Kiedy kolejna tabletka bo mi sie juz pomylilo.....

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
kina
Maniak
Maniak
Kiedy kolejna tabletka bo mi sie juz pomylilo.....

Postautor: kina » 01 mar 2006, 16:36

Wiem ze pytanie jest glupie, az sama sie dziwie ze ja zadalam :) Bralam tabletki ponad dwa lata a teraz nie pamietam najwazniejszej rzeczy :)
Po dluuuuuugiej przerwie znowu zaczelam brac tabletki....i moje pytanie, jezeli ostatnia tabletke wzielam z piatek to pierwsza z nowego opakowania kiedy mam wziac ?? Tez w piatek ?? W ulotce jest napisane tak: "Jezeli pierwsza drazetke polkniesz w poniedzialek, to pierwszy dzien przerwy i pierwsza drazetka z nowego opakowania rowniez wypadna w poniedzialek..."
Problem w tym ze ja nie pamietam kiedy wzielam 1 tabletke, pamietam tylko ze ostania wzielam w piatek :) Czyli wychodzi na to ze piewsza wzielam w sobote :))
Wiec poprosze tylko o potwierdzenie czy dobrze mysle.....teraz tabletke musze wziac w sobote tak??
Zakrecilam juz sie troszke :) Moze ktos to wytlumaczy troszke lepiej niz ulotka pokazuje :)
Z gory dzieki :)
Wszystko przemija,tak chce przeznaczenie
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 01 mar 2006, 17:03

Jesli ostatnia byla w piatek, to kolejne opakowanie zaczynasz w sobote :]
Awatar użytkownika
kina