Ładny...? Jest obleśny. Reprezentacyjna część jest odpicowana, ale czasami poza ścisłym centrum można się wręcz porzygać jak się popatrzy na tę zabudowęMiltonia pisze: Bo Krakow jest stary i ladny,

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Ładny...? Jest obleśny. Reprezentacyjna część jest odpicowana, ale czasami poza ścisłym centrum można się wręcz porzygać jak się popatrzy na tę zabudowęMiltonia pisze: Bo Krakow jest stary i ladny,
Miltonia pisze:Ja na Warszawe patrze inaczej. Dla mnie jest piekna, bo odrodzila sie prawie z niczego. Obok mnie byla granica getta, tedy kanalami uciekali powstancy do Puszczy Kampinowskiej. Jak wchodze do mojego banku, to zawsze przypomina sobie, ze w tym budynku zginal w powstaniu Baczynski. Nie, nie zyje tylko historia, historie ma kazde miasto, Krakow ma starsze mury, ktore historie pamietaja, Warszawa ma tylko ludzi, ktorzy pamietaja historie.
tacy, co kilka lat tam mieszkają, a słoma z butów wystaje, jak wystawała I tacy najbardziej w reszcie Polski kozaczą
Praga to zadupie. Musisz siedo centrum przejechacw tym celuŁukasz84 pisze:Znacie jakieś ciekawe miejsca w okolicach Pragi do wypicia piwa przy muzyce rockowej ? ? ?
A ja jedno piwo zdarzylam otworzyc i juz mnie przycieliŁukasz84 pisze:w Krakowie to piliśmy z kumplami wino w Plantach, bez przypału żadnego
moon pisze:Praga to zadupie. Musisz siedo centrum przejechacw tym celu
A ja jedno piwo zdarzylam otworzyc i juz mnie przycieli![]()
moon pisze:Ja w ogole tego nie kumam. Jak mozna sie z Kraka przeniesc do Wawy z wlasnej woli?
Łukasz84 pisze:Choć raz udało mi się wypić piwo na starówce, ale co to za przyjemność, nie można się zrelaksować.
Myk polega na tym ze w Wawie niewiele jest fajnych knajp a jak sa to trza se dojezdzac.Łukasz84 pisze:Ale myk polega na tym, że potrzebuję fajnego miejsca w okolicach Pragi lub jak najbliżej.
moon pisze:Myk polega na tym ze w Wawie niewiele jest fajnych knajp a jak sa to trza se dojezdzac.Ja na Żoliborzu-Bielanach- Chomiczówce mam fajna cała jedna
Widzisz tylko ja tu prawie 20 lat mieszkam i wiem. A jak ja wracam?Ostatnim busem czy tramwajem czy metremŁukasz84 pisze:Widzisz tylko te powroty nocnymi do domu to masakra.
Łukasz84 pisze:Ponoć jest tu gdzieś klub M25 dosyć wypasiony, ale to nie moja muzyka nie moje klimaty.
Joasia pisze:Niestety knajpy to tu ciekawej nie ma - chyba że jakąś spelunę chcesz
Najbliżej to niestety Centrum albo przy Metrze PW.
Nie wiem gdzie dokładnie mieszkasz ale trochę tych nocnych jedzie na 2 stronę Wisły.
moon pisze:Ja bym powiedzila ze dobry dojazd masz...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 24 gości