Piersi a rozstępy
Moderator: modTeam
- taka_jedna
- Maniak
Pytanie do dziewczyn głównie ale może jakiś facet też się zna
Chodzi mi o rozstępy, ale nie takie "ciążowe", tylko te na piersiach, powstałe w wyniku szybkiego rośnięcia ich w młodosci Ostatnio jakoś zaczęły mi przeszkadzać i chciałabym się pozbyć no i mam 2 pytania
1. czy takie też można zlikwidować różnymi kremami, balsamami itp? Bo skora po ciaży wraca do wcześniejszych rozmiarów, a piersi mi się raczej nie zmniejszą
2 czy używacie/używałyscie/znacie kogos kto używa <b>z powodzeniem</b> takich preparatów? Może znacie jakieś dobre?
Chciałabym wiedzieć czy warto inwestować
Chodzi mi o rozstępy, ale nie takie "ciążowe", tylko te na piersiach, powstałe w wyniku szybkiego rośnięcia ich w młodosci Ostatnio jakoś zaczęły mi przeszkadzać i chciałabym się pozbyć no i mam 2 pytania
1. czy takie też można zlikwidować różnymi kremami, balsamami itp? Bo skora po ciaży wraca do wcześniejszych rozmiarów, a piersi mi się raczej nie zmniejszą
2 czy używacie/używałyscie/znacie kogos kto używa <b>z powodzeniem</b> takich preparatów? Może znacie jakieś dobre?
Chciałabym wiedzieć czy warto inwestować
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
Re: Piersi a rozstępy
taka_jedna pisze: tylko te na piersiach, powstałe w wyniku szybkiego rośnięcia ich w młodosci )
albo w skutek szybkiego przybierania masy miesniowej , niestety nic na to nieporadzisz wiele zalezy od genetyki...
we'll fight, we'll bleed.
Don't try to come to preach over us and
over me, we're children of decadence,
we're right, we're real, we will fight, we'll bleed,
we're mothafucking dying breed!
Don't try to come to preach over us and
over me, we're children of decadence,
we're right, we're real, we will fight, we'll bleed,
we're mothafucking dying breed!
- Craxa Girl
- Bywalec
Ja mam / miałem taki sam problem (z rozstępami). Nieco za szybko rosłem i na plecach zaczęły mi się tworzyć takie blizny / bruzdy. Poleciałem z tym do lekarza, który przypisał mi balsam dla kobiet w ciąży. Jedyny efekt jest taki, że są mniejsze niż mogły być, teraz gdy już się do końca uformowały nic więcej (chemicznie) zrobić nie można.
Mi to specjalnie nie przeszkadza, na plecach ich nie widzę. "Problem" zaczyna się dopiero na basenie / na plaży gdzie wszyscy się mnie pytają, czy mnie rodzice biczowali . No niestety tak to wygląda, Maverick coś o tym wie, bo widział . Powiem odrazu, że widział jak byłem na basenie (i pytał o to samo hehe), żeby ktoś się nie doszukiwał podtekstów.
Mi to specjalnie nie przeszkadza, na plecach ich nie widzę. "Problem" zaczyna się dopiero na basenie / na plaży gdzie wszyscy się mnie pytają, czy mnie rodzice biczowali . No niestety tak to wygląda, Maverick coś o tym wie, bo widział . Powiem odrazu, że widział jak byłem na basenie (i pytał o to samo hehe), żeby ktoś się nie doszukiwał podtekstów.
Piggy in the garden,
Piggy in the pool.
Swim, now, little pig!
Piggy's looking cool.
Piggy in the pool.
Swim, now, little pig!
Piggy's looking cool.
- ksiezycowka
- Weteran
Rozstepów się nie usunie po pewnym czasie. Kiedy sa już białe to nie ma rady - tylko chirurg.
Ale jak są jeszcze czerwone to sa kremy (ja miałam od dermatologa), które działają.
A swoją drogą to ja kocham swoje rozstępy (w tym roku nawet się dowiedziałam a raczej przekonałam że można je opalić DD ).
Ale jak są jeszcze czerwone to sa kremy (ja miałam od dermatologa), które działają.
A swoją drogą to ja kocham swoje rozstępy (w tym roku nawet się dowiedziałam a raczej przekonałam że można je opalić DD ).
- ksiezycowka
- Weteran
Tylko na biodrach, troche na brzuchu, na udach i tym od łokcia do barku
W sumie mnie to specjalnie nie razi moze dlatego, że mam to od dziecka i jest to dla mnie zupełnie naturalne. I nie mają 0,5 cm tylko z 2 mm szerokości i sa śliczne.
Wyglądaja jak takie słodkie wzorki powstałe po opalaniu na skórze.
Tylko na biodrach, troche na brzuchu, na udach i tym od łokcia do barku
W sumie mnie to specjalnie nie razi moze dlatego, że mam to od dziecka i jest to dla mnie zupełnie naturalne. I nie mają 0,5 cm tylko z 2 mm szerokości i sa śliczne.
Wyglądaja jak takie słodkie wzorki powstałe po opalaniu na skórze.
- ksiezycowka
- Weteran
Ja mam rostępy wszędzie od szybkiej zmainy masy. Nie znikną nigdy ale ważne jest żeby skóra w miejscach gdzie sie pojawiaja była jędrna i mało obtłuszczona wtedy to na serio całkiem są niezłe efekty. Więc moi drodzy na siłownię, basen albo aerobik i do pracy.
Chyba najważniejsze jest to żeby zaakceptować własne ciało i jego wady. Teraz nawet zapominam że mam takie posiekane ciałko.
Chyba najważniejsze jest to żeby zaakceptować własne ciało i jego wady. Teraz nawet zapominam że mam takie posiekane ciałko.
zdradż tajemnice jak to zrobiłas, bo ja jakoś nie mogę.moon pisze:że można je opalić
-
- Weteran
Ja mam rozstepy od jakis lekow, ktore musialam przyjmowac jak bylam malutka. Mialam je zawsze jeszcze przed okresem dojrzewania i to w roznych dziwnych miejscach.
To byly jakies leki na alergie, ktorych skutkiem ubocznym bylo wlasnie zaburzenie "gospodarki skornej" i rozstepy.
Przyzwyczailam sie.
To byly jakies leki na alergie, ktorych skutkiem ubocznym bylo wlasnie zaburzenie "gospodarki skornej" i rozstepy.
Przyzwyczailam sie.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
Tez mam rozstepy na biodrach, w prawdzie nieznaczne ale sa mnie triche denerwuja, wcieram kremy ktore je troszke wygladzaja ale zniknac to wiem z enie znikna. Natomiast rostepow na piersiach nigdy nie mialam i tam by mi sie na pewno nie podobaly : Smarowac sie mozna bo to nie zaszkodzi ale nie mozna oczekiwac nie wiadomo jakich efektow
- ksiezycowka
- Weteran
fajna82 pisze:Chyba troszkę ściemniasz. może ci i zbrązowiałay ale nie do koloru pozostałej skóry. W ten sposób to mi się opalają.
Mozna powiedziec ze zblizony kolor do rezty skóry.
Przypuszczam, ze z ciemna karnacja i bym si ena bałdzo ciemno opalala byloby to drastycznie widoczne mimo tak. Ale mnie ledwo co łapie wiec nie ma kontrastu a delikatnie i rozstepa złapie. Wiesz nie mówie,z e mam na czekoladowo opalone rozstepy. Mówie,z e w lato sie opalaja mi wiec nie widac ich tak bardzo.