Andrew pisze:no i bardzo dobrze ! podjeli decyzje jaką chcieli w odpowiedznim czasie , tylko prosze nie zwalac winy na faceta ...zawsze mogla urodzic![]()
Ale ten zółty bije po oczach litośći...
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
pod warunkiem iż była by to przelotna znajomosc , a jak troche wiecej jak przelotna to tak samo zreszta bym zareagował ! a niby jak miał bym zareagować Andrew pisze:e tam ! przeciez dokładne powiedział jej co ma zrobić , mogla sie nie zgodzic , co to jej nuz do gardła przystawił czy co ? wyraził soje zdanie na ten temat ...czyli ze nie chce tego dziecka , i pozostawił ją w tym temacie sama sobie , od niej zalezało dalej co zrobi !
Yasmine pisze:Andrew pisze:e tam ! przeciez dokładne powiedział jej co ma zrobić , mogla sie nie zgodzic , co to jej nuz do gardła przystawił czy co ? wyraził soje zdanie na ten temat ...czyli ze nie chce tego dziecka , i pozostawił ją w tym temacie sama sobie , od niej zalezało dalej co zrobi !
No tak, ale trzeba przyznac ze z kolesia jest totalny cham.
.Wiedział co robi, mógł stosowac własne środki zabezpieczenia.
Naz pisze:To nie cham ani facet - to kutas na kaczych łapach ( za przeproszeniem ) Facet co nei bierze odpowiedzialności za własy czyn - szczyt szczytów.Wiedział co robi, mógł stosowac własne środki zabezpieczenia.
Jeżeli chodzi o te tabletki. Moja dawna "znajoma' to miała. Poszła do ginekologa on dał jej recepte i zapytał się jej "jezeli weźmiesz te tabletki to przyczyniłaś się do śmierci ludzkiej isitoty, jak się teraz czujesz ?"
Wpadła z pewnym znajomym ich stosunek był oparty na telefonie. Ona miała ochote lub on dzwonili i sie spotykali ze soba po krótkim Shuga Shuga było koniec... i rozchodzili się do następnego razu...
zrobiła swoje. Jeżeli się wystarczająco często i natarczywie nazywa embrion "dzieckiem poczętym" lub "dzieckiem nienarodzonym" wchodzi to do powszechnej świadomości. Czekamy, aż zacznie się nazywać jajko "kurczaczkiem nienarodzonym". Wtedy przestaniemy jeść jajka, żeby nie robić biednemu kurczaczkowi krzywdy.
podoba, czy nie. Nie jest to fanaberia, tylko ogromna naturalna potrzeba, a przy tym najwspanialsza rzecz na świecie. Antykoncepcja (wściekle przez tych samych świętoszków tępiona) jest nadal niedoskonała i droga. Wpadki będą się zdarzały (oby jak najmniej) i nie ma co robić z przerywania ciąży dramatu i wmawiać w ludzi poczucie winy z tego powodu.

Dionizos pisze:Zarodek (embrion) to zarodek, a nie dziecko.
Dionizos pisze:Oczywiście, wyznaczenie granicy, do kiedy ciąza może być usuwana jest z konieczności arbitralne i zazwyczaj wyznacza się ją w rozsądnych granicach.
złotooka kotka pisze:Ja bym nie zabila dziecka (bo dla mnie jest to dziecko!), bo tak mi mowi moj rozum,, sumienie, a nie dlatego, ze ktos cos powiedzial.
Sir Charles pisze:Uważam, że każdy człowiek ma prawo zdecydować o punkcie swojego widzenia. To tak jak z wiarą - pozwólmy chodzić do świątyń tym, którzy chcą i nie zmuszajmy tych, którzy nie chcą.

Maverick pisze:Od kiedy plod przestaje byc plodem, a zaczyna byc czlowiekiem z wszelkimi jego prawami? Czekam na odpowiedz.

Maverick pisze:Od kiedy plod przestaje byc plodem, a zaczyna byc czlowiekiem z wszelkimi jego prawami?
Dionizos pisze:ludzie muszą podjąć w tym wypadku, jak i wielu innych, trochę arbitralne decyzje.
Podobnie można by zapytać: kiedy mamy jeszcze zbiór drzew, a kiedy jest to już las.
<browar>
ale jedno w temacie mnie irytuje po samo czolo
najgorsze niebezpieczenstwo tego wszystkiego jednak, to fakt, ze kobiety po zalegalizowaniu aborcji -w kazdym przypadku- zaczna tabunami sciagac do lekarzy i stanie sie to powszechne jak przerwa na lunch - kawa, kanapka, zabieg, a potem znowu do roboty Maverick pisze:Od kiedy plod przestaje byc plodem, a zaczyna byc czlowiekiem z wszelkimi jego prawami? Czekam na odpowiedz.
TedBundy pisze:3 mcy
cubasa pisze:A dlaczego nie 4?

Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1365 gości