Katarzyna Szumlewicz "Ograniczenia Cosmorozkoszy"

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Eisenritter
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Eisenritter » 12 sty 2006, 14:42

Sir Charles pisze:Z Tedem i Jabłonką nie ma dyskusji, bo miało być o Cosmo, a oni o kapitalizmie

No wiesz, różne są zboczenia. Jednym się zawsze ze wszystkim seks kojarzy, innym kapitalizm i wyzyskiwacze. Nie da się ukryć, Ted i Jabłoń nadają na bardzo podobnych falach. Aż żal, że się nie znają w rzeczywistości, bo kto wie, wyszłaby z nich całkiem niezła parka.

No chyba że czegoś nie wiem. Nicht waht, Kamerad Bundy?
Siła charakteru i hart ducha są czynnikami decydującymi. Na sile charakteru opiera się żołnierska pewność siebie.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 12 sty 2006, 15:57

Naturlich, Herr Eisenritter;) Faktycznie, w sporej części mam z Jabłonką podobne podejście do spraw polityki i życia. Cóż, wypada się cieszyć, że pokłady inteligencji i błyskotliwości w kobiecym narodzie nie zginęły doszczętnie <browar>
Sęk w tym, że kobieta, z którą się spotykam ostatnio reprezentuje IDENTYCZNE podejście do ideologii lewicy, klasowości, życia jak ja:) życie:)
Swoją drogą, zboczeniem bym tego nie nazwał;) prędzej "przenikliwością" i "trzeźwym umysłem";)

viel Gluck, Herr General <aniolek2>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 12 sty 2006, 23:56

cubasa pisze:Genialny artykuł

skladnia jest w nim zgrabna , ale nie stanowisko , bo kazdy oceniajacy tego typu prase kobieca stalby sie geniuszem

cubasa pisze:Przeciez to na kilometr jedzie reklamą <pijak

a co dzis nia nie jedzie ???

TedBundy pisze:feministyczne wtręty niekoniecznie:)

albo bardzo koniecznie, bo to one maja najwiekszy wplyw na ocene pisma
Sasa pisze:Ale zgadzam sie co do tego ze w cosmo reklama goni reklame i czesto sa to produkty na ktore nie stac podejrzewam ze 80% czytelniczek cosmo. Ktore moga popasc w kompleksy.

W kompleksy popadam jak dowiaduje sie co miesiac ile kosztuje mnie utrzymanie "krolewskiej rodziny i dokazujacych blaznow" , ale podobno jak powiedzial Slominski "niezbadane sa koszty utrzymania wladzy przy zdrowych zmyslach" <eee...>

krackowiaczek pisze:jest tylko taki problem ze te ruchy uciekaja z jednej skrajnosci w druga, i czesto sa baaaardzo konserwatywne.

smokarz pisze:taka infantylna papka <belt3>

dla zabieganych kobiet z tysiacem problemow dotyczacych dzieci, rachunkow i przepracowanego meza - doskonala , prawie jak masturbacja. Ta gazeta wowczas jakby sama wpadla im w rece , jak im nikt w zyciu nie dokazuje , to sobie przynajmniej poczytaja jak na szacunek zasluzyc <aniolek>
taka jest kolej rzeczy, chyba w kazdej sferze zycia :) <uklon> niech zyje rownowaga
Wystarczy wyrobić w sobie wielką dozę krytycyzmu wobec pewnego rodzaju treści i cały czas, zawsze przepuszczać je przez swoisty, własny "filtr" <browar>

Bo o to glownie sie rozchodzi . To my wybieramy z prasy to co nas interesuje. Uleganie jej swiadczy tylko o naszych slabosciach. Niezaleznie od tego co prasa promuje, propaguje, popiera, to my jestesmy wladcami wlasnych umyslow. Tak jak o prase, chodzi o wszystko inne. Od poczatku swojej wypowiedzi nie stoje na strazy wydawnictwa cosmo , ale nie rozumiem tak totalnej dezaprobaty w swiecie w ktorym nic juz nie moze odbyc sie "bez sposnora" .
Do samego Teda chce dodac , iz mam wrazenie ze kolejny dzial stal sie dla Ciebie mozliwoscia do podyskutowania o "blaskach i cieniach" dzisiejszego ustroju <cisza>
Rauko pisze:wizerunek głupiej kury domowej na jeszcze głupszą kobietę wyzwoloną

bo prawda jest taka , ze pismo nie tym ma sie zajmowac. ma co innego na celu - wiele sfrustrowanych kobiet w dzisiejszych czasach a takie rzadko kiedy siegaja po poezje. Jak chce poczytac kwiaty polskie tuwima to sobie pogrzebie w bibliotece, a jak mam ochote na odmiane wizerunku by sie lepiej poczuc to kupie babskiego szmatlawca. pytam co w tym zlego ?? Czy moim glownym celem w zyciu ma byc zostanie erudytka i nagroda nobla we wszystkich mozliwych dziedzinach ? <co>

jabłoń pisze:MOim zdaniem jej obserwacja, iż jedną z podstawowych przyczyn powstawania i istnienia tego rodzaju pism co Cosmo jest kapitalizm/liberalizm właśnie - jest najzupełniej prawdziwa i wręcz oczywista...

jest truizmem - koniec , nie ma sie nad czym rozwodzic

Imperator pisze:No właśnie. Skoro ma wolną wolę, to niech z własnej nieprzymuszonej woli kupi kosmetyków za 500 zł. Przecież jest zajebisty a będzie jeszcze bardziej. Przecież ona jest brzydka, a jak kupi będzie ładniejsza - nie ma bata, musi kupić dzioucha, bo inaczej będzie wieszała se kilo szynki na szyi, żeby chociaż pieski chciały się z nią bawić.

To ciekawe ze lubicie jak kobieta dba o siebie, jak spryskana jest dobrymi perfumami, ma ladnie ulozone wlosy, chodzi w gustownych wdziankach , ale jak juz sie je zacheca do tego to jest to beeeeee :/ Moze zamieszkajmy w jaskiniach i tluczmy sie maczugami, bedziemy blizej natury a z pieniedzy jakie zaoszczedzimy na zyciu w ascezie uratujemy lasy tropikalne <fuckoff> a takiego - ja chce ladnie wygladac a chodzenie po sklepach mnie irytuje, jak moge sie czyms zasugerowac to mi to tylko na reke - nie ja tworze ten "system" , ale przynajmniej nie boje sie z niego skorzystac jesli juz jest

jabłoń pisze:I niech z Was wymęcza te w pocie czoła zarobione 500 złotych na kosmetyki, na ciuszki, niech Was w tym celu godzinami ciąga po sklepach... to wcale nie jest przecież męczące a jakie rozwijające... ha, ha ? <aniolek2>

nie obrazaj panow , oni daja sie wykorzystywac z premedytacja, bo nas kochaja <evilbat> to bylam ja "slodka idiotka" (od cosmo wole sudoku <chory> )

Reasumujac - z prasy - wszelkiego rodzaju szmatlawcow wybieramy cos dla siebie , lub nie czytamy ich wcale. trudno od cosmo czy od innego czytadla wymagac by traktowalo o wszystkim . Jest mocno ukierunkowane i chwala mu za to , ze nie ma objetosci wspomnianej wyzej przez panne jablon - prusowej lalki. Autorka artykulu zniszczyla przejmujaco stronnicza pointa, a powolanie sie na brak w owym miesieczniku - tradycji - salwy smiechu . To jakby miec pretensje do tygodnika motoryzacyjnego , ze nie wspomina sie w nim o uprawie roli .
Wolny wybor i rownowaga !!
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 13 sty 2006, 12:32

Wstreciucha pisze:cubasa napisał/a:
Przeciez to na kilometr jedzie reklamą <pijak

a co dzis nia nie jedzie ?

Ale nie w zasadniczej części pisma. Reklamy wiadomo są, jednak walną ją na pół strony pod artykułem, innym razem na całą stronę i często z adnotacją i jest to reklama sponsorowana. W Cosmo tego nie ma. Tam rekalma jest pod przykrywką dobrej rady babuni.

Wstreciucha pisze:ma co innego na celu - wiele sfrustrowanych kobiet w dzisiejszych czasach a takie rzadko kiedy siegaja po poezje. Jak chce poczytac kwiaty polskie tuwima to sobie pogrzebie w bibliotece, a jak mam ochote na odmiane wizerunku by sie lepiej poczuc to kupie babskiego szmatlawca.

Wniosek? Szmatławce czytają sfrustrowane kobiety.
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 13 sty 2006, 12:55

cubasa pisze:Tam rekalma jest pod przykrywką dobrej rady babuni.

pod przykrywka "rady babuni", ale kazdy o tym wie . To jak przyjemne z pozytecznym <aniolek>

cubasa pisze:Wniosek? Szmatławce czytają sfrustrowane kobiety.

sfrustrowane miedzy innymi. Szmatlawce czytane sa przez kobiety "roznej masci", czesto to polega na zafundowaniu sobie na szybko dawki entuzjazmu, zyskaniu checi na dalsze egzystowanie, nie kazdy potrafi napedzac sie jak mister Cubus <aniolek> Takie gazetki dzialaja wlasnie w ten sposob. Przyciegaja idiotycznymi pod tytulami jak np "zostan najwspanialsza kochanka" i juz ! Kupie, bo byc moze kiedy wroce z pray po ciezkim dniu , to bede miala dla relasku ochote pofiglowac z ukochanym a zeby dodac pieprzyku to byc moze znajde 5minutowy artykul na temat , jak zrobic to dzis w sposob nadzwyczajny i tak by zapamietal to na dluuuuugo. Tak samo z dietami, ciuchami, zabiegami upiekrzajacymi. To pewne zamkniete kolo . Panstwo funduje nam ograniczone mozliwosci, za niska pensje zapierniczamy w super stresujacych warunkach (mowie z doswiadczenia, bo niewiele znam jednostek ktorych praca wyglada "sielankowo" , co tworzy - bo to logiczne - malo sielankowe zycie ), wydawnictwa doskonale o tym wiedza (pomijam sprawe sponsorow bo z okreslenia zamkniete kolo mozna wywnioskowac co mam na mysli ), funduja nam pigule z ktorej mamy sie dowiedziec jak to zycie sobie uproscic , umilic , lub jak sie wybic. To tez dowodzi czemu cosmo unika tematow jak to szumnie nazwala Pani Szumlewicz - tradycji . Zadna kobieta ktora ma na glowie mnostwo obowiazkkow nie zamierza wrocic po pracy do domu i zalozyc fartuszek , gotowac , prac, cerowac skarpety meza a druga reka na odczepnego bujac dziecko w wozku. A dlaczego nie moga sobie zafundowac za 10zl uludy luzu? Dlaczego nie zaczac sie pastwic nad pismami dla panow, gdzie najwyzsza rozrywka jest para cyckow?
Awatar użytkownika
krackowiaczek
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: krackowiaczek » 13 sty 2006, 13:19

Wstreciucha: bardzo lubie twoje wypowiedzi, zazwyczaj podchodzisz do tematu z perspektywy calkiem mi obcej ;].
Awatar użytkownika
Eisenritter
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Eisenritter » 13 sty 2006, 14:44

A wiesz co, Wstręciucho? To jest całkiem ciekawa teza. Na podobnej zasadzie nerdowie albo inni samotni faceci są największymi konsumentami pism dla mężczyzn pokroju CKM właśnie. Taki substytut bycia cool, posiadania dziewczyny z biustem DD i innych przyjemności życiowych.
Siła charakteru i hart ducha są czynnikami decydującymi. Na sile charakteru opiera się żołnierska pewność siebie.
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 13 sty 2006, 14:56

krackowiaczek pisze:zazwyczaj podchodzisz do tematu z perspektywy calkiem mi obcej ;].

Eisenritter pisze:To jest całkiem ciekawa teza.

dlatego ze raz - jestem kobieta, dwa - nie znam sie zupelnie na polityce za to troche na relacjach miedzy ludzmi, zjawiskach spolecznych itp. Dlatego tez moj punkt widzenia jest inny od Waszego, ale mysle ze kazde nie odbiega od prawdy .
Awatar użytkownika
krackowiaczek
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: krackowiaczek » 13 sty 2006, 15:57

Wstreciucha pisze:nie znam sie zupelnie na polityce za to troche na relacjach miedzy ludzmi, zjawiskach spolecznych itp.

ja "znam sie" na polityce przez co znam sie troche na tym drugim ;].
z toba byloby podobnie...
Awatar użytkownika
Eisenritter
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Eisenritter » 14 sty 2006, 08:38

Wstreciucha pisze:
krackowiaczek pisze:zazwyczaj podchodzisz do tematu z perspektywy calkiem mi obcej ;].

Eisenritter pisze:To jest całkiem ciekawa teza.

dlatego ze raz - jestem kobieta, dwa - nie znam sie zupelnie na polityce za to troche na relacjach miedzy ludzmi, zjawiskach spolecznych itp. Dlatego tez moj punkt widzenia jest inny od Waszego, ale mysle ze kazde nie odbiega od prawdy .

Jak na relacjach między ludźmi się znasz, to na polityce też. Nawet międzynarodowej. W końcu, zgodnie z zasadą Chaveza, polityka międzynarodowa opiera się na tym, że, pardon za cytat dosłowny, każde państwo stara się z całych sił wypieprzyć pozostałe.
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 14 sty 2006, 20:20

krackowiaczek pisze:ja "znam sie" na polityce przez co znam sie troche na tym drugim ;].
z toba byloby podobnie...

Eisenritter pisze:Jak na relacjach między ludźmi się znasz, to na polityce też.

Panowie wybacza, ale to co dzieje sie w naszym kraju trudno polityka nazwac. To zwyczajne przepychanki, gra pozorow, intrygi , skandale, na kazdym kroku brak charyzmy i charakteru. Ludzi ktorzy sa u wladzy nie sa zainteresowani mna , ja zatem nie interesuje sie nimi. Niektorzy uwazaja polityczne bagno za swoje srodowiko naturalne - Ja Nie .
Awatar użytkownika
krackowiaczek
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: krackowiaczek » 14 sty 2006, 20:45

Wstreciucha pisze:To zwyczajne przepychanki, gra pozorow, intrygi , skandale

witaj w swiecie polityki ;].

Wstreciucha pisze:brak charyzmy i charakteru

tacy byli, ale wymarli... pilsudski, de gaulle, churchill...
ale i dzis trafi polityk z charaktrem...

Wstreciucha pisze:Ludzi ktorzy sa u wladzy nie sa zainteresowani mna , ja zatem nie interesuje sie nimi.

warto sie interesowac chocby po to zeby wiedziec kogo nielubiec i za co ;].
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 14 sty 2006, 21:01

krackowiaczek pisze:warto sie interesowac chocby po to zeby wiedziec kogo nielubiec i za co ;].

ale ja nie mam ochoty :/ wystarczy mi ze jestem "skazana na polityke" ;) przykro mi ale w namietnosciach politykow nie ma logiki , a ja nie chce sie tym zajmowac, raczej tym co sprawia mi radosc i daje poczucie pasji

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”