Nadżerka
Moderator: modTeam
Moja dziewczyna była dzisiaj na badaniu cytologicznym i okazało sie ze ma nadżerkę.
Mam w związku z tym kilka pytań:
1)Czy kiedy bedziesz szła na badanie po odebraniu wyników bede mógł być z nią u lekarza?
2)Czy kiedy wykrytu u kobiety nadżerkę są jakieś przeciwskazania co do seksu?
3)Jaka metoda jest najodpowiedniejsza(według was) dla 25 letniej kobiety która nie była w ciąży?
+ własne reflekse na temat nadżerki
Pozdrawiam D@mian
Mam w związku z tym kilka pytań:
1)Czy kiedy bedziesz szła na badanie po odebraniu wyników bede mógł być z nią u lekarza?
2)Czy kiedy wykrytu u kobiety nadżerkę są jakieś przeciwskazania co do seksu?
3)Jaka metoda jest najodpowiedniejsza(według was) dla 25 letniej kobiety która nie była w ciąży?
+ własne reflekse na temat nadżerki
Pozdrawiam D@mian
oj coś statnio duzo dziewczyn ma nadżerke... co prawda ja też miałam tzn. jeszcze wszystko sie goi... mialam badanie cytologiczne wyniki były prawidlowe wiec następna wizyta to nic tylko ,,zamrazanie nadrzerki" lekarz mówil abym w czasie leczenia nie współzyła i wcale sie nie dziwie... ostatnio co prawda mój facet troszke mnie popiescil i tez odczulam troszke bólu... dlatego na ten czas sex sobie podarowałam do calkowitego wyleczenia, mam nadzieje że kolejna kontrola wykaze iż juz wsyztsko dobrze
- milenka112
- Entuzjasta
- Entuzjasta
Witam! Długo się nie odzywałam bo troszke brakowało mi czasu.
Nadżerka może powodować krwawienia- to odp a propos pytania.
Moj kriozabieg trwał ok 10 -15 min. jednak okazało się ze nie był taki bezbolesny.
Od południa bolał mnie lekko brzuszek jednak postanowilam nie rezygnowac z zabiegu. Pierwsze zamrazanie w ogole nie bolało, przy nastepnym zbliżeniu aplikatora (zabieg polega na dwukrotnym zmrożeniu) czułam narastający ból, jednak dało sie go wytrzymać. Po zabiegu ubrałam się, jednak nadal bolało, lekarz poszedł po jakąś globulkę dopochową a ja w tym momencie prawie im zemdlałam Wystraszyłam bardzo swojego Ukochanego, ktory był ze mna w gabinecie. Oczywiscie szybko przybiegły pielęgniarki, zmierzyły mi ciśnienie i położyły na jakieś 20 min. Stopniowo ból zaczał zanikac i mniej iecej po godzinie, gdy wrocilam do domu, juz mnie nic nie bolalo. Nie wiem dlaczego mój organizm tak zareagował, lekarz tez pierwszy raz spotkał si ez takim przypadkiem . Po 2,5 tyg poszłam na wizyte kontrolna, lekarz powiedział ze wszystko ładnie sie goi i ze jest ok. Najgorsza jest abstynencja seksualna.. jeszcze 2,5 tyg..
Pozdrawiam
Nadżerka może powodować krwawienia- to odp a propos pytania.
Moj kriozabieg trwał ok 10 -15 min. jednak okazało się ze nie był taki bezbolesny.
Od południa bolał mnie lekko brzuszek jednak postanowilam nie rezygnowac z zabiegu. Pierwsze zamrazanie w ogole nie bolało, przy nastepnym zbliżeniu aplikatora (zabieg polega na dwukrotnym zmrożeniu) czułam narastający ból, jednak dało sie go wytrzymać. Po zabiegu ubrałam się, jednak nadal bolało, lekarz poszedł po jakąś globulkę dopochową a ja w tym momencie prawie im zemdlałam Wystraszyłam bardzo swojego Ukochanego, ktory był ze mna w gabinecie. Oczywiscie szybko przybiegły pielęgniarki, zmierzyły mi ciśnienie i położyły na jakieś 20 min. Stopniowo ból zaczał zanikac i mniej iecej po godzinie, gdy wrocilam do domu, juz mnie nic nie bolalo. Nie wiem dlaczego mój organizm tak zareagował, lekarz tez pierwszy raz spotkał si ez takim przypadkiem . Po 2,5 tyg poszłam na wizyte kontrolna, lekarz powiedział ze wszystko ładnie sie goi i ze jest ok. Najgorsza jest abstynencja seksualna.. jeszcze 2,5 tyg..
Pozdrawiam
ja miałam zamrożona nadżerke i zyje, lekarka mi powiedziala , ze lepiej wykonac ten zabieg i mieć spokój niż póxniej jakieś inne choróbska załapac, jesli jestaś w trakcie leczenia nadżerki to nie powinnaś współzyc, a jak juz to też z prezerwatywą bo ona nieco osłania te ranki( czyli nadżerke) . a o reakcje antybiotyków z tabletkami anty powinnas spytac sie ginekologa.
Nadżerka
Miałam tam coś tam.. Jakieśzapalenie.. bylam u ginekologa.. No i wypisal mi tabletki dopochwowe.. Zapalenie przeszlo.. Pozniej zrobili mi cytologie.. Wyszla nadzerka.. No ale to podobno nic powanego.. To bylo gdzies w pazdzierniku.. W wynikach cytologii wszystko podobno wyszlo jak trzeba.. Wszystko dobrze niby.. No i kazali mi przyjsc na kontrol za rok.. A tym czasem mam jakies dziwne uplawy.. Codziennie jakas biala lub przezroczysta substancja nawet troche kleista.. rozciagliwa.. Czy to normalne?? Czy to sie kiedys skonczy?? Mam tego dosyc Nie wiem co robic.. Czy to tak ma byc.. No i w ogole.. Moze sa jakies tabletki bezrecepty co by mi pomogly czy cos?? Mial moze ktos podobny problem?? HELP!!!!!
Nie pomoge Ci tym co napisze, ale musisz isc do ginekologa. Przyczyn uplawow moze byc wiele, wsrod nich i nadzerka - choc niekoniecznie. A jaki wynik cytologii Ci wyszedl? 2? Nadzerka sama w sobie nie stanowi zagrozenia jesli cytologia dobrze wychodzi. No chyba ze powoduje ona np uplawy. Ale to Ci powie tylko lekarz co Ci jest i co jest tego przyczyna.
- unlucky_sink
- Maniak
A mi powiedział-"ma pani nadżerkę-proszę przyjść do kontroli za 2miesiące"-nie przepisał mi niczego na cytologię też nie kazał się udać...
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
Jeżeli nadżerka Ci nie przeszkadza lub nie ma jakich poważnych nieprawidłowoci, to lekarze z reguły chyba nic nie robiš. Sama miałam około dwóch lat temu przez około rok dwie małe nadżerki, które pewnego pięknego dnia po prostu .. zniknęły Wchłonęły się czy co? No nie wiem, ale od tego czasu żadnych problemów od "tej" strony nie mam. (Poza notorycznymi zapaleniami, które aktualnie nie dokuczajš )
- Wstreciucha
- Weteran
Przekonalam sie w sierpniu bedac na badaniach w Polsce, ze jak nie przypre do muru i nie wymusze odpowiedniego skierowania czy badania, to niczego nie wskuram. Lekcewazacy stosunek i opieszalosc dziesiejszych niektorych lekarzy przyprawia mnie o mdlosci <belt3>
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Cytologia w stopniu II nie jest prawidlowa. Oznacza stan zapalny i zawsze powinien on byc leczony! W przypadku niewielkiej nadzerki mozna zastosowac najpierw srodki przeciwzapalne i po przeleczeniu ponownie wykonac cytologie. Jesli stan zapalny jest wiekszy konieczne jest usuniecie nadzerki przez wymrazanie lub dzialanie lasera. Wielkosc nadzerki powinien okreslic lekarz przy pierwszym badaniu
Radze Ci isc do innego lekarza.
Radze Ci isc do innego lekarza.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
- unlucky_sink
- Maniak
Maverick pisze:To u Ciebie na cytologie trzeba isc do innego lekarza?
chodzilo mi o to, ze powinien mnie na badania wyslac,a nie straszyć rakiem.
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
Daisy pisze:bez sensu
wszystko jest do wyleczenia tylko trzeba o to dbac by bylo oki.....nie ma domowych sposob na pozbycie sie uplawow, jezeli masz jakies watpliwosci co do tego lekarza to pojdz do innego....
Ja kiedys przy uplawach stpspwalam Gałki dopochwowe z propolisu czy jakos tak, bez recepty w kazdej aptece...nawet mi pomogly, ale moze dlatego ze ja nie mialam nadzerki!!
Wszystko przemija,tak chce przeznaczenie
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
Miltonia, mi ginekolog wytlumaczyl to w ten sposob, ze jesli nadzerka nie niesie z soba zadnych niemilych dolegliwosci w stylu bole, plamioenia itd a dziewczyna jest mloda to nadzerka w niczym nie przeszkadza jesli cytologia nie wskazuje na zadne zmiany nowotworowe - czytaj: stopien II.
Bo z nadzerka mozna bezproblemowo zyc i nic sie nie dzieje, a ginekolodzy maja manie zwalczania nadzerek. Za to takie wypalenie czy wymrazanie zweza szyjke macicy i moze spowodowac w przyszlosci poronienie.
Bo z nadzerka mozna bezproblemowo zyc i nic sie nie dzieje, a ginekolodzy maja manie zwalczania nadzerek. Za to takie wypalenie czy wymrazanie zweza szyjke macicy i moze spowodowac w przyszlosci poronienie.
A jakie są objawy nadżerki? Bo u mnie pojawia się niekiedy brazowa wydzielina z pochwy, czasami śluz jest jak nitka i tak na 10 cm się rozciaga - dziwne to jest, podczas podniecenia czuje okropny ból (takie jakby kłócie) w pochwie i zastanawiam się czy to nie jest wina nadżerki. proszę o rzetelne odpowiedzi
http://skocz.com/Katalog/ - klikajcie, pomóżmy potrzebującym
http://pro-femina.com/nadzerka.htm
Ta i wiele innych stron na googlach. Czasem nadzerka nie daje zadnych objawow (wowczas nie trzeba jej leczyc)
Ta i wiele innych stron na googlach. Czasem nadzerka nie daje zadnych objawow (wowczas nie trzeba jej leczyc)
Daisy pisze:k bylam mlodsza to nie miaalm pojecia ze kiedykolwiek bede miaa;l klopoty z taczescia ciala
nie ma sie czym przejmowac bo nadżerka moze powstać z wszystkiego i wiekszosć dziewczyn predzej czy pozniej dotyka bo od samej penetracji pochwy moze powstać..
na szczescie teraz nie groża wypalanki
you touch me
in special places...
in special places...
mikaaa pisze:na szczescie teraz nie groża wypalanki
wypalanka jest wskazana dla kobiet które juz rodziły ,natomiast u młodych dziewczyn stosuje się leczenie zachowawcze..
sama mam nadżerkę ,odkryto ją kilka miesięcy temu ale jak narazie nie miałam czasu żeby się zebrać i kupic przepisaną maść.. no i taka kuracja kosztuje jednorazowo ponad 100 zł ale jak trzeba to trzeba..
me19 pisze:mikaaa napisał/a:
na szczescie teraz nie groża wypalanki
wypalanka jest wskazana dla kobiet które juz rodziły ,natomiast u młodych dziewczyn stosuje się leczenie zachowawcze..
sama mam nadżerkę ,odkryto ją kilka miesięcy temu ale jak narazie nie miałam czasu żeby się zebrać i kupic przepisaną maść.. no i taka kuracja kosztuje jednorazowo ponad 100 zł ale jak trzeba to trzeba..
dokładnie. Ale to co mi przepisano to koło 60 zł kosztuje, ja tam tyle czekac nie bede, zdrowie to zdrowie choć pewnie mnie kiedys jeszcze odwiedzi..
you touch me
in special places...
in special places...
-
- Początkujący