Dokladnie o to mi chodzi. Tu nie tyle byla fizyczna co psychiczna i dlatego wg mnie w tym przypadku roznica wcale nie taka duza jest.Bash pisze:Partnera zdradzamy raczej psychiczne, ale różnica pomiedzy całowaniem się a seksem nie jest wcale taka duża...
Kermitowe rozwazania...
Moderator: modTeam
- ksiezycowka
- Weteran

Hmmmm, juz kiedys chyba miales podobny temat?
Luzne moje refleksje - do przemyslenia.
Za bardzo eksponujesz pozycje rodziny swojej obecnej partnerki. Imponuje Ci to? Zobowiazuje? Jakos tak racjonalnie strasznie do tego podchodzisz. Idealna kandydatka na zone, jest cudownie. Czy nie zbyt cudownie? Czy nie nudno? Czy cos dzieje sie tam ciekawego? Taka sielanka jest sztuczna i nieprawdziwa. Moze zle to opisales, ale nuda mi wieje. A jak nuda, to brak emocji. A Ty potrzebujesz zmian, tak mysle. Kochasz dziewczyne, bo jest mila, dobra fajna. Moze dlatego, bo powinienes kochac? Bo jak nie kochac, skoro nie ma wad?
Ja bym jej radzila, zeby nie byla taka krysztalowa, zeby nie byla poukladan az do znudzenia, zeby jakies problemy Ci stwarzala, to wtedy zobaczymy, co naprawde czujesz. Bo teraz to takie pitupitu. Z jednej skrajnosci w druga: tam ganiali Cie z siekiera, tu chlebem i sola przyjmuja, tamta na nic nie pozwalala, ta na wszystko. A moze Tobie potrzebna normalna, ale z jajami? A nie taka, co meza szuka od razu i ma powazne plany. Moze pozyc musisz po prostu, pocieszyc sie zyciem, powyglupiac jeszcze, a nie byc spelnieniem marzen tesciow o dobrym zieciu?
Jak dla mnie, to jestes w podobnej niewoli jak poprzednio. Tylko tam pordzewiale prety byly, a tu klatka zlota. Ale klatka...
Luzne moje refleksje - do przemyslenia.
Za bardzo eksponujesz pozycje rodziny swojej obecnej partnerki. Imponuje Ci to? Zobowiazuje? Jakos tak racjonalnie strasznie do tego podchodzisz. Idealna kandydatka na zone, jest cudownie. Czy nie zbyt cudownie? Czy nie nudno? Czy cos dzieje sie tam ciekawego? Taka sielanka jest sztuczna i nieprawdziwa. Moze zle to opisales, ale nuda mi wieje. A jak nuda, to brak emocji. A Ty potrzebujesz zmian, tak mysle. Kochasz dziewczyne, bo jest mila, dobra fajna. Moze dlatego, bo powinienes kochac? Bo jak nie kochac, skoro nie ma wad?
Ja bym jej radzila, zeby nie byla taka krysztalowa, zeby nie byla poukladan az do znudzenia, zeby jakies problemy Ci stwarzala, to wtedy zobaczymy, co naprawde czujesz. Bo teraz to takie pitupitu. Z jednej skrajnosci w druga: tam ganiali Cie z siekiera, tu chlebem i sola przyjmuja, tamta na nic nie pozwalala, ta na wszystko. A moze Tobie potrzebna normalna, ale z jajami? A nie taka, co meza szuka od razu i ma powazne plany. Moze pozyc musisz po prostu, pocieszyc sie zyciem, powyglupiac jeszcze, a nie byc spelnieniem marzen tesciow o dobrym zieciu?
Jak dla mnie, to jestes w podobnej niewoli jak poprzednio. Tylko tam pordzewiale prety byly, a tu klatka zlota. Ale klatka...
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
- jamaicanflower
- Maniak

Bóg jest mi potrzebny tylko do ofiarowania zmarłym życia wiecznego. Wiem, moja wiara jest żałosna.
Bash pisze:Nie przeczę temu co napisałem wczesniej.
Ależ oczywiście ;DD
Chociaz to:
Bash pisze:Zdarada nigdy nie jest w porzadku.
i to:
Bash pisze:Wsztsko zalezy od podejścia.
mi się gryzie
Kermit pisze:nie mowcie ze nie ma roznicy miedzy pocalunkiem a seksem....
jest roznica i to KOLOSALNA
Owszem, o ile czujesz różnicę między zdradą z późniejszym kacem moralnym, zdradą bez żadnych wyrzutów sumienia, a związkiem bez zdrady...
Bo całowanie się z inną zdaje się nie mieć dla Ciebie żadnego znaczenia.
Tak jak juz pisałam:
jamaicanflower pisze:A przed wspomnianą samochodową przygodą, o ile dobrze pamiętam, niezbyt sie wzbraniałeś, nie było też powodu czy winy Twojej stałej partnerki w tym, że to zrobiłeś, a na koniec nie czułeś zupełnie żalu, wstydu. Nie pamiętałeś wtedy o tym, że jesteś w związku, bo jej nie kochasz. Tak myślę.
Powtarzam pytanie - czy ona wie o Twojej zdradzie, Kermit
// Life is...
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
jakiŚwiatBezNocy
...but a dream //
- jamaicanflower
- Maniak

A o tym, że nie miałbyś nic przeciwko powtórce z rozrywki? Jeśli tak, to masz Matkę Teresę jako dziewczynę
Nieważne. Mam nadzieję, ze wyniosłeś coś z tej rozmowy
// Life is...
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
jakiŚwiatBezNocy
...but a dream //
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
jakiŚwiatBezNocy
...but a dream //
- ksiezycowka
- Weteran

- Maniak

Kermit pisze:caly czas odnosze wrazeie ze chcecie mi wmowic ze jej nie kocham
Przedstawiamy tylko własną opinię na podstawie tego, co a przede wszystkim jak napisałeś.
Mam nadzieję, że mylną.
// Life is...
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
jakiŚwiatBezNocy
...but a dream //
WysypiskoLudzkichSił