Gwałt co wy na to dziewczyny ??

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 25 maja 2007, 09:04

Maverick pisze:To wskaz posta gdzie ktos pisze ze zmuszenie kobiety do seksu w noc posluna nie jest gwaltem

Gwałt to gwałt, i jeśli ktoś się zasłania tradycją w w noc poślubną to tego nie zrozumie. W ogóle jakieś szufladkowanie, że niby w hotelu (bo sama tam poszła) to jest taki "mniejszy" gwałt - bo sama siebie na to naraziła, albo jak facet ją siłą zaciągnął w krzaki to normalny gwałt, to dla mnie bezsensu.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 25 maja 2007, 10:55

Marissa pisze:że niby w hotelu (bo sama tam poszła) to jest taki "mniejszy" gwałt - bo sama siebie na to naraziła, albo jak facet ją siłą zaciągnął w krzaki to normalny gwałt, to dla mnie bezsensu.

ja napisze jak to według mnie. Gwałt to gwałt. tu chodzi o okolicznosci i to czy zdazenia mozna było uniknac. Do tego gwałtu w hotelu przyczyniła sie naiwnośc idacej do niego, na gwałat krzakowy ofiara nie miala wpływu.
ale chyba sama przyznasz ze sa bardziej i mnie okrtne gwałty
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 25 maja 2007, 11:14

Dzindzer pisze:ale chyba sama przyznasz ze sa bardziej i mnie okrtne gwałty

Owszem, są bardziej okrutne i te mniej. Ale tu nie o to chodzi przecież.
Dzindzer pisze: tu chodzi o okolicznosci i to czy zdazenia mozna było uniknac. Do tego gwałtu w hotelu przyczyniła sie naiwnośc idacej do niego, na gwałat krzakowy ofiara nie miala wpływu.

W tym akurat przypadku, mnie naiwność tej kobiety nie zaskoczyła. W końcu facetem był "znany" w pewnym środowisku raper. Osoba medialna - jeśli naprawde do tego gwałtu doszło - powinna unikać pewnych chorych akcji, żeby opinii sobie nie popsuć - tak mogła myśleć. A że wyszło inaczej - trudno.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 25 maja 2007, 12:33

Po to za gwalt jest od 2 do 12 lat zeby mozna bylo dac odpowiedni wyrok. Ktos kto gwalci dziewczyne ktora w swojej naiwnosci poszla z nim do hotelu zasluguje na mniejszy wymiar kary niz ktos kto dziewczyne napada i gwalci.
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 25 maja 2007, 15:42

Maverick pisze: Ktos kto gwalci dziewczyne ktora w swojej naiwnosci poszla z nim do hotelu zasluguje na mniejszy wymiar kary niz ktos kto dziewczyne napada i gwalci.
no w koncu sie z Toba zgadzam, ale tez oczywiscie zasluguje na kare.

tak jak i mąż, który żonę gwałci
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 25 maja 2007, 20:06

Jasne, chociaz w przypadku nocy poslubnej jesli to nie byloby brutalne to odstapilbym od wymierzania kary.
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 25 maja 2007, 20:32

Maverick pisze:Po to za gwalt jest od 2 do 12 lat zeby mozna bylo dac odpowiedni wyrok. Ktos kto gwalci dziewczyne ktora w swojej naiwnosci poszla z nim do hotelu zasluguje na mniejszy wymiar kary niz ktos kto dziewczyne napada i gwalci.

Maverick pisze:Jasne, chociaz w przypadku nocy poslubnej jesli to nie byloby brutalne to odstapilbym od wymierzania kary.

Weź mi jeszcze raz wytłumacz swój sposób myślenia. Tak, żeby 6-latek zrozumiał.
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 25 maja 2007, 21:33

Maverick pisze:Jasne, chociaz w przypadku nocy poslubnej jesli to nie byloby brutalne to odstapilbym od wymierzania kary.

Mav, czy samo słowo "gwałt", nie kojarzy się Tobie z brutalnością? :|

Już nie będę pisała o gwałcie na mężu, bo być może niektórzy z Panów zapytają o to, gdzie dają takie żony <hyhy>
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 25 maja 2007, 22:51

shaman pisze:Weź mi jeszcze raz wytłumacz swój sposób myślenia. Tak, żeby 6-latek zrozumiał.
To proste. w prawie za gwalt jest od 2 do 12 lat ale tak jest teraz. Nie wiem czy w przypadku gwaltu ca jakies okolicznosci ktore moga sprawic odstapienie od kary. Wg mnie taka okolicznoscia powinna byc noc poslubna.

Ps: Seks w niektorych krajach juz jest przedmiotem prawnie skutecznej umowy. W Polsce w zasadzie tez. JAk zalegalizujemy prostytucje to wszystkie bezrobotne kobiety w rejonie w ktorym otwiera sie burdel bedam ialy bybor: dawac d... albo stracic zasilek. A skoro seks moze byc przedmiotem prawnie skutecznej umowy to malzenstwo jakby nie mowic gwarantuje noc poslubna i seks podczas niej. C'est la vie.
Awatar użytkownika
FANTOMAS
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: FANTOMAS » 03 cze 2007, 20:08

Maverick pisze:
shaman pisze:Weź mi jeszcze raz wytłumacz swój sposób myślenia. Tak, żeby 6-latek zrozumiał.
To proste. w prawie za gwalt jest od 2 do 12 lat ale tak jest teraz. Nie wiem czy w przypadku gwaltu ca jakies okolicznosci ktore moga sprawic odstapienie od kary. Wg mnie taka okolicznoscia powinna byc noc poslubna.

Ps: Seks w niektorych krajach juz jest przedmiotem prawnie skutecznej umowy. W Polsce w zasadzie tez. JAk zalegalizujemy prostytucje to wszystkie bezrobotne kobiety w rejonie w ktorym otwiera sie burdel bedam ialy bybor: dawac d... albo stracic zasilek. A skoro seks moze byc przedmiotem prawnie skutecznej umowy to malzenstwo jakby nie mowic gwarantuje noc poslubna i seks podczas niej. C'est la vie.

Całkowicie się zgadzam. Genialna i jedynie słuszna koncepcja. :|
Jak może istnieć ustrój, w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu ma jeden głos? Trzeba być idiotą, żeby chcieć w takim ustroju żyć.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 04 cze 2007, 01:50

Dzindzer pisze:Gwałt to gwałt

Poważnie?
Chyba deczko inny ma wydźwięk dla gwałcicielki i dla gwałconego?
KOCHAJ...i rób co chcesz!

Wróć do „Wszystkie inne tematy”