Leśny Dziadek pisze:mów za siebie. Dojrzały związek nie polega na wykorzystywaniu żadnej ze stron.
I tak jest wykorzystywanie. W każdym związku. Tylko to wykorzystywanie można w cudzysłowiu bardziej napisać.
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Leśny Dziadek pisze:mów za siebie. Dojrzały związek nie polega na wykorzystywaniu żadnej ze stron.
Zaq pisze:ale po Tobie jako osobie jak mniemam dużo czytającej nie spodziewałem się takich rażących błędów.
chomąto, oczywiście
Zaq pisze:ale po Tobie jako osobie jak mniemam dużo czytającej
Leśny Dziadek pisze:dałem dupy
Leśny Dziadek pisze:Nie uważam,że facet zarabiający mniej od swojej małżonki ma być przez to gorszym mężem, ojcem, partnerem.
...Oczywiście, że byłem przez to gorszy i przyrównywany do innych, zatem Ted nie wypowiadaj się za kobiety, bo one najwyraźniej szanować faceta zaczynającego dosyć skromnie, od zera, bez wsparcia rodziny, szanować nie są w stanie, jeśli np. zarabiają 4x tyle. 
pracocholik pisze:dlaczego większość z Was przyjmuje postawy czysto materialistyczne i zawsze sugeruje wybór najprostszych rozwiązań?
pracocholik pisze:Dlaczego tak powszechnie takie postawy są akceptowane?
pracocholik pisze:Tyle że moim zdaniem sprowadzając wartość człowieka do umiejętności zarabiania (lub wręcz posiadania) pieniędzy
sprowadzamy go de facto do maszynki "drukującej". A zarazem odbieramy sobie człowieczeństwo... W dzisiejszych czasach pieniądz jest ważny, lecz z całą pewnością nie najważniejszy.
Zawsze był ważny. A kiedy jeszcze nie było pieniędzy to kobiety patrzyły ile facet ma kóz w stadzie. Z pewnymi rzeczami nie warto walczyć bo one były, są i będą. Po co zbędny stres?pracocholik pisze:W dzisiejszych czasach pieniądz jest ważny

pracocholik pisze:Czytam tak wypowiedzi różnych użytkowników forum w różnych postach i jedna rzecz mnie zastanawia - dlaczego większość z Was przyjmuje postawy czysto materialistyczne i zawsze sugeruje wybór najprostszych rozwiązań?
no nie do końca. małżeństwo z miłości to wymysł XXw. wcześniej było raczej jak w "Rozważnej i romantycznej". Dziś materializm wynika raczej z tego że ktoś został skrzywdzony przez bliską osobę - najczęściej we wczesnej młodości. a wiadomo - pieniądz zapewnia bezpieczeństwo.Zaq pisze:Zawsze był ważny. A kiedy jeszcze nie było pieniędzy to kobiety patrzyły ile facet ma kóz w stadzie
Dzindzer pisze:Bo za wszystko sie płaci, bo po cholere życie sobie utrudniać
Dzindzer pisze:Wśród tych którzy nie sa biedota

Leśny Dziadek pisze:a może tak rączki zakasać i zapier...
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Leśny Dziadek pisze:a może tak rączki zakasać i zapier.....,?
Leśny Dziadek pisze:Zbyt małej liczbie kobiet wpojono etos pracy
Leśny Dziadek pisze:czekając na bogatego pajaca
od jakiego progu kończy się biedota a zaczyna perspektywiczny?
pani_minister pisze:to może już w końcu wymagać tego samego od mężczyzny

miał ktoś tak że w wordzie nie mógł nic zrobić, nawet napisać litery, bo wyświetlał mu się komunikat:"ta modyfikacja jest niedozwolona ponieważ zaznaczenie jest zablokowane"?
jak zarobi - sie nie pogniewam ! Ty zas za nidlugo i dzieciom karzesz zarabiać !....albo - jesc im nie dasz jak nie zasluza
ciagle 
Leśny Dziadek pisze:Seks oralny ani analny ani z prezerwatywą ani w żaden inny otwór nie powinien mieć miejsca w normalnie szanującym się współżyciu. Upokarza kobietę z góry definiując stosunek jako coś, co NIE ma jej zapłodnić."
lollirot pisze:Bo tak się składa, że cytat z tym, co oficjalnie mówi kościół [bo trudno ręczyć za wszędzie występujących oszołomów], ma niewiele wspólnego
pani_minister pisze:zapier... i zarabia - to może już w końcu wymagać tego samego od mężczyzny czy nadal podobne żądanie stawia ją w szeregu ze szmirami?
Imperator pisze:Ja też chcę mieć dobrze i chcę dobrze zarabiać. Pieniądze są dla ludzi. I zrozumiem, jeśli któraś mnie nie zechce, bo wg niej mam za mało kasy - np. została wychowana w bogatej rodzinie i ma inne aspiracje. Nie zamierzam takiej kobiety wyzywać, kamieniować, nasyłać na nią inkwyzycję. Szanuję jej zdanie i rozumiem - chce mieć dobrze
Dzindzer pisze:zamożnych i wpływowych

pani_minister pisze:Czy my czegoś nie wiemy na temat Twoich teczek?

ciekawe, dlaczego akurat przykład robotnika przywołałaśach, te stereotypy.
Leśny Dziadek pisze:Ubogich rodzin są tysiące, tych inteligenckich również.
nie śmiej się, 3/4 majątków w tym kraju powstało na przewale po transformacji.
Dzindzer pisze:Co to w obecnych czasach znaczy rodzina inteligencka, bo chyba nie tatuś po studiach i mamusia również i do tego studiujący synuś.
Dzindzer pisze:mogłam tam wstawić magazyniera, policjanta z drogówki, salowego, kasjera z Biedronki.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 528 gości