Juz tych bredni czytac nie mozna , jaki zmiany powoduje owa ciąza ? Kolego moja zona urodziła dwoje dzieci , zadnych zmian , jakis degradacji jej ciała nie zauwazyłem ! Tak , ze zdrowa kobieta to zdrowa kobieta , a jak ktos ma stany chorobowe to i zmiany nastapic mogą , ale to osobny temat !
moze twoja zona jest wyjatkiem, albo ty nie jestes estetycznie wyczulony i tego nie dostrzegasz. konsekwecji zdrowotnych ciazy jest tak wiele ze az nie chce mi sie ich tu wymieniac. to w ogole rozmowa na osobny temat. nie wspominajac ze konsekwencja ciazy jest tez wielomiesieczne rzyganie (a na rzyganie mam fobie), i bardzo bolesny porod.
Brednie ! chłopie czytasz Ty siebie ? jak wtergnoł ? szła sobie ulicą zdjoł jej majtki i chyc do srodka ? i jesz cze wiedział ze akurat ma dni płodne
zaplodnil i zagniezdzil sie pomimo ze nie mial na to przyzwolenia. mezczyzna i kobieta uprawiaja seks dla przyjemnosci, zabezpiezcaja sie. nie jest on zezwoleniem na wtargniecie dziecka do macicy, nie oznacza tez ze nie mozemy go stamtad wyrzucic kiedy mamy ochote. to w koncu macica kobiety. pozatym sam fakt ze uprawiamy seks nawet dla rozmnazania, nie oznacza ze nie mozemy sie rozmyslic. sa rozne zyciowe sytuacje, dla mnie to oczywiste ze jesli maz odchodzi od zony w trakcie ciazy to ta powinna dziecko usunac.
jesli tylu krzykaczy bedzie wmawiac ze plod jest czlowiekiem, to ja sie domagam zeby ten czlowiek wyszedl z kobiety ktora go nie chce, bo w przeciwnym wypadku jest gwalcicielem. domagam sie tez zeby taki czlowiek nie pasozytowal na kobiecie, tylko wzial sie sam o pracy.
Andrew pisze:taaaa a pracodawcy ciagle szukają pracowników , sam byłem jakis czas na bezrobotnym to cos wiem jak to wyglada - bezrobocie to conajmniej w 80% sciema .
pracodawcy szukaja wyksztalconych pracownikow o bardzo waskiej specjalizacji, za to z bardzo obszerna wiedza i doswiadczeniem. szeregowy pracownik ma u nas w lubelskim spore trudnosci zeby znalesc normalna prace.
a czego jeszcze nie wiem w temacie wazektomi ? tosz to temat króciutki niczym długopis
nie masz pojecia o otoczce prawnej dotyczacej tego zabiegu. nie masz pojecia co bylo pisane na poprzednich stronach tematu bo dublujesz posty, nie masz tez pojecia o samym zabiegu bo nie odrozniasz go od sterylizacji jaka wykonuja weterynarze na zwierzetach.
Andrew pisze:Tylko ktoś majacy braki w wiedzy , jak i idioci mają niechciane dzieci w tym wieku .
seks jest dla wszystkich. tych usposledzonych i nieuwaznych tez, byle by mieli mozliwosc takich wlasnie zabezpieczen. mamy XXI wiek i na prawde nie musimy sie juz martwic o podstawowe bzdury gdy medycynai technika poszly na przod i mozemy rozwiazywac nasze problemy z ich pomoca. ty sie meczysz z kalendarzykeim ktory jest wyjatkowo zawodna metoda a ja sobie podcinam nasieniowody w prztulnym gabinecie i nie musze sie juz przejmowac antykoncepcja w ogole (a wiadomo ze kobiety lubia seks najbardziej wlasnie w dni plodne) ty sie wolisz meczyc z bachorami z wpadki a ja wole skoczyc do czech i legalnie w ludzkich warunkach wykonac zabieg za 300 euro, skorzystac z dobrodziejstw legalnych narkotykow, po czym wrocic do polski i dalej zyc szczesliwie.
Andrew pisze:Po drugie ! nie ma pewnosci , ze to co dzis jest nie chciane ! jutro bedzie uwielbiane !
dziecko to nie zabawka zeby bawic sie jego zyciem. lepiej usunac je podczas gdy jest plodem niz meczyc sie z nim i dac mu traume na cale zycie, zniszczyc jego zycie i szczescie jak i swoje i partnera jednoczescie.
Andrew pisze:kidy to nie zagraza matce powinno sie urodzic - bo zycie pokazuje , ze te nichciane sa potem kochane jak i matki sie ciesza , ze je maja
czlowiek ma prawo podejmowac bledne decyzje. co z tego ze niektore sa potem kochane? moze sa kochane bo nie wypada powiedziec prawdy? a malo to dzieci jest w sierocincach? malo jest dzieci w smietnikach? albo zakatowanych na smierc przez rodzicow? matka ma prawo podjac decyzje a my nie mamy prawa jej chronic przed sama soba.
Andrew pisze:Prawo ustanawiano latami , modyfikowano je , ale zawsze sie znajdzie ktos madrzejszy - taki jak ty - kto uwaza sie za lepszego , madrzejszego i chce zmieniac to co dobre.
prawo ograniczajace i nakazujace ludziom jak maja zyc jest niepotrzebne. ja nie chce go zmieniac tylko zlikwidowac, tak aby nie wtracalo sie w prywatne zycie. kazdy ma prawo uwazac sie za lepszego i postepowac wedlug wlasnego widzimisie, a nie ze ty bedziesz mi tu wmawiac ze jestes najlepszy wiec wszyscy maja sie ciebie sluchac i ze bedziesz ustalal nam tu co jest dobre a co zle. ja sie tym roznie od ciebie ze nie nakazuje wcale przeciwnych niz twoje decyzji podejmowac, a jedynie pozostawiam wybor ludziom. nie boj sie, jestem daleki on nakazywania aborcji.
Aborcja - kto sie dzis jej dopuszcza .... małolaty ktore zaszalały , kochanki , wielodzietne matki .
wszyscy dopuszczaja sie aborcji. wiele z naszych matek tez sie ich dopuszczalo w prlu. aborcja jest dla kazdej kobiety ktora nie chce uzyczac swojej macicy temu niby "czlowiekowi"
I tak jak ostatnie jeszcze rozumiem , tak pierwsze juz nie - i tu bardzo dobrze , ze aborcja jest zabroniona bo w wiekszosci wypadków te młode kobiety tak naprawde nie wiedza co czynia - potem psycha im siada na całe zycie
czyli zabronienie aborcji ma byc kara za ich glupote? haha, wiec gdzie tu myslenie o dziecku ktore bedzie zylo od poczatku ze zlamanym zyciem? ktore od poczatku bedie gorsze i niechciane. bedzie powodem zmarnowanego zycia matki przez co ta go co najwyzej wyhoduje a nie wychowa i bardo mozliwe ze zostawi w smietniku lub zakatuje jak bedzie za dlugo wylo. tylko to juz bedzie duzo gorsze od aborcji.
a ze moze siasc im psycha itp? bzdura, w wiekszosc kobiety nie zaluja aborcji, tylko pojedyncze przypadki potem maja z tym problemy. tak czy siak czlowiek ma prawo popelniac bledy i ponosci za nie konsekwecje. jak im siadze psycha to jest to tylko ich sprawa i tobie nic do tego.