znaczny spadek temperamentu :/

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

IcemaN
Entuzjasta
Entuzjasta
znaczny spadek temperamentu :/

Postautor: IcemaN » 03 lip 2006, 02:10

Witam.... zgłaszam się do Państwa z kolejnym problemem który zaintrygował mnie i moją partnerkę.....normalnie nie mam już pomysłu co robić.....tracę nadzieję, że będzie znowu ok:/

Otóż..... sex uprawiamy od ponad 2 lat..... z rozna czestotliwoscia....przez pierwszy rok ok. 2 razy w miesiącu...... od jakis 9 miesiecy (od kiedy kobieta zaczela zazywac pigułki) od 1-3 razy w tygodniu.
Hmmm....dziwną rzeczą jest, że od jakiegoś czasu (miesiąc- dwa)....mojej kobiecie sex w ogóle nie sprawia radości, ciągle ją coś boli podczas sexu, orgazmy podczas pieszczot są jakby mniej intensywne.....ogólnie źle mi z tym, bo widzę, że coś co ja mógłbym robić codziennie....jej przestało sprawiać jakąkolwiek przyjemność :/ (problemem nie jest tu krótka gra wstępna, brak zaufania do mnie itp..... komfort mamy zapewniony- warunki do miłości bardzo dobre).

Co może być przyczyną takiego spadku libido ? (na pewno nie stres, bo zaczęły się wakacje i nie ma poprawy:/ ....hmmm czy możliwe, że spadek temperamentu spowodowany jest przez pigułki antykoncepcyjne.....ale pojawił się powiedzmy po 6-7 miesiącach stosowania???? A może on był już wcześniej, a teraz nagle się nasilił.....hmmm czy takie coś jest możliwe....czy zwykle spadek ochoty na sex zauważalny byłby już po 1 opakowaniu tabletek??? <hmm>
Może warto przejść się do ginekologa i poprosić o zmianę tabletek ?

Pozdrawiam i proszę o odp..... wszystko w naszym związku jest ok, ale sex nie za bardzo :/
<pijaki>
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 03 lip 2006, 02:30

IcemaN pisze:Co może być przyczyną takiego spadku libido ? (na pewno nie stres, bo zaczęły się wakacje i nie ma poprawy:/ ....hmmm czy możliwe, że spadek temperamentu spowodowany jest przez pigułki antykoncepcyjne.....ale pojawił się powiedzmy po 6-7 miesiącach stosowania???? A może on był już wcześniej, a teraz nagle się nasilił.....hmmm czy takie coś jest możliwe....czy zwykle spadek ochoty na sex zauważalny byłby już po 1 opakowaniu tabletek??? <hmm>
Może warto przejść się do ginekologa i poprosić o zmianę tabletek ?

Myślę, że to może być przyczyna. Jest to jeden ze skutków ubocznych brania tabletek. Podobno jest to wina złego dobrania tebletek do konkretnej kobiety. Dziwi mnie, że dobiero po 6-7 miesiącach. Bo u mojej jednej ex to było ok 2 tygodni :P
Życzę powodzenia!
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
IcemaN
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: IcemaN » 03 lip 2006, 02:34

no właśnie po 6-7 miesiącach zauważyłem u niej znaczny spadek temperamentu..... wcześniej szczerze mówiąc....trudno było różnicę zauważyć.....chociaż może jakaś była, w każdym bądź razie niewielka.....
dlatego zastanawiam się, czy decydującym czynnikiem są tutaj te tabletki, czy coś innego..... i zupełnie nie tędy droga do odnalezienia przyczyny zaistniałej sytuacji <pijak>

dzięki za odp <browar>
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 03 lip 2006, 02:49

IcemaN pisze:dlatego zastanawiam się, czy decydującym czynnikiem są tutaj te tabletki, czy coś innego..... i zupełnie nie tędy droga do odnalezienia przyczyny zaistniałej sytuacji
tabletki to może być tylko jeden z wielu czynników. przeważnie źródło spadku libido jednak leży w psychice...
IcemaN pisze:dzięki za odp <browar>
nie ma sprawy :) <browar>
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 03 lip 2006, 07:56

IcemaN pisze:hmmm czy możliwe, że spadek temperamentu spowodowany jest przez pigułki antykoncepcyjne.....ale pojawił się powiedzmy po 6-7 miesiącach stosowania????
Pewnie. I ze boli tez. Nie podnieca si etak. Nooorma . ;P
Zmienić mozna,a le najpewniej gowno to da. Albo sie po0godzic albo inne metody antykoncepcji stosowac.
I tak wlasnie po dluzszym stosowaniu. Sma tak mam i pryz innych tabletkach tez tak mialam.
Awatar użytkownika
saker33
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: saker33 » 04 lip 2006, 10:08

Moja kobieta nie bierze pigulek a tez ostatnio ciagle ja cos boli i spadek temperamentu owszem...chociaz wczoraj ucieszyla sie z zakupu 12paka gumek na wyjazd...wiec zobaczymy jak to bedzie...
Ale to co pisza z pigulkami tutaj to tez prawda...wiec masz dwie opcje :)
"...dziewczynka, gdy stanie się kobietą, będzie wiedziała, jak poruszać się w świecie."
IcemaN
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: IcemaN » 05 lip 2006, 02:08

saker33 pisze:Moja kobieta nie bierze pigulek a tez ostatnio ciagle ja cos boli i spadek temperamentu owszem...chociaz wczoraj ucieszyla sie z zakupu 12paka gumek na wyjazd...wiec zobaczymy jak to bedzie...
Ale to co pisza z pigulkami tutaj to tez prawda...wiec masz dwie opcje :)

2 opcje mówisz .....

pierwsza to zmiana tabletek....
a druga to jaka...... pogodzenie się z tym czy całkowita rezygnacja z pigułek ???

Hmmm....za 3 tygodnie jedziemy na wakacje (dokładnie w to samo miejsce co rok temu), wtedy kobieta nie brała tabletek i było świetnie....będziemy mieć więc porównanie.... jeśli okaże się, że nawet na wyjeździe się dziewczyna nie nakręca na sex to chyba jednak wina tabletek :)

Pozdrawiam i życzę miłego wyjazdu Saker <browar>
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 05 lip 2006, 06:16

Witam Pana Iceman :)
Ja myślę, że to wina rutyny (bez obrazy), która pojawiła się w Waszym związku.
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
saker33
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: saker33 » 05 lip 2006, 13:26

druga opcja..czekac az minie i miec nadzieje ze wroci do normy :)
owszem moze to byc rutyna...ale dziewczyna to nie maszyna ktora ciagle by sie seksila..
"...dziewczynka, gdy stanie się kobietą, będzie wiedziała, jak poruszać się w świecie."
Awatar użytkownika
zagubiona_wenus
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: zagubiona_wenus » 06 lip 2006, 16:56

Ja bym stawiała na tabletki bo miałam to samo. Lekarz mi zmienił na inne ale nic nie dało, dopiero jak odstawiłam to tak po miesiącu ochota na seks wróciła
grzeczne dziewczynki idą do nieba... niegrzeczne idą tam gdzie chcą!
IcemaN
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: IcemaN » 06 lip 2006, 18:51

hmmm.... czyli w grę wchodzi przede wszystkim wina tabletek i tzw. rutyna......
najpierw wyeliminuję to drugie, a jeśli to nie pomoże no to dalej już wiadomo.....tabletki OUT
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 06 lip 2006, 19:25

lek homeopatyczny , ktory moze Wam /jej/ pomoc - amphosca a l'ovarine - dodam ze nie stosowalam go , od wiekow stosuje tylko gumki i nigdy nie narzekalam na spadek libido ;P

Z calym szacunkiem dla Mony i mojej do niej sympatii, ale jesli to rutyna, to raczej dolega Wam brak komunikacji w sferze seksualnej - bo kazda rutyne da sie przelamac za nim ona jeszcze powstanie ROZMAWIAJAC ZE SOBA - O SWOICH FANTAZJACH, O TYM CO NAM DOSKWIERA, CO LUBIMY A CZEGO NIE.

Stawiam na hormony , wg mnie spadek libido spowodwany jest przez tabletki i zadna zmiana ich na inne nie gwarantuje jego wzrostu . Mozna zapomniec tez o plastrach EVRA - po nich tez libido leci na leb na szyje :]
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 06 lip 2006, 21:04

Wstreciucha pisze: po nich tez libido leci na leb na szyje

hmm
no wiec tak czy siak efekt antykoncepcyjny jest :P
Cyniczny zlosnik i przesmiewca (C)
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 06 lip 2006, 21:06

Bender pisze:no wiec tak czy siak efekt antykoncepcyjny jest :P

no niby tak :P
ale do tego dolaczaja frustracje, a to juz fajne nie jest :P kazdy chce sobie poseksowac
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 06 lip 2006, 21:18

a jakby i faceta progesteronem nafaszerowac to moze tez nie mialby ochoty ? :D

kurcze ale mam pomysl na siwatowy pokoj - sypac wszystkim do zarcia brom i pigulki :D

brak seksu i frustracji - swiat spokojny i bez awantur :D
IcemaN
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: IcemaN » 07 lip 2006, 01:08

Bender pisze:brak seksu i frustracji - swiat spokojny i bez awantur

Ja dziękuję za taki świat ;)

Hmmm... z tego co mówi Wstręciucha to rzeczywiście może być wina tabletek...... i pewnie wkrótce damy sobie z nimi spokój :/ no ale zobaczymy :) ...fakt faktem.... w jakiś sposób Wasze wszystkie wypowiedzi pomogły mi w odnalezieniu prawdopodobnej przyczyny problemu :)
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 07 lip 2006, 09:25

ja tam zawsze uzywalem gumek - w efekcie kobita jest napalona jak piec hutniczy - trzeba tylko uwazac bo czesto zdarzalo sie ze chciala dosiadac bez ubioru ochronnego <aniolek>

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”