sposoby na zatkane ucho
Moderator: modTeam
sposoby na zatkane ucho
mój facet jęczy od paru dni na zatkane ucho, do lekarza oczywiście nie pójdzie, już kombinował z płukaniem, suszarką, da się jako domowymi sposobami odetkać?
Re: sposoby na zatkane ucho
Zatkał sobie woskowiną, czy ma zapalenie ucha? Bo jak to drugie, to związać jak szynkę i do laryngologa. Na to pierwsze dostępne są w aptekach preparaty rozcieńczające woskowinę uszną, aplikujesz wedle ulotki i po krzyku.
nie znam żadnych skutecznych domowych sposobów, jedynie z apteki mogę ci polecić lix, to krople które można kupić bez recepty, szybko rozpuszzają zalegającą woskowine, odtykają ucho i też jak boli to łagodzą, bo mają lidokainę
Moi drodzy, warto dbac o siebie! sama kupuje i przyznam,ze jestem zadowolona! Czuje sie zdrowsza, jakos lepiej moj organizm pracuje. Mam nadzieje,ze ci to pomoze. Uwazaj z klimatyzacja i przeciagami!
Dziewczyny stoujecie te krople lix także do higieny uszu u dzieci? syn ma problem z gromadzeniem się nadmiau woskowiny, praktycznie uszy to 2 razy dziennie mu czyszczę, zastanawiam się nad tymi kroplami
Lix się zaleca od 6 miesiąca zycia, więc jeśli Twoje dzecko się łapie w tym wieku to mozesz na spokojnie zastosować. Ostatnio to podstawa mojej apteczki, bo niestety przewiało mnie i od azu poszło mi w uszy, ale po kroplach dało się sytuację opanować