mam ojca tyrana

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

lady.26

mam ojca tyrana

Postautor: lady.26 » 15 maja 2006, 16:12

Niestety dopiero w wieku 26 lat zorientowałam się, ze moj ojciec jest toksyczny. Robi afery z byle powodu. Zdarza mu się wyzywać moj mame. Na dodatek teraz gdy jestem starsza, zaczyna prowokować również mnie. Na dodatek, im bardziej zaczynamy z nim dyskutować tym bardziej on jest zadodolony i widać ze jest zadowolony. Mój tata jest egoistą i się na nas wyzywa. Najbardziej boje się o moją mame.
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 15 maja 2006, 16:14

Ignorowac :) robic swoje. Specjalnie go wqrwiac. Na dluzsza mete wspaniala zabawa :):):)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 15 maja 2006, 16:19

lady.26 pisze:iestety dopiero w wieku 26 lat zorientowałam się

Lepiej późno, niż wcale. Wiek w sam raz na uniezależnienie się. Matka wiek ten miała dawno temu, jeśli zdecydowała się zostać, to Ty nic na to nie poradzisz. Nie daj się w to wciągnąć.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 15 maja 2006, 17:11

lady.26, a z której strony on tyran jest?Bo nie widze.
Ty naprawde nie masz wiekszych problemow w tym wieku?
Twoja mama ma swój rozum wiec sie w ich relacje nie wtracaj bo to nie Twoja sprawa.
A sama w dyskusje jakies sie nie wkrecaj jak nie chcesz.

[ Dodano: 2006-05-15, 17:12 ]
Hyhy pisze:Specjalnie go wqrwiac. Na dluzsza mete wspaniala zabawa
NIe mowimy tu o patologii.... <chory>
Awatar użytkownika
Sasetka
Maniak
Maniak
Postautor: Sasetka » 15 maja 2006, 18:09

Zawsze mi sie wydawalo, ze tyrania wiaze sie glownie z przemoca fizyczna.... Jesli dochodzi tylko do sprzeczek slownych to mysle, ze nie ma co przesadzac z nazewnictwem... No i przeciez jesli Wam to tak przeszkadza,to wyrzucic mu walizki przed drzwi i tyle jego. Pozdrawiam <przytul>
Gdzie jestescie przyjaciele moi? Odplyneli w sinej mgle... Kogo to obchodzi kiedy boli?
Tylko Ciebie... kiedy idzie zle :*
Awatar użytkownika
Pan Zet
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Pan Zet » 15 maja 2006, 18:16

Sasetka pisze:No i przeciez jesli Wam to tak przeszkadza,to wyrzucic mu walizki przed drzwi i tyle jego

a ty co zadzuo filmow z usa sie naogladalas?
Sasetka pisze:tyrania wiaze sie glownie z przemoca fizyczna

wlasnie...
Sasetka pisze:wydawalo

Hyhy pisze:Ignorowac robic swoje.

teoria... ale jak sie tyczy towjej osoby. Osob najblizszych. to juz nie tak latwo....
lady.26 pisze:Niestety dopiero w wieku 26 lat zorientowałam się, ze moj ojciec jest toksyczny.

Masz 26 lat??? i dopiero teraz. Tak nagle??? gdzie ty bylas przez te lata?
lady.26 pisze:im bardziej zaczynamy z nim dyskutować tym bardziej on jest zadodolony i widać ze jest zadowolony

moze widzisz to co chcesz?

No naprawde musialby byc censored zeby wlasenu dziecko na zlosc robic. Jakos nie przekonuje mnie...
lady.26 pisze:Najbardziej boje się o moją mame

a to chyba jabardziej rozumiem <przytul>
Awatar użytkownika
Sasetka
Maniak
Maniak
Postautor: Sasetka » 15 maja 2006, 18:19

zakery... pisze:a ty co zadzuo filmow z usa sie naogladalas?

przyklad z podworka :]
Gdzie jestescie przyjaciele moi? Odplyneli w sinej mgle... Kogo to obchodzi kiedy boli?

Tylko Ciebie... kiedy idzie zle :*
Awatar użytkownika
Pan Zet
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Pan Zet » 15 maja 2006, 18:31

Sasetka pisze:przyklad z podworka

taaaa.... to chyba nieliczny.
musiby byc censored gosc albo czuc mocna skruche. po 2 nie powinien byc wlasciecielm. i tak pewnie mozna jeszce wyminiac.

tylko ze tu chyba nie chodiz o wyrzucenie ojca...
Awatar użytkownika
thirdeye
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: thirdeye » 15 maja 2006, 18:59

Zawsze mi sie wydawalo, ze tyrania wiaze sie glownie z przemoca fizyczna.... Jesli dochodzi tylko do sprzeczek slownych to mysle, ze nie ma co przesadzac z nazewnictwem... No i przeciez jesli Wam to tak przeszkadza,to wyrzucic mu walizki przed drzwi i tyle jego. Pozdrawiam <przytul>

tyrania to takze znecanie sie psychiczne, nie chodzi o sprzeczki, bo takie zawsze sie zdarzaja. ale o to ze takie osoby czerpia z tych sprzeczek przyjemnosc, lubia dokuczac, dogadywac, uwielbiaja wyprowadzac z rownowagi. kazda czynnosc zostanie w uszczypliwy sposob skomentowana, wiec nie robisz nic. siedziesz w pokoju i nie wychodzisz zeby tego kogos nie spotkac. skads to znam... na szczescie moj starszy nie zawsze taki jest.
nieznosze gdy po mnie nikt sie nie odzywa, takze zrob mi te przyjemnosc i odpowiedz :)
Awatar użytkownika
Sylwunia24
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Sylwunia24 » 15 maja 2006, 21:03

W kazdym domu zdarzaja sie kłutnie i to co sie dzieje miedzy twoimi rodzicami to ich sprawa ( no chyba że mama poprosi cie o pomoc). Ja z tego postu nie zauważyłam aby twój ojciec był tyranem. Nawet troche rażą mnie takie wypowiedzi bo sama niemam juz rodziców i dałabym czasem wiele zeby chociaż tate mieć.
Miłość jest sztuką produkowania czegoś, dzięki możliwościom kogoś innego. »
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 15 maja 2006, 22:35

Dlaczego patologia? Jak ktos jest censored i nie rozumie pewnych rzeczy to mu tego nie wytlumaczysz, trzeba zyc po swojemu.
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 16 maja 2006, 00:19

Hyhy pisze:Dlaczego patologia? Jak ktos jest censored i nie rozumie pewnych rzeczy to mu tego nie wytlumaczysz,
Nie pisalam o rodzicach a o Twojej radzie :]
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 16 maja 2006, 00:28

Sylwunia24 pisze:Nawet troche rażą mnie takie wypowiedzi bo sama niemam juz rodziców i dałabym czasem wiele zeby chociaż tate mieć.
;( współczuje, sory za ot ale ruszyło mnie bo miekkie serce mam
Awatar użytkownika
guli
Maniak
Maniak
Postautor: guli » 16 maja 2006, 10:03

pani_minister pisze:
lady.26 pisze:iestety dopiero w wieku 26 lat zorientowałam się

Lepiej późno, niż wcale. Wiek w sam raz na uniezależnienie się. Matka wiek ten miała dawno temu, jeśli zdecydowała się zostać, to Ty nic na to nie poradzisz. Nie daj się w to wciągnąć.
Nic mądrzejszego chyba w tym wątku nie znajdziesz. Ty jesteś dorosła (i to od dość dawna) więc mozesz zabrać swoje zabawki i zmienić piaskownicę, matka też jest dorosła więc skoro nie szuka pomocy u instytucji do tego powołanych widać ma jakiś powód albo widzi całą sytuację inaczej niż Ty. Spokojnie jesteś w stanie już na siebie zarobić i budować swoje życie na własnym rachunku.
Grzeczne dziewczynki idą do nieba

Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
Awatar użytkownika
Sylwunia24
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Sylwunia24 » 16 maja 2006, 10:19

tanebo pisze: współczuje, sory za ot ale ruszyło mnie bo miekkie serce mam

Dziękuję tanebo, milutkie.
Miłość jest sztuką produkowania czegoś, dzięki możliwościom kogoś innego. »

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”