Przesylki kurierskie - Slask
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Przesylki kurierskie - Slask
Czy ktos kiedys korzystal z przesylek kurierskich? Chodzi mi konkretnie o dostarczenie paczki w konkretnym dniu i najlepiej godzinie. W necie jest kilka stron, ale chcialabym cos sprawdzonego. Jaki moze byc koszt tego orientaycjny? Paczka bedzie miala moze 1kg moze troche wiecej... Jak ktos sie orientuje to bede wdzieczna za odpowiedzi.
- ksiezycowka
- Weteran

W Pocztexie ceny zależą od tego, czy przesyłka lokalna czy międzymiastowa, lub międzynarodowa. Oczywiście, jak chcesz ekspresem, to drożej.
Jak ja wysyłałam swoją pracę licencjacką kurierem, a zależało mi, żeby przesyłka dotarła następnego dnia do godz 12, to jakoś ekspres kosztował mnie tyle samo, albo i taniej co standard w DHL. Żeby dowiedzieć się o koszty podajesz swój i odbiorcy kod pocztowy, miasto, no i na którą godzinę chcesz przesyłkę.
Ja korzystałam z Nich:
http://www.viktorio.com.pl/
Praca dotarła.
Ale to chyba tylko odbiór w Wawie. jak tak, to rzeczywiście, polecam Pocztex lub DHL.
Jak ja wysyłałam swoją pracę licencjacką kurierem, a zależało mi, żeby przesyłka dotarła następnego dnia do godz 12, to jakoś ekspres kosztował mnie tyle samo, albo i taniej co standard w DHL. Żeby dowiedzieć się o koszty podajesz swój i odbiorcy kod pocztowy, miasto, no i na którą godzinę chcesz przesyłkę.
Ja korzystałam z Nich:
http://www.viktorio.com.pl/
Praca dotarła.
Ale to chyba tylko odbiór w Wawie. jak tak, to rzeczywiście, polecam Pocztex lub DHL.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Włożysz w pudelko, a jeśli nie będzie wielkie, to pewnie wsadzą w swoją kopertę. Przynajmniej TNT tak robi - codziennie wysyłam po kilka kopert i paczek z roboty.
Nie orientuje się jakie są koszty, bo faktur już nie oglądam
Jeśli idzie o konkretną godzinę, to podaje się do ktorej ma dojść - w miarę jak mają możliwośc, ale w granicach miasta nie będzie problemu. W przypadku Wwy - nie wiem jak jest w innych miastach, ale nie przypuszczam, ze sie rozni - istnieje tzw. serwis miejski, czyli jak wyslesz np o 10 to w ciągu 2,5h dotrze. Jednak ten czas zalezy od firmy i dnia. W TNT city express w Wwie to czasem 2,5, a czasem teraz do 4h - podobno w wkacje maja problemy z iloscia kurierow
Nie orientuje się jakie są koszty, bo faktur już nie oglądam
Jeśli idzie o konkretną godzinę, to podaje się do ktorej ma dojść - w miarę jak mają możliwośc, ale w granicach miasta nie będzie problemu. W przypadku Wwy - nie wiem jak jest w innych miastach, ale nie przypuszczam, ze sie rozni - istnieje tzw. serwis miejski, czyli jak wyslesz np o 10 to w ciągu 2,5h dotrze. Jednak ten czas zalezy od firmy i dnia. W TNT city express w Wwie to czasem 2,5, a czasem teraz do 4h - podobno w wkacje maja problemy z iloscia kurierow
- ksiezycowka
- Weteran

Mia pisze:Chcialam zapakowac w ozdobne pudelko z kokardka - na prezent.
tak to chyba raczej się nie da, tzn możesz tak zapakować i w jakieś "robocze" pudło to włożyć, bo kurier i tak musi na to nakleić list przewozowy czy jakies inne oznaczenie. Radziłabym rozejrzeć się może macie jakiegoś "lokalnego" kuriera. Z nimi (mniejsza firma) zawsze idzie się dogadać.
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
do 9 do 11 do 12 i po południu można zamówić pewnie.. nikt nie zagwarantuje ci dotarcia w granicach jednej godziny chyba że mieszkasz obok danych firm.
I to nie pole do negocjacji
Tego żadna firma nie oferuje.. takie są zasady.. możesz opakować to z kokardką w pakę i tak wysłać.
I to nie pole do negocjacji
sophie pisze:Nie chcialam zeby mi cos napackali na tym. Jutro bede dzwonic, moze na jakas uluge specjalna sie zalapie czy na cos.
Tego żadna firma nie oferuje.. takie są zasady.. możesz opakować to z kokardką w pakę i tak wysłać.
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Wróć do „Wszystkie inne tematy”