Ksiązki
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
O lekturach, ktore mi sie bardzo podobaja nie bede pisal, bo pewnie wszystkie przeczytalas.
Na studiach przeczytalem jedna ksiazke: "Skazani na Shawshank" Stephen'a King'a - najpierw obejrzalem film pod tym tytulem, ktory jest znakomity i tak na prawde nie mam wyrazonego zdania co jest lepsze - film czy ksiazka. Wiem jedno - po obejrzeniu filmu wyobraznia lepiej pracuje.
Teraz czytam "Planete malp" Pierre'a Boulle (przeczytalem juz polowe). Podoba mi sie. Moge jeszcze tylko napisac to co napisalem do poprzedniej ksiazki - po obejrzeniu filmu pod tym tytulem wyobraznia lepiej pracuje (ogladalem tylko wersje z lat '70).
Na studiach przeczytalem jedna ksiazke: "Skazani na Shawshank" Stephen'a King'a - najpierw obejrzalem film pod tym tytulem, ktory jest znakomity i tak na prawde nie mam wyrazonego zdania co jest lepsze - film czy ksiazka. Wiem jedno - po obejrzeniu filmu wyobraznia lepiej pracuje.
Teraz czytam "Planete malp" Pierre'a Boulle (przeczytalem juz polowe). Podoba mi sie. Moge jeszcze tylko napisac to co napisalem do poprzedniej ksiazki - po obejrzeniu filmu pod tym tytulem wyobraznia lepiej pracuje (ogladalem tylko wersje z lat '70).
Najlepsza książka.... Oczywiście trylogia tolkiena.... Coś niesamowitego...
Potem Sapkowski... dla mnie mistrz ....
Ogólnie uwielbiam... Fantasy... Ale wkurza mnie jedna rzecz kiedy jestem ze znajomymi w bibliotece... albo księgarni i biore coś do ręki z fantasy to sie zaczynają śmiać że czytam bajki grrrr... A co najgorsze własna dziewczyna uważa ze literatura tego typu to bajki... :[
Może teraz coś o lekturach szkolnych hehe Mi sie bardzo podobała Lalka... Granica... Opowiadania Borowskiego... i Inny Świat...
Aktualnie czytam Lorda Jima.... Conrada (to już nie jest lektura )
Potem Sapkowski... dla mnie mistrz ....
Ogólnie uwielbiam... Fantasy... Ale wkurza mnie jedna rzecz kiedy jestem ze znajomymi w bibliotece... albo księgarni i biore coś do ręki z fantasy to sie zaczynają śmiać że czytam bajki grrrr... A co najgorsze własna dziewczyna uważa ze literatura tego typu to bajki... :[
Może teraz coś o lekturach szkolnych hehe Mi sie bardzo podobała Lalka... Granica... Opowiadania Borowskiego... i Inny Świat...
Aktualnie czytam Lorda Jima.... Conrada (to już nie jest lektura )
PSX ROXOR!!
- Sir Charles
- Weteran
Popieram. Najgorsza krzywda jaka mozna wyrzadzic ksiazce to wpisanie jej do kanonu lektur. Odrazu uznawane sa za nudne nawet bez przeczytania.charlie81 pisze:Co najmniej z 10 zajefajnych ksiazek by sie przeciez znalazlo...
Skoro zadnej nie przeczytalas to skad wiesz ze sa nudne? Znajomi tak mowia?milenka112 pisze:a lektury żadnej,bo są nudne
sarah pisze:Popieram. Najgorsza krzywda jaka mozna wyrzadzic ksiazce to wpisanie jej do kanonu lektur. Odrazu uznawane sa za nudne nawet bez przeczytania.charlie81 pisze:Co najmniej z 10 zajefajnych ksiazek by sie przeciez znalazlo...Skoro zadnej nie przeczytalas to skad wiesz ze sa nudne? Znajomi tak mowia?milenka112 pisze:a lektury żadnej,bo są nudne
Dokladnie tak. Ksiazka albo Cie wciaga albo nie.
"Mistrz i Malgorzta", "Zbrodnia i kara", "Ojciec Goriot", "Inny Swiat" - lektury, ksiazki, ktore mi sie bardzo podobaly.
"Nad Niemnem", "Granica" - lektury, ksiazki, ktore mi sie nie podobaja.
Ogolnie z lekturami u mnie bylo tak, ze jesli po przeczytanych 60-ciu stronach mnie nie wciagala rzucalem ja w kont.
fireman pisze:Ogolnie z lekturami u mnie bylo tak, ze jesli po przeczytanych 60-ciu stronach mnie nie wciagala rzucalem ja w kont.
Ja naprawde rzadko rzucam ksiazke w kat. Zazwyczaj jak juz zaczynam to ja koncze. Bo po cholere czytac az 60 stron zeby nie wiedziec jaka to jest ksiazka. Jak przeczytalam cala to moge ja wtedy gdzies zaszufladkowac.
sarah pisze:fireman pisze:Ogolnie z lekturami u mnie bylo tak, ze jesli po przeczytanych 60-ciu stronach mnie nie wciagala rzucalem ja w kont.
Ja naprawde rzadko rzucam ksiazke w kat. Zazwyczaj jak juz zaczynam to ja koncze. Bo po cholere czytac az 60 stron zeby nie wiedziec jaka to jest ksiazka. Jak przeczytalam cala to moge ja wtedy gdzies zaszufladkowac.
Ja po prostu wychodze z zalozenia:
Po co mam sie meczyc czytaniem ksiazki, ktora mi sie nie podoba, i do tego tracic na to czas.
Czytanie ksiazki polega na przyjemnosci, a nie na zmuszaniu sie do jej czytania.
Justa napisał/a:
Nie lubię czytac ksiązek
To kiepskawo
Charlie,czego sie przyczepiasz?? nie każdy jest molem książkowym
"Love`s an eagle,hearts are burning,feels start to fly"
"Kochaj kiedy możesz,ufaj kiedy możesz kiedy trzeba pokaż kły!"
"Tylko zrozum to że ludzie płacza czysta krwią tylko zrozum to że to twój los..."
"Tylko zrozum to że ludzie płacza czysta krwią tylko zrozum to że to twój los..."
- Sir Charles
- Weteran
Molem, nie molem - czlowiek nieczytajacy ksiazek nie umie sie porzadnie wyslowic, robi bledy ortograficzne (nie bedac dyslektykiem ), wyobraznia jako organ nieuzywany mu zanika...
Ty znowu swoje czarno-biale wartosciowanie? Albo ktos "nie czyta" albo "czyta"? A jak "czyta" to mól? D
Ty znowu swoje czarno-biale wartosciowanie? Albo ktos "nie czyta" albo "czyta"? A jak "czyta" to mól? D
soul of a woman was created below
charlie81 pisze:Molem, nie molem - czlowiek nieczytajacy ksiazek nie umie sie porzadnie wyslowic, robi bledy ortograficzne (nie bedac dyslektykiem ), wyobraznia jako organ nieuzywany mu zanika...
Ty znowu swoje czarno-biale wartosciowanie? Albo ktos "nie czyta" albo "czyta"? A jak "czyta" to mól?
Co ja poradze ze juz taka jestem
A tak na serio to chyba nie przeczytałes moich wczesniejszych wypowiedzi.Lubie czytac ksiązki,ale nie te szkolne ale te z wyzszej półki
- Sir Charles
- Weteran
Justa pisze:A tak na serio to chyba nie przeczytałes moich wczesniejszych wypowiedzi
Chyba Ty nie przeczytalas swoich D
Justa pisze:Lubie czytac ksiązki,ale nie te szkolne ale te z wyzszej półki
Ooo to ciekawe Rozumiem ze Dworzec Zoo to jest ta wyzsza polka? Czy jak?
charlie81 pisze:Ooo to ciekawe Rozumiem ze Dworzec Zoo to jest ta wyzsza polka? Czy jak?
Wiesz co censored mnie tymi swoimi postami do mnie <zly1> zresztą co cię to obchodzi jakie ksiązki czytam,moja sprawa :565: Ty pewnie czytasz swierszyki
- Sir Charles
- Weteran
Justa pisze:Wiesz co censored**** mnie tymi swoimi postami do mnie
Jak brak argumentow to zmiana tematu co?
Justa pisze:zresztą co cię to obchodzi jakie ksiązki czytam,moja sprawa
Piszesz na forum internetowym, jakie ksiazki czytasz, a potem stwierdzasz ze Twoja sprawa? D No Twoja, Twoja...
Justa pisze:pewnie czytasz swierszyki
To sie odgryzla - Mistrzyni Cietej Riposty
lubie poczytac sobie biografie, najlepiej postaci historycznych. Wsrod lektur wiele mi sie podobalo np "mistrz i malgorzata" albo "inny swiat"... Ostatnio czytam ksiazke o odkryciach archeologicznych w Egipcie.
w ogóle bardzo lubie czytac i idzie mi to calkiem szybko
w ogóle bardzo lubie czytac i idzie mi to calkiem szybko
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Wiesz co censored**** mnie tymi swoimi postami do mnie
Bo się przypierdalasz,czepiasz za moje słowa.
A co do mojego cietego języka,to z tego słyne ze potrafie sie odgryźć
Justa pisze:A co do mojego cietego języka,to z tego słyne ze potrafie sie odgryźć
Heh, może się mylę, ale wydawało mi się, że to co napisał na ten temat Charlie, to była ironia
A tak odnośnie tematu... Przyznaję, że nie czytałam wszystkich lektur. Jednak od zawsze czytąłam mase innych książek Od początku podstawówki do jej końca pochłaniałam po kilka książek tygodniowo Później trochę mniej, ale jakieś 2 lata temu znów mnie naszło mocno na czytanie Nie jestem w stanie w tej chwili podać dobrych, bo mam ich długą listę Ale pomyślę i się tu jeszcze niebawem wpiszę
Ostatnio zmieniony 15 maja 2005, 13:18 przez sophie, łącznie zmieniany 1 raz.
Heh, może się mylę, ale wydawało mi się, że to co napisał na ten temat Charlie, to była ironia
Ale jesli juz mówimy o cietym języku to ja mówię serio <dupa>
- Sir Charles
- Weteran
Słuchaj forum o ile sie nie myle słuzy do wyrazenia swojego zdania i poglądów.Więc możesz byc taki miły i nie czepiac sie mnie I nie odpisywac na moje posty??? Byłabym wdzięczna
sophie pisze:Hehehe, obawiam się Justa, że to nic nie da
Tak, to ja jego odpowiedzi będe olewać,i na nie nie odpisywac.Tak pozatym ty sophie i charlie powinniście uszanować moje zdanie tak czy nie?? a nie najezdzac na mnie.Tak samo ty sophie.Obrończyni i wielbicielka charliego się znalazła
Justa pisze:Tak pozatym ty sophie i charlie powinniście uszanować moje zdanie,a nie najezdzac na mnie.
Po pierwsze, ja nie najeżdzam na ciebie (gdybym to zrobiła, pewnie byś się na maxa obraziła, nie wiesz co to znaczy w moim przypadku najeżdzanie)
Po drugie, ja się tylko przyczepiłam tego ciętego języka, do twojego czytania nic nie mam i nic na ten temat nie pisałam
Po trzecie, wyluzuj...
To na tyle
Ostatnio zmieniony 15 maja 2005, 13:37 przez sophie, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sir Charles
- Weteran
sophie pisze:Po pierwsze, ja nie najeżdzam na ciebie (gdybym to zrobiła, pewnie byś się na maxa obraziła, nie wiesz co to znaczy w moim przypadku najeżdzanie)
A może juz się wkurzylam,dla ciebie to nie jest najeżdzanie a dla mnie tak.
Charlie miej troche szacunku dla mnie.I pomyslec że wypowiadałes się w tym temacie...
I przestań ze mnie ironizowac,bo to świadczy tylko o twoim niskim IQ,albo masz problemy ze sobą.Ja sie Ciebie wcześniej nie czepiałam,więc ty sie odwal odemnie
Justa pisze:sophie pisze:Po pierwsze, ja nie najeżdzam na ciebie (gdybym to zrobiła, pewnie byś się na maxa obraziła, nie wiesz co to znaczy w moim przypadku najeżdzanie)
A może juz się wkurzylam,dla ciebie to nie jest najeżdzanie a dla mnie tak.
To dobrze ci radzę na przyszłość wyluzować, bo skoro to było dla ciebie najeżdżaniem, to później będziesz cierpieć. Serio... Nie mówię o forum, tylko o życiu, przyszłej pracy itd. Naprawdę...
(i to nie była ironia)