Nadżerka a ból
Moderator: modTeam
Nadżerka a ból
Witam. Dzisiaj dowiedziałam się że mam nadżerke, ale od jakiegos czasu (okolo miesiąca) podczas stosunku odczuwalam ból w podbrzuszu. Zwykle gdy zaczynało mnie boleć przerywałam stosunek, ból był do wytrzymania ale to ma byc w końcu przyjemność. Mam pytanie:czy ten ból jest spowodowany nadżerką? I czy jeśli ją wylecze czy ból minie?
Hmm ja nie potrafię na to odpowiedziec, ale u mnie jakiś miesiac temu tez wykryto nadzerke. Bol byl przy stosunku i praktycznie nawet "palce tam" sprawialy to samo uczucie + pieklo jak diabli
Teraz tylko siedze i wyczekuje objawow ze cos znowu jest nie tak bo wtedy cale moje plany na sylwka pojda sie walic ;[
a moja lekarz obwiescila mi ze mam mala nadzerke i potraktowala normalnie jak katar z nosa... a ja siedze i sie martwie ;/ + nie mam szans zeby w przeciagu meisiaca do niej pojsc bo oczywiscie wszystko juz zajete od pierwszego dnia zapisow na grudzien ;]]]]]]
Teraz tylko siedze i wyczekuje objawow ze cos znowu jest nie tak bo wtedy cale moje plany na sylwka pojda sie walic ;[
a moja lekarz obwiescila mi ze mam mala nadzerke i potraktowala normalnie jak katar z nosa... a ja siedze i sie martwie ;/ + nie mam szans zeby w przeciagu meisiaca do niej pojsc bo oczywiscie wszystko juz zajete od pierwszego dnia zapisow na grudzien ;]]]]]]
i ciągle zatracam się w tym bagnie...
sadze ze nie wypalanka tylko wymrazanie, po wymrazaniu seks trzeba odstawic na (moge sie mylic bo to bylo 2 lata temu) tydzien, poltora. nic nie boli. Poza tym nie kazda nadzerke trzeba usowac, niektore samoistnie zanikaja po podaniu globulek dopochwowych. W moim przypadku nic mnie nie bolalo podczas seksu kiedy mialam nadzerke, ale to pewnie zalezy od organizmu, umiejscowienia nadzerki i jej wielkosci (chyba) Przeszla bym sie do ginekologa zeby rzucil na to okiem
Pozdrawiam <browar>
Pozdrawiam <browar>
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Z nadżerką mozna żyć, nawet urodzić dziecko i jest wszytsko ok. Ale oczywiście jest ona również przyczyną raka. Po mrożeniu 8 tyg zero sexu, zero tamonów, sportu i stringów, bo trzeba podpaskę non stop trzymać. Dlatego też u mnie to teraz na bank nie przejdzie a mam już chyba 7 lat temu wykrytą i nic mnie nie boli w czasie sexu.
melexa pisze:Mam pytanie:czy ten ból jest spowodowany nadżerką? I czy jeśli ją wylecze czy ból minie?
Moze to byc jedna z przyczyn. A poiwedz jeszcze skad sie dowiedzialas o nadzerce? Zapewne od ginekologa. Dlaczego sie go nie spytalas czy moze to byc przycyzna bolu?
Nadzerke mozna leczyc, ale nie trzeba. Jednak jesli powoduje ona u Ciebie wspomniany bol, to wowczas niestety trzeba ja leczyc.
Po wymrazaniu nie nalezy uprawiac seksu przez okolo miesiac, a podpaski nie trzeba nosic!!!
Jezeli sa jakies uplawy, to znaczy, ze cos jest nadal nie tak.
Nie wyobrazam sobie swiadomego "hodowania" nadzerki przez kilka lat!!! Nadzerke sie leczy, zawsze! Tylko sposoby sie zmieniaja.
I juz nie stosuje sie wypalania.
Wymrazanie jest bezpieczne i po zabiegu nie powinno nic bolec.
Jezeli sa jakies uplawy, to znaczy, ze cos jest nadal nie tak.
Nie wyobrazam sobie swiadomego "hodowania" nadzerki przez kilka lat!!! Nadzerke sie leczy, zawsze! Tylko sposoby sie zmieniaja.
I juz nie stosuje sie wypalania.
Wymrazanie jest bezpieczne i po zabiegu nie powinno nic bolec.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Maverick pisze:A co powiesz o tym ze duza czesc dziewczyn ma ja od urodzenia i przez np 16 lat jakos z nia zyly?
Objawów nadżerki może w ogole nie być. Wiec i lekarz byl zbedny...
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
No ja mam ta nadzerke i wam powiem ze mialam te uplawy dziwne.. dluugo.. no ale przeszly.. nie bylo ich.. chlopak wsadzil mi palec i wrocily Ale szczegol.. Teraz mam okres wiec ciezko mi stwierdzic czy dalej sa.. Mam bolesne okresy (bez tabletek sie nie obejdzie), seks nie sprawia mi przyjemnosci.. Palec sprawia bol.Moze on go zlewklada czy cos:/ nie wiem.. W kazdym badz razie chcialabym przezyc orgazm ale jakosnarazie nawet nie mam co o tym marzyc
"Największą karą dla kłamcy jest nie to, że ktoś mu nie wierzy,
ale to, że on sam nie potrafi uwierzyć nikomu."
ale to, że on sam nie potrafi uwierzyć nikomu."
ja jedyne co z nadżerki pamiętam to to , że wypłynęły mi pieniądze z portfela i to sporo:) nadżerka to moim zdaniem nic tak strasznego jak by sie kiedyś kobietom wydawało. Ja chodziłam do ginekologa na jakieś smarowanie kwasem, nic mnie nie bolało i jest ok, po nadżerce, choć znowu powinnam sie wybrać, uważam , że kobieta powinna conajmniej 3 razy wroku odwiedzić ginekologa
No ja mam ta nadzerke i wam powiem ze mialam te uplawy dziwne.. dluugo.. no ale przeszly.. nie bylo ich.. chlopak wsadzil mi palec i wrocily Eeee.. no ten tego... Ale szczegol.. Teraz mam okres wiec ciezko mi stwierdzic czy dalej sa.. Mam bolesne okresy (bez tabletek sie nie obejdzie), seks nie sprawia mi przyjemnosci.. Palec sprawia bol.Moze on go zlewklada czy cos:/ nie wiem.. W kazdym badz razie chcialabym przezyc orgazm ale jakosnarazie nawet nie mam co o tym marzyc Jezor
ja mam IDENTYCZNIE tak samo... a w czwartek mam wizyte u ginekologa.. ostatnio mi powiedziala ze "nadzerka do leczenia" bo tabletki nie pomogly. Troche sie boje
i ciągle zatracam się w tym bagnie...