Recenzje produktow :)

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 07 lis 2008, 16:42

Dzindzer pisze:Znasz jakis dobry sposób na podgrzewanie. Ja jak miałam coś do podgrzewania to używałam tego w saunie, ale nie tej parowej
Ja używam po prostu suszarki ;-)
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"

Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 07 lis 2008, 17:08

A ta suszarka to tak bezpośrednio na włosy czy najpierw czymś owijasz. Ja się boje, że mi odżywka wyschnie :P
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 07 lis 2008, 18:14

Mona pisze:Ok, to zrób ankietę :)

Wytsraczylo jakbys rzeczowo odpowiedziala na pytania. Rozumiem, ze to zbyt duze wyzwanie.

Mona pisze:Eee, do używania?

to widzisz, ja nie uzywam kosmetkow, tak sobie, zeby sie czymkolwiek packac, tylko mam dokladne oczekiwania co do tego jak powinny dzialac <chory>

Mona pisze:Bo przynajmniej ja i wiele moich znajomych nie ma od np. tanich kremów żadnych skórnych sensacji.

ach, no tak, sensacje ma sie pewnie jak sie stosuje drogie ksometyki :D
A ja glupia myslalam, ze to od skladu wszystko zalezy.

Mona pisze:mm, nie używam szamponów firmy Marix, ale tylko farbę. Źle przeczytałaś albo złośliwość nie udała się Tobie

dobrze przeczytalam:
"Kobietki, polecam produkty firmy Matrix, ale do zdobycia tylko w hurtowniach dla zakładów fryzjerskich. Mają genialne szampony koloryzujące, farby, szampony, odżywki, czy serum"
zakladam, ze jak ktos poleca kosmetyk, w takich slowach, to znaczy ze ich uzywa/uzywal?

Mona pisze:Świetnie, gratuluję, ale nie jesteśmy na forum tylko My dwie.

a ktos pytal o to? czy tak o postanowilas podzielic sie tym odkryciem?
Ostatnio zmieniony 07 lis 2008, 18:37 przez Mijka, łącznie zmieniany 1 raz.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 07 lis 2008, 18:33

Dzindzer pisze:A ta suszarka to tak bezpośrednio na włosy czy najpierw czymś owijasz. Ja się boje, że mi odżywka wyschnie
Ja robię tak: myję głowe szamponem- szybciutko go zmywa- co by moje włosy nie miały zbyt długiego kontaktu z detergenetem. Nakładam duuużo odżwyki/maski/balsamu do włosów- nakładam na to czepek foliowy- taki jak fryzjerki mają :D i podgrzewam to suszarką. Później albo zawijam w ciepły ręcznik (kładę go na grzejniu- u mnie grzejniki w łazience cały rok są ciepłe) ewentaulnie zakładam czapke :) Chodze w czyms takim pół godz, czasami godzinę a jak się zapomnę to zdarza mi się nawet dłużej. Później wszystko dokładnie zmywam i pozwalam włosom samym wyschnąć- ewentualnie gdy się śpieszę suszę je chłopdnym powietrzem. Nie nakładam żadnych jedwiabiów, pianek, żeli, nabłyszczaczy.
Przyznam, ze jestem zadowlona z efektów. Jak będę miała czas to wrzucę zdjęcie jakie mam teraz włosy.

Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 07 lis 2008, 18:43

Mia w temacie o tanich kosmetykach pisze:Lancoma na wyjscia

Tez mam, ale jaki dokładnie to nie napisze, bo zostawiłam w samochodzie kumpla, na pewno wydłużający

A płyn do demakijażu to ten
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 07 lis 2008, 18:44

Ja oprocz szamponow i odzywek/masek tez nic dodatkowo nie uzywam. O, spray nablyszczajacy jak wychodze, bo uwielbiam jego zapach, a lakierow stosowac nie lubie. Ale chcialabym wyrobic w sobie takie nawyki pielegnacyjne, jak wyzej wymieniony. Tak zeby raz w tygodniu robic taka kuracje na wlosy i sie tego trzymac.

[ Dodano: 2008-11-07, 18:45 ]
Dzindzer pisze:A płyn do demakijażu to ten

:D to juz chyba wiem co wyprobuje ;P Wielbie Nuxa. Szkda tylko, ze ceny sa takie wysokie, a buteleczki taaaakie male.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 07 lis 2008, 18:48

Jawka pisze:co by moje włosy nie miały zbyt długiego kontaktu z detergenetem

Kilka dni temu w tv słyszałam żeby szampon zostawić na kilka minut, to lepiej działa. Nie słuchałam dokładnie, ale wydaje mi sie, ze chodziło o szampon oczyszczający

Mia pisze:O, spray nablyszczajacy jak wychodze, bo uwielbiam jego zapach

a jaki masz ??
Ja się zastanawiam nad kupnem jakiegoś
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 07 lis 2008, 18:51

Hair Shine http://www.subrinaprofessional.com/pl/Styling_9/ 15zl/150ml produkt fryzjerski, lubie ta firme.
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 07 lis 2008, 18:56

Dzindzer pisze:Kilka dni temu w tv słyszałam żeby szampon zostawić na kilka minut, to lepiej działa. Nie słuchałam dokładnie, ale wydaje mi sie, ze chodziło o szampon oczyszczający
Głupoty. Szampon powinno zmywać się jak najszybciej z głowy, a w ogole najlepiej nie szorować włosów na całej długości- tylko tzw. skalp- czyli skórę głowy. Piana, która będzie spływać z głowy wystarczy aby oczyścić włosy, a kontakt z detergenetem będzie krótszy.
Wiem, wiem.... u mnie kwestia pielęgnacji do włosów przeradza się w obsesję :)

Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 07 lis 2008, 19:00

Jawka pisze:a w ogole najlepiej nie szorować włosów na całej długości- tylko tzw. skalp- czyli skórę głowy

dokladnie, tak jak to robia u fryzjera.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 07 lis 2008, 19:13

Jak dobrze, że sceptycznie podeszłam do tej nowości
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 07 lis 2008, 22:37

Jawka pisze:Przyznam, ze jestem zadowlona z efektów. Jak będę miała czas to wrzucę zdjęcie jakie mam teraz włosy.

Wrzuć !! <zakochany>

Jawka pisze:Wiem, wiem.... u mnie kwestia pielęgnacji do włosów przeradza się w obsesję :)

<browar>
No, ja dodatkowo przed myciem sobie czasem włosy właśnie wysmaruję od połowy długości olejkiem kokosowym, żeby je ochronić przed detergentem. W ogóle szamponu się powinno używać o objętości orzecha, nie więcej, rozcieńczyć na dłoni, żeby nie nakładać ustrojstwa od razu na włosy. tyle wystarczy, żeby skórę głowy oczyścić.
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 08 lis 2008, 10:21

Mia, skoro jesteś nastawiona aż tak negatywnie do tego, co piszę, to ignoruj, proszę, moje posty.

Yasmine pisze:W ogóle szamponu się powinno używać o objętości orzecha, nie więcej, rozcieńczyć na dłoni, żeby nie nakładać ustrojstwa od razu na włosy. tyle wystarczy, żeby skórę głowy oczyścić.

Dobrze prawisz, Yas, i najlepiej nie używać szamponów typu 2w1, bo to nie myje włosa, ale obkleja go.
Choć nikt nie pytał <diabel>
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 08 lis 2008, 10:47

Mona pisze:Mia, skoro jesteś nastawiona aż tak negatywnie do tego, co piszę, to ignoruj, proszę, moje posty.

bylam tylko ciekawa, dlaczego te tansze kosmetyki sa takie lepsze, to Ty nie potrafisz mi udzielic odpowiedzi. To nie negatywne nastawienie, nie lubie tego typu generalizacji.

Ja na podroz, albo tam gdzie nie ma dobrych warunkow do umycia twarzy/rak polecam chusteczki 3 in 1, oczyszczajace, tonizujace i odswiezajace. Dosc dobrze radza sobie ze zmywaniem makijazu i sa przetestowane dermatologicznie. Daily Use Simple Pure, 28 chusteczek w opakowaniu.
Ostatnio zmieniony 08 lis 2008, 10:52 przez Mijka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 08 lis 2008, 11:14

Wiecie co jak znowu zasłyszę jakąś mądrość budzącą moje wątpliwości to tu z Wami skonsultuję
Jako, że tu wyszła rozmowa drogie kontra tanie i sensacje skórne, to mona polecam NUXE, bo kosmetyki nie są chemią naszpikowane, obecnie posiadam tylko płyn do demakijażu więc podam tylko jego skład: woda kwiatowa (róża, bławatek, kwiat lipy) 32%, ekstrakt z zielonej herbaty 1%... ( nie wiem czemu te kropki, ale są)
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 08 lis 2008, 15:21

Dzindzer pisze:bo kosmetyki nie są chemią naszpikowane,

nawet wiecej, sa wlasnie w 100% z naturalnych skladnikow, stad cena wlasnie.

Ja olejek, ten zwykly, i z drobinkami http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php ... ew&id=6528, uwielbiam.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 08 lis 2008, 15:27

Miałam go. Chyba ze dwa tygodnie temu się skończył. Wspaniały <zakochany>
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 08 lis 2008, 15:31

Dzindzer pisze:Miałam go. Chyba ze dwa tygodnie temu się skończył. Wspaniały <zakochany>

ja mam resztke jeszcze. a uzywalas go na wlosy? bo mi troche bylo szkoda.
Z tej serii co masz plyn do demakijazu, najchetniej sprobowalabym wszystko! peeling mnie korci najbardziej. Uwielbiam ta rozana serie z Dermiki, bardzo mi odpowiada taka linia zapachowa.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 08 lis 2008, 15:50

Mia pisze:a uzywalas go na wlosy? bo mi troche bylo szkoda.

Mi tez było szkoda. Ale na jakieś takie lepsze wyjścia to używałam, włosy były bardziej lśniące i milusie w dotyku i jakby dłużej mi się fryzura trzymała.

Mia pisze:Z tej serii co masz plyn do demakijazu, najchetniej sprobowalabym wszystko!

Ja też, może coś sobie pod choinkę kupię
Mia pisze:Uwielbiam ta rozana serie z Dermiki

Nie miałam. Czy mogła byś mi dać linka do niej
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 08 lis 2008, 16:04

Dzindzer pisze:Nie miałam. Czy mogła byś mi dać linka do niej

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=378727
i ta maseczka jest swietna http://www.dermika.pl/engine/index.php? ... produkt=88

a kiedys byla cala seria produktow, teraz jednak zmienili skald i wychodzi na to, ze to seria dla kobiet 35+ :/
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 08 lis 2008, 16:08

Mia pisze:i ta maseczka jest swietna http://www.dermika.pl/eng...a=10&produkt=88

Poszukam jak będę szła na kosmetyczne zakupy. A lista się coraz bardziej wydłuża
Grace

Postautor: Grace » 16 lis 2008, 21:45

Dziewczyny,

poszukuję 2 produktów:

1.) dobrego nawilżającego kremu do rąk. Może z apteki jakiś? Bo kurcze, muszę smarować sobie dłonie, bo mnie dosłownie bolą :/

2.) jakiegoś balsamu, kremu, pomadki do ust - bo tu jak wyżej, usta średnio co dwie godziny muszę czymś smarować! i koniecznie na noc.

[ Dodano: 2008-11-16, 21:46 ]
Czy ja umieram ? <chory>
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 16 lis 2008, 21:59

Grace pisze:1.) dobrego nawilżającego kremu do rąk

ja mam malinowy z AA, ale nie mam żadnych problemów, tylko stosuje jako nawilżacz, a co Ci się dokładnie dzieje?
Grace

Postautor: Grace » 16 lis 2008, 22:15

Mia pisze:a co Ci się dokładnie dzieje

skora jest bardzo sucha, zero elastyczności. Pewnie to brak witam, bo ja generalnie mam suchą skórę. Nie trafiłam jeszcze na idealny krem do rąk, bo wszystkie działają na 5 minut, a potem jakby mi skórę ściągało ;/
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 16 lis 2008, 22:18

postram się poszukać czegoś, czego używałam jak miałam problem z suchą skórą rąk, ale to było dawno. W każdym razie wiem,że to nie miało konsystencji balsamu ani kremu, tylko żelu. Na pewno było z aloasem, i oprócz działania nawliżającego odczuwało się po nałożeniu przyjemne działanie chłodzące (podobne do działania tego balsamu wyszuplającego z Eveline)
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 16 lis 2008, 22:23

Kosmetyki z seri NUXE dostepne w aptece. Balsam ujedrniajaco cos tam...dostalam takiego uczulenia po nim ,ze moje nogi wygladaly jakbym wpadla w pokrzywy (z ta roznica ,ze swedzialo jak diabli, dopiero wypicie wapna dalo ulge).
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 17 lis 2008, 22:42

Jawka pisze:Kallos- Honey
Różni się bardzo od Crema All Late? Bo jak nie to nie ma sensu. Mam ten i jest bardzo średni...

[ Dodano: 2008-11-17, 22:46 ]
Waham się między tymi dwoma jeszcze:
http://www.allegro.pl/item481112915_mat ... ne_50.html
http://www.allegro.pl/item481376232_lor ... _wawa.html

Boję się tylko, że żadna nie podziała... :/
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 19 lis 2008, 15:47

http://torebka.kafeteria.pl/photos/7c2a ... 2e1bc1.jpg

nawilżane płatki do demakijażu Cleanic, (cena 8,99/30szt). Dobrze zmywają makijaż, oczy nie pieką, płatki są wygodne w użyciu, w opakowaniu, z którego nic sie nie wysypuje, nie wycieka, one nie wysychają. Jestem bardzo zadowolona :)

[ Dodano: 2008-11-19, 15:50 ]
księżycówka pisze:Boję się tylko, że żadna nie podziała... :/
podziała, podziała. Ja miałam tę do regeneracji, a włosy miałam w okropnym stanie (trzeba pamiętać, że od 3 lat je regularnie rozjaśniam) i moim pomogło, jedyny minus, że moje włosy szybko się po tym przetłuszczały i były ciężkie, ale funkcja regeneracyjna została wykonana :)
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 19 lis 2008, 21:08

SaliMali pisze:moje włosy szybko się po tym przetłuszczały i były ciężkie
No i u mnie to jest problem. Ja mam bardzo cienkie włosy i taki puch bardziej. Już wolę szopę mieć niż je obciążać, bo to gorsza dla nich tragedia :/
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 20 lis 2008, 21:27

księżycówka pisze:Różni się bardzo od Crema All Late?
Różni- moje włosy po mlecznej są bardzo miękkie, a po honey bardziej lejące. Zresztą musisz sama spróbować- każde włosy inaczej reagują.

Wróć do „Zdrowie i uroda”