Jesteś w klasie maturalnej??
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Jesteś w klasie maturalnej??
Jeśli jesteś klasie maturalnej, martwisz się jak będzie wyglądała Twoja matura, nie podobają Ci się ostatnio wprowadzone zmiany wejdz tutuj : http://adam.az.pl/roman/
sama dostałam ten link i się podpisałam, mam nadzieję, że pomoże....
sama dostałam ten link i się podpisałam, mam nadzieję, że pomoże....
- ksiezycowka
- Weteran

Chocby nie wiem co tam sie pozmienialo.
Sporo.Bash pisze:Co Wy censored macie do Giertycha ?
To zapieprzasz i uczysz sie do matury a potem co on robi Ci lata i moze ci naskoczycdidi_16 pisze:Jeśli jesteś klasie maturalnej
Tak jak sie nauczysz.didi_16 pisze:martwisz się jak będzie wyglądała Twoja matura
Chocby nie wiem co tam sie pozmienialo.- ksiezycowka
- Weteran

Nonsensem jest również, aby próbna matura miała sie odbywać w listopadzie, gdyż do tego czasu przerobiony przez nas materiał jest niewystarczajacy do podejścia do egzaminu.
Az takich debili mamy?Toz to ze czesci wiedziec nie beda jest oczywiste dla wszystkich poza nimi? Tez dobry.Pomysł zaoszczędzania, poprzez zredukowanie ilości osób w komisji egzaminacyjnej do dwóch podczas matury ustnej, sprawia wrażenie nieprzemyślanego.
Jak wygladaja ustne?Jedna odpytuje drugi grzebie w nosie a trzeci ma w dupie. Roznie bywa ale jednak ludzie tams iedza sporo czasu i nawet 1 osoba w komisji by stykala.
Napisz elist do Romka i mu zaproponuje a co!

moon, ludzi idą "z duchem czasu", Giertycha się krytukuje, więc "my tez musimy".
didi_16, co jeszcze nie poboba Ci sie w naszym ministrze edukacji ?
/edit
Sugeruję, że pytania tam będą...
didi_16, co jeszcze nie poboba Ci sie w naszym ministrze edukacji ?
/edit
didi_16 pisze:że my nawet nie wiemy jak będą wyglądały arkusze i co na nich będize
Sugeruję, że pytania tam będą...
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2006, 22:38 przez Bash, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
- ksiezycowka
- Weteran

Sory ale ja go te znie trawie i dla mnie nie powinen byc ministremBash pisze:moon, ludzi idą "z duchem czasu", Giertycha się krytukuje, więc "my tez musimy".
Ale w tych zmianach nic zlego nie ma. No wiesz zmiana weszla 8ego. Skad do cholery Wy macie juz o tym wiedziec?didi_16 pisze:my nawet nie wiemy jak będą wyglądały arkusze i co na nich będize...
Bash pisze:didi_16, co jeszcze nie poboba Ci sie w naszym ministrze edukacji ?
tylko to, że ogólnie wiadomo jest, że zmana ustawy dotycząca matury powinna być wprowadzona na minimum dwa lata, a nie 8 miesięcy przed maturą....
[ Dodano: 2006-09-19, 22:40 ]
moon pisze:No wiesz zmiana weszla 8ego. Skad do cholery Wy macie juz o tym wiedziec?
z tego co wiadomo od ministra, jak będą wyglądały arkusze dowiemy się dopiero w dniu matury próbnej.... a i też nie jest pewne czy później nie zostaną zmienione....
- ksiezycowka
- Weteran

No i? Jak sie przygotujesz przynajmniej z tego co mialas to nie bedzi emiec znaczenia a pierwsze 10 minut i tak beda wam tlumaczyc arkusze a na nich tez jest instrukcja obslugi. Za trudne dla maturzysty?didi_16 pisze:z tego co wiadomo od ministra, jak będą wyglądały arkusze dowiemy się dopiero w dniu matury próbnej.... a i też nie jest pewne czy później nie zostaną zmienione....
No ale wladze sie zmienily i jest inaczej. Przywyknij...didi_16 pisze:tylko to, że ogólnie wiadomo jest, że zmana ustawy dotycząca matury powinna być wprowadzona na minimum dwa lata, a nie 8 miesięcy przed maturą....
moon pisze:Sory ale ja go te znie trawie i dla mnie nie powinen byc ministrem Ale w tych zmianach nic zlego nie ma.
To, ze jest ministrem tylko dlatego , ze LPR jest w koalicji to jest prawda. Do Jego samej osoby nic nie mam.
didi_16, oj, myśle, że bedzie kolejny pretekst dla pesudouczniów którzy mature napisali na 29%. "Bo zmiany są, bo to powinno byc inaczej..."
Wystaczy sie uczyć

- ksiezycowka
- Weteran

moon pisze:Sory ale ja go te znie trawie i dla mnie nie powinen byc ministrem
powiedz mi, dlaczego?
Ale ponad wyświetchtane, propagandowe slogany, jakie usłyszałaś w telewizji ![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Czy wy oglądaliście arkusze zeszłoroczne np z matmy?? Widzileiście jaka była różnica poziomów?? atura rozszerzona była o wiele trudniejsze niż podstawowa. przykład z mojej szkoły: Uczeń napisłąm podstawową na prawie 90%, rozszerzoną na 50%. WIęc wg Giertych (w obecnej sytuacji), powinien z podstawowej zdobyć 57%.... czyli o 32 mniej.... i gdzie tu sprawiedliwość??
didi_16 pisze:atura rozszerzona była o wiele trudniejsze niż podstawowa
To chyba logiczne. Rozszerzona, jak sama nazwa wskazuje.
didi_16 pisze: Uczeń napisłąm podstawową na prawie 90%, rozszerzoną na 50%. WIęc wg Giertych (w obecnej sytuacji), powinien z podstawowej zdobyć 57%.... czyli o 32 mniej.... i gdzie tu sprawiedliwość??
Nie rozumiem o co Ci chodzi.
W moim przypadku, po cholere mam pisac mature podstawawa z maty, skoro mam zamiar pisac rozszezoną. jedynym minusem jest problem w interpretacji wyników tych matur.
- ksiezycowka
- Weteran

Nawet mialam przyjemnosc je wypelniacdidi_16 pisze:Czy wy oglądaliście arkusze zeszłoroczne np z matmy??
Oczywiscie mowiac o roku kalendarzowym a nei szkolnym. Bo uwazam ze jest osobom niekompetentom na tak wazne stanowisko od ktorego w duzej mierze zalezy ksztaltowanie sie mentalnosci i wiedzy naszego spoleczenstwa.TedBundy pisze:powiedz mi, dlaczego?
I ? Jakie to ma znaczenie?Wobec takich zmian nastapia tez zmiany w rekrutacjach na uczelnie wyzsze ktore beda to uwzgledniac. Potem matura do niczego juz nie jest potrzebna.didi_16 pisze:WIęc wg Giertych (w obecnej sytuacji), powinien z podstawowej zdobyć 57%....
A kto powiedzial ze istnieje?i gdzie tu sprawiedliwość??

Bash pisze:Poza kilkoma nic nieznaczacymi faktami, tak naprawę nic nie masz do Giertycha. Protestujesz, bo tak wszyscy robią, dlaczego Ty masz być gorsza...
nie... sami dzisiaj w szkole gadaliśmy czy by czegoś takiego nie zrobić. Nie podobają m się takie zmiany na ostatnim roku nauki, więc będę się burzyć.
Taa, gównażeria dzisiaj będzie wybierać jakie poglady ma mieć minister edukacji... Trudno sie nie zgodzić z Korwinem że demokracja jest dla idiotóew.moon pisze:Bo uwazam ze jest osobom niekompetentom na tak wazne stanowisko od ktorego w duzej mierze zalezy ksztaltowanie sie mentalnosci i wiedzy naszego spoleczenstwa.
- ksiezycowka
- Weteran

jak tak patrze na tegorocznych maturzystow to nie wiem czy sie smiac czy plakac:/ pretensje o wszystko do kazdego.. zamiast sie za kasiazki brac to im protesty w glowie. a najbardziej mnie smieszy fakt, ze maja pretensje o to, ze nie wiedza co bedzie na arkuszach... ja w tym problemu nie widze. Moze jeszcze by chcieli miec podane pytania i zagadnienia jakie będą?
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
- ksiezycowka
- Weteran

A co ma do tego Giertych?? Jak się nie zacznie płacić więcej nauczycielom (o co on postuluje), a specjalizacje nauczycielskie nie będą trudniejsze do skończenia to z naszą szkołą nie będzie lepiej. Jakich my dzisiaj mamy nauczycieli? Bandę głupków i debili...moon pisze:I kolejny argument dlaczego nie chce Giertycha.
Zresztą żeby to było takie latwe... jak dziecko z domu pewnych norm nie wynisie to co ma mu szkoła dać...
Wszyscy uczepili się tej amnestii... najgłośniej krzyczą Ci, których to w ogole nie dotyczy, bo ją już dawno zdali. Szkody to nikomu nie robi- bo Ci potencjalni studenci i tak nikomu na dobrej uczelni miejsca nie zajmą bo im punktów na dostanie się nie wystarczy. Może to jedynie pomóc- bo jesli chodziać 100 z tych 300 tysiący zostanie dzięki temu w Polsce to będzie sukces.moon pisze:[np amnestia]
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
- ksiezycowka
- Weteran

Tylko nie wiem czy nie wiesz o tym, czy nie chciałaś tego uwzglęnić, że Minister Edukacji sam niczego nie zrobi. Szczególnie gdy mowa jest o polskim szkolnictwie- na które sie składają tysiące osób. Szkoła jako taka potrzebuje przebudowy- i nie "tam na górze" tylko u podstaw... a podstawa to nauczyciele i uczniowie.moon pisze:Napisalam po kropce?
moon pisze:Ale pojda do kipskiej i tam postudiuja.
Więc co za różnica czy zrobią to rok wczęsniej czy póżniej, gdy już tą maturę poprawią?? I tak w końcu na te studia trafią.... Ktoś kto nie zdał matury nigdy Cie nie będzie leczył, więc jak już podajesz przykłady to prosze adekwatne.moon pisze:A potem beda nas uczyc leczyc itd.
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- ksiezycowka
- Weteran

To chyba oczywiste jest.Jawka pisze:Minister Edukacji sam niczego nie zrobi.
Taka ze jesli bedzi emusial miec 50% a nie 30% to tak łatwo tego nie zda i bedzie musial sie nauczyc. Tak beda nadla sciagac itd i pojda dalej ale nie bedzie na to prawnego przyzwolenia zeby jełop szedl na studia.Jawka pisze:Więc co za różnica czy zrobią to rok wczęsniej czy póżniej, gdy już tą maturę poprawią??
I poszedl ja poprawic i dostal sie na jakas medycyne gdzies skonczy ja i bedzie leczyl.Jawka pisze:Ktoś kto nie zdał matury
Więc w czym problem?moon pisze:To chyba oczywiste jest.
Proszę mi tu ciemnoty nie szerzyć!! Jakie 50 %?? Trzeba mieć tylko 30%, czyli tyle ile przy egzaminie w pierwszym terminie...moon pisze:Taka ze jesli bedzi emusial miec 50% a nie 30% to tak łatwo tego nie zda i bedzie musial sie nauczyc.
Nie kręć, najpierw piszesz, że jełop- później się dostaje na medycyną i co ciekawe to ja kończy.... <boje_sie> Na medycynę dostają się najlepsi- nie ma tam jak na prywatnych wyższych szkołach gdzie stwarza się tyle grup ilu jest kandydatów. Więc jesczez raz upraszam- przykład adekwatny...moon pisze:I poszedl ja poprawic i dostal sie na jakas medycyne gdzies skonczy ja i bedzie leczyl.
Wróć do „Wszystkie inne tematy”