Masturbacja u kobiet
Moderator: modTeam
Masturbacja u kobiet
W powszechnej opinii masturbacja jest domeną facetów. Przyjęło się, że oni lubią się ze sobą pozabawiać i w pewnym sensie jest to rzeczywiście prawda.
Ja natomiast mam pytanie odnośnie masturbacji u kobiet. Czy wy odczuwacie taką potrzebę? Czy chcecie w ten sposób rozładować stres, a może kierujecie się jakimiś innymi pobudkami?
Proszę o szczere wypowiedzi, bo to pytanie chodzi mi po głowie już od dłuższego czasu.
Ja natomiast mam pytanie odnośnie masturbacji u kobiet. Czy wy odczuwacie taką potrzebę? Czy chcecie w ten sposób rozładować stres, a może kierujecie się jakimiś innymi pobudkami?
Proszę o szczere wypowiedzi, bo to pytanie chodzi mi po głowie już od dłuższego czasu.
żyj teraźniejszością, dzień zorajszy przeminął, jutrzejszy może nigdy nie nadejść...
-
- Bywalec
Chyba wiekszośc dziewczyn/kobiet to robi, z różnych powodów.
Ja robie to kiedy mam ochote na seks a mojego faceta nie ma w poblizu, robiłam kiedy nie miałam z kim. Lubie sobie sprawiac przyjemnośc. Nie traktuje tego jako rozładowania stresu, bo jak jestem mocno zestresowana nie mam ochoty na seks, zwłaszcza w swoim wydaniu. Co innego jak ma mnie kto poprzytulac, top wtedy ochoty nabieram.
Ja robie to kiedy mam ochote na seks a mojego faceta nie ma w poblizu, robiłam kiedy nie miałam z kim. Lubie sobie sprawiac przyjemnośc. Nie traktuje tego jako rozładowania stresu, bo jak jestem mocno zestresowana nie mam ochoty na seks, zwłaszcza w swoim wydaniu. Co innego jak ma mnie kto poprzytulac, top wtedy ochoty nabieram.
-
- Entuzjasta
Ale przecież to jest normalne u Kobiet tylko moze nie było tego typu dyskusji na Forum
Chociaz niektóre Panie nadmieniały na forum że to robia ale kontekście innych rozważań
Chociaz niektóre Panie nadmieniały na forum że to robia ale kontekście innych rozważań
Ostatnio zmieniony 19 sty 2006, 10:42 przez przyjaciel, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie twierdze, że masturbacja w wykonaniu kobiet jest dziwna. Zastanawiam się nad tym jak one do tego podchodzą i czym to się różni od podejścia facetów.
Np. ja robię to najczęściej jak się chce rozluźnić lub przestać się czymś przejmować chodź na chwilę.
Np. ja robię to najczęściej jak się chce rozluźnić lub przestać się czymś przejmować chodź na chwilę.
żyj teraźniejszością, dzień zorajszy przeminął, jutrzejszy może nigdy nie nadejść...
mrTea pisze:Np. ja robię to najczęściej jak się chce rozluźnić lub przestać się czymś przejmować chodź na chwilę.
a ja kiedy jestem w takiej sytuacji potrzebuje impulsu, potrzebuje by mnie ktos powoli rozbudził, dla tegop w takich przypadkach rzadko sobie robie dobrze, jak juz sie wycisze to tak sprawiam sobie przyjemnosc
DO masturbacji kobiety podchodzą pewnie tak samo jak do tematów seksu... Jeśli dziewczyna wstydzi się mówić otwarcie na te tematy, a seks jest dla niej nie wiadomo czym, to i pewnie tak do masturbacji podchodzi. Zresztą taka dziewczyna to pewnie by się nawet do tego nie przyznała, jeśli by coś tegez robiła
baca pisze:przy natępnym razie możesz pomyślec o kostce lodu-zobaczyłem na fimie -wypróbowałem-oj! to się diało do rana
bardzo dobry pomysł, swietne wrazenie, tylko kobieta musi byc mocno rozpalona, to uczucie zimna i gorace, dreszcz zreszta na facetów tez to działa
Mój facet lubi patrzec jak sama sobie robie dobrze, potem tez dołacza sie do tej zabawy
Dzindzer pisze:bardzo dobry pomysł, swietne wrazenie, tylko kobieta musi byc mocno rozpalona, to uczucie zimna i gorace, dreszcz zreszta na facetów tez to działa
może masz coś w zanadrzu jeszcze?
widze że lubisz dobrze sie bawić ze swoim facetem!
nie wiem jak ty ale ja lubie taka kolejnosc
minetka-tradycyjny-lodzik-od tyłu- i w zalezności od nastroju jeszcze tradycyjnie w ciągu lub na spioszka nad ranem od tyłu leżąc na boku
oczywiści nie codzienie bo bym do pracy nie wyrobił- eksperymenty i dłuzsze zabawy w sobotę i niedziele do południa zakończone kawka do łuzka.
mrTea pisze:Ciekawy pomysł, może nie całkiem na temat
i to jest tez nie na temat ale nie zaniedbuj swojej kobiety i pomysl staraj się nie za często ale co jakis czas cos nowego -zmiana pozycji -trochę gimnastyki nie aszkodzi
bardzo na mnie działa taka róznica temperatr, takie mamietne całowanie mnie w szyje ( z boku) albo w brzucho-boczek na dole, swietnie jak facet wcześcniej wexmie ze dwa łyki czegos na prawde ciepłego potem albo kostka lodu, albo taki cłodne dmuchnięcie i od nowa.
Do tego na te miejsca, swietnie działa delikatne mizianie z uzyciem opuszek palców i paznokci, potem nagle zmiana nacisku, taki mocniejsze łapanie mnie.
a tak maksymalnie odbiegajac od tematu to uwielbiam miec zawiązane oczy, w tle kociecznie jakas muzyka, wygodnie miejsce do lezenia, musi byc ciepło, musze czuc sie dobrze, a jak do tego jestem przywiazana do łózak to juz w ogóle super akcja, ta swiadomośc ze nie widze, nie moge sie "bronić" ze on moze ze mna zrobic wszystko. Wtedy stara sie mnie peiscic długo, kiedy zblizam sie do orgazmu przestaje, zajmuje sie inna czescia ciała, a ja kipie z porzadania i wtedy tez w gre wchodza rózne dodatki.
Kończe bo:
1. sie rozmarze
2. juz walnełam wielkiego OT
Do tego na te miejsca, swietnie działa delikatne mizianie z uzyciem opuszek palców i paznokci, potem nagle zmiana nacisku, taki mocniejsze łapanie mnie.
a tak maksymalnie odbiegajac od tematu to uwielbiam miec zawiązane oczy, w tle kociecznie jakas muzyka, wygodnie miejsce do lezenia, musi byc ciepło, musze czuc sie dobrze, a jak do tego jestem przywiazana do łózak to juz w ogóle super akcja, ta swiadomośc ze nie widze, nie moge sie "bronić" ze on moze ze mna zrobic wszystko. Wtedy stara sie mnie peiscic długo, kiedy zblizam sie do orgazmu przestaje, zajmuje sie inna czescia ciała, a ja kipie z porzadania i wtedy tez w gre wchodza rózne dodatki.
Kończe bo:
1. sie rozmarze
2. juz walnełam wielkiego OT
no cóż tą fantazje swoja zrealizowałem z barmanka w knajpie (barmanka była moja pierwszą dziewczyną) zeby nie było!!! i na wspomnienie postanowiłem zostawić sobie w domu -później już mi troche przeszło ale czasem z niego korzystam ma bardzo odpowiednia wysokosc do minety na kolanach i ciekawe oswietlenie w pokoju bilardowym - ale stanowczo wole w lesie w cichym ciemnym zakontku -a znam takich wiele - duzo chodze po lasach.
[ Dodano: 2006-01-19, 14:09 ]
lubie wprowadzac nowe elementy powracac do starych zmieniac łaczyć ale ostatni kończy sie na głebokiej penetracji ze stopami na moich plecach i szramami od paznokci - gdzies spasowało to mojej partnerce i nie chce nic zmieniac -a ja wolałbym czasem od tyłu -moja ulubiona pozycja!!
[ Dodano: 2006-01-19, 14:12 ]
juz tyle lat ze soba współzyjemy a ciagle coś nowego odkrywamy w sobie -zawsze lepiej mocniej bardziej oj oj jade...........................
[ Dodano: 2006-01-19, 14:09 ]
lubie wprowadzac nowe elementy powracac do starych zmieniac łaczyć ale ostatni kończy sie na głebokiej penetracji ze stopami na moich plecach i szramami od paznokci - gdzies spasowało to mojej partnerce i nie chce nic zmieniac -a ja wolałbym czasem od tyłu -moja ulubiona pozycja!!
[ Dodano: 2006-01-19, 14:12 ]
juz tyle lat ze soba współzyjemy a ciagle coś nowego odkrywamy w sobie -zawsze lepiej mocniej bardziej oj oj jade...........................
Masturbacja fajna rzecz... z reszta nie tylko do uzytku w samotnosci - wiem ze sprawia mu to wielka frajde jak sie kochamy i widzi ze robie sobie dobrze. A jak jego kreci to mnie kreci to jeszcze bardziej. Nie ma to jak obopolna satysfakcja
A jakie sa pobudki do masturbacji? Najczesciej chec rozladowania napiecia ktore we mnie siedzi a nie ma szans na inne rozladowanie. Jakos trzeba sobie radzic
A jakie sa pobudki do masturbacji? Najczesciej chec rozladowania napiecia ktore we mnie siedzi a nie ma szans na inne rozladowanie. Jakos trzeba sobie radzic
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
-
- Weteran
mrTea pisze:Ja natomiast mam pytanie odnośnie masturbacji u kobiet. Czy wy odczuwacie taką potrzebę? Czy chcecie w ten sposób rozładować stres, a może kierujecie się jakimiś innymi pobudkami?
bo mam ochote, bo jestem zdenerwowana, bo nie moge spac, bo mi sie nudzi , bo to po prostu mile. Rozniscie.
A jesli chodzi o masturbacje razem, to chyba najbardziej pamietam jedno zdarzenie...
U mojego faceta w salonie jest szafa z lustrzanymi drzwiami. Siedzialam sobie na narozniku na przeciwko tej szafy, naga a moj facet przy stole jadl obiad. Siedzial tylem do mnie, tak, ze widzial mnie tylko w lustrze.
Cos mnie wtedy wzielo i zaczelam sie piescic... Dlugo nie wytrzymal i szybciutko przybiegl do mnie zajac sie osobiscie... mmm... milutkie wspomnienie...
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
- ksiezycowka
- Weteran
mrTea pisze:zy wy odczuwacie taką potrzebę? Czy chcecie w ten sposób rozładować stres, a może kierujecie się jakimiś innymi pobudkami?
Płoste, że tak. Generalnie kiedy: błak mi sexu bo moje se gdzies wyjedzie [bo nołmalnie jak jest nie mam tej potrzeby bo kochamy sie prawie codziennie], mam zły humor, jstem wsciekła, biore kapiel i mi sie nie śpieszy
Dzindzer pisze:Chyba wiekszośc dziewczyn/kobiet to robi, z różnych powodów.
Tyle, ze duzo mniej sie do tego przyznaje niżeli facetów
mrTea pisze:chce rozluźnić
To tak jak ja kiedy jestem wsciekła - też sie chce rozluźnić.
baca pisze:moze masturbacja przy swoim facecie
Ni tam. Nigdy mi nie wyszła Ja tam wole sie rzucać na niego.
baca pisze:możesz pomyślec o kostce lodu
Ja nie lubię
złotooka kotka pisze:szafa z lustrzanymi drzwiami.
Nie lubie takich szaf Pare lat temu w ten sposób koledzy podgladali moje majtki.
-
- Weteran
- Bywalec
a w jakim wieku zaczeliscie sie masturbowac??? )
- ksiezycowka
- Weteran
moon pisze:był cały temat o tym wiec choc raz se znajdz.
Byly rozne tematy, chociazby:
Masturbacja (9 stron )
i inny, też ciekawy Gdzie najczęsciej masturbują się kobiety? (8 stron )
Wiem Sophie, ale mi raczej nie chodziło sposoby masturbacji.
Pytałem o podejście kobiet i to, co je do tego motywuje.
Zresztą to właśnie napisała m.in. Moon:
<browar>
Pytałem o podejście kobiet i to, co je do tego motywuje.
Zresztą to właśnie napisała m.in. Moon:
moon pisze:Generalnie kiedy: błak mi sexu bo moje se gdzies wyjedzie [bo nołmalnie jak jest nie mam tej potrzeby bo kochamy sie prawie codziennie], mam zły humor, jstem wsciekła, biore kapiel i mi sie nie śpieszy
<browar>
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”