Pierwszy raz

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

misiul
Początkujący
Początkujący
Pierwszy raz

Postautor: misiul » 05 lip 2004, 22:05

Witam!
Jestem tu nowy i to jest moj pierwszy post, no ale... to nie o taki "pierwszy raz" mi chodzi...Wiem ze ten temat pojawia sie bardzo czesto ale szukam rady...
Niedawno z moja dziewczyna mielismy, a wlasciwie nie mielismy pierwszy raz (takze 1 raz w zyciu dla nas obojga). Problem polega na tym ze Ją bardzo bolalo gdy wprowadzalem czlonka, wlasciwie nie wlozylem go "do konca"...Kazala mi wyjac...:/ Ja staralem sie robic to powoli, lecz ja to bolalo dosc mocno... Mowila ze jest przyjemnie ale bol jest mocniejszy i bardziej "skupiala" sie na bolu... Czy mozliwe jest ze czlonek moze sie nie zmiescic? Czy moze przez zbyt male nawilzenie? Albo przez moje...lekkie skrzywienie czlonka w bok :567:(Wedlug mnie to nie bylo chyba przeszkoda, ale coz jest jaki jest...) Czy to jest wina grubej blony? Czy po prostu jest nie gotowa na przyjecie "ptaszka do gniazdka"? Jesli chodzi o kulisy to atmosfera byla odpowiednia (hotel, swiece, muzyka, dluga i rozbudzajaca zmysly gra wstepna...)Ona byla rozluzniona ale byl lekki dreszczyk emocji bo robilismy to bez zabezpieczenia (dni nieplodne ;) )
Jesli ktos z Was mial podobny problem to dzieki za rady!!
Pozdr!!
Awatar użytkownika
Asanpi
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Asanpi » 05 lip 2004, 22:30

To tez jest moj pierwszy post na forum, wiec od razu witam wszystkich :)

Wiesz, wydaje mi sie ze jest to kwestia zarowno nawilzenia, jak i blony dziewiczej.. tak poza tym to nie polecam kochac sie bez zabezpieczenia.. najlepiej na pierwszy raz zaopatrz sie w prezerwatywy typu "slide" ;) czyli z duza iloscia srodka nawilazajacego bedzie latwiej ;)
Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Postautor: lizaa » 05 lip 2004, 22:48

Ona byla rozluzniona ale byl lekki dreszczyk emocji bo robilismy to bez zabezpieczenia (dni nieplodne )

nie rumziem tego z calego tematu...jak tak mozna ??? jak mozna bez zabezpieczenia???? nie umeim sobie tego wytlumaczyc.....
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 05 lip 2004, 23:14

Cóż Lizoo coraz popularniejsze stają się sporty ekstremalne ;) .

A tak poważnie, to też nie rozumiem, jak można bez zabezpieczenia, chyba że względy religijne, których nie podzielam, ale jestem w stanie zrozumieć, iż inni się nimi kierują.

Co do pytania Misiula, to chyba trzeba jeszcze raz spokojnie za jakiś czas spróbować. W ostateczności pozostaje jeszcze wizyta u specjalisty i jednak doradzałbym rozmowę o antykoncepcji, bo jeśli decydujecie się na seks przedmałżeński, to może jednak względy religijne nie grają tak dużej roli.
;)...
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Postautor: sarah » 05 lip 2004, 23:14

a czy twoja dziewczyna byla juz badana przez ginekologa i czy pytala sie o swoja blone albo on szegolnie zwrocil na nia uwage i powiedzial ze jest np. przerosnieta? Bo w tym wypadku rzeczywiscie bol moze byc ogromny a przebicie bardzo tudne czasem wrecz niemozliwe bez pomocy ginekologa. Sa to przypadki jednak bardzo rzadkie i jezeli to nie dotyczy Twojej dziewczyny to na pewno nie zaszkodiz jej troche bolu. A Ty zwroc uwage zbey byla wilgotna, rozluzniona i wejdz w nia delikatnie ale zdecydowanie. Najgorsze jest powolne wchodzenie kiedy blona sie naciaga i pchasz pchasz a ona nie moze sie przerwac. tak jest z kazdym bolem nawet glupi plaster z woskiem lepiej oderwac za pierwszym pociagnieciem niz wlosek po wlosku.
I proponuje jednak uzyc zabezpiecznia dzewczyna nie moze miec jeszcze kolejnego stresu na glowie podczas pierwszego razu jakim jest niechciana ciaza. ma byc rozluzniona i niczego sie nie bac. Zycze wam powodzenia :)
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 06 lip 2004, 11:39

BEZ ZABEZPIECZENIA!!!!????? to teraz zebys sie mniej martwił ciekawa jestem czy wiesz ze plemniki to jednak strasznie sprytne stwory i potrafia troche przezyc w organizmie dziewczyny i zaatakowac w odpowiednim czasie.No ale nie o tym było w temacie ;) cóż spróbujcie jeszcze raz wiadomo ze ból moze sie pojawic i niestety przy pierwszym razie musi byc wiec moze troche dziewczyna wyolbrzymia,a w ostatecznosci zapraszam do lekarza
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 06 lip 2004, 12:01

No i co sie czepiacie kolegi , jeden mądry tu na forum który chce to zrobic pierwszy raz bez zabezpieczenia typu guma i inne , w Wy sie czepiacie !!! POPIERAM KOLEGE PO TO MA KOBIETA DNI NIE PŁODNE ZE MOZNA TO WYLICZYC ,,POZNAĆ I WTEDY TO ZROBIĆ , a nie isć na łatwizne i gumy zakładać , wasz strach jest tak obrzydliwy ze odnosze wrazenie ze wszyscy sie do sexu nie dorosli skoro jedyną i najpopularniejszą metoda dla was anty koncepcji jest guma !! Widać kocha swą dziewczyne a ona jego i pierwszy raż chce sie tak naprawde cielesnie połaczyc , bo w przypadku gumy takiego połaczenia dwóch ciał nie ma moi kochani , to tak jak by dziewczyna straciła cnote z wibratorem !! , ale wam widać wszystko jedno jak sie to stanie byle by nie zajsc w ciaze ! taka jest wasza wielka miłosc dla partnera , smieszne , juz wielokrotnie pisałem o tym tu na forum , pierwszy raz bez gumy i koniec kropka , a zajsc w ciaze nie jest wcale znów tak łatwo jak wam sie wydaje , jesli sie wie co i jak ,póki co ja mam te swe 39 lat i sexu uprawianego bez zabezpieczen bez luku Powiem krótko tak : tylko by to nie zostało zle odebrane !! uprawiam sex 23 bodajrze lata conajmniej 2 razy dziennie , niech to ktos policzy !! 23x365i x2 a gume zakładam tylko wtedy gdy wiem ze partnerka ma dni płodne , nic sie nie wydazyło póki co i dalej tak robie , a wy zawesze tylko te gumy i gumy !mam dwoje zaplanowanych dzieci i zadnego na boku !! :547:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Madzia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Madzia » 06 lip 2004, 12:19

Ja też nie rozumiem jak można bez zabezpieczenia???? Jezu ja bym ze strachu umarła......A co do pytania to Sarah ma racje niech pójdzie do ginekologa zapyta sie bo warto to pomaga uwierz....
selene
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: selene » 06 lip 2004, 12:59

Krzys, ale bulwersacja.
Wiara w dokładne wyliczenie dni płodnych u partnerki może zostać zachwiana w przypadku, kiedy kobieta złapie przeziębienie.
I na nic zdzadzą się tłumaczenia, że ona ma bardzo regularne "periody".
:okulary:
Nie bądź aż tak kategoryczny w swoich osądach ;)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 06 lip 2004, 13:17

selene pisze:Krzys, ale bulwersacja.
Wiara w dokładne wyliczenie dni płodnych u partnerki może zostać zachwiana w przypadku, kiedy kobieta złapie przeziębienie.
I na nic zdzadzą się tłumaczenia, że ona ma bardzo regularne "periody".
:okulary:
Nie bądź aż tak kategoryczny w swoich osądach ;)

Ty sama nie wiesz o czym piszesz i mówisz ! jakie wyliczenie ??? i co ma do dni nie płodnych przeziebienie ??? dni nie płodne kobieta ma czy bedzie przeziębiona czy tażnie, czy bedzie przezywać stres , czy też nie ! tak czy tak , kobieta ma te dni zawsze w cyklu , trzeba je tylko poznac kiedy sa , ale ja was tego nie bedze uczył , tego uczy literatura i obserwacja , ale skad wy o tym mozecie wiedzieć skoro takie bzdety piszecie o przeziebieniu który to w prawdzie przesówa w tą czy tamtą strone dni nie płodne i płodne , ale nie zmienia faktu ich wystepowania w ogóle !tak samo regularnosc i nie regularnosc okresów nie wpływa na wystepowanie tych dni , są one po prostu w innych terminmach i tyle , piszesz słoneczko jakbyś była z sredniowiecza , nikt metody takiej juz jak ty piszesz nie stosuje , a jak juz no to nie dziwota ze sie boi i ma strach !!! bez urazy prosze :P
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 06 lip 2004, 13:42

No rzeczywiście jednak warto iść do ginekologa i od niego wszystkiego się dowiedzieć czy przyczyną może być przerośnięta błona dziewicza. Natomiast dobrze to ujeła Sarah że lepiej to zrobić delikatnie ale stanowczo. Im szybciej się przebije błone tym szybciej ból minie. Jeżeli była odpowiednio wilgotna to przyczyną może być jeszcze strach. Szczerze powiem, że nie wyobrażam sobie siebie kochania się podczas 1 raz bez zabezpieczenia. Strasznie bym się bała. No i może ona nie chce bez zabezpieczenia ale boi się ci o tym powiedzieć?

A co do Krzysia to moge ci powiedzieć, że metoda naturalna (a taką jak sądze ty popierasz) może i jest dobra ale mogłabym z niej korzystać wtedy kiedy byłabym pewna co do tego chłopaka. Skąd wiem, że np. jeżeli niestety okaże się, że jestem w ciąży on mnie nie zostawi. Wiesz inaczej się to ocenia z perspektywy twojego wieku a inaczej z naszego. Bo jak sądze facet w twoim wieku jest bardziej odpowiedzialny niż facet w wieku 19 lat. No chociaż jest też wiele wyjątków.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 06 lip 2004, 13:48

Triniti19 pisze:A co do Krzysia to moge ci powiedzieć, że metoda naturalna (a taką jak sądze ty popierasz) może i jest dobra ale mogłabym z niej korzystać wtedy kiedy byłabym pewna co do tego chłopaka. Skąd wiem, że np. jeżeli niestety okaże się, że jestem w ciąży on mnie nie zostawi. Wiesz inaczej się to ocenia z perspektywy twojego wieku a inaczej z naszego. Bo jak sądze facet w twoim wieku jest bardziej odpowiedzialny niż facet w wieku 19 lat. No chociaż jest też wiele wyjątków.

A jednak !!!! :D czyli nie tak bardzo sie kochacie !! jest pewna nutka obaw ! a co niektórzy na mnie krzyczeli jak mówiełem ,ze to nie miłosc , i żem cyniczny !! :547:
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 06 lip 2004, 14:15

w paru słowach:

wydłuuuuUUuuuż grę wstępną
przed zblizeniem popracuj paluszkami, ktore troszku rozszerzaja pochwe
partnerka moze Ci pomoc rozcylajac pochwe paluszkami jak bedziesz wnia wchodzil
jesli prezerwatywy , to nawilzajace(zabezpieczajcie się !!!!!!!!)
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 06 lip 2004, 14:21

tak samo regularnosc i nie regularnosc okresów nie wpływa na wystepowanie tych dni , są one po prostu w innych terminmach

no i własnie o to chodzi ze terminy sa rózne i nie zawsze wypada to regularnie!!!a aby dobrzepoznac swoje ciało i partnera trzeba długich obserwacji,a nie kazdy chce z sejksem długo czekac!!!
I z jakiej racji sie wielce na nas wyzywasz ze my ze dredniowiecza albo ze nie kochamy naprawde naszych partnerów ,bo robimy to z zabezpieczeniem???
Ty mozesz sobie na to pozwolic ale my młodzi mamy plany i nie chcemy z nich razygnowac bo nagle pojawi sie dziecko!!i nie pisz mi tu ze wystarczy siebie obserwowac!! ciekawe czy jak byłes w naszym wieku tez byłes taki madry i wszechwiedzacy??
Awatar użytkownika
szilkret
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: szilkret » 06 lip 2004, 15:55

Ty sama nie wiesz o czym piszesz i mówisz ! jakie wyliczenie ??? i co ma do dni nie płodnych przeziebienie ??? dni nie płodne kobieta ma czy bedzie przeziębiona czy tażnie, czy bedzie przezywać stres , czy też nie ! tak czy tak , kobieta ma te dni zawsze w cyklu , trzeba je tylko poznac kiedy sa , ale ja was tego nie bedze uczył , tego uczy literatura i obserwacja , ale skad wy o tym mozecie wiedzieć skoro takie bzdety piszecie o przeziebieniu który to w prawdzie przesówa w tą czy tamtą strone dni nie płodne i płodne , ale nie zmienia faktu ich wystepowania w ogóle !tak samo regularnosc i nie regularnosc okresów nie wpływa na wystepowanie tych dni , są one po prostu w innych terminmach i tyle , piszesz słoneczko jakbyś była z sredniowiecza , nikt metody takiej juz jak ty piszesz nie stosuje , a jak juz no to nie dziwota ze sie boi i ma strach !!! bez urazy prosze

Bez urazy ale bzdety to ty piszesz. Jak do tej pory miałeś duzo szcześcia i oby tak zostalo :) To jak kto współżyje to jego sprawa i wygoda. Jedno jest pewne, głupotą jest sypiać bez zabezpieczenia jeśli nie planujemy dzieci.

I proszę nie słuchać bzdetów o naturlanych sposobach zapobiegania ciąży. Bo takie nie istnieją. Każdy człowiek jest inny i do każdego pasuje inny srodek antykoncepcyjny.
I nic nie wiem i nic nie rozumiem
I wciąż wierzę biednymi zmysłami
Ze ci ludzie na drugiej półkuli
Muszą chodzić do góry nogami

"Julian Tuwim"
sallvadore
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: sallvadore » 06 lip 2004, 16:04

krzys pisze:
Triniti19 pisze:A co do Krzysia to moge ci powiedzieć, że metoda naturalna (a taką jak sądze ty popierasz) może i jest dobra ale mogłabym z niej korzystać wtedy kiedy byłabym pewna co do tego chłopaka. Skąd wiem, że np. jeżeli niestety okaże się, że jestem w ciąży on mnie nie zostawi. Wiesz inaczej się to ocenia z perspektywy twojego wieku a inaczej z naszego. Bo jak sądze facet w twoim wieku jest bardziej odpowiedzialny niż facet w wieku 19 lat. No chociaż jest też wiele wyjątków.

A jednak !!!! :D czyli nie tak bardzo sie kochacie !! jest pewna nutka obaw ! a co niektórzy na mnie krzyczeli jak mówiełem ,ze to nie miłosc , i żem cyniczny !! :547:

hymm to co takiego czujes do swojego faceta Triniti? nie jestes pewna swojego faceta??! :551: nie rozumiem tego....
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 06 lip 2004, 20:09

Odpowiadam Krzysiowi i Sallvadore:
Kochamy się bardzo ale zawsze pozostaje strach. Nie chodzi o to, że twierdze iż w ciężkiej sytuacji on mnie zostawi ale jak narazie nie zdarzyła nam się żadna ciężka sytuacja. Moja babcia zawsze mi powtarzała, że o człowieku dowiadujemy się dopiero wszystkiego podczas trudnych sytuacji. Ale w przeważającej większości osoby w wieku 18, 19 lat nie miały za sobą trudnych życiowych sytuacji (no oczywiście jest z każdym rokiem coraz więcej tych wyjątków). Poza tym źle to napisałam (za co teraz pokutuje :P). Bardziej mi chodziło o to, że wtedy naprawde zmienia się sytuacja. A wierz mi nie chciałabym zostać 18 letnią mamą. Mam wiele planów na najbliższe 5 lat ale wśród nich nie ma dziecka. A niestety naturalna metoda antykoncepcyjna jest najmniej skuteczna. I potwierdzają to wszystkie badania. Poza tym Krzysiu chodziło mi o to, że z perspektywy twojego wieku na pewno to wygląda inaczej. Chociaż zastanawia mnie jedna rzecz. Jeżeli dziewczyna bierze pigułki to co to jest za różnica dla faceta od naturalnej metody antykoncepcyjnej? Bo mi się zdaje, że żadna.

i nie pisz mi tu ze wystarczy siebie obserwowac!!

Zgadzam się. Obserwować siebie można przez 2, 3 lata żeby naprawde nabrać pewności co do swojego ciała. Poza tym zwykle dopiero 21 letnie kobiety mają naprawde regularny okres.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,

lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 06 lip 2004, 20:28

regularny okres nie ma nic do rzeczy z dniami płodnymi i nie płodnymi , wypadają po prostu dni nie płodne kiedy indziej , ciagle wszystko mylicie !!
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 06 lip 2004, 20:29

Prawda leży gdzieś pośrodku.
Krzyś dobrze mówi, że trzeba zaobserwować kiedy można a kiedy nie (albo z gumą). Nie jest to takie proste. Wystarczy systematyczności i wnikliwej, bardzo wnikliwej obserwacji. Pisałem na privie Krzysiowi o tym, że można mniej więcj poznać dni płodne po... smaku soczków dziewczyny. To jedno. Można obserwować wiele zjawisk w ciele kobiety! Coś jak prognoza pogody, tylko musi to być o wiele skuteczniejsze :P
Dni płodnych jest tylko kilka. A nawet jeśli się wystrzeli najbardziej bojowymi plemnikami, w najbardziej płodne dni to i tak jest tylko około 30% szansy na wpadkę!

Z drugiej strony jednak nie należy potępiać tych co zaczynają z gumą. Jednak co prawda to prawda - z gumą nie jest tak fajnie jak bez. :P Obserwować należy naprawdę długo, trzeba naprawdę dobrze poznać swój organizm, żeby móc z całą pewnością stwierdzić "chodź tu Stachu, dzisiaj możemy iść na całość" :P Niech więc stosują se te gumki. Lepiej dmuchać na zimne. :)

Swoją drogą to tak sobie myślę, żeby po jakimś czasie przekonać moją kobietę do odstawienia pigułek i próbować bez żadnego zabezpieczenia, tylko na podstawie obserwacji. Na razie jednak nie znam jej aż tak dobrze i nie mam tyle odwagi.
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 06 lip 2004, 20:39

szilkret pisze:
Ty sama nie wiesz o czym piszesz i mówisz ! jakie wyliczenie ??? i co ma do dni nie płodnych przeziebienie ??? dni nie płodne kobieta ma czy bedzie przeziębiona czy tażnie, czy bedzie przezywać stres , czy też nie ! tak czy tak , kobieta ma te dni zawsze w cyklu , trzeba je tylko poznac kiedy sa , ale ja was tego nie bedze uczył , tego uczy literatura i obserwacja , ale skad wy o tym mozecie wiedzieć skoro takie bzdety piszecie o przeziebieniu który to w prawdzie przesówa w tą czy tamtą strone dni nie płodne i płodne , ale nie zmienia faktu ich wystepowania w ogóle !tak samo regularnosc i nie regularnosc okresów nie wpływa na wystepowanie tych dni , są one po prostu w innych terminmach i tyle , piszesz słoneczko jakbyś była z sredniowiecza , nikt metody takiej juz jak ty piszesz nie stosuje , a jak juz no to nie dziwota ze sie boi i ma strach !!! bez urazy prosze

Bez urazy ale bzdety to ty piszesz. Jak do tej pory miałeś duzo szcześcia i oby tak zostalo :) To jak kto współżyje to jego sprawa i wygoda. Jedno jest pewne, głupotą jest sypiać bez zabezpieczenia jeśli nie planujemy dzieci.

I proszę nie słuchać bzdetów o naturlanych sposobach zapobiegania ciąży. Bo takie nie istnieją. Każdy człowiek jest inny i do każdego pasuje inny srodek antykoncepcyjny.

nie nie , to TY piszesz bzdety bo nic nie rozumiesz i nawet nie znasz siebie czyli kobiety jak d ziała itd, . Ile lat ja miałem ??? juz Ci mówie 17 lat miałem jak zaczołem uprawiać sex i denerwowało mnie zakładanie prezerwatyw i uciekanie przed czasem , a srodki dopochwowe mnie szczypały dlatego sie zainteresowałem tymi sprawami i wiedziałem juz po roku co i jak i nie zadnymi metodami liczenia dni itd, tylklo po sluzie i nie tylko to poznaje ! , wiec nie pisz mi ze ja pisze bzdury , bo to ty nie masz pojecia na ten temat róbcie jak chcecie , ja wam nie bronie , ale nie mówcie ze ja pisze bzdety !! Szzczescie w moim przypadku nie ma nic do rzeczy !!!!! Pewnie ze kazdy człowiek jest inny , ale innosc polega tylko na tym iz cykle są dłuższe lub krótsze i dni nie płodnych jest mniej lubo wiecej , albo czasem nawet jeden !! :P Temat jest tak wielki ze nie bede dłuzej pisał bo i po co jak nie chcecie tego wiedziec ! a nawet jak byscie chciały to potrzebna jest przy tym dyscyplina a to trez nie dla was ;)
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 06 lip 2004, 20:49

ja się zainsteresowałem akurat kiedy panna zaczęła brać tabletki - obserwacje teraz są bezwnioskowe, bo na tabletkach organizm działa inaczej troszkę, ale conieco można też wychwycić, co się przyda na później.
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.

Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.

Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.

Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
selene
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: selene » 06 lip 2004, 21:59

Krzyś, mniemam, że wiesz lepiej od kobiet czym są dni płodne i niepłodne :okulary:
Zapewne spotkałeś się nieraz z problemami tej natury u siebie w organizmie :okulary:
Martwi mnie podejście faceta, któremu się wydaje, że jego wiek predestynuje go do wymądrzania się i deprecjonowania poglądów innych.
Nie twierdziłam, że przeziębienie ma wpływ na zanik dni płodnych :okulary:
Bardzo proszę o czytanie uważne moich postów.
lato
Bywalec
Bywalec
Postautor: lato » 06 lip 2004, 22:09

selene pisze:Krzyś, mniemam, że wiesz lepiej od kobiet czym są dni płodne i niepłodne :okulary:
Zapewne spotkałeś się nieraz z problemami tej natury u siebie w organizmie :okulary:
Martwi mnie podejście faceta, któremu się wydaje, że jego wiek predestynuje go do wymądrzania się i deprecjonowania poglądów innych.

Bardzo trafna uwaga, popieram.

Krzysiu, rozumiem, że nie ty lubisz "gumek", ale zrozum że jeśli ktoś inny ich używa to już jego prywatna sprawa.
Wiesz, czasem wku....... mnie ton twoich wypowiedzi - nie jesteś alfą i omegą, zrozum.
Z wyrazami szacunku (mimo wszystko), pozdr,
lato
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 06 lip 2004, 23:11

popieram
Wiesz, czasem wku....... mnie ton twoich wypowiedzi - nie jesteś alfą i omegą, zrozum.

popieram

nic dodac nic ujac!!
misiul
Początkujący
Początkujący
Postautor: misiul » 06 lip 2004, 23:52

Wielkie dzieki za rady i opinie!!:) Wsumie ze bez zabezpieczenia to troche przgiecie... A co co samego "pierwszego razu" kiedys go powtorzymy... Rozmawiamy ze soba o wszytskim, tak ze i o tym juz rozmawialismy... Narazie pozostaniemy przy naszych wspanialych pieszczotach:D:D:D bo mamy czas i kiedys nadejdzie ta odpowiednia chwila... I o tym ginekologu Jej wspomne gdy bedziemy znow o tym rozmawiac.
Pozdrofka!!
Awatar użytkownika
szilkret
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: szilkret » 07 lip 2004, 11:11

Powiem tak.
Nie uwierzę nigdy w to iż facet potrafi rozpoznać u kobiety owulacje. Bo tego sama kobieta nie jest w stanie przewidzić w 100%. Pomimo samodyscypliny i dokładności niestety są wpadki.
Rozpoznać mężczyzna "naturalnie" może po upławach, zapachu, smaku i zachowaniu kobiety oraz co najważniejsze po jej realacji. Chyba że bada kobietę labolatoryjnie to może. (mocz, krew, próbówki i te sprawy). Ma taką możliwość - chwała.
Ale każda kobieta jest inna i inaczej zbudowana. Jedna ma upławy druga wcale, inna pachnie intesywnie, inna wcale itp. Ale niestety choroby, pogoda, jedzenie, itp rzeczy mają wpływ na organizm kobiety.

Rozpoznanie - dobre sobie :556:

Jest kilka wyjść w kwesti braku wpadki przy takiej metodzie antykoncepcji:
1. Facet albo babka jest bezpłodna albo ma kłopoty na tym tle.
2. Mieli farta (mało współżyją)
3. Jedno z partnerów bez wiedzy drugiego uzywa środków antykoncepcyjnych.
4. Kwestia budowy i doboru patnerów którzy razem nie mogą mieć dzieci a oddzielnie owszem nawet drużyny (chemia) choćby na rzęsach chodzili nigdy ze sobą dzieci nie będą mieli.
Innego wyjścia nie ma.
;) ;) ;)

A tak na marinesie. To ktoś bardzo nie lubi odmiennego zdania i słów krytyki.

"bzdury heh" ;)
Awatar użytkownika
Sorecer
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sorecer » 07 lip 2004, 11:29

krzys pisze:No i co sie czepiacie kolegi , jeden mądry tu na forum który chce to zrobic pierwszy raz bez zabezpieczenia typu guma i inne , w Wy sie czepiacie !!! POPIERAM KOLEGE PO TO MA KOBIETA DNI NIE PŁODNE ZE MOZNA TO WYLICZYC ,,POZNAĆ I WTEDY TO ZROBIĆ , a nie isć na łatwizne i gumy zakładać , wasz strach jest tak obrzydliwy ze odnosze wrazenie ze wszyscy sie do sexu nie dorosli skoro jedyną i najpopularniejszą metoda dla was anty koncepcji jest guma !! Widać kocha swą dziewczyne a ona jego i pierwszy raż chce sie tak naprawde cielesnie połaczyc , bo w przypadku gumy takiego połaczenia dwóch ciał nie ma moi kochani , to tak jak by dziewczyna straciła cnote z wibratorem !! , ale wam widać wszystko jedno jak sie to stanie byle by nie zajsc w ciaze ! taka jest wasza wielka miłosc dla partnera , smieszne , juz wielokrotnie pisałem o tym tu na forum , pierwszy raz bez gumy i koniec kropka , a zajsc w ciaze nie jest wcale znów tak łatwo jak wam sie wydaje , jesli sie wie co i jak ,póki co ja mam te swe 39 lat i sexu uprawianego bez zabezpieczen bez luku Powiem krótko tak : tylko by to nie zostało zle odebrane !! uprawiam sex 23 bodajrze lata conajmniej 2 razy dziennie , niech to ktos policzy !! 23x365i x2 a gume zakładam tylko wtedy gdy wiem ze partnerka ma dni płodne , nic sie nie wydazyło póki co i dalej tak robie , a wy zawesze tylko te gumy i gumy !mam dwoje zaplanowanych dzieci i zadnego na boku !! :547:

Sorrki ale w wieku 19 lat lub niższym lepiej nie zostawać rodzicami. Na takie szczęście to sobie można liczyć jak się ma rodzinkę i jest się ustawionym, bo ewentualnemu dziecku można zapewnić opiekę. A co jeśli nastolatka bez pracy, dopiero się ucząca wpadnie? Bo akurat ma nieregularne okresy, a myślała że ma dni bezpłodne. W tym przypadku kusić losu nie radzę.
robi
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: robi » 07 lip 2004, 11:40

@sorecer masz racje dojdzie do dramatu jak nie bedzie co wlożyc do garnka(chyba ze rodzice,ele jak nie),wtedy tworza się rodziny biedne i szeży sie patologia społeczna.
W wieku 19lat to nie odpowiedzialne,mimo że pełnoletnie to szczeniackie podejście do życia!Zastanów się żebyś nie żalował bociżycie tak dokopie jak bedziesz musiał wyzywic rodzine jeśli dojdzie dziecko,i nie pisz mi "że jakoś to będzie"będzie alo nie będzie bo to teoria.i nie pisz bzdur typu dni take czy siakie
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 07 lip 2004, 14:57

selene pisze:Krzyś, mniemam, że wiesz lepiej od kobiet czym są dni płodne i niepłodne :okulary:

Ja o wozie A Ty o kozie !! i tak sie nie dogadamy za chiny ! Mój wiek nie ma tu nic do rzeczy bo to co wiem juz wiedziałem w wieku lat 20 -tu
Nie tweirdziłaś ze przeziębienie ma wpływ na zanik dni nie płodnych to fakt , ale podałaś to za przyczyne niemoznosci wiedzenia kiedy one sa , kwestia interpretacji jak widac !! , włąsnie ..... czytaj uwaznie swe posty , bo sama nie wiesz co w nich piszesz ! A MNIE MARTWI WASZ STRACH PRZED ZAJSCIEM W CIAZĘ moze wiec zrezygnujecie z sexu !! do momentu az dorosniecie ! :D
Ja nikomu nie kaze sie kochać bez zabezpieczen , to wasz wybór , ale uswiadamiam iz mozna inaczej , za co Wy zas mnie atakujecie ..Mówie tylko ,ze jak sie chce z kims kochac po raz pierwszy , to warto poswiecić czas temu by sie dowiedzieć kiedy kobieta ma dni nie płodne. Ale Ty selene , wolisz mnie besztać , choc Twa wiedza widze nie dorasta mi do piet w tej konkretnej sprawie .I jak sie juz wie kiedy kobieta te dni ma , wtedy zrobic ten pierwszy raz !! Wyrazam tylko swe poglady tak samo jak wy ! nie chcecie, piepszcie sie z gumami i innymi zabezpieczeniami, mi tak fsio rawno ! kto jak to robi ! Gdybyś selene poswieciła tyle uwagi sobie i obserwacji co ja poswieciałem swej pani , to bys dzis inaczej pisała , ale skoro jest inaczej , twoj sarkazm na poczatku twego postu jest dla mnie głupawy !! to nic ze nie jestem kobietą i nie musze nią wcale byc ! wystarczy ze wiem jak ma pani działa i kiedy ! wszystko w temacie !!! :P

szilkret pisze:Powiem tak.
Nie uwierzę nigdy w to iż facet potrafi rozpoznać u kobiety owulacje. Bo tego sama kobieta nie jest w stanie przewidzić w 100%. Pomimo samodyscypliny i dokładności niestety są wpadki.
Rozpoznać mężczyzna "naturalnie" może po upławach, zapachu, smaku i zachowaniu kobiety oraz co najważniejsze po jej realacji. Chyba że bada kobietę labolatoryjnie to może. (mocz, krew, próbówki i te sprawy). Ma taką możliwość - chwała.
Ale każda kobieta jest inna i inaczej zbudowana. Jedna ma upławy druga wcale, inna pachnie intesywnie, inna wcale itp. Ale niestety choroby, pogoda, jedzenie, itp rzeczy mają wpływ na organizm kobiety.

Rozpoznanie - dobre sobie :556:

Jest kilka wyjść w kwesti braku wpadki przy takiej metodzie antykoncepcji:
1. Facet albo babka jest bezpłodna albo ma kłopoty na tym tle.
2. Mieli farta (mało współżyją)
3. Jedno z partnerów bez wiedzy drugiego uzywa środków antykoncepcyjnych.
4. Kwestia budowy i doboru patnerów którzy razem nie mogą mieć dzieci a oddzielnie owszem nawet drużyny (chemia) choćby na rzęsach chodzili nigdy ze sobą dzieci nie będą mieli.
Innego wyjścia nie ma.
;) ;) ;)

A tak na marinesie. To ktoś bardzo nie lubi odmiennego zdania i słów krytyki.

"bzdury heh" ;)

I co myslisz , ze madze napisałaś !!??? :547: sugerujesz ze jestem bez płodny , albo ze ma zona ma dzieci nie ze mną !!?? :551: albo zazywa srodki anty ! (chciałbym bardzo , nie musaił bym czekać na te dni ) ale zona ma fisia na tle wygladu a po tabletkach podobno tyje ! :D
wiec czekam jeszcze na jakieś ciekawe informacje i wywody !

Lubie słowa krytyki i odmienne czyjeś zdanie , ale wtedy gdy ten ktos ma racje !! sex jak i to by poznac swą kobiete było swego czasu dla mnie czymś w rodzju chopla na tym tle !! swego rodzaju BZIKIEM ! pasja ! oswieciłem temu mnustwo czasu !!
Dziś wiem ze mozna , tylko trzeba poznać kobietę , to nic ze kazda jest inna , poznać ją itak trzeba własnie dlatego iz kazda jest inna !! wiec nie jestes Selene dla mnie partnerem w rozmowach na ten konkretny temat , sorki !!! ;)

lato pisze:
selene pisze:Krzysiu, rozumiem, że nie ty lubisz "gumek", ale zrozum że jeśli ktoś inny ich używa to już jego prywatna sprawa.
Z wyrazami szacunku (mimo wszystko), pozdr,
lato

Rozumiem ze to jego prywatna sprawa , ja cały czas tylko pisze ze mozna inaczej i wskazuje jak , a tu zaraz sie ktos pojawia i pisze ze nie mam racji i ze tak sie nie da ! gówno prawda da sie !!

iI mnie censored jak czytam tylko o tych wieklich miłosciach i tak wielkim kochaniu i och i ach i w dupie szczypie :D :D :D :D ale na pierwszy raz zadna !! nie zada sobie trudu by oddac sie temu swemu niby ukochanemu ot tak naprawde !! ......tylko z gumą !wiec dla mnie robicie to po prostu z ochoty ,a nie z miłosci , ale nie ma tu zapewnie starszych tak wielu jak wielu jest was młodych , wiec nadal pozostaje na tym polu jako rodzynek z pewnymi wyjątkami i w swych pogladach nie podzielony przez innych !!AMMEN! ;) ;)
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 07 lip 2004, 17:54

nie chcecie, piepszcie sie z gumami i innymi zabezpieczeniami

wychodzi na to ze nie wiadomo po co wymyslono owe srodki!!! po co skoro jak widac mozna sie poznac i nigdy nie miec wpadki ani zadych przykrosci!!bo jak wiesz krzys to prezerwatywa chroni takze przed chorobami!!!!I w ogóle szkoda gadac bo i tak krzys ma racje i to my zawsze bedziemy te głupie niedouczone i nierozsadne....ale jak krzys wiesz młodosc rzadzi sie swoimi prawami i nikt nie rodzi sie z zyciowa mardoscia ale ja nabywa,wiec nie dziw sie ze my młodzi jeszcze nie wiemy wszystkiego!!

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”