byc moze Cyniku , swe sady opieram na astrach którymi jade z niemiec , albo z okoloc zachodniej granicy , i którymi podazam w kierunku zabrza autostradą , nawoailem tego na przestrzeni lat chyba nie bedzie zle jak powiem setki

i zawsze astra 1.6 spalała mi tyle ile podalem na trasie , i zawsze 1.4 tyle ile też podalem , wiec byc moze Ty masz udany egzemplaz , bo nie chce mi sie wierzyc iż mialem same cheble co jest oczywiscie moliwe , ale z kolei te 1.6 zawsze by były dobre
Co do znajomych to ja tu oczywiscie znajde ci conajmniej 3 którzy potwierdzą to co pisze o spalaniu zimą astry 1.4 pod 11 litrów i to nowe auta majace przebiegi dzis po 40 tys
Cyniku - mnie nie interesuje ekonomiczna jazda , ja wsiadam w auto w niemczech to gnam nim do domu by w nim byc jak najszybciej , a ze jade nocą nie pozwala mi to poruszac sie szybciej niz 140 km/h wiec o tym tu piszę , ale do czego zmierzam , skoro ja jade nie oszczednie i astra 1.4 pali mi pod 8 litrów a astra 1.6 pali mi do 5.5 litra - to ile ona spali ta 1.6 jak bede jechał ekonomicznie
Ja mam takie wlasne doswiadczenia o spalaniu tych samochodów silnik 1.6 bede chwalił pod niebiosa bo jest swietny jak na to auto , zaś 1.4 8 v ten na mono wtrysku to nieporozumienie ! kazdy moze miec jednak inne zdanie , Sasiad też mial 1.4 też mu mało niby paliła

tak do 6 na miescie jak twierdził , jednak ciagle narzekał ze nie stac go na paliwo , i ze ciagle pusto w baku
no to sie ropisalem , ale zrozumcie inaczej nie mogę napisac bo tak mi wychodzi <browar>
acha - to omega 2.0 8V spaliła mi na trasie 7.5 litra predkosc do 140 oczywiscie