zwiazek ze starszym facetem...

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 gru 2005, 12:09

anioł stróż pisze:naprawdę trudno jest wejść w świat 17 gdzie bawić siię chcą nie myślą poważnie jeszcze o pewnych sprawach

to chyba normalne, nie od razu jest sie powaznym
zobaczysz za 10 lat to samo powiesz o osobach w obecnym Twoim wieku

[ Dodano: 2005-12-30, 12:15 ]
TedBundy pisze:.....tylko że to temat na pracę doktorską, a nie jednego, skromnego posta Teda Bundy;)......

to pisz w streszczeniu
jesli ktos ma na prawde silne potrzeby seksualne to seks jest dla niego baaardzo wazny. Jego sprawa. W kazdym zwiazku moze byc cos innego najwazmniejsze, wazne by było najwazniejsze dla obojga
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 30 gru 2005, 12:15

Narasta poprzez wszystko, media, książki, net itp.
Kiedyś się o tym rozmawiało przy kawce, teraz piszesz w sieci i więcej osób ma do tego dostęp. I dobrze, że tak jest, sam widzisz jakie to dla ludzi ważne.

A ja zawsze lubiłem, lubię i będę lubił (dopóki dam radę :) ) się seksić - często i długo :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 gru 2005, 12:26

fish pisze:A ja zawsze lubiłem, lubię i będę lubił (dopóki dam radę ) się seksić - często i długo

i prawidłowo <browar>

a paru osoba zycze zdrowego dystansu do zycia
Awatar użytkownika
Orbital
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Orbital » 30 gru 2005, 12:27

http://white_dope.hot.lu/users/7407/11258573812.jpg - to tak na rozluznienie Waszej burzliwej konwersacji :P Niejako związany z tematem dyskusji :P

Link o podtekscie erotycznym.
"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza."
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 30 gru 2005, 12:27

fish pisze:Narasta poprzez wszystko, media, książki, net itp.

nie do końca...Zadaj sobie pytanie i odpowiedz szczerze: KOMU na tym zależy..??? :> Kto chce promować i tworzyć społeczeństwo o odwróconym systemie wartości?? Cywilizację bezideowych prymitywów, pieprzących się jak króliki....komu?????? to proste pytanie. Kto promuje takie zachowania wśród 14-15 latków, wśród dzieci jeszcze???? Kto niszczy podstawowe fundamenty zdrowego społeczeństwa???? Tak, zdecydowanie czasami cenzura prewencyjna miała dobre, bardzo dobre strony....
Cóż, byłem, jestem i będę Lewackim Konserwatystą....
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 gru 2005, 12:33

TedBundy pisze: tworzyć społeczeństwo o odwróconym systemie wartości??

to napisz mi jaki jest ten prawidłowy system wartosci, moze byc na priva bo ciekawa jestem jak cholera
TedBundy pisze:Kto niszczy podstawowe fundamenty zdrowego społeczeństwa????

nie wydaje mi sie by nasze miało jakies zdrowe fundamenty :>
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 30 gru 2005, 12:34

Ted plsssssssss :)
Nawet jak siadasz na kiblu też myślisz o polityce, że Twoje wypróżnianie jest spowodowane zalewem amerykańskiego żarcia? :)

I mylisz kilka spraw, lepiej rozmawiać z 14-to, 15-to latką o sprawach seksu i jego następstwach, ewentualnej ciąży itp, niż oddawać później dzieci do domów dziecka.
Współczuję Twoim dzieciom, ja ze swoją córką już mogę szczerze pogadać a ma niecałe 13 lat.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 gru 2005, 12:43

fish pisze:Nawet jak siadasz na kiblu też myślisz o polityce, że Twoje wypróżnianie jest spowodowane zalewem amerykańskiego żarcia?

cudny komentarz do tego wszystkiego <aniolek2>
fish pisze:ja ze swoją córką już mogę szczerze pogadać a ma niecałe 13 lat

i bardzo dobrze
przynajmniej jest szansa, ze przekazesz jej to co chcesz przekazac, ze przejmie Twój system wartosci, spojzenie na pewne sprawy
Awatar użytkownika
Lagartija
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lagartija » 30 gru 2005, 12:54

tak ciagel gadamy na ten temat a ja bym sie chciala dowiedziec czegos wiecej od kaski. jak to sie zaczelo, dlaczego, od kiedy to trwa itd itp.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 30 gru 2005, 12:58

fish pisze:Nawet jak siadasz na kiblu też myślisz o polityce, że Twoje wypróżnianie jest spowodowane zalewem amerykańskiego żarcia

cóż, te sprawy polityczne mnie kręcą od dawien dawna najbardziej:) A kibelek to dobre miejsce na lekturę zaległej prasy.....

fish pisze:I mylisz kilka spraw, lepiej rozmawiać z 14-to, 15-to latką o sprawach seksu i jego następstwach, ewentualnej ciąży itp, niż oddawać później dzieci do domów dziecka

mylisz pojęcia. Rozmawiać - oczywiście! Podstawa. Ale w takim stylu, by nie ZACHĘCAĆ w takim wieku do podejmowania współżycia. Bo rozmowy w takim stylu przynoszą więcej szkody niż pożytku.

Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 30 gru 2005, 13:06

Jak będzie chciała to żebyś nie wiem co wymyślał i tak to zrobi.
Ja zacząłem w wieku 17-tu i co z tego?

A tak swoją drogą bardzo Cię proszę wklej tu jakiegoś linka z artykułem który ZACHĘCA do uprawiania seksu w wieku 14-15 lat.

Znając życie się go nie doczekam bo sam to sobie wymyśliłeś.
Awatar użytkownika
frer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: frer » 30 gru 2005, 13:17

fish pisze:ja ze swoją córką już mogę szczerze pogadać a ma niecałe 13 lat.

Gratuluje, a powiedziałeś jej, że nie masz nic przeciwko jeśli będzie się pieprzyć z facetami w twoim wieku, bo "młodość ma swoje prawa"?? Wkońcu to niewiele większa różnica wieku.

TedBundy pisze:Rozmawiać - oczywiście! Podstawa. Ale w takim stylu, by nie ZACHĘCAĆ w takim wieku do podejmowania współżycia. Bo rozmowy w takim stylu przynoszą więcej szkody niż pożytku.

Tu się z Tedem zgadzam. Ciekaw jestem fish jak z córką rozmawiasz. Jeśli według ciebie seks jest głównie dla przyjemności (czemu oczywiście nie przecze) i nie trzeba się ograniczać w tym zakresie (tak rozumiem twoje wypowiedzi) to pewnie tłumaczysz córce, że może to robić z kim chce, kiedy chce i jest to ok...
The one thing, that guarantees our freedom and independence, is responsibility.

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

If we stop living because we fear death then we have already died.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 gru 2005, 13:18

TedBundy pisze:A kibelek to dobre miejsce na lekturę zaległej prasy.....

kibelek to najlepsze miejsce w całym domu, nigdzie nie wpadłam na tyle madrosci co tam

fish pisze:Ja zacząłem w wieku 17-tu i co z tego?

a ja w wieku 16 lat. i byłam głównie uświadomiona przez rodziców a nie przez prase
kasia11111
Bywalec
Bywalec
.......

Postautor: kasia11111 » 30 gru 2005, 13:26

Lagartija no wiec Ci powiem jak to bylo...
Poznalam go przez neta..Pierwsze spotkanie bylo ok.Chociaz na poczatku mi sie w ogóle nie podobal.Ale pozniej nie odmowilam mu kolejnego..Na pierwszych spotkaniach nic nie robilismy tylko ze soba gadalismy...Pozniej to ja chcialam z nim to zrobic...I on mnie nie namawial...
Czasami sie spotykamy i tylko poprzytulamy i gadamy...A jesli mamy ochote to sie kochamy...
Ale przedewszystkim przy starszym faceccie dziewczyna czuje sie bezpieczniej i jakos tak inaczej...
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 gru 2005, 13:30

frer pisze:to pewnie tłumaczysz córce, że może to robić z kim chce, kiedy chce i jest to ok...

a co tak nie jest
przeciez seks mozna uprawiac z kim sie chce ( jesli tamta osoba tego chce) kiedy chce ( no poza paroma wyjatkami, ale to nie o to chodzi) i jeszcze dodam jak chce byle by nie robic krzywdy 2 osobie
ja tak robie, mam osobe która kocham, i reszte mam gdzies, niech inni mysla co chca
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 30 gru 2005, 13:39

fish pisze:Jak będzie chciała to żebyś nie wiem co wymyślał i tak to zrobi.

grunt to wpoić takie zasady i sposób postępowania, by SAMA WIEDZIAŁA, co,kiedy i gdzie wolno, a czego nie....Każdy rodzic chce dobrze dla swojego dziecka, to oczywiste. Nie tylko KADRY to podstawa według leninowskiego założenia:), wychowanie również....

fish pisze:A tak swoją drogą bardzo Cię proszę wklej tu jakiegoś linka z artykułem który ZACHĘCA do uprawiania seksu w wieku 14-15 lat.

Fish, weź sobie do ręki dowolny z "młodzieżowych" szmatławców wydawany przez Springera czy Bauera. Z racji pracy oraz zainteresowań indoktrynacją społeczeństwa poprzez pewne treści sączone z medialnego systemu siedzę bardzo w tym temacie. Wszystko jedno, czy będziemy pod tym kątem analizować "Bravo" ,"Popcorn", "Twist", "Dziewczynę" czy podobnego typu brukowce, konkluzja jest jasna. Wszystko wolno! Nawet w najmłodszym wieku! Rób tak, by tylko TOBIE było dobrze....przypomina mi się w tym momencie cytat z jednego kawałka "Hasioka"

"wyluzuj się, bądź na fali
wyluzuj się, niech wszystko cię wali
wyluzuj się, tredny są takie
wyluzuj się , bądź super luzakiem
stuknęło mi 12, a jeszcze nie współżyłem
na 13-tce u kumpla poleciałem w ślinę
to się nie liczy, ja się nie liczę
jak mam być cool
co o tym sądzicie???(..)"
koniec cytatu. To zakrojona na szeroką skalę akcja indoktrynowania młodego pokolenia, poprzez sączenie w głowy ogromnej dawki szkodliwego jadu....Polskojęzyczna prasa ma za zadanie wychować sobie posłusznego, ogłupionego czytelnika. Gdy dorasta, przechodzi chociażby na "Cosmopolitan". Bądź cool! Bądź kosmodziewczyną! Wszystko Ci wolno. Lansowanie bezideowej, szkodliwej, prostackiej i płytkiej papki , swoistego medialnego burgera kształtuje młodych niewolników. To propaganda najdoskonalszego poziomu. Zniewolić tak, by nikt nie był w stanie ogarnąć swoją percepcją, że jest niewolnikiem. Jak z Orwella: Wolność to niewola, ignorancja to siła..........horror.

Awatar użytkownika
frer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: frer » 30 gru 2005, 13:41

kasia11111 pisze:Ale przedewszystkim przy starszym faceccie dziewczyna czuje sie bezpieczniej i jakos tak inaczej...

Przy dresiarzu na sterydach też się będziesz czuć bezpieczna i jakoś tak inaczej... :)

Dzindzer pisze:a co tak nie jest
przeciez seks mozna uprawiac z kim sie chce ( jesli tamta osoba tego chce) kiedy chce ( no poza paroma wyjatkami, ale to nie o to chodzi) i jeszcze dodam jak chce byle by nie robic krzywdy 2 osobie
ja tak robie, mam osobe która kocham, i reszte mam gdzies, niech inni mysla co chca

No i prawda, ale jestem ciekaw czy fish mówi tak córce jak się chwali, że rozmowy z nią nie sprawiają mu problemu, a chyba rozmawiając z córką próbuje przekazać jej swoje poglądy i punkt widzenia.
Co do seksu, gdzie się chce, jak chce i z kim chce to każdy ma do tego prawo pod warunkiem, że prawa nie łamie, ale ja wcale nie musze szanować np. dziewczyny która daje się posówać każdemu poznanemu na imprezie facetowi. Więc jeśli ktoś nie liczy się z opinią i nie chce szacunku innych to droga wolna, może robić co chce, nikt mu nie broni. Jedyne czym musi się martwić to konsekwencjami swoich czynów, które bywają różne.

Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 30 gru 2005, 13:50

frer pisze:Gratuluje, a powiedziałeś jej, że nie masz nic przeciwko jeśli będzie się pieprzyć z facetami w twoim wieku, bo "młodość ma swoje prawa"?? Wkońcu to niewiele większa różnica wieku.

Młody jesteś smyku a to co napisałeś jest straszną głupotą.

To, że Ciebie rodzice olali i wszystkiego dowiadujesz się z tego forum lub innych to już nie moja wina.
Ja informację cedzę stosownie do wieku a nie wszystko na raz.
A co niby mam zrobić jak córka w wieku np. 20-lat się zakocha w starszym facecie?
Wydziedziczę ją? Wyrzucę? Muszę się z tym pogodzić i jak będzie szczęśliwa to ok.
I nikt nie mówił o pieprzeniu na prawo i lewo.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2005, 13:59 przez fish, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 gru 2005, 13:58

frer pisze:ale ja wcale nie musze szanować np. dziewczyny która daje się posówać każdemu poznanemu na imprezie facetowi

ja tez nie musze
jesli daje kazdemu to sie nie szanuje, nie szanuje własnej woli
a szanujesz tych facetów którzy posuwaja panny na dyskotekach ??

frer pisze:Więc jeśli ktoś nie liczy się z opinią i nie chce szacunku innych to droga wolna

mi na siłe na szacunku wszystkich nie zalezy, nie chce szcunku od tych którzy na szacunek patrza przez pryzmat tego co robie z moja dupa. A opinia, cóz kazdy ma inna, zalezy mi na opini najblizszych
i dla czego tu sie tak ordynarnie zrobiło, pieprzyc, posuwac, ech panowie panowie
Awatar użytkownika
frer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: frer » 30 gru 2005, 14:13

Dzindzer pisze:szanujesz tych facetów którzy posuwaja panny na dyskotekach ??

nie

Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 30 gru 2005, 14:29

fish pisze:Nawet jak siadasz na kiblu też myślisz o polityce, że Twoje wypróżnianie jest spowodowane zalewem amerykańskiego żarcia?

<hahaha> Fishu <browar>

Ted dzieci beda sie Ciebie baly i pewnie duzo rzeczy przed Toba ukrywaly.
Nawet mnie przerazasz <boje_sie>
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 gru 2005, 14:44

Yasmine pisze:Ted dzieci beda sie Ciebie baly i pewnie duzo rzeczy przed Toba ukrywaly

dokładnie
jak bedziesz taki radykalny a Twoje dziecko bedzie myslało, robiło inaczej to sie nie podzieli z Toba informacja na ten temat
świat nie jest biały albo czarny
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 30 gru 2005, 14:48

I tutaj znowu to samo, ludzie jest granica, jak mozna dzieciom mowic ze moga sie pierdolic z kim tylko chca, tu juz nie chodzi o jakas pieprzona moralnosc i zasady nawet, ale o zwykle bezpieczenstwo, nie robmy dzieciom wody z mozgu, bo przyjda czasy ze nasze dzieci jak zwierzatka beda sie zaczepiac na srodku ulicy i pierdolic za drzewkiem. Gdzies Kermit napisal, ze nie po to nasze mozgi ewoluowaly prze tysiace lat zeby wracac do kamienia lupanego i pieprzyc sie bez zamienienia slowa, albo po 20 min znajomosci z kim popadnie.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2005, 14:50 przez TFA, łącznie zmieniany 1 raz.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 30 gru 2005, 14:50

TFA pisze:jak mozna dzieciom mowic ze moga się pierdolic z kim tylko chca

Ale kto tak napisał? Na pewno nie ja.
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 30 gru 2005, 14:52

Dzindzer pisze:frer napisał/a:
to pewnie tłumaczysz córce, że może to robić z kim chce, kiedy chce i jest to ok...

a co tak nie jest

Fish to bylo do tego.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 gru 2005, 14:58

TFA pisze:I tutaj znowu to samo, ludzie jest granica, jak mozna dzieciom mowic ze moga sie p*** z kim tylko chca, tu juz nie chodzi o jakas pieprzona moralnosc i zasady nawet, ale o zwykle bezpieczenstwo, nie robmy dzieciom wody z mozgu, bo przyjda czasy ze nasze dzieci jak zwierzatka beda sie zaczepiac na srodku ulicy i p*** za drzewkiem.

nigdy bym w takiej formie dziecku nie powiedziała. Poza seksem i sprawami z nim zwiazanymi uczyła bym dziecko odpowiedzialnosci. tego ze wszystko niesie jakies konsekwencje. Nie martw sie nie uczyła bym, ze wszystko jest dozwolone, ale, że na wszystko jest czas i miejsce, ze sa w zyciu wazniejsze wartosci niz seks. Że trzeba szanowac innych i byc w zgodzie ze soba samym.
TFA pisze:pieprzyc sie bez zamienienia slowa, albo po 20 min znajomosci z kim popadnie.

nie pochwalam pieprzenia sie z kim popadnie. Czesto odczuwam potrzebe rozładowania napiecia seksualnego, kiedy nie byłam w stałym zwiazku jeszcze czescie i nie zawsze to robiła. Jesli ktos mnie bardzo mocno pociagał, az iskrzyło miedzy nami to z czasem ladowalismy w łózku.
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 30 gru 2005, 15:03

Ale i tak nie rozumiem :)

Ma rację kobieta, oczywiście, że można uprawiać seks z kim się chce. Jesteś załóżmy sam, poznałeś jakąś pannę to dlaczego nie jeśli tego obydwoje chcecie?
Mam czekać do ślubu, do 30 lat ? Nie mówię o osobach co dają dupy na każdej dyskotece ale o normalnym układzie. I co? Musi być jakiś wyznacznik ilości spotkań zanim pójdziemy do łóżka? Musi to być 30-ta randka? 25? A dlaczego nie pierwsza?
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 30 gru 2005, 15:19

moze sie nie zrozumielismy, bo poprzez stwierdzenie "z kim chce" zrozumialem ze "z kim popadnie" tzn. z byle kim i byle gdzie, no wiecie o co chodzi :D no ale ginger napisala teraz dokladniej i juz rozumiem, ze po prostu nie chce robic s seksu tematu tabu i slusznie, bo ja zrozumialem ze jej chodzi o cos takiego "idz dziecko bzykaj sie z kim chcesz i na nic nie zwazaj" <browar>
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 gru 2005, 15:25

TFA pisze:moze sie nie zrozumielismy, bo poprzez stwierdzenie "z kim chce" zrozumialem ze "z kim popadnie

no to w takim wypadku to rzeczywiscie mozna gadac i i tak nic z tego nie wyjdzie, sie nie dogadamy
bo ja nie miałam na mysli z kim popadnie, ale z osoba z która sie chce
TFA pisze:"idz dziecko bzykaj sie z kim chcesz i na nic nie zwazaj"

ooooo to nawet ja na mnie za liberalne i durne troche
ale juz sie zrozumielicmy <browar>
Awatar użytkownika
frer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: frer » 30 gru 2005, 16:20

TFA pisze:pieprzyc sie bez zamienienia slowa, albo po 20 min znajomosci z kim popadnie.

Co za różnica (rozumując waszym tokiem myślenia)?? Tydzień znajomości, jeden dzień czy 20 min nie robi różnicy, pozatym jeśli obie osoby tego chcą to według was jest spoko, więc czemu wszyscy nie mieliby tego robić po kilkominutowej znajomości codziennie z kim innym itp. Nikt nie działa przeciw niczyjej woli...

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”