Jak mogę pomóc..

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 17 lis 2006, 13:20

paddy pisze:jakbyś od 18 lat była sama i niekochana też byś brała co popadnie :/

dlatego pisze ci, ze musisz zrozumiec, ze tak nie mozna, ze tak nic nie osiagniesz. rozumiem, ze cholernie pragniesz ciepła, zrozumienia, bliskosci. Kazdy ochłap rzucony przez byle kogo traktujesz jak oznake wielkiego uczucia. To, że tyle lat potrzebujesz miłosci nie może determinowac tego, ze przez całe zycie bedziesz chwytac co sie da. Przez dzieciństwo, ojca, biernośc matki, masz w jakis sposób zrypana psychike. ale to przeszlośc. Teraz od Ciebie zalezy co bedzie dalej, czy bedziesz bezwolna ofiara tego, czy zaczniesz zyc swiadomie. Zaczniesz sie zmieniac. Może powinnaś iśc do psychologa.
paddy pisze:dlatego teraz i mój skreślacie.

nie nie dlatego
zreszta jaki Twój to nie jest związek.
Słuchaj ja nie generalizuje. zreszta tylko ja wiem ile zrobiłam by z tych nieudanych cos wyszło. Chodzi mi o Twooje dobro. zobacz jak sie czujesz, szkodzisz sobie. W jego oczach staniesz sie załosna. chcesz być załosna.
paddy pisze:pewnie szczególnie ten, gdzie facet Cię bił i ten gdzie Cię zdradzano.. np. z przyjaciółką <lol>

jak o tym mysle, to w sumie jakas wartosc mialy, czegos sie nauczyłam. ale w innym sensie miałam na mysli, dlatego napisałam wiekszosc. Nauczyłam juz sie , że nie potrzebuje bylejakosci9 w imie niebycia sama.
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 20 lis 2006, 16:08

paddy zerwała kontakt z poprzednimi facetami. czy tym razem bedzie jej w zyciu lepiej? sie okaze..
Awatar użytkownika
Sasetka
Maniak
Maniak
Postautor: Sasetka » 21 lis 2006, 22:36

trzymam kciuki :*
Gdzie jestescie przyjaciele moi? Odplyneli w sinej mgle... Kogo to obchodzi kiedy boli?
Tylko Ciebie... kiedy idzie zle :*
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 27 gru 2006, 10:40

Minęło troszkę czasu.. sama dziwię się sobie że się podniosłam.
Zajęłam się sobą i jest ok. Ale faktycznie czasem zaczyna mi naprawdę brakować jakiegos faceta. Tylko gdzie znaleźć takiego porządnego? :/
Spotkałam się z trzema, i wydają się być fajni itd. Ale coś mi w nich nie pasuje :/
Matka powtarza mi że jak tak będę wybrzydzać to sama na końcu zostanę. A mi tymczasem podniósł się poziom wymagań :/
Co do wyglądu, zachowania, poglądów i innych..
Nie chcę juz romantyków. Chcę realistę-pozytywistę. Prawdziwego faceta z "pisankami", z klasą, który wie czego chce od życia, itd. :]
Nie wiem gdzie takiego można spotkać :/
Jakieś propozycje gdzie? :)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 27 gru 2006, 10:42

Tacy w wiekszosci są juz zajeci , ale spogladajac na wój wiek , masz jeszcze szanse , takiego znalesc . trzymam zatem kciuki
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 27 gru 2006, 10:44

Andrew pisze:Tacy w wiekszosci są juz zajeci

wlasnie :/ i tak sobie myślę, że fajnie gdyby był starszy 2-3 lata. Ale może być cieżko..
kiedy "byle co" mnie już nie zadowoli :/
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 27 gru 2006, 17:07

Myslę, że powinnaś z tymi wymaganiami trochę się wstrzymać, i po prostu poznawać ludzi, a nie rozparywać każdego faceta jako potencjlanego partnera ;). Prędzej czy później się napatoczy taki, że Ci będzie odpowiadał. I pewnie conajmniej połowy tych wymagań nie będzie spełniał ;)
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 27 gru 2006, 17:44

megane pisze:I pewnie conajmniej połowy tych wymagań nie będzie spełniał
no w sumie dobrze by było zebym nie zwracala na to tak uwagi :)
a moze po prostu mi go nie potrzeba az tak? :P No ale już jesli mam takiego spotkać. Choćby i tak "na teraz" :> to gdzie? Gdzie chodzą po świecie tacy właśnie 'odpowiedni' faceci? :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 27 gru 2006, 19:12

paddy pisze:Choćby i tak "na teraz" :> to gdzie?
Tacy na teraz to nie Ci o ktorych piszesz. Jak bedziesz kazdego jak potencjalnego traktowac to zadnego miec nie bedziesz :P
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 27 gru 2006, 21:17

moon pisze:Jak bedziesz kazdego jak potencjalnego traktowac to zadnego miec nie bedziesz :P

bedzie miala
takie odrzutki jak do tej pory.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 27 gru 2006, 21:26

paddy pisze:Nie wiem gdzie takiego można spotkać

Żem se jest zajęty to obawiam się że drugiego jak ja nie znajdziesz (wrodzona skromność).
A mówiąc poważnie..Najciemniej jest pod latarnią..poszukaj gdzieś blisko a może śie okazać że ten jeden jest gdzieś blisko ciebie tylko nie widdzisz :P
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Soul
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Soul » 27 gru 2006, 21:39

Pegaz pisze:A mówiąc poważnie..Najciemniej jest pod latarnią..poszukaj gdzieś blisko a może śie okazać że ten jeden jest gdzieś blisko ciebie tylko nie widdzisz :P

No to teraz biedna Paddy bedzie sie rzucala na kazdego sasiada ;]
Hmm mam rade. Tylko dla wytrwalych. Zrob sobie postanowienie noworoczne, ze w 2007 roku nie bedziesz sie z nikim zadawala.

Takie pytanie mnie nurtuje. Ile najdluzej zalecal sie do Ciebie jakis chlopak? Jak dlugo flirtowalas z nim zanim zaczeliscie byc razem?
Sztuką jest nie szukając nigdy siebie,
wciąż na nowo się odnajdywać.
Rafeek
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Rafeek » 27 gru 2006, 22:14

paddy pisze:Nie wiem gdzie takiego można spotkać
Jakieś propozycje gdzie?

polecam jednego.naprawde wartosciowy facet i woogle ...RAFEEK hihi
...TYSIACE FAKTOW POUKLADANYCH W WERSACH...
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 27 gru 2006, 22:15

Soul, próbujesz mi dojechać, i co z tego masz? :] dobrze się bawisz chociaż?
Pytasz o natrętnych facetów, którym chociaż powie sie nie to oni i tak swoje, czy o normalnych którym od razu odmówiłam i zrozumieli? :>
A jeśli chodzi o takich którzy podobają się mi, to zwykle dlatego że ja nie podobam się im.. Lubię zdobywać, cóż.. narazie trudno idzie, ale z czasem się wprawię. :]
Awatar użytkownika
AMX
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: AMX » 27 gru 2006, 22:48

paddy ty chyba tak za bardzo nie wiesz czego chcesz .

[ Dodano: 2006-12-27, 22:49 ]
paddy pisze:Nie chcę juz romantyków. Chcę realistę-pozytywistę. Prawdziwego faceta z "pisankami", z klasą, który wie czego chce od życia, itd.

Zdefinuj mi pojęcie klasy.Mam nadzieję,że nie chodzi ci o S-klasę ;))
Wy jeździcie, My latamy.
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 27 gru 2006, 23:03

AMX pisze:Zdefinuj mi pojęcie klasy

http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewtopic.php?t=3426
jak narazie to 3/4 tej klasy mial moj ostatni boy.. to na tyle. :/
Awatar użytkownika
AMX
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: AMX » 27 gru 2006, 23:10

paddy pisze:1. Gustowny ubiór: zadbana, nie wyzywająca, kobieca, elegancka, uśmiechnięta, wyprostowana, wesoła, atrakcyjna, godna pożądania, rozchwytywana,
2. Szacunek: do siebie - ma poczucie własnej wartości, ale nie unosi się nad innymi, nie jest próżna; do innych – potrafi zrozumieć drugiego człowieka, doradzić, jest pomocna i nie obojętna, empatyczna
3. Honor: potrafi zawsze wyjść z każdej sytuacji z podniesioną głową, umie przegrywać z godnością, jest sprawiedliwa, nie oczekuje ze ktoś będzie za nią płacił, ale nie broni się przed tym, nie pokazuje łez i przygnębienia, nie daje się rozszyfrować, nie pokazuje słabości, nie zakochuje się nieszczęśliwie, ma dystans do życia, uczciwa, lojalna,
4. Pewność siebie: zaradna, inteligentna, nie jest podatna na wpływy innych, niezależna, nie posiada nierozłącznej psiapsióły-nierozłączki, ma wyważone poczucie humoru
5. Pracowitość: sumienna, posiada własne zainteresowania (często odmienne od pospolitych) dąży do wyznaczonych sobie celów, jest dobra w tym co robi
6. Otwartość: zawiera nowe znajomości, umie przeklinać z wdziękiem i zaszaleć, gdy trzeba zrezygnować z powszechnej akceptacji i powiedzieć stanowczo "nie!", umie uśmiechać się uwodzicielsko, jest ciepła, słodka, ale i tajemnicza, intrygująca,
7. Samokrytycyzm: potrafi przyznawać się do błędu, umieć brać odpowiedzialność za swoje czyny i być gotową ponosić ich konsekwencje, nie ucieka przed problemami tylko stara się je rozwiązać, nie ocenia innych,
8. Spokój: opanowana, nie daje wyprowadzić się z równowagi, zawsze wie gdzie i kiedy można coś powiedzieć, a kiedy ugryźć się w język, nie kieruje się emocjami,
9. Ma swój własny, niezmienny system wartości..

Czyli mniej więcej zbór tych cech by cię zadowalał (oczywiście w przełożeniu na faceta).

Nieźle
Wy jeździcie, My latamy.
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 27 gru 2006, 23:17

AMX pisze:Nieźle

wiem że sporo tego, ale czego moj były nie miał z tej listy to:
Gustowny ubiór,
AMX pisze:Szacunek: do siebie
-mały
AMX pisze:nie zakochuje się nieszczęśliwie
-jedną miał taką miłość,
AMX pisze:Pewność siebie
-niewielka, chwilami ma poczucie niższości,
AMX pisze:nie jest podatna na wpływy innych
- troszke podatny na kolegów i matkę,
AMX pisze:nie daje wyprowadzić się z równowagi
- raz na ruski rok zdarzy mu się na kogoś krzyknąć i poklnąć, lub walnąć w coś pięścią,

reszta dokladnie jak opisane :]
pewnie dlatego urosły mi wymagania :/
Awatar użytkownika
AMX
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: AMX » 27 gru 2006, 23:23

Więc ,w takim razie fajny facet zwiał ci sprzed nosa.
Chociaź z drugiej strony,czy te wymagania są,aż tak duże.hmmm
Oprócz wyglądu całą reszte mozna ukształtować.
Wy jeździcie, My latamy.
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 27 gru 2006, 23:25

niby tak, ale nie zawsze wie sie co i kiedy, jak robic zeby zachowac klase, on wiedzial :/ nawet odszedł z klasą, tylko teraz boi sie jakbym byla jakaś "zarażona" ,heh.
A to ze zwiał, to w sumie dziwie sie ze kiedys nie chcialam go, będąc zaslepiona gosciem bez klasy. A przynajmniej z niewielką.
Ale cóż zrobić :/
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 27 gru 2006, 23:29

AMX pisze:Chociaź z drugiej strony,czy te wymagania są,aż tak duże.hmmm
Nie az tak ale i nie tak wazne naprawde...
Awatar użytkownika
AMX
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: AMX » 27 gru 2006, 23:31

Wiesz co paddy,coś mi si ę wydaje,że w poprzednim związku poleciałaś po prostu na zajbistość. W ostatnim znalazłaś faceta,który był po prostu porządnym,dobrym gościem.Szkoda,ze nauka życia często tak badzo boli. Ale cóz,może dzieki temu,zapamiętujemy takie lekcje na długo.

paddy pisze: tylko teraz boi sie jakbym byla jakaś "zarażona" ,heh.

Nie wiem jak u was wyglądało to rozejście się,ale chyba gościa rozumiem.
Wy jeździcie, My latamy.
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 27 gru 2006, 23:44

AMX pisze:Nie wiem jak u was wyglądało to rozejście się,ale chyba gościa rozumiem.

wyglądało normalnie, w sumie to było z mojej inicjatywy, ale nie chciałam tego. Widzialam ze on chce, wiec chcialam to zakonczyc. Płakałam.. niestety przy nim. No bywa- emocje i wspomnienia. Chcialam zakonczyc znajomosc kiedys juz, ale on nie chcial, powiedzial ze moge liczyc na niego i takie tam ktore zwykle sie dodaje przy zrywaniu. Ni widu ni słychu przez miesiac, raz na tydzien moj tel do niego, jakos gadalismy, mielismy sie spotkac, isc na lyzwy i szlak to trafil bo on sie boi :/ ehhh..
Awatar użytkownika
AMX
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: AMX » 27 gru 2006, 23:52

Widocznie facetnie chce ,by w tobie to wszystko odzywało.I ma rację.Faktycznie postepuje z klasą i za to należy go chwalić. Heh, rozumiem gościa doskonale.
Po prostu chyba,ten rozdział juz musisz zamknąć i tyle.
Wy jeździcie, My latamy.
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 27 gru 2006, 23:54

AMX pisze:Faktycznie postepuje z klasą

no widzisz ze ma klase :)
tylko szkoda jeszcze ze wprost nie umie tego powiedziec :/
ale tej klasy nauczyło go w sumie zycie po wielkim kopie, u boku osob ktore tą klasę posiadają. No i teraz gdzie drugiego takiego szukać :P
Awatar użytkownika
AMX
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: AMX » 28 gru 2006, 00:01

paddy pisze:AMX napisał/a:
Faktycznie postepuje z klasą

Chodziło mi konkretnie o to,że spokojnie mógłby się tobą bawić i szukac w międzyczasie kogoś innego.Nie zrobił,nie wykorzystał swojej przewagi.

Na pewno znajdziesz kogoś z klasą, wbrew pozorom takich osób jest dużo.
Tylko nie należy rzucać się odrazu na to co błyszczy,bo często pod świecącą powłoka nie ma nic interesującego.
Wy jeździcie, My latamy.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 28 gru 2006, 00:17

Rafeek pisze:polecam jednego.naprawde wartosciowy facet i woogle ...RAFEEK hihi

zanim sie tak polecisz na powaznie, to przeczytaj sobie poprzednie posty tej dziewczyny. Wtedy jakoas tak ci sie odechce reklamowania sie dla niej
paddy pisze:Lubię zdobywać, cóż.. narazie trudno idzie, ale z czasem się wprawię.

ty sie ucz uwodzenia a nie polowania na prawie gnijace juz odpadki
paddy pisze:nawet odszedł z klasą,
paddy pisze:A to ze zwiał

tylko, że zwiewanie to nie jest odchodzenie z klasa :]
Awatar użytkownika
AMX
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: AMX » 28 gru 2006, 00:30

zanim sie tak polecisz na powaznie, to przeczytaj sobie poprzednie posty tej dziewczyny. Wtedy jakoas tak ci sie odechce reklamowania sie dla niej

Fakt paddy jest trochę zagubiona.
Wy jeździcie, My latamy.
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 28 gru 2006, 10:09

Dzindzer pisze:tylko, że zwiewanie to nie jest odchodzenie z klasa :]

kotku, nauczyłabyś się czytać to byś zrozumiała :] że chodziło o to że zwiał sprzed nosa, a nie "uciekł" :]

[ Dodano: 2006-12-28, 10:11 ]
AMX pisze:Fakt paddy jest trochę zagubiona

jakoś nie chce mi się wierzyć że Wy wszyscy macie wszystko tak poukładane.. :]
no ale pewnie się mylę.. bo żeby komuś coś radzić to samemu na pewno nie można mieć żadnych problemów, popełniać błędów itd. A jakże! ;)
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 28 gru 2006, 10:38

Mało kto tu ma poukładane życie. Ci, co je mają nie siedzą tu na forum, bo i nie mają po co. Niestety. Tu, na forum, jedni mają bardziej poukładane, inni mniej, a jeszcze inni mają totalny bajzel w życiu. Ci, co mają bardziej poukładane piszą często z własnego doświadczenia, jak widzą daną sprawę. Bo w życiu nie chodzi o to, żeby do wszystkiego samemu dochodzić. Bo jakby się chciało tak samemu wszystko, to by się życie danego pacjenta skończyło na wynalezieniu przez niego koła. A w około zapieprzają samochody. :D

Paddy - schowaj dumę do kieszeni. I zastanów się choć przez chwilę, że skoro tyle osób mówi to co AMX:
AMX pisze:Fakt paddy jest trochę zagubiona.

To może chociaż ziarenko prawdy w tym jest!

I wyobraź sobie, że wielu forumowiczów jakoś poukładało sobie życie - mniej lub bardziej, dzięki właśnie temu miejsciu i czytaniu co inni mają do powiedzenia.
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”