opieka nad dziecmi

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 23 lip 2006, 22:13

No tak. do Niemiec w życiu bym nie pojechała dziećmi się zajmować. Bo w Niemczech dziecko to święta krowa - nie wolno ręki podnieść, krzyknąć, dziecko ma wyjątkowe prawa i robi, co chce, do czego wszyscy są przyzwyczajeni. Ma to swoje dobre strony, ale ja niestety nie byłabym w stanie się do tego dostosować.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 23 lip 2006, 22:18

Pojechałaś do Niemiec za 260 euro za miesiąc i do tego się tak męczysz?
Dziwię Ci się, naprawdę. W durnej piekarni tyle samo byś wyciągnęła i to za 6 godzin dziennie.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 23 lip 2006, 22:24

Ale chyba lepiej opiekować się dziećmi niż tyrać w piekarni? Widocznie ona wolała dzieci.

A w ogóle to jasne, najlepiej spieprzyć... A może by tak jednak spróbować sobie z tym poradzić? Zawsze tak wiejecie, jak się problemy pojawiają? A kto powiedział, że dzieci na pewno będą grzeczne? Przecież podejmowała ryzyko, że grzeczne nie będą - chyba brała to pod uwagę decydując się na wyjazd, więc teraz niepoważne byłoby wianie.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 23 lip 2006, 22:26

mrt pisze:Ale chyba lepiej opiekować się dziećmi niż tyrać w piekarni? Widocznie ona wolała dzieci.

To ja mam jechać do obcego kraju, żeby zarabiać tyle, co tu? A z tego, co dziewczyna pisze, to tyra tam równie ciężko, co ludzie w piekarni a może i bardziej. I do tego dochodzi atmosfera w domu.
"Miarkuj złość.

Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 23 lip 2006, 22:37

Olivia pisze:I do tego dochodzi atmosfera w domu.
Może Pan domu jest przystojny?
Nie znasz całości to nie siej defetyzmu :)
mrt pisze:A może by tak jednak spróbować sobie z tym poradzić?

Niech im babcia opowie jak w '45 przyszli polacy i rosjanie. Może wtedy zmiękną im rurki ;P
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Teardrop
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Teardrop » 23 lip 2006, 22:40

Mysiorek pisze:Niech im babcia opowie jak w '45 przyszli polacy i rosjanie. Może wtedy zmiękną im rurki

to chyba duzo nie da,bo dzieci maja w glowie to ze ich pradziatkowie mieli w domu Polakow-niewolnikow <pijak> :P
Olivia pisze:Pojechałaś do Niemiec za 260 euro za miesiąc i do tego się tak męczysz?
Dziwię Ci się, naprawdę. W durnej piekarni tyle samo byś wyciągnęła i to za 6 godzin dziennie.

Olivia,pisalam juz o tym. jestem tu bo chce sie nauczyc jezyka,a w polskiej piekarni nie mialabym takiej mozliwosci :]

[ Dodano: 2006-07-23, 22:41 ]
Mysiorek pisze:Może Pan domu jest przystojny?

a to swoja droga ;)
W walce o lepsze życie czas mija mi. Od narzekania nie wyzdrowiał jeszcze nikt. Załamałeś się - to wykopałeś sobie grób. Chcesz odpoczywać, to nie czekaj tylko coś w tym celu rób
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 23 lip 2006, 22:42

Olivia pisze:To ja mam jechać do obcego kraju, żeby zarabiać tyle, co tu?
Ekonomistka to z Ciebie marna, nawet zysków policzyć nie potrafisz :P Pisał Charlie, to powtarzać nie będę :D
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 23 lip 2006, 22:43

Kasa kasą, ale... :
tarantula pisze:ps: moi drodzy program "nianka" nie jest nastawiony na zarobek tylko na wymiane kulturowa i nauke jezyka, wiec taka stawka jest raczej normalna.To ma byc "kieszonkowe" na duperele.Tak to wyglada.

To już kilka razy było powtarzane w tym temacie.
Nie wszyscy maja takie straszne parcie na kasę jak widać :]

Choć ja do Niemiec (ani dokądkolwiek indziej) bym w takim charakterze nie pojechała, prędzej by mnie szlag trafił, niż dogadałabym się z dzieciakami :]
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 23 lip 2006, 22:50

sophie pisze:prędzej by mnie szlag trafił, niż dogadałabym się z dzieciakami

Ja tam bym się dogadałz HitlerJugend ;P
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 25 lip 2006, 21:42

mrt pisze:Ekonomistka to z Ciebie marna, nawet zysków policzyć nie potrafisz :P

No widzisz. Bo kalkulatora mi nikt nie przyniósł, to tak jest.
Teardrop pisze:Olivia,pisalam juz o tym. jestem tu bo chce sie nauczyc jezyka,a w polskiej piekarni nie mialabym takiej mozliwosci :]

Rozumiem.
"Miarkuj złość.

Awatar użytkownika
Anula
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Anula » 07 sie 2006, 13:24

Dzisiaj się zorientowałam, że TVP2 puszcza ten serial o wychowywaniu dzieci - "Niania na telefon " w niedziele ok. 9. Przegapiłam pierwszy odcinek ;( A za tydzień wyjeżdżam i też nie zobaczę. Kto będzie nagrywał?

Teardrop, jak tam "Twoje" dzieci?
Awatar użytkownika
Teardrop
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Teardrop » 07 sie 2006, 16:16

Anula pisze:Dzisiaj się zorientowałam, że TVP2 puszcza ten serial o wychowywaniu dzieci - "Niania na telefon " w niedziele ok. 9. Przegapiłam pierwszy odcinek A za tydzień wyjeżdżam i też nie zobaczę.
<glaszcze>
Anula pisze:Teardrop, jak tam "Twoje" dzieci?

rodzice oboje w domu,takze mam spokoj narazie :) wlasciwie w ogóle sie nimi nie zajmuje. oni chca zeby przede wszystkim sprzatala :/. nakryc do stolu,posprzatac,kuchnie wysprzatac,pozamiatac,poodkurzac,przygotowac obiad itp. sluzaca,ktora nazywaja ladnie :au-pair :/
W walce o lepsze życie czas mija mi. Od narzekania nie wyzdrowiał jeszcze nikt. Załamałeś się - to wykopałeś sobie grób. Chcesz odpoczywać, to nie czekaj tylko coś w tym celu rób

Wróć do „Wszystkie inne tematy”