Nastolatka w ciąży-wyrzucanie ze szkoły

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 26 sty 2006, 15:07

TedBundy pisze:Byłem w dzieciństwie krótko trzymany. Wychowywany "szorstką miłością" Nie psuty zachwytami, komplementami czy prezentami. I całe szczęście.....

No i co z Ciebie wyroslo <evilbat>
Noise

Postautor: Noise » 26 sty 2006, 15:37

Moim zdaniem to głupota. Może nie powinny one być od razu traktowane z ulgą, ale na pewno nie powinno sie odwracać do nich plecami. Jestesmy tylko ludźmi i każdy popełnia błędy...
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 26 sty 2006, 16:47

TedBundy,
Powiem Ci tak.
Możesz być najlepszym ojcem, możesz wpajać PRZYSZŁEJ córce najlepsze wartości, starać się by wyszła na ludzi. Ale nie odmówisz jej prawa do własnego hmm rozumu.
Tak to już z dziećmi jest. Najlepiej kiedy mają na uwadze to, co wpajali im rodzice... Ale z biegiem lat i tak czynią co im (niekoniecznie Tobie) miłe. Bo zaczynają żyć własnym życiem. Co z tego, że w wieku np. 15 lat im się tylko wydaje, że takowe mogą mieć?
Zgadza się, iż rodzice mają ogromny wpływ na osobowość i poczynania dziecka, niemniej to dziecko wybiera, nie rodzic. Dobrze (względnie) jeśli nie ma w czym, bo konflikt racji nie wystąpił, ale zdarzyć się może. Ba.. wielce prawdopodobne, że się zdarzy.
Dziecko chcesz mieć czy marionetkę? I obyś nie przyczepił się tylko do tego ostatniego zdania (pytania), bo jeśli.. to się tylko ośmieszysz.

[ Dodano: 2006-01-26, 16:50 ]
P.S. I to właśnie ten kontakt z dzieckiem.. zakłada jego wybór.
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 26 sty 2006, 21:58

Koko pisze:Powiem Ci tak.

Ja mu to próbuje od dłuższego czasu powiedzieć ale Ted uważa że wszystko przewidzieć jest w stanie..nie on pierwszy i nie on ostatni..
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 26 sty 2006, 23:23

TedBundy pisze:Jeżeli nie, to ten obraz staje się zwykłą bzdurną hipotezą, błędną u samego założenia. Wsio:)

Która sie sprawdza w sporej ilości przypadków....
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 27 sty 2006, 09:07

Tedi ...To jak Cie wychowano , po małej czesci widać po twoich postach , wybacz ...ale Ty nigdy szczesliwym nie bedziesz tak do konca , a winni są własnie Twoi rodzice ! i jak Cie wychowali
Bo to ,ze masz takie a nie inne wartosci w zyciu , to dobrze ! z jednej strony , lecz z drugiej masz problem
i obym sie mylił
Ja mialem bardzo dobry kontakt z rodzicami , jak mnie wychowywano jzu pisalem w postach wczesniejszych ! jakie wartosci u mnie w domu były przekazywane też pisalem , zas jaki ja jestem , tez widac po postach <aniolek> moich !
Temperament ...to jedno a wychowanie ...drugie
co z tego,ze wiem co jest w zyciu wazne i jak nalezy postepowac !
Wiem też np. ze od ciekiej pracy to tylko garba sie dorobisz nie majątku, wiec robie wszystko by tego garba nie miec , bo styknie ze mój ojciec go ma ! i obaj dziadkowie go mieli , co w zamian dostali , dziadkowie ordery , uscisk reki Piłsudzkiego (czym sie niezmiernie za zycia dziadek szczycił ) i nic wiecej
jak ja to mówie
NIE MA GłUPICH ....POSZLI LAS BIELIC ! <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 27 sty 2006, 13:32

Koko pisze:Możesz być najlepszym ojcem, możesz wpajać PRZYSZŁEJ córce najlepsze wartości, starać się by wyszła na ludzi. Ale nie odmówisz jej prawa do własnego hmm rozumu.

własny rozum pozwala na seks młodej nastolatce, która w tym wieku powinna mieć zdecydowanie inne priorytety? Wybacz - idiotyczny argument, który do mnie nie trafia.

Koko pisze:Zgadza się, iż rodzice mają ogromny wpływ na osobowość i poczynania dziecka, niemniej to dziecko wybiera, nie rodzic

ważne, by wybierało mądrze. A o to, by mądrze wybrało i decydowało w takich sytuacjach, ma wpływ to, co wpojone zostało w rodzinnym domu. Banał.

Koko pisze:P.S. I to właśnie ten kontakt z dzieckiem.. zakłada jego wybór.

nie w takim wieku, rany boskie......wybierać sobie będzie, jak będzie dorosłe, odpowiedzialne, samo się będzie utrzymywać itd....w moim domu akceptuje moje warunki.

PS. Andrew, widzę, że dokonałeś ogromnej psychologicznej analizy mojej osobowości:) Napiszę tylko jedno - dawno, naprawdę dawno się tak nie uśmiałem:) Bo każde Twe zdanie jest z gruntu błędne. Ale w sumie nie znasz mnie osobiście, więc się nie dziwię... <hahaha>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 27 sty 2006, 14:01

TedBundy pisze:
....w moim domu akceptuje moje warunki.

PS. Andrew, widzę, że dokonałeś ogromnej psychologicznej analizy mojej osobowości:) Napiszę tylko jedno - dawno, naprawdę dawno się tak nie uśmiałem:) Bo każde Twe zdanie jest z gruntu błędne. Ale w sumie nie znasz mnie osobiście, więc się nie dziwię... <hahaha>

Nop mysle , ze sie nie dziwisz <browar>

Tedi Ty ciagle swoje jak za przeproszeniem mół <aniolek> Raz jeszcze próbuje Ci powiedziec , ze rozum to jedno a temperament to drugie , i ...krew nie woda ! jesli bedzie twoja córka miala duzy temperament , to - to co napisales , a co ja zacytowałem wyzej , bedzie o kant dupy rozczas . Twoje warunki bedzie akceptowac w domu , piepszyc sie bedzie poza nim i zadnego wpływu na to miec nie bedziesz .Jak jej rówiesniczki pojada gdzies pod namiot powiedzmy a ja nie puscisz , bo uzansz to za złe , to tylko wzbudzisz w niej gniew w stosunku do Ciebie , powiesz iż guzik Cie to obchodzi ? hmmm? jak sie takich gniewów nazbiera to zrobi ci po prostu na złosc , mimo Twojego dobrego wychowania .
Wszystko zalezy od tego jaka zywotna to osoba bedzie , i czy chłopcy ją beda interesowac , jak bedzie to tajfun ! to zrobi co zechce bez Twojej zgody , mało tego ... bedziesz przekonany , ze masz anioła , bowiem tak to rozegra .
I nie mysl iz tylko Ty jestes bystry , Twoje dzieci też bedą ! <aniolek>
Pamietaj ze 3/4 czasu bedzie przebywac poza domem i to tam to srodowisko w ktorym bedzie , bedzie miało na nią wpływ
Podam Ci przykład z mojej rodziny , kuzynki córka
Do momentu wyjadzu do niemiec wraz z rodzicami , spokojna Bogobojna istota
Tam pod wpływem srodowiska obrót o 180 stopni .
Robiła Co chciała mimo młodego wieku , bo w takie towazystwo wpadła , jak dostała szmary (lanie ) to poszła na policje i Ojcec musiał kare zapłacic pieniezną ! No to jej na spaniu obcioł włosy , co to dało nic , bo uciekła z domu , za to ze uciekła jak wruciła to ja do domu nie wpuscił , znowu przyszła z policją i musiał wpuscić , jak ja zamykał w domu pod kluczem wzywała straz pozarną , która to otwierała drzwi , a ta czmych ! słowem chorror <aniolek>
Zeby to jej rodzice byli jakimis pijakami albo innymi powiedzmy patologicznymi rodzicami , ale nie ! a widzisz co sie działo , i co zrobisz ? mozesz sie tylko modlic Kochanienki.
Na szczescie wyrosła z tego , ale trwało to 5 lat , dzis spokojna ułozona matka swojego dziecka które wychowuje wraz z mężem
Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 27 sty 2006, 14:29

TedBundy pisze:Koko napisał/a:
P.S. I to właśnie ten kontakt z dzieckiem.. zakłada jego wybór.

nie w takim wieku, rany boskie......wybierać sobie będzie, jak będzie dorosłe, odpowiedzialne, samo się będzie utrzymywać itd....w moim domu akceptuje moje warunki.

Tylko, ze to nie Ty, a Twoje dziecko bedzie podejmowac decyzje kiedy wybierac, a Ty po prostu mozesz w ogóle o tym nie wiedziec.
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 27 sty 2006, 14:34

TedBundy pisze:własny rozum pozwala na seks młodej nastolatce, która w tym wieku powinna mieć zdecydowanie inne priorytety? Wybacz - idiotyczny argument, który do mnie nie trafia.

Czytaj ze zrozumieniem 8)
Nie w tym rzecz czy "własny rozum" rzeczywiście miałby jej pozwalać na seks w "tak młodym" wieku, ale w tym, że to on będzie jej podpowiadał co jest słuszne. Właśnie po to
by wybierało mądrze

Ale i tak wybrać może różnie. Co dla Ciebie mądrym być nie musi. Po prostu.

w takich sytuacjach, ma wpływ to, co wpojone zostało w rodzinnym domu.

Tak, banał. Który tylko powtórzyłeś.
I ja też się powtórzę: ma wpływ, tylko wpływ, nie głos decydujący.

nie w takim wieku, rany boskie......wybierać sobie będzie, jak będzie dorosłe, odpowiedzialne, samo się będzie utrzymywać

Czy Ty nie rozumiesz, iż o ew. wyborach możesz nawet.. nie wiedzieć?
Napisałam, iż to kontakt z dzieckiem zakłada m.in. jego wybór, ale tylko po to, żebyś pojął, że wybór może być utajony :)
Życzę Ci takiego wychowania żeby dziecko się z Tobą "konsultowało", żeby traktowało Cię jak przyjaciela, ale jeśli mówisz...
w moim domu akceptuje moje warunki.

Czarno to widzę :)
Bo ono może je akceptować, co z tego, że tylko na pozór? <hahaha>
Wilk syty i owca cała ;) Tak się zdarzyć może.

No ale jasne, Ty wiesz lepiej. Ba, Ty nie posiadając dzieci.. wiesz jak je wychowasz, wiesz jak będą się zachowywać...
Szkoda, że nie potrafisz napisać "chciałbym".
Poczekamy aż rzeczywiście będziesz ojcem. 8)
Wiem słowo jak krem

Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 27 sty 2006, 14:34

w ogóle widze, ze w Twoich planach wychowywania dziecka ujawnia sie polityka panstw komunistycznych - Ty nie chcesz corki wychowywac, Ty ja chcesz zaprogramowac :/ Naszczescie Twoja corka (tak jak i narody pod okupacja komunistow) szybko zrozumie, ze jej na sile pchasz swoja ideologie i doprowadzi do malej rewolucji w Twoim/swoim domu :)
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 27 sty 2006, 18:21

Koko pisze:Nie w tym rzecz czy "własny rozum" rzeczywiście miałby jej pozwalać na seks w "tak młodym" wieku, ale w tym, że to on będzie jej podpowiadał co jest słuszne

tzw. "własny rozum",w tym wieku, to jak dla mnie to wypadkowy paradygmat własnych przemyśleń i tego, co zostało wpojone w procesie socjalizacji. Jeżeli oczywiście proces ten był przeprowadzony mądrze:) bez terroru, bez presji. SAMA z SIEBIE musi wiedzieć, że takich rzeczy się w tym wieku po prostu nie robi....musi zadziałać taka wewnętrzna blokada. Wtedy kontrola rodzicielska ponad miarę jest niepotrzebna, jeżeli za młodu zasiano w głowie "dobry plon" :D

Koko pisze:Poczekamy aż rzeczywiście będziesz ojcem

wiem, jakim chcę być i wiem, jak być się postaram...tutaj nie ma relatywizmu i zmiennych.....

Andrew pisze:Jak jej rówiesniczki pojada gdzies pod namiot powiedzmy a ja nie puscisz , bo uzansz to za złe , to tylko wzbudzisz w niej gniew w stosunku do Ciebie , powiesz iż guzik Cie to obchodzi

rówieśniczki tej hipotetycznej 15-latki? Pod namiot? Dziękuję, nie upadłem na głowę, by w tym wieku puszczać córkę na samodzielne wakacje (nieistotne, czy z facetem czy kumpelkami) o rok przynajmniej, lub dwa za wcześnie.....

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 27 sty 2006, 20:18

Wiec jesli taka sytuacja zaistnieje i wszystkie pojada a Ona nie , bedzie sie czuła zle i miala pretensje do Ciebie , i tak zacznie sie zgrzyt miedzy Tobą a nią !
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 27 sty 2006, 21:19

Andrew pisze:Wiec jesli taka sytuacja zaistnieje i wszystkie pojada a Ona nie , bedzie sie czuła zle i miala pretensje do Ciebie , i tak zacznie sie zgrzyt miedzy Tobą a nią !

dlaczego ma mieć pretensje??? :?

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 27 sty 2006, 21:26

Jak to dlaczego ? sugerujesz ze bedzie zadowolona iż jej kolezanki pojechały a ona nie chce ?
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 28 sty 2006, 13:15

powiedz mi lepiej, ilu ODPOWIEDZIALNYCH i normalnych rodziców puści piętnastkę pod namiot???:) promil......

Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 28 sty 2006, 15:41

TedBundy pisze:powiedz mi lepiej, ilu ODPOWIEDZIALNYCH i normalnych rodziców puści piętnastkę pod namiot???:) promil......

Heh..to ma sie nijak do calego tematu..ja bym swoje dziecko puśćil do owego namiotu..bo jeśli ja bym nie pozwolił to dziecko znalazło by tysiąc innych możliwości..ale ty tego Tadziu nie rozumiesz :) poza tym zakazazny owoc lepiej smakuje.
Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 28 sty 2006, 15:46

TedBundy pisze:powiedz mi lepiej, ilu ODPOWIEDZIALNYCH i normalnych rodziców puści piętnastkę pod namiot? promil......

powiedz mi lepiej, ile nastolatek zrozumie, ze rodzice nie chca ich puscic pod namiot ? mniej niz promil.... i wlasnie dlatego Twoja corka bedzie na Ciebie zla :)
Ostatnio zmieniony 29 sty 2006, 00:12 przez KyLu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 28 sty 2006, 15:52

Twoja corka bedzie na Ciebie zla :)

I ani się obejrzysz a bęziesz dziadkiem :P
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 28 sty 2006, 23:03

TedBundy pisze:powiedz mi lepiej, ilu ODPOWIEDZIALNYCH i normalnych rodziców puści piętnastkę pod namiot? promil......

ja tam jak 15 czy 16 mialam to spalam pod namiotami. Ale ja to ja. Zawsze odpowiedzialna bylam i w domu mi ufali.
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 29 sty 2006, 01:26

Ja tez dziecka nie przynioslam do domu a wyjezdzalo sie na campingi, ogniska, noclegi, imprezy itp. A jak juz zaczelam wspolzycie to sie zabezpieczalam. I to jest to co kazdy rodzic powinien swemu dziecku mowic, jak mi mowila moja matka. Nigdy nie bala sie mnie uswiadomic i odpowiadac na pytania. Kiedys powiedzila cos w stylu :"Ja i tak nie upilnuje czy ty z kims spisz czy nie bo nie pojde wszedzie za toba. Ale jezeli juz to robisz to sie zabezpieczaj". Ona jezdzila ze mna do ginekologa po pierwsze tabletki itp. Zaraz pewnie posypie sie na glowe mojej matki tysiac protestow, ze jak tak rodzic moze, ze to zachecanie do seksu itp. Ja mysle, ze bardziej bym byla zachecona, gdyby mi nigdy nie powiedziala jak seks wyglada i czym jest. Rozmowa zaspokoila moja ciekawosc i nie musialam wyprobowywac w wieku lat 10 (powaga-byly takie przypadki w moim miasteczku- jedna w wieku 13, druga 14 lat zamkniete w poprawczaku za prostytucje-LOL). Nie wiem jak ja to uswiadomie w przyszlosci moim dzieciom, nie wiem, czy bede miala tyle odwagi co moja mama.

Co do Ted'a. Corka moze spokojnie uczynic Cie dziadkiem za sciana, w swoim pokoju, jak bedziesz Teleekspres ogladal. Nie upilnujesz, dzieci to zywiol (wiem bo sama niedawno taka bylam) <banan>
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 29 sty 2006, 08:50

runeko pisze:Zaraz pewnie posypie sie na glowe mojej matki tysiac protestow

Ni tam. Zdrowe podejści eprzynajmniej miała. Moje też jechała ze mna po pierwsze tabletki. Ale nie uswiadamiała mnie. Nie było potrzeby. Swoje wiedziałam juz wcześniej i mysle ze o antykoncepcji wiem i wiedziałam i tak wiecej od niej. :)
A mnie nie puszcali pod namioty bo nie o brzuch sie bali ale o to ze zrobie sobie krzywde bom pierdoła. <aniolek>
Ale majac juz 13-14 lat matka wiedziała ze ide na impreze wróce rano na kacu. Pytała tylko z kim ide, a gdzie zazwyczaj to znała tylko dzielnice. I jakos dziecka też nie mam. Bo jak sex to bezpieczny - inny nie istnieje dla mnie. :]
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 29 sty 2006, 10:12

KyLu pisze:powiedz mi lepiej, ile nastolatek zrozumie, ze rodzice nie chca ich puscic pod namiot ? mniej niz promil.... i wlasnie dlatego Twoja corka bedzie na Ciebie zla

rozsądna i inteligentna zrozumie...bez zbędnych wyjaśnień i słów

Pegaz pisze:Heh..to ma sie nijak do calego tematu..ja bym swoje dziecko puśćil do owego namiotu..bo jeśli ja bym nie pozwolił to dziecko znalazło by tysiąc innych możliwości

wiesz, może po prostu SAMA by nie odczuwała chorej(w tym wieku) potrzeby seksu?? pomyśl....to nie odpowiedni wiek, seks jest dla ludzi dorosłych, dojrzałych i odpowiedzialnych za swoje czyny.....to przecież oczywiste

w tym wieku stukać się w moim domu?? ;) po moim trupie.
runeko pisze:Co do Ted'a. Corka moze spokojnie uczynic Cie dziadkiem za sciana, w swoim pokoju, jak bedziesz Teleekspres ogladal. Nie upilnujesz, dzieci to zywiol

Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 29 sty 2006, 15:26

TedBundy pisze:KyLu napisał/a:
powiedz mi lepiej, ile nastolatek zrozumie, ze rodzice nie chca ich puscic pod namiot ? mniej niz promil.... i wlasnie dlatego Twoja corka bedzie na Ciebie zla

rozsądna i inteligentna zrozumie...bez zbędnych wyjaśnień i słów

Pegaz napisał/a:
Heh..to ma sie nijak do calego tematu..ja bym swoje dziecko puśćil do owego namiotu..bo jeśli ja bym nie pozwolił to dziecko znalazło by tysiąc innych możliwości

wiesz, może po prostu SAMA by nie odczuwała chorej(w tym wieku) potrzeby seksu?? pomyśl....to nie odpowiedni wiek, seks jest dla ludzi dorosłych, dojrzałych i odpowiedzialnych za swoje czyny.....to przecież oczywiste

w tym wieku stukać się w moim domu?? po moim trupie.
runeko napisał/a:
Co do Ted'a. Corka moze spokojnie uczynic Cie dziadkiem za sciana, w swoim pokoju, jak bedziesz Teleekspres ogladal. Nie upilnujesz, dzieci to zywiol

Ted ja moze i jestem mlodszy od Ciebie, ale w realistycznym patrzeniu na swiat to Cie zdecydowanie przebijam. Moze nam powiesz jeszcze, ze Ty rowniez w wieku 15/16 lat nie odczuwales potrzeby pojechania ze znajomymi pod namiot tudziez potrzeby seksu (objawiajacej sie onanizacja i fantazjami) ?

TedBundy pisze:w tym wieku stukać się w moim domu?? po moim trupie.

Czemu w Twoim - pewnie w jego :D
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 29 sty 2006, 17:48

KyLu pisze:Moze nam powiesz jeszcze, ze Ty rowniez w wieku 15/16 lat nie odczuwales potrzeby pojechania ze znajomymi pod namiot tudziez potrzeby seksu

no popatrz - nie odczuwałem...czyżbym był nienormalny?? <hahaha>

KyLu pisze:Czemu w Twoim - pewnie w jego

jego niedoczekanie...:D

Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 29 sty 2006, 17:50

TedBundy pisze:KyLu napisał/a:
Czemu w Twoim - pewnie w jego

jego niedoczekanie...

Bedziesz ja trzymal na smyczy ? :>
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 29 sty 2006, 19:00

KyLu pisze:Bedziesz ja trzymal na smyczy ?

po co terror?? sama z siebie uzna, że to nie wiek i miejsce na takie zachowania:)

cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 29 sty 2006, 21:21

TedBundy pisze:sama z siebie uzna, że to nie wiek i miejsce na takie zachowania:)

Tedziu naiwny jesteś jeśli tak myslisz. Uwierz, że nie tacy madrzy na tym swiecie byli i niec nie poradzili na wplyw srodowiska. Nie boj sie nawet jak poslesz corkę do LO Siostr Nazartanek w Warszawie to nic nie pomoze, bo srodowisko i tak zrobi swoje.
Wiesz co...W mojej rodzinie jest taki przypadek. Wujostwo postanowilo dzieci trzymać krótko. Tyle, ze "krotkość" przerodzila sie w ortodoksyjność. Dzieciaki mają po 12-14 lat, siedzą ciagle i sie uczą; nie wychodzą na dwor, bo przeciez towarzystwo jest "be" (do szkoly chodza normalnej) A okres buntu sie nieublaganie zbliza i chyba same wujostwo nie zdaje sobie sprawy, ze ukrecilo na siebie bata.
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 29 sty 2006, 22:46

ama z siebie uzna, że to nie wiek i miejsce na takie zachowania:)

Szczerze. Jak dla mnie masz 1% szans na to. Chodźbyś jej wartosci własne godzinami wpajał. :)
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 02 lut 2006, 02:44

runeko pisze:powaga-byly takie przypadki w moim miasteczku- jedna w wieku 13, druga 14 lat zamkniete w poprawczaku za prostytucje-LOL

Ciemność widzę, widzę ciemność.
Powiedz mi jeszcze, że to w Polsce było.
Wiem słowo jak krem

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”