartości sa jedynie słuszne

Znam to z autopsji! Tylko moje wartości z tego okresu okazały się słuszne!
A jak z Waszymi? Też będą ponadczasowe?
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 24 lip 2005, 07:23

Mysiorek pisze:Gosia - czy Ty urodziłaś się też jako lesbijka (bo podobno większość kobiet ma takie zapatrywania)?

bez sensu to napisałeś, bo w ogóle nie na temat - nie zauważyłeś ? :)
Mysiorek pisze:Runa napisał/a:
Ludzie w pewnym wieku są zbyt pewni, ze ich wartości sa jedynie słuszne

Zgadzam się, pogódź się Mysiorek, że z tym, że nie zawsze ludzie się będą z Tobą zgadzać. A swoją postawą nie zmienisz ich toku myślenia, bo każdy ma własny rozum.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 24 lip 2005, 10:43

gosia pisze:Zgadzam się, pogódź się Mysiorek, że z tym, że nie zawsze ludzie się będą z Tobą zgadzać. A swoją postawą nie zmienisz ich toku myślenia, bo każdy ma własny rozum.

Nic bardziej mylnego!
Właśnie postawy innych ludzi wokół, kształtują nasze postawy. Czyżby rodzice i otoczenie nie mieli wpływu na Twoje wychowanie? Skąd ten rozum wzięłaś? Urodziłaś się z nim?
Tak samo jak rodzice, otoczenie gejowskie też będzie miało wpływ na ukształtowanie dziecka czy później, człowieka.
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 24 lip 2005, 11:02

Oczywiście, ale nie w 100%. Nie wierzę, że osoba heteroseksulana urodzona w otoczeniu homoseksulanym utai, poskromi czy tym bardziej pozbedzie sie swoich zapedow i orientacji.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 lip 2005, 12:17

Nie chodzi tylko o orientacje. Chodzi o idealy, sposob myslenia itd. Takie osoby to potencjalni popieracze adopcji dla par homo...

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”