Cyganii... Przeszkadzaja wam...
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Nie lubię cyganów, może dlatego ,że nie dane mi było spotkać żadnego uczciwego i dobrego. Nie lubię i nie chcę mieć z nimi styczności. Wiele złego z ich strony spotkało mnie i moich znajomych z ich strony. Wolalabym aby trzymali się z dala od Polski, a nie tylko żyli na garnuszku u nas.
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Zle okreslenie? No jesli nie na ganruszku to na naszej krzywdzie. Ktos kto mowi ze cygan byl wspanialy kulturalny dzentelmen i w ogóle ekstra wpadl w jego iluzje
oni doskonale udaja dobrych i porzadnych a sa kurewsko zaradni i sprytni. Nie znam cygana ktory by nie kradl.
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "
hyhy e(L)o
hyhy e(L)o
- Sir Charles
- Weteran

Zostawcie komunistów w spokoju bo ci z prawicy też nic dla kraju nie zrobili dobrego i nie zrobią. Jedni i drudzy siedzą na stołkach i pasą dupy a społeczeństwo coraz bardziej biednieje i bezrobocie coraz większe. Teraz zbliżają się wybory a kto je wygra to wiadomo - na pewno potwory, znowu będzie ta piepszona pusta gadanina i obiecywanie ludziom cudów na kiju i beczenie owiec przez całą kampanię wyborczą. A po wyborach nastanie milczenie owiec i dalej będzie tak jak było, a raczej będzie jeszcze gorzej. Jeżeli już to tylko Lepper na prezydenta! On by z nimi wszystkimi raz dwa porządeczek ładny zrobił.
A co do Cyganów czy Rumunów to uważam że nieważne kto jakiej narodowości jest. Ważne żeby był dobrym człowiekiem i nikomu krzywdy nie robił. Nie jestem ani rasistą, ani patriotą.
Kiedyś jedna Rumunka mnie zaczepiła na mieście i prosiła o parę groszy, więc jej dałem. Ale zobaczyła że w portfelu miałem więcej i chciała jeszcze! Powiedziałem że dostała tyle to niech się cieszy i poszedłem. Koleżanka mojej mamy kiedyś dała matce rumuńskiego dziecka bułki to wzięła i rozrzuciła te bułki na ulicę. Więc z tego wniosek że oni nie są biedni, za to niektórzy z nich są wręcz bezczelni. Ale dawno już się wynieśli z naszego miasta.
Tak czy inaczej nie mierzę Rumunów jedną miarą. Bo na pewno nie wszyscy tak postępują.
A co do Cyganów czy Rumunów to uważam że nieważne kto jakiej narodowości jest. Ważne żeby był dobrym człowiekiem i nikomu krzywdy nie robił. Nie jestem ani rasistą, ani patriotą.
Kiedyś jedna Rumunka mnie zaczepiła na mieście i prosiła o parę groszy, więc jej dałem. Ale zobaczyła że w portfelu miałem więcej i chciała jeszcze! Powiedziałem że dostała tyle to niech się cieszy i poszedłem. Koleżanka mojej mamy kiedyś dała matce rumuńskiego dziecka bułki to wzięła i rozrzuciła te bułki na ulicę. Więc z tego wniosek że oni nie są biedni, za to niektórzy z nich są wręcz bezczelni. Ale dawno już się wynieśli z naszego miasta.
Tak czy inaczej nie mierzę Rumunów jedną miarą. Bo na pewno nie wszyscy tak postępują.
Krystian pisze:Zostawcie komunistów w spokoju bo ci z prawicy też nic dla kraju nie zrobili dobrego i nie zrobią
Problem w tym ze w Polsce nigdy prawica nie rzadzila :) Wiec ciezko byloby jej cos zrobic.
Krystian pisze:A co do Cyganów czy Rumunów to uważam że nieważne kto jakiej narodowości jest. Ważne żeby był dobrym człowiekiem i nikomu krzywdy nie robił. Nie jestem ani rasistą, ani patriotą.
Chyba chodzilo Ci o nacjonaliste? Ale zgadzam sie - wazne jakim kto jest czlowiekiem. A ze dziwnym przpadkiem wiekszosc cyganow to zli ludzie...
Krystian pisze:To jest jedyny facet w rządzie który potrafi prawdę w oczy wszystkim powiedzieć
Takich ludzi w Polsce mamy kilkanascie milionow - cz jest to zatem az taka wyjatkowa cecha?
Poza tym jak niby Lepper mialby byc prezydentem. Przeciez on wlasne gospodarstwo ktore mial doprowadzil do ruiny i nie umial rzadzic na wlasnej ziemi! W ciagu kilku lat ilosc ziemi w jego gospodarstwie zmniejszyla sie o polowe a samo gospodarstwo upada. Poza ciagal kredyty i nie splaca chroniac sie immunitetem i mowiac ze sa zlodziejskie odsetki! A cale spoleczenstwo jakos je placi tylko jemu se wydaja zlodziejskie.
Taki pacan mialby byc prezdentem? Niech jedzie ten mulat gdzie jego miejsce.
Ale topik o czyms innym.
Hyhy pisze:Zle okreslenie? No jesli nie na ganruszku to na naszej krzywdzie. Ktos kto mowi ze cygan byl wspanialy kulturalny dzentelmen i w ogóle ekstra wpadl w jego iluzje oni doskonale udaja dobrych i porzadnych a sa kurewsko zaradni i sprytni. Nie znam cygana ktory by nie kradl.
Ja się muszę podpisać pod Hyhy.
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Cyganie - cóż Ci któych poznałem to negatywnie... no ale oni maja tkai sposób życia. Tak samo jak arabowie źle traktują kobiety, tak samo oni kradną! To lud wędrowny. I nie zmienicie tego gadaniem, że to fajne ludzicha. Normalny Cygan nie jest uczciwy. Tak samo jak Żydzi dobrze prowadzą interesy. To jest wpływ wychowania, kultury.
A Lepper... chyba to był żart z prezydenturą... prawda?
Jak człowiek ze wsi mógłby nas reprezentować za granicą? A co do mówienia wprost, uważasz ze prezydent odwiedzając np. Rosje powinien powiedizeć Putinowi "I tak wszyscy Polacy was nienawidzą za Katyń"? to by było oki? Polityk musi działąś w interesie państwa, a nie swoich uprzedzeń. Ma łagodzić konflikty, anie tworzyć nowe.
pozdrawiam
A Lepper... chyba to był żart z prezydenturą... prawda?
Jak człowiek ze wsi mógłby nas reprezentować za granicą? A co do mówienia wprost, uważasz ze prezydent odwiedzając np. Rosje powinien powiedizeć Putinowi "I tak wszyscy Polacy was nienawidzą za Katyń"? to by było oki? Polityk musi działąś w interesie państwa, a nie swoich uprzedzeń. Ma łagodzić konflikty, anie tworzyć nowe.
pozdrawiam
Jeśli oznaką bycia prawdziwym mężczyzną jest upijanie się i sikanie do zlewu, to ja nie chcę być mężczyzną...
wajdelota pisze: A co do mówienia wprost, uważasz ze prezydent odwiedzając np. Rosje powinien powiedizeć Putinowi "I tak wszyscy Polacy was nienawidzą za Katyń"? to by było oki? Polityk musi działąś w interesie państwa, a nie swoich uprzedzeń. Ma łagodzić konflikty, anie tworzyć nowe.
pozdrawiam
Wystarczy ze zrobilby jak Litewski - uznal ze ZSRR najechalo Litwe w 1939 roku i okupowalo do 1989 o ile dobrze pamietam daty. I rzadaja odszkodowan. A Polacy jak zwykle potulnie rowa liza...
Przepraszam nie bylo mnie jakis czas (problemy z neo...)
Na wstepnie ustalmy , ze moja mama z cyganami jedyne co miala wspolnego to to ze mieszkala z nimi na jednym osedlu (wlasciwie nie z wyboru nawet bo populacja cyganska mieszkania nie zajete zasiedlala nie legalnie) i to ze zostala trzy razy przez nich pobita i tu nie chodzi o to ze tek sie stalo nie kiedys chodzilo o to teraz juz nie , martwi mnie i wkurz jednoczesnie to ze go sprawa trafila do sadu to wyrok jaki dostaly cygani i cygan mnie tak rozbawil ze uchuchu mieli moja mame przeprosic i nawet do kartoteki to nie trafilo nie mowiac juz ze do zadnych przeprosin nie doszlo...
Kolejne pobicie i kolejna sprawa w sadzie i minelo dwa lata a o sprawie ani widu ani slychu powod?? Cyganii w tym przypadku pouciekali do Anglii niewazne ze rzyjezdzaja i policja ich spotyka na codzien...
Po mnie tez to splynelo bo bylem na tyle dorosly ze sam potrafilem zadbac o swoja rodzine...
Co do mojego nicku czy obrazka to sprawa jest prosta kilka lat temu kumple mnie nazwali Łysol a kolezanki mowily do mnie Łysolek w ten sposob powstal nick Łysol-ek tylko ze zakladajac konto tu nie chcialo mi sie bawic
co do obrazka to zmieniam je co jakis czas raczej nie ma on nic wsplnego z pobodkami rasistowskimi mimo to ze jeszcze kiedys bralem czynny udzial w bojowkach anty cyganskich
nick jest fajowy i juz <brawo1>
Wiem tez od ludzi z ktorymi utrzymuje pisemny kontakt ze podobne problemy sa NP. w Anglii bo to ze niezle jaja sa wo Irlandii z ta nacja to wiem z wlasnego doswiadczenia ! wystarczy pojsc pod Ambasade Polska a cola droge powrotna do domu ma sie za soba cyganow twierdzacych ze chca wrocic do Polski i zeby im pomoc
Potem koczuja tak przez pare dni pod oknami mieszkan
tak to jest
Co do wlawdzy prawicy w polsce... mysle ze im sie uda ze sie dostana chocby z tego powodu zeby potem mogli sie z nich smiac np. lewica
Pozdrawiam
Na wstepnie ustalmy , ze moja mama z cyganami jedyne co miala wspolnego to to ze mieszkala z nimi na jednym osedlu (wlasciwie nie z wyboru nawet bo populacja cyganska mieszkania nie zajete zasiedlala nie legalnie) i to ze zostala trzy razy przez nich pobita i tu nie chodzi o to ze tek sie stalo nie kiedys chodzilo o to teraz juz nie , martwi mnie i wkurz jednoczesnie to ze go sprawa trafila do sadu to wyrok jaki dostaly cygani i cygan mnie tak rozbawil ze uchuchu mieli moja mame przeprosic i nawet do kartoteki to nie trafilo nie mowiac juz ze do zadnych przeprosin nie doszlo...
Kolejne pobicie i kolejna sprawa w sadzie i minelo dwa lata a o sprawie ani widu ani slychu powod?? Cyganii w tym przypadku pouciekali do Anglii niewazne ze rzyjezdzaja i policja ich spotyka na codzien...
Po mnie tez to splynelo bo bylem na tyle dorosly ze sam potrafilem zadbac o swoja rodzine...
Co do mojego nicku czy obrazka to sprawa jest prosta kilka lat temu kumple mnie nazwali Łysol a kolezanki mowily do mnie Łysolek w ten sposob powstal nick Łysol-ek tylko ze zakladajac konto tu nie chcialo mi sie bawic
co do obrazka to zmieniam je co jakis czas raczej nie ma on nic wsplnego z pobodkami rasistowskimi mimo to ze jeszcze kiedys bralem czynny udzial w bojowkach anty cyganskich
nick jest fajowy i juz <brawo1>
Wiem tez od ludzi z ktorymi utrzymuje pisemny kontakt ze podobne problemy sa NP. w Anglii bo to ze niezle jaja sa wo Irlandii z ta nacja to wiem z wlasnego doswiadczenia ! wystarczy pojsc pod Ambasade Polska a cola droge powrotna do domu ma sie za soba cyganow twierdzacych ze chca wrocic do Polski i zeby im pomoc
Potem koczuja tak przez pare dni pod oknami mieszkan
tak to jest
Co do wlawdzy prawicy w polsce... mysle ze im sie uda ze sie dostana chocby z tego powodu zeby potem mogli sie z nich smiac np. lewica
Pozdrawiam
Boże chroń mnie przed przyjaciółmi ! Bo z wrogami sam sobie poradze !
gosia pisze:Hyhy pisze:Zle okreslenie? No jesli nie na ganruszku to na naszej krzywdzie. Ktos kto mowi ze cygan byl wspanialy kulturalny dzentelmen i w ogóle ekstra wpadl w jego iluzje oni doskonale udaja dobrych i porzadnych a sa kurewsko zaradni i sprytni. Nie znam cygana ktory by nie kradl.
Ja się muszę podpisać pod Hyhy.
Ci malutcy w chierarchi cyganskiej ...to faktycznie kmioty ! Ich to nawet Ci wielcy nie chca znać ! jak i wstydza sie za nich ...ale ...dzis prawdziwych cyganów juz nie ma ...i w tym sek !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Pieprzenie ze źli są..Tak to jest jak się nie zna jakiejś grupy etnicznej.O polakach mówią jak o cyganach w większości krajów zachodnich códze oskarżacie swego nie znacie
Swego czasu byłem w kosciele pod częstochową i jak uslyszałem jak ksiądz szkolił ludzi jak nie dać się okraść cyganom to nie wiedzialem czy mam płakać czy się śmiać
Pozdrowienia dla wszystkich polaków i nie polaków
Swego czasu byłem w kosciele pod częstochową i jak uslyszałem jak ksiądz szkolił ludzi jak nie dać się okraść cyganom to nie wiedzialem czy mam płakać czy się śmiać
Pozdrowienia dla wszystkich polaków i nie polaków
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
ej ludzie tak to juz jest im kraj biedniejszy tym gorzej o nim mówią... wkurzaja mnie jedynie ci co po blokach łażą i sprzedaja dywany albo zebraja raz sie starszy wkurzyl bo łazil taki młody koles cygan i zebral o kase i byl kilka razy i jak przyszedl za 5 razem bodajrze to mu ojciec dał oferty pracy z gazety zamiast kasy ![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
"Such a lonely day
And it’s my
The most loneliest day of my life..."
SOAD - Lonely Day
And it’s my
The most loneliest day of my life..."
SOAD - Lonely Day
Heh no to dobrze że przynajmniej polacy złodzieje wam nie przeszkadzają i ci którzy od żebrania wolą komuś lanie solidne za dwa zeta spuścić jaka paranoja...
A jesli ktoś jest głupi to chyba ten który da się na takie żebranie nabrać,cygana polak pewnie nie zrobi na szaro w ten sposób
Wielka sztuka powiedzieć natrętowi żeby poszedł w pi...
Tak samo spławiam zebrzących rumunów romów a w ogóle to bardziej od cygan denerwują mnie żebrzący młodzi ludzie z blokowisk albo cwaniaki z pekaesu
TYPOWO Polska mentalność:inne nacje za wlasne niepowodzenia obwiniać to samo robil Hitler oskarżając żydów o wszystko co zle..
A jesli ktoś jest głupi to chyba ten który da się na takie żebranie nabrać,cygana polak pewnie nie zrobi na szaro w ten sposób
Wielka sztuka powiedzieć natrętowi żeby poszedł w pi...
Tak samo spławiam zebrzących rumunów romów a w ogóle to bardziej od cygan denerwują mnie żebrzący młodzi ludzie z blokowisk albo cwaniaki z pekaesu
TYPOWO Polska mentalność:inne nacje za wlasne niepowodzenia obwiniać to samo robil Hitler oskarżając żydów o wszystko co zle..
Ostatnio zmieniony 10 lip 2005, 17:17 przez Pegaz, łącznie zmieniany 1 raz.
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Ale kto kogos obwinia? Ja ich za nic nie obwiniam tylko mowie jacy sa. Przeszkadza mi kazda censored co kradnie nie wazne czy jest polakiem zydem niemcem czy romem(btw rom = cygan) nie wazne czy to drech z pksu czy drech z cwksu
ludzie tacy sa smieciami i sa niewporzadku tak samo jak romowie, wszystkich powinno tu nie byc wtedy by bylo spokojnie a i problemow mniej ekonomicznych
Nie znam i mysle ze nie poznam zadnego cygana co bedzie OK.
Nie znam i mysle ze nie poznam zadnego cygana co bedzie OK.
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "
hyhy e(L)o
hyhy e(L)o
Wróć do „Wszystkie inne tematy”