Dziewczyny lubicie fotografów?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

franiu007
Zaglądający
Zaglądający

Postautor: franiu007 » 19 cze 2006, 11:33

Fotografia to moje hobby, mam na tym punkcie obsesję i wkładam w to każdy zarobiony grosz, dorobilem się profesjonalnego sprzętu i studia. Mimo mojego młodego wieku, również na tym zarabiam (reportaże dla gazet, widokówki, zdjęcia na ulotki itp.), przez to stałem się dosyć znaną osobą w moim niewielkim miasteczku. Jednak jak narazie jestem sam :( Dziewczyna w której się po uszy zakochałem dała mi kosza, było to jeszcze gdy byłem mało znaną osobą, i można powiedzieć dla niej, aby udowodnic jej, że jestem coś wart tak się piąłem w górę, jednak na nic. Od tego czasu minęło 2 lata, a ja wciąż jestem sam. Jak narazie nie spotkałem drugiej takiej osoby jak tamta.

Co prawda mam ten konfort, że mogę podejść do dziewczyny i jej powiedzieć prosto z mostu, że mi się spodobała i chciałbym jej porobić kilka zdjęć, co nie zostanie potraktowane jak w innym wypadku( najczęsciej tak wlasnie jest, że dziewczyna mi się podoba jako fotografowi tylko, nie prywatnie) , jednak dziewczyny najczęściej mnie się boją, tzn. nie mnie a zdjęć, mówią, że się nie nadają, że by się głupio czuły itp. Co do tego jakie robie zdjęcia to wszystkie wiedzą, bo mam swoje www i każdy ze szkoły tam zagląda. Boję się, że przecholowałem w pewnym momencie i teraz wydaje się im, że jestem nie wiem kim, a ja szukam zwyczajnej, inteligentnej dziewczyny, nie jakiejś modelki.
Co sądzicie?
Ostatnio zmieniony 19 cze 2006, 12:24 przez franiu007, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 19 cze 2006, 11:59

Ale w jakim sensie przeholowałeś?
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 19 cze 2006, 12:01

Może uważają że za bardzo się popisywałeś? Może teraz gdy poznasz nową dziewczynę nie podrywaj jej "na hobby" ;) Oczywiście mów o nim, ale nie przesadzaj bo wyjdziesz na otaku a takich kobiety często nie lubią :P
Widzę że z czasem sens słów się zmienia
Słowa nabierają nowego, innego znaczenia
Choć z pozoru dobre, przyczyną są cierpienia
<zakochany>
Obrazek
franiu007
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: franiu007 » 19 cze 2006, 12:16

Popisywać to się nie popisuję, tylko pewnie niewiele osób w tym wieku publikuje zdjęcia np. w regionalnej gazecie o zasięgu wojewódzkim... i co bym nie powiedział, wyda się że albo zmyślam albo bajeruję, a dla mnie to jest coś normalnego, nie traktuje tego jako coś niezwykłego, a że mogę dorobić parę groszy do hobby, bo tanie nie jest więc to wykorzystuję. Boję się tego, czy nie doprowadziłem do takiej sytuacji, że dziewczyny sobie myślą, " z nim nawet nie mam co zawierać znajomości bo i tak na mnie nie zróci uwagi". Tutaj mi nawet nie chodzi o "dziewczyne", ale po prostu przujaciół, gdy koleżanka mnie przedstawia jakiejś swojej znajomej, która mnie zna tylko z widzenia i wie kim jestem, wydaje mi się, że ona jest troche onieśmielona. Na szczęscie od października ide na studia i myślę, tam mnie nikt nie będzie znał więc będę mógłbyć w końcu sobą.
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 19 cze 2006, 12:20

Wątpie, prędzej w tym wieku uważają Cię za nadentego bufona jeśli mówisz im o swoim hobby i gdzie to nie pojawiają się Twoje zdjęcia ;)
Wszystko zależy jak człowiek się prezentuje ze swoimi talentami, czasem sami o tym nie wiemy że według innych nasze osiągnięcia to popisywanie się <diabel>
<zakochany>
Obrazek
franiu007
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: franiu007 » 19 cze 2006, 12:27

Czyli co jak dziewczyna mnie nie zna jeszcze, na pyt. "Co robisz w wolnym czasie?" "A w sumie nic, jak mi się nudzi to sobie jakieś takie badziewne fotki pstrykam"?? ;)
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 19 cze 2006, 12:30

Gorgon pisze:Wątpie, prędzej w tym wieku uważają Cię za nadentego bufona jeśli mówisz im o swoim hobby i gdzie to nie pojawiają się Twoje zdjęcia ;)

Dokladnie.Wiem ,ze jak ktos ma pasje to chce sie ze wszystkimi nia podzielic ale jak na dzien dobry wysuniesz z tyloma informacjami to dziewczyne to faktycznie moze "przerazic".
Chetnie bym zobaczyla jakies foto w Twoim wydaniu:)
<browar>
Awatar użytkownika
saker33
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: saker33 » 19 cze 2006, 12:34

- najpierw gratulacje za wybicie sie..mi sie to prawie udalo w swoim miescie..ale to tylko prawie...
- rzeczywiscie szybko sie dorobiles wszystkiego...mamy tyle samo lat

a teraz na temat.
Po pierwsze watpie zeby twoje hobby/zawod mialy wplyw na to jak odbieraja cie dziewczyny pod wzgledem twojego charakteru.. to nie jest zajecie co buduje twoja psychike.
Po drugie wydaje mi sie raczej ze dziewczyny leca na chlopakow co robia cos takiego innego niz reszta kolegow..a co dopiero jak odnosza w tym sukcesy.
Po trzecie..przy poznawaniu dziewczyny nie wspominaj na jakim etapie jestes w rozwijaniu swoich zainteresowan..po prostu lubisz fotografie i tyle..z czasem dowie sie ona wiecej.
Po czwarte..po prostu pech. nie wszystko mozna miec ;).
Po piate..moge prosic o linki do twoich fot? Ta witryna i moze jeszcze jakies fotoblogi masz? na priw.
"...dziewczynka, gdy stanie się kobietą, będzie wiedziała, jak poruszać się w świecie."
didi_16
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: didi_16 » 19 cze 2006, 12:58

Ja mam jednego kolegę, który też bardzo lubi fotografować (również czasami dorabia sobie tym). Jak się poznaliśmy dwa lata temu, to mówił, ze lubi fotografowac i nic wiece. Kiedys proponawal mi sesje, ale myslałam ze sobie zartuje, a poza tym nie jestem ładna wiec nawet po co.... Do dzis jestesmy najlepszymiu przyjaciółmi i jego hobby mi w ogóle nie przeszkadza. rok temu doszło nawet do jednej sesji zdjeciowej... musze przyznac, ze najladniejsze fotki jakie mam;P <banan>
Wiec jak widzisz, ftografowanie nie przeszkadza w niczym;)
franiu007
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: franiu007 » 19 cze 2006, 13:11

Kiedys proponawal mi sesje, ale myslałam ze sobie zartuje, a poza tym nie jestem ładna wiec nawet po co....

No własnie typowe myślenie moich koleżanek, "nie jestem ładna"... Ale tu wcale nie chodzi o ładność, ładną dziewczynę nie sztuka sfotografować, sztuka sfotografować dziewczynę przeciętnej urody, albo co tu nawijać, brzydką, tak żeby na zdjęciach podkreślić to co w niej piękne i żeby ona sama była z tych zdjęć zadowolona. A drugie co mnie drażni, to to że dzieczyny same o sobie mówią, że nie są ładne. Przepraszam, ale od kiedy człowiek jest na tyle obiektywny, żeby takie rzeczy stwierdzać? Jako fotograf, powiem, że im ktoś ma bardziej oryginalną twarz to mi się lepiej podoba, a prywatnie też nie gustuje w lalkach barbie wymalowanych jak "panienki za wschodniej granicy", tylko lubię dziewczyny, które wiedzą co chcą od życia, niestety ta, która taka była dała mi kosza, tzn. nawet nie pozwoliła mi się do siebie zbliżyć i nie chciała mnie bliżej poznać, a jak narazie drugiej takiej nie spoktalem.
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 19 cze 2006, 13:16

franiu007 pisze:tzn. nawet nie pozwoliła mi się do siebie zbliżyć i nie chciała mnie bliżej poznać, a jak narazie drugiej takiej nie spoktalem.

Może to kwestia osobowości a nie Twojego hobby?
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
R1
Maniak
Maniak
Postautor: R1 » 19 cze 2006, 13:16

Ja prawdę mówiąc w ogóle nie rozumiem tego tematu. Sam fotografuję od pewnego czasu, jest to moje hobby, też zdarzało się, że moje zdjęcia pojawiły się w jakiejś tam regionalnej gazecie, a jakoś do tej pory nie przyszło mi do głowy, żeby dziewczyny z tego powodu miały się mnie bać. Wręcz przeciwnie. Wydaje mi się, że właśnie tego typu pasjami można w jakimś stopniu drugiej stronie zaimponować, zaciekawić ją. Nie od dziś wiadomo, że faceci którzy mają jakieś ciekawe zainteresowania będą bardziej interesujący dla kobiet niż ci, którzy nie mają w ogóle żadnych pasji. Wydaję mi się, że problem leży w Twoim przypadku zupełnie gdzie indziej. Może wynika z Twojego charakteru i podejścia do kobiet?
I'm used to eat naughty girls without any eye movement ;)
franiu007
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: franiu007 » 19 cze 2006, 13:28

No nie sformuowałem jasno o co mi chodzi i jak narazie wypowiadają się w większości panowie. Otóż pytanie brzmi jak namówić dziewczynę, żeby jej porobić fotki? Niekoniecznie ma to być sposób na poderwanie dziewczyny, chociaż jeżeli by mi czymś zaimponowała to wtedy coś więcej. po prostu chciałbym zbudować sobie portfolio z portretami, jednak każda próba namówienia koleżanek, poza kilkoma wyjątkami kończy się tak jak to napisała didi "nie jestem ładna, nie nadaję się itp."

I pytanie do dziewczyn, jak zareagowałybyscie gdyby na ulicy ktoś do Was podszedł i zapytał, czy zgodziłybyście się na sesję foto i wreczył wizytówkę z swoimi namiarami wraz z www i portfolio?
alekz
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: alekz » 19 cze 2006, 13:30

Mi się tylko wydaje czy Ty po prostu zarywasz na to, ze jestes fotografem? Kobiety lubią jak ktoś ma pasję ale od pasji do obsesji krótka droga.
Tak jak glownym atrybutem w relacjach damsko-meskich jakiegos dresiarza jest jego BMW tak im bardziej bedziesz kojarzony ze swoim aparatem to wartosciowa dziewczyne bedzie trudno Ci zdobyc - bo pomysli, ze "wyrywasz" ją na aparat. Wiec wypada sie zastanowic ile podczas zawierania nowej znajomosci jest Ciebie a ile Twojego hobby.
Ja np. zajmuję się szkicowaniem, kiedyś nawet wygrałem konkurs w którym nagrodą była wycieczka do Chin, też dorobiłem się profesjonalnego sprzętu czyli ołówki o 3 grubościach i pemperówka z kiosku, ale specjalnie się tym nie chwale przy zawieraniu znajomosci.
Problem imho nie lezy w dziewczynach czy w tym co robisz ale w Tobie...bo czytajac te posty sprawiasz wrazenie czlowieka ktoremu sodówa uderzyła do głowy

edit: czytajac post powyzej jestem pewny, ze mam racje. Aparatem członka nie przedłużysz ;]
A zaczepianie dziewczyn na ulicy i proponowanie sesji zdjeciowej to srednio dobry pomysl - szczegolnie w malej miejscowosci:)
Ostatnio zmieniony 19 cze 2006, 13:34 przez alekz, łącznie zmieniany 2 razy.
didi_16
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: didi_16 » 19 cze 2006, 13:30

franiu007 pisze:I pytanie do dziewczyn, jak zareagowałybyscie gdyby na ulicy ktoś do Was podszedł i zapytał, czy zgodziłybyście się na sesję foto i wreczył wizytówkę z swoimi namiarami wraz z www i portfolio?

sprawdziłabym czy ta strana naprawde istnieje, podpytałaym sie znajomych czy znaja "tego goscia" i jakby to było gdzies niedaleko mnie, to przy dobrym humorku... zgodzilabym sie;)
franiu007
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: franiu007 » 19 cze 2006, 13:38

alekz no to pytanie skąd brąc osoby do zdjęć? tylko zdjęć! Poradź mi dobry, inny sposób, będę wdzięczny. Bo dobre portfolio to podstawa w szukaniu pracy, a wiadomo samo się nie zbuduje.
alekz
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: alekz » 19 cze 2006, 13:50

To Ty szukasz dziewczyny-dziewczyny czy dziewczyny do portfolio? Mam znajomego ktory dosyc latwo poradzil sobie z tym problemem ale bylo to jakis rok temu. Wszedl na jakas strone www na ktorej uczestnicy glosowali na zdjecia dziewczyn (nie fotka.pl :)) i zwyciezczyni lądowała w jakimś katalogu modelek i robiona jej byla profesjonalna sesja fotograficzna - przy niektorych fotkach byly emaile, bylo kilka dziewczyn z wawy i jakos sie dogadal.
Ale skoro Twoje portfolio bedzie ogladane to naprawde nie licz, ze jakas dziewczyna z malego i dodatkowo waszego miasta sie na to zgodzi, nie wazne czy znasz ja 19 lat czy 5 minut, w malym miescie zdjecia z takiej sesji moga zaczac krazyc a nie kazda lubi byc ogladana bardziej lub mniej rozebrana...male miasta maja tez to do siebie, ze z czegos takiego może pójść fama typu "ta i ta k**wi sie przed aparatem" wiec rozumiem to, ze Ci odmawiaja
Awatar użytkownika
R1
Maniak
Maniak
Postautor: R1 » 19 cze 2006, 13:52

franiu007 pisze:alekz no to pytanie skąd brąc osoby do zdjęć? tylko zdjęć! Poradź mi dobry, inny sposób, będę wdzięczny. Bo dobre portfolio to podstawa w szukaniu pracy, a wiadomo samo się nie zbuduje.

Może zamieść ogłoszenie w jakiejś gazecie albo na www. Pisałeś coś o własnej stronie. Zareklamuj ją jakoś w sieci czy prasie, niech dziewczyny popatrzą jakie zdjęcia robisz i może same się skuszą na sesję :) Poza tym nie masz koleżanek? A może kogoś z rodziny, kto zgodziłby się popozować?
I'm used to eat naughty girls without any eye movement ;)
franiu007
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: franiu007 » 19 cze 2006, 14:02

R1 No własnie koleżanki jak pisałem wyżej, poza wyjątkami to "nie nie nadaję się, nie jestem ładna", może nie mam daru przekonywania, ale też nie chcę się jakoś narzucać.

alekz nie, nie szukam dziewczyny-dziewczyny, chociaż jak pisałem jestem sam i gdyby się trafiła taka że....., ale myślę, że kiedyś się trafi.

Dobry pomysł z tymi stronkami, co do mojej, ogłoszenie wisi, jak narazie mam jedna kandydatkę w ten sposób wyszukaną.
CO do tych sesji, nie chce robić aktów, po prostu zwykłe portrety :)
Na szczęscie wybywam z tego miasta na studia i może wtedy będzie inaczej, takie małe miasteczko to z jednej strony fajnie, cisza spokój, ale z drugiej dziura straszna.
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 19 cze 2006, 14:06

franiu007 pisze:R1 No własnie koleżanki jak pisałem wyżej, poza wyjątkami to "nie nie nadaję się, nie jestem ładna", może nie mam daru przekonywania, ale też nie chcę się jakoś narzucać.

No ja tez bym sie nie zgodizla...w zyciu....Moze to faktycznie wina pochodzenia z malego miasta... :)

Moj kolega, tez fotograf, rozwieszal nawet ogloszenia na slupach..dawal w radio...jest masa mozliwosci :)
franiu007
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: franiu007 » 19 cze 2006, 14:16

silence, Łódź to faktycznie małe miasto :p

Moj kolega, tez fotograf, rozwieszal nawet ogloszenia na slupach..dawal w radio...jest masa mozliwosci
z jakim sukcesem?
Awatar użytkownika
krackowiaczek
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: krackowiaczek » 19 cze 2006, 14:18

wielu (nawet amatorow) wspulpracuje z modelkami (oczywiscie nie za darmo ;), to dosc powszechne zjawisko, chocby na plfoto.com.

a co do przekonywania dziewuch. ja bym zagral na innych strunach; "pozwol ze ja ocenie czy sie nadajesz" (to ja sie znam, nie ty) albo "gdyby bylo inaczej to bym tego nie proponowal" (ukryty komplement)... to tylko przyklady, przeciez nieda sie opisac schematu do powielenia ;].
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 19 cze 2006, 14:31

franiu007 pisze:silence, Łódź to faktycznie małe miasto :p

Ja studiuje w Łodzi..pochodze z malego miasteczka na Mazurach :) Na tej łajbie jestem dopiero 2 lata :>
franiu007 pisze:Cytat:
Moj kolega, tez fotograf, rozwieszal nawet ogloszenia na slupach..dawal w radio...jest masa mozliwosci
z jakim sukcesem?

Byłam zdziwiona szczerze..naprawde sporo osob sie zglaszalo...w tym sporo osob z mojej klasy ...mialam kilka kolezanek z zapedami na miss swiata :)
franiu007
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: franiu007 » 19 cze 2006, 14:36

silence pisze:Byłam zdziwiona szczerze..naprawde sporo osob sie zglaszalo...w tym sporo osob z mojej klasy ...mialam kilka kolezanek z zapedami na miss swiata :)

No to jak mnie zechcą na studiach to tak zrobie. Co do mojej klasy, w wiekszości sami faceci :(
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 19 cze 2006, 19:00

Jak pojedziesz na studia to znajdziesz na bank dużo dziewczyn które będą chciały pozować.
Co do tego zaczepiania na ulicy to nie polecam - ja np bym się przestraszyła że mnie jakiś zboczeniec zaczepia :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 19 cze 2006, 19:48

franiu007 pisze:Co prawda mam ten konfort, że mogę podejść do dziewczyny i jej powiedzieć prosto z mostu, że mi się spodobała i chciałbym jej porobić kilka zdjęć, co nie zostanie potraktowane jak w innym wypadku( najczęsciej tak wlasnie jest, że dziewczyna mi się podoba jako fotografowi tylko, nie prywatnie) , jednak dziewczyny najczęściej mnie się boją, tzn. nie mnie a zdjęć, mówią, że się nie nadają, że by się głupio czuły itp. Co do tego jakie robie zdjęcia to wszystkie wiedzą, bo mam swoje www i każdy ze szkoły tam zagląda.

silence pisze:No ja tez bym sie nie zgodizla...w zyciu

Ja tez bym sie nie zgodzila na zadne zdjecia. I zeby jeszcze inni je ogladali. W zyciu :/.
Tak wiec rozumiem te dziewczyny.
Ale nie rozumiem Ciebie. Czemu podrywasz je na hobby ?
franiu007
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: franiu007 » 19 cze 2006, 20:40

Ale nie rozumiem Ciebie. Czemu podrywasz je na hobby ?

Nikogo nie podrywam, pisałem, że przede wszystkim zależy mi na zdjęciach. No ja was dziewczyny też troche nie rozumiem, skoro ktoś Wam proponuje artystyczne zdjęcia, w dodatku za darmo to co w tym złego? Takie zdjęcia można oprawić, zachować na pamiątkę, nikt wiecznie młody nie jest, albo nawet dać swojemu chłopakowi.
Przecież tu nie chodzi o akty, ale o portrety, ew. cała sylwetka. A ze zdjęciami bez zgody modelki też nie mogę zrobić co mi się podoba, takie są przepisy, jedynie poco mi one to żeby mieć w swoim własnym portfolio.

Jak juz pisałem, że ktoś mi się podoba jako fotografowi to nie znaczy że również podoba się prywatnie. Może to się wydać dla niektórych może trudne do zrozumienia, ale inaczej nie dałoby się oddzielić pracy od prywatności. Oczywiście ryzyko zawsze jest, że miedzy fotografem z osobą pozujacą zaiskrzy, jednak w momencie gdy komus proponuję sesję, co najwyżej chcę, żeby był moim znajomym.
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 19 cze 2006, 21:15

Pewnie, że bym się zgodziła :D Oczywiście o ile fotograf wyglądalby na fotografa, a nie nudnego zboczeńca na polowaniu... :]
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 19 cze 2006, 21:28

niektorzy mowia "uwielbiam lesbijki", albo "nieznosze prawnikow" . Jak mozna nie lubic lub lubic zawod, orientacje sexualna lub zawod. Lubi sie ludzi , bez znaczenia czy jestes fotografem czy tez czyscisz byseny , jak jestes naprawde milym facetem to moze mi nie przeszkadzac nawet , ze zabijasz na zlecenie . <pijaki>
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 19 cze 2006, 21:30

Tez mnie kiedys jakis chcial na sesje. <boje_sie>
Szczerze mowiac to balam sie zgodzic. Bo wszystko pieknie, zdjecia itp. a potem laduje sie pod wplywem odurzajacej pigulki i robi calkiem inne zdjecia.
Takie czasy, teraz trzeba uwazac na wszystko.

Po jakims czasie to stwierdzam, ze troche mi zal, bo fajnie byloby miec takie profesjonalne zdjecia, ale mimo wszystko wolalam nie ryzykowac. :/
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”