moon pisze:A nie bedziesz szukac czegos juz?
Będę, ale zanim znajdę to trochę minie. Zwłaszcza, że na razie przygotowuję się bardziej do obrony...
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

może płaca nie jest zła bo to 1450 brutto, ale to nie moja bajka. Studiowałem parę lat. Ale nie mleczarstwo. Jestem typem refleksyjnym nie systematycznym. Gwoli scisłości studiowałem bankowość. Teraz pracuję w mleczarni
pobieram próbki tego gów.na
myje tanki, a nader wszystko przewalam całe palet 50 kilowych worów z cukrem
i wdycham całe kilogramy mleka w proszku
chce mi się
muszę zmienić coś bo do emerytury to się wykończę. Co radzicie Blazej30 pisze:może płaca nie jest zła bo to 1450 brutto, ale to nie moja bajka. Studiowałem parę lat. Ale nie mleczarstwo.
Dla człowieka po studiach? Jak nie dostanę na początek tyle na rękę w moim zawodzie, to wyjeżdżam stąd. Wolę gary zmywać.
Anula pisze:Jak nie dostanę na początek tyle na rękę w moim zawodzie, to wyjeżdżam stąd. Wolę gary zmywać.
Imperator pisze:Co wolisz? Szansę na rozwój TU i późniejszy awans (w ty finansowy) czy wieczne zmywanie garów
A i tak najchętniej zostałabym tutaj, ale kurcze chcę mieć jakieś perspektywy.
), po drugie uczysz się języka (żaden certyfikat nie przebije roku spędzone np. w Anglii), po trzecie zarabiasz przyzwoite pieniądze (nawet jeśli praca nie jest twoja wymarzona), które możesz zainwestować w kraju (o ile chcesz jeszcze wracać 

) i mieć satysfakcję, kupić kolejną maszynę, czy założyć kolejne biuro... widzieć jak moje wlasne "coś" rozwija się...

ale ja gram w niepowtarzalnym styluAnula pisze:Znajomy udziela lekcji gry na gitarze i życzy sobie za nie 3x więcej niż ja za korki z matmy.

thirdeye pisze:tak swoja droga taka refleksja nachodzi mnie od paru lat : szkola zabija zainteresowania. cos jest nie tak z naszym systemem edukacji. moze powinno sie wylapywac jednostki uzdolnione w jakims kierunku juz na poziomie szkoly podstawowej ? i dawac im szanse rozwoju?

Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1359 gości