(...) Mam problem mam 20 lat od półtorej roku współżyję z chłopakiem (on tez ma 20 lat). Kocham go i on mnie też. Poszliśmy do łóżka po 9 m-ach bycia razem. niestety nie mogę osiągnąć orgazmu. Bez względu jak długo trwa gra wstępna nie osiągam podniecenia na tyle aby stosunek sprawiał mi pełną satysfakcję. A jeśli już jestem podniecona to po pewnym czasie odczuwam ból przy wprowadzaniu członka (wejście do pochwy jest strasznie "obtarte" ). Gdy próbujemy wydłużyć grę wstępną moja pochwa robi się zbyt wilgotna i odbycie stosunku jest prawie nie możliwe. Wiem, że przyczyną mojej oziębłości jest fakt iż od kilku lat pobudzam moją łechtaczkę przy pomocy strumienia wody z prysznica? I tylko w ten sposób mam orgazmy. Masturbacja spowodowała, że nie mogę inaczej. Jestem bardzo nieszczęśliwa. (...) Maja
Chcialbym spytac czy masturbacja jest rzeczywsta przyczyna niemoznosci czerapania przyjemnosci z seksu w tym wypadku (brak orgazmow, bol)? Czy jesli zaprzestanie sie masturbacji w tym przypadku to wszystko wroci do normy? Ewentualnie co mozna zrobic, aby zmienic zaistanila sytuacje.
To moj pierwszy post, osobiscie nie mam takiego problemu ale ciekawi mnie czy masturbacja rzeczywiscie moze miec taki wplyw.
P.S. Szukalam podobnego tematu ale jakos nie udalo mi sie znalezc.