Witam serdecznie.
Mam dosyć nietypowy problem.
Kiedy zaszłam w ciążę (czyli 3 lata temu) zaczęłam chorować na grzybicę. Choroba nawraca się dosyć często (co 2, 3 miesiące w porywach do 6). Jakiś czas temu chorowałam też na zapalenie cewki moczowej. Pamiętam, że wtedy lekarz przepisał mi furagin i urinal i było po problemie. Od dwóch tygodni cały czas odczuwam ostre pieczenie podczas oddawania moczu. Myślałam, że to znowu zapalenie, więc zaczęłam brać urinal. Później przerzuciłam się na furagin i biorę go już tydzień, ale to nie pomaga! Już sama nie wiem czy to pieczenie jest objawem grzybicy czy jakiegoś innego schorzenia Czytałam gdzieś, że grzybica może objawiać się nietypowo, właśnie poprzez pieczenie podczas oddawania moczu. Co z tym fantem zrobić? Do lekarza i tak się wybieram, ale może wiecie co to jest?
Grzybica czy zapalenie cewki moczowej.. a może coś innego?
Moderator: modTeam
- *marzyciel*
- Entuzjasta
zrób posiew z pochwy i badanie moczu. dowiesz się, czy to sprawa grzybicza czy raczej bakteryjna. nie polecam brania na własną rękę furaginum bo bakterie się na niego uodparniają i tak naprawdę nic nie zdziałasz, zaleczasz się tylko i nie ma porządnego skutku terapeutycznego. tak to jest, że lekarze zapisują furaginum a potem się samemu dawkuje. tak nie powinno sie robić. ja uważam, że lekarz powinien zapisać konkretną dawkę leku (tak jak mi ostatnio 500mg cipronexu na 7 dni) i zapalenie pęcherza i cewki poszło w zapomnienie. to nieprawda, ze tego się nie da wyleczyć aha, jak będziesz szła na posiey to pamietaj, żeby nie brać przez jakiś tydzień wstecz żadnych leków.
Przyjaciel to ten kto przychodzi, gdy inni wychodzą
Najmądrzej zgłosić się do lekarza specjalisty i nie dać się zbyć byle lekami.
A potem proponuję dokładniej przyjrzeć się partnerowi i co robi poza domem bo nawroty choroby nie muszą mieć związku z niedziałającymi lekami ...
A potem proponuję dokładniej przyjrzeć się partnerowi i co robi poza domem bo nawroty choroby nie muszą mieć związku z niedziałającymi lekami ...
Ostatnio zmieniony 22 mar 2010, 16:16 przez eng, łącznie zmieniany 1 raz.
bleeeeeeeeeeeee
Z tego co napisałaś wygląda na zapalenie cewki moczowej - polecam sok z żurawin ( to pomogło akurat mojej żonie ), który wypłukuje te bakterie z cewki- osiadaja one na jej ściankach. O pójściu do lekarza nie będę pisał bo iść nawet trzeba ale często ich leki nie działają a ból jest okropny. No i przy okazji trzeba pamiętać o szczególnej higienie miejsc intymnych. Sposobie podcierania się itd.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2010, 20:04 przez bubu, łącznie zmieniany 2 razy.
ja miałam podobnie. Bez przerwy nieprzyjemne pieczenie. W końcu oboje, ja i partner dostaliśmy tabletki. No i przeszło, ale na chwilę.... Później zmieniłam partnera (z innych powodów) i jak ręką odjął. Nie mam już takich problemów. Czasami może nasze flory bakteryjne ze sobą nie współgrają, albo jedna osoba przynosi coś w kółko.
- *marzyciel*
- Entuzjasta
U mnie też problemy się skończyły po wymianie partnera. Podejrzewam dwie rzeczy: albo nosił coś jeszcze po poprzedniej dziewczynie, bo wiem, że się leczyła (znalazłam leki po niej) i za cholerę nie chciał przyznać, że to jego wina, albo to efekt tego, że za wielkim czyścioszkiem to on nie był. Na bieżąco nic nie przynosił. To typ erotomana-gawędziarza i prowadzi się po bożemu - poderwać nie jest w stanie na 100%, a pieniędzy nie ma, żeby zapłacić.monia84 pisze:ja miałam podobnie. Bez przerwy nieprzyjemne pieczenie. W końcu oboje, ja i partner dostaliśmy tabletki. No i przeszło, ale na chwilę.... Później zmieniłam partnera (z innych powodów) i jak ręką odjął. Nie mam już takich problemów. Czasami może nasze flory bakteryjne ze sobą nie współgrają, albo jedna osoba przynosi coś w kółko.
Hm. Zmiana partnera jest najskuteczniejsza. Od prawie trzech lat nie miałam problemów z układem moczowym, a cytologia - I grupa.
- *marzyciel*
- Entuzjasta