Czy ktoś może, jak "zwykłemu chłopowi:)" napisać po kolei jakie badania trzeba by zrobić, bo zanim dostanę się do ginekologa to miną wieki

Moderator: modTeam
malinaka pisze:Od 3 m-cy staram się z mężem zajść w ciążę, ale niestety nie do konca nam to wychodzi. Czytalam, że trzeba dać sobie trochę czasu, ale zaczynam się niepokoić.
Czy ktoś może, jak "zwykłemu chłopowi:)" napisać po kolei jakie badania trzeba by zrobić, bo zanim dostanę się do ginekologa to miną wieki. Może któraś z Was przez to przechodziła?
A jaki to ma zwiazek z problemem zajscia w ciaze? Najprosciej chyba przebadac pod tym katem faceta. Niech zrobi do pojemniczka to pod mikroskopem zbadaja czy wali slepakami czy nie. Wowczas bedzie mozna robic badania Ciebie. No chyba ze badania kobiety sa rownie proste co faceta ale mam watpliwosci.Koteccek pisze:szczepionka przeciwko WZW A i B
Maverick pisze:Koteccek pisze:szczepionka przeciwko WZW A i B
A jaki to ma zwiazek z problemem zajscia w ciaze?
lollirot pisze:Też chyba nie rozumiem![]()
[ Dodano: 2010-01-19, 18:18 ]
Ale szczepionki nie leczą chorób
Koteccek pisze:Ale jeśli wynik na obecność żółtaczki czy różyczki jest ujemny to warto się przeciwko nim zaszczepić, aby później nie mieć problemów z zajściem w ciążę lub jej donoszeniem.
lollirot pisze:Koteccek pisze:Ale jeśli wynik na obecność żółtaczki czy różyczki jest ujemny to warto się przeciwko nim zaszczepić, aby później nie mieć problemów z zajściem w ciążę lub jej donoszeniem.
Świetnie, ale to nie jest odpowiedź na pytanie autorki.
malinaka pisze: Czy ktoś może, jak "zwykłemu chłopowi:)" napisać po kolei jakie badania trzeba by zrobić, bo zanim dostanę się do ginekologa to miną wieki . Może któraś z Was przez to przechodziła?
Marissa pisze:że żadnych badań się nie robi
Lekarze rozne rzeczy zalecaja. To po pierwsze. Po drugie autorka ma problem z zajsciem w ciaze wiec problemy z donoszeniem plodu sa jej obce. Z prostej przyczyny niemoznosci posiadania owego plodu. Ona jest dopiero na etapie starania sie o ten plod. Kumalski?Koteccek pisze:No widocznie jakiś związek ma skoro lekarze te szczepionki też zalecają. Na różyczkę też, gdyż jest ona ponoć bardzo niebezpieczna dla płodu.
Maverick pisze:Lekarze rozne rzeczy zalecaja. To po pierwsze. Po drugie autorka ma problem z zajsciem w ciaze wiec problemy z donoszeniem plodu sa jej obce. Z prostej przyczyny niemoznosci posiadania owego plodu. Ona jest dopiero na etapie starania sie o ten plod. Kumalski?
Maverick pisze:Przeciez powinno wystarczyc uprawiac seks codziennie.
Dzindzer pisze:Gdybym ja juz decydowała się na dziecko to odstawiłabym zabezpieczenie i kochała się bez, na zasadzie jak sie trafi to bedę w ciazy
Moze i slabsze ale z tego co mi wiadomo organizm faceta przyzwyczaja sie do ilosci spermy jaka ma produkowac. Wiec jak bedzie uprawial czesto seks to bedzie produkowal wiecej nasienia.lollirot pisze:Wtedy plemniki mogą być słabsze i nie dotrzeć gdzie trzeba. Optymalnie jest co drugi dzień, jak komuś się spieszy.
Hehelollirot pisze:Ja też, bo, mam nadzieję, nie będę czuła parcia, że JUŻ NATYCHMIAST!
Maverick pisze:Istotnie dziwne parcie. Zajezdza w dodatku zachcianka posiadania pieska.
Maverick pisze:Moze i slabsze ale z tego co mi wiadomo organizm
faceta przyzwyczaja sie do ilosci spermy jaka ma produkowac. Wiec jak bedzie uprawial czesto seks to bedzie produkowal wiecej nasienia.
Maverick pisze:Ablo problem zajscia w ciaze dotyczy tak malej ilsci osob
lollirot pisze:malinaka, od trzech miesięcy się staracie, czyli wcześniej pewnie się jakoś zabezpieczaliście. Można wiedzieć jak?
Nic się nie martw, 3 miesiące to naprawdę niedługo. Zapoznaj się z NPR i poluj na dni płodne
Wróć do „Ginekolog, gabinet ginekologiczny”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości