Materiał na chłopaka

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 10 paź 2005, 20:34

Orbital pisze:a męża - spoko, ale na chłopaka

Również. :]
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 10 paź 2005, 21:24

Przeca zanim się stanie mężem, to musi być chłopakiem :D

Orbital pisze:W przeciwieństwie do Twojego kolegi wiedziałem i wiem na co mnie stać

A ja wiem na co mnie stać ale nie wiem w czym (w jakiej dziedzinie) bym chciał to wykorzystać. :(

Orbital pisze:Np. Tautologia - całki, różniczki, transpozycja macierzy, szukanie macierzy odwrotnej itd.

Zdziwiłbyś się. W życiu całki się przydadzą czasem. Macieże tyż. :P <browar>
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 10 paź 2005, 21:35

Matma niesamowicie sie przydaje, jak pracuje w 3cim miejsciu zupelnie roznym tak bez matmy nic sie zrobic nie da :)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 10 paź 2005, 21:44

orbital pisze:Np. Tautologia - całki, różniczki, transpozycja macierzy, szukanie macierzy odwrotnej itd.

to jest jeszcze proste ;)
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 10 paź 2005, 22:37

Orbital pisze:Na męża - spoko, ale na chłopaka

A chłopak to nie narzeczony - kandydat na męża? :>
Orbital pisze:[...]Tautologia[...]

Dobzrze, że chociaż "tautologia" sensu stricte nie jest bzdurą :]
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 10 paź 2005, 23:48

cubasa pisze:A chłopak to nie narzeczony - kandydat na męża?

No w wieku nastu lat raczej nie, ale w wieku Spinki np wydaje mi sie,że tak.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 10 paź 2005, 23:51

Idealny materiał na chłopaka... Faceta, jak już.
Mam taki uszyty w sam raz na moją miarę, ale to niestety nierealnie na dłuższą metę... <pijak>
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Orbital
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Orbital » 11 paź 2005, 07:25

Imperator pisze:W życiu całki się przydadzą czasem.

"Czasem" to dla mnie zdecydowanie za mało :P
A chłopak to nie narzeczony - kandydat na męża?

Niekoniecznie i niezawsze :]
"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza."
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 11 paź 2005, 11:46

Orbital pisze:
Imperator pisze:W życiu całki się przydadzą czasem.

"Czasem" to dla mnie zdecydowanie za mało :P

Nikt Ci sie ich nie każe uczyc.... :]
Orbital pisze:mądrzy ludzie nie tracą swojej młodości, najlepszych lat swojego życia na wkuwaniu bzdur jakich Nas uczą w wyższych szkołach.

<hahaha> To jest juz w ogole the best. :D

Nie wiem czy Cie nie stac, czy po prostu Ci sie nie chcialo isc na studia. Jezeli to pierwsze, to jeszcze jestem w stanie zrozumiec jak mozna wypisywac takie bzdury. Ale jezeli to drugie, to jestes po prostu śmieszny :DDD
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Spinka
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Spinka » 14 paź 2005, 16:13

Orbital pisze:Spinka napisał/a:
a co ma do tego ocena ludzi?

To co właśnie zrobiłaś. Nie wykształceni odpadli, czyli zostali ocenieni negatywnie przez Ciebie.

Nie rozumiem, o co Ci właściwie chodzi. Dlaczego Cię boli, że nie chcę być z kimś bez wykształcenia? Przecież skoro Ci to nie odpowiada, to nie jest mój problem, Twój tym bardziej, bo nie jesteś mną zainteresowany, m.in. ze względu na taki i nie inny mój pogląd na tę sprawę.
Poza tym dlaczego można napisac, że się chce niebieskookiego blondyna powyżej 190 centymetrów, a nie można napisać, że się nie chce niewykształconego? To pierwsze jest gorszego rodzaju segregacją, zakrawającą nawet o rasizm.
Dlaczego tak się oburzasz na to wykształcenie? Czy mamy pochwalać brak wyksztełcenia i ukrywać papierki, bo jeszcze ktoś nas oceni po tym, czy dostaliśmy na maturze z polskiego dwóję, czy szóstkę? Ja za takiego z dwóją dziękuję, bo wiem, że nie mielibyśmy wspólnych tematów. Ta ocena mi wystarczy. Mogę mieć takiego znajomego, ale moim facetem nie będzie.
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 14 paź 2005, 16:22

Spinka pisze:Ja za takiego z dwóją dziękuję, bo wiem, że nie mielibyśmy wspólnych tematów. Ta ocena mi wystarczy.

Jesli chodzi o pojedynczy egzamin z jakiegos przedmiotu to nie jest on zawsze w pelni miarodajny. Juz lepiej srednią ze wszystkich wyciagnąć.
A poza tym masz absolutną racje. Heh, ale powoli i pod wzgledem wyksztalcenia bedzie trudno dobierac, bo wiekszosc bedzie miala wyższe. Cóż, moze wowczas osoby wymagajace od partnera wyksztalcenia, beda dobierać według: "o! ten ma profesora zwyczajnego, wiec sie nim zainteresuję" :D
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Spinka
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Spinka » 14 paź 2005, 16:26

cubasa pisze:ale powoli i pod wzgledem wyksztalcenia bedzie trudno dobierac, bo wiekszosc bedzie miala wyższe.

I dlatego jest to dla mnie minimum (choć zapewne wyjątek by się znalazł).
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 14 paź 2005, 16:28

Ciężko mi jednoznacznie ustosunkować się do wypowiedzi Spinki.. Z jednej strony ma sporo racji, ale z drugiej...hmmm, osobiście znam wiele "przeintelektualizowanych idiotek" na mych studiach, które same nie wiedzą, czego chcą od życia oraz czego chcą.. Inteligencja , erudycja - tak, jasne -ale i życiowa mądrość, czułość, ciepło - również ważne, a może nawet ważniejsze... Mówiąc kolokwialnie - "brak zrycia" :)
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 14 paź 2005, 20:16

Orbital pisze:Chciałbym tutaj dopisać, że w tym wypadku nie może być mądry, bo mądrzy ludzie nie tracą swojej młodości, najlepszych lat swojego życia na wkuwaniu bzdur jakich Nas uczą w wyższych szkołach.
Jasne. Idioci idą na studia, a frajerzy chodzą do pracy. Gratuluję takiego podejścia do tematu.

Co innego, kiedy ktos się nie uczy, bo nie ma warunków i możliwości, i nie pracuje, bo nie może znaleźć pracy. Ale z własnego wyboru i idiotycznej filozofii życiowej? Napisz od razu, że po prostu się komuś nie chce uczyć, a nie ideologię dorabiasz.
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 14 paź 2005, 20:50

Wykształcenie (a raczej papierek jakiejś szkoły) ma znaczenie - powtarzam - ale nie należy się tylko na tym opierać! Ktoś gorzej wykształcony może być "lepszy" od tego wykształconego.
Mam już praktycznie studia za sobą - nawet sobie nie wyobrażacie jakich magistrów uczelnie produkują! Podstawowych wiadomości nie pamiętają! Nie umieją najprostszych problemów rozwiązać! Są po prostu WYCIĄGANI, żeby jakoś tam skończyć studia i mieć ten upragniony papierek i papa. A wynieść - wynoszą conajwyżej blade pojęcie o tym, czego się mieli uczyć. No ale mają papierek - a więc są kandydatami, którzy będą mogli być rozpatrywani przez Spinkę...
Z drugiej strony barykady są średnio-wykształceni po technikum. Na studia się nie dostali, bo np. nie zdali matematyki, bo im jakoś nie poszło. Ale temat znają doskonale, bo w nim siedzą i się tym pasjonują. Wiadomościami, wiedzą i umiejętnością biją takiego magistra na głowę. I co, nie dostaną szansy, bo nie mają wykształcenia wyższego?

Podałem przyklad uczelni technicznej, którą mam nadzieję w najbliższym czasie ukończyć (żeby tylko promotor wreszcie prezstał się czepiać <zly1> ) Ale myślę, że podobnie jest z innymi kierunkami. Nie papierek zdobi człowieka!
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.

Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.

Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.

Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
unreal
Bywalec
Bywalec
Postautor: unreal » 15 paź 2005, 17:59

Imperator pisze:Nie papierek zdobi człowieka!

<brawo1>

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”