Co jest najważniejsze w związku partnerskim?
Moderator: modTeam
Co jest najważniejsze w związku partnerskim?
A teraz ja zabawię się w nowy topic.
Jak myślicie co jest najważniejsze w związku partnerskim?
Oczywiście nie będzie tu wszystkich odpowiedzi, poza tym ciężko dać odpowiedź tylko na jedno pytanie ale o inych na forum popisać można.
Jakby coś, można do ankietki dorzucić resztę.
Jak myślicie co jest najważniejsze w związku partnerskim?
Oczywiście nie będzie tu wszystkich odpowiedzi, poza tym ciężko dać odpowiedź tylko na jedno pytanie ale o inych na forum popisać można.
Jakby coś, można do ankietki dorzucić resztę.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2004, 15:20 przez fish, łącznie zmieniany 4 razy.
Ciężko wybrać coś najważniejszego, bo na dobry i trwały związek składa się wiele elementów. W sumie jak dla mnie prawie wszystko z tej ankiety. Plus brak egozimu i dbanie o partnera...
Hmm, nie jestem w stanie ocenić, czy np szczerość jest bardziej istotna od dobrego porozumiewania się. To wszystko powinno współgrać...
A co do seksu, to prawda, że problemy z nim wpływają na całokształt relacji. Na szczęście ja tak nigdy nie miałam, i mam nadzieję, że nie będę
Hmm, nie jestem w stanie ocenić, czy np szczerość jest bardziej istotna od dobrego porozumiewania się. To wszystko powinno współgrać...
A co do seksu, to prawda, że problemy z nim wpływają na całokształt relacji. Na szczęście ja tak nigdy nie miałam, i mam nadzieję, że nie będę
Ostatnio zmieniony 15 cze 2004, 11:24 przez sophie, łącznie zmieniany 1 raz.
fish pisze:Zgadzam się Krzysiu. Chciałem tylko zobaczyć jak sie większość wypowie.
Choć...
Brak udanego seksu w związku może prowadzic do pewnych problemów.
Hmmmmm????brak udanego a raczej satysfakcjonującego nas w pełni sexu, mie ze moze, ale doprowadzi nas do problemów .Ale mówimy o związku partnerskim ,a partnerom wystarczy jak im jest w łóżku dobrze ! NIC WIECEJ ,dlatego napisałem , ze sex nie ma tu nic do rzeczy, ale gdzie indziej ma i to nadal za duzo ! , cóz natura nas tak stwozyła !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
mozliwosc rozmowy!!!
mimo, że kocham mojego chłopaka rozmowa o ważnych rzeczach jest jak grochem o ścianę. mówię: za szybko próbujesz we mnie wejsc, nie rób tego po 30 sekundach, poczekaj z 3 minuty, aż się rozgrzeje itd. wodpowiedzi słyszę niezmiennie..jestem zmęczony , a wiesz , że...i zaczyna mi o czymśtam opowiadać.
mimo, że kocham mojego chłopaka rozmowa o ważnych rzeczach jest jak grochem o ścianę. mówię: za szybko próbujesz we mnie wejsc, nie rób tego po 30 sekundach, poczekaj z 3 minuty, aż się rozgrzeje itd. wodpowiedzi słyszę niezmiennie..jestem zmęczony , a wiesz , że...i zaczyna mi o czymśtam opowiadać.
zuza pisze:mozliwosc rozmowy!!!
Naprawdę tak jest !!!!!!!!!! :551: :546: nie podnieca Cie najpierw oralnie
Według mnie ważne jest:
- miłość (bez tego o związku nie można mówić)
- zaufanie (bez tego zwiazek nie jest prawidziwy)
- przyjaźń (myślę że to łączy się razem z miłością, bo skoro jest miłosć to jest i przyjaźń)
- szczerość (związek bez szczerości nie jest już taki sam)
- odpowiedzialnosć (co by nie mówić trzeba być w związku odpowiedzialnym)
- umiejętność kompromisów (bo nie można mieć zawsze tego co chcemy)
- seks (choć może nie jest to bardzo ważna rzecz, ale mimo wszystko jest na rzecz o której warto wspomnieć)
Te rzeczy które wymieniłam uważam za najważniejsze, są jeszcze mniej ważne rzeczy ale te są najważniejsze.
- miłość (bez tego o związku nie można mówić)
- zaufanie (bez tego zwiazek nie jest prawidziwy)
- przyjaźń (myślę że to łączy się razem z miłością, bo skoro jest miłosć to jest i przyjaźń)
- szczerość (związek bez szczerości nie jest już taki sam)
- odpowiedzialnosć (co by nie mówić trzeba być w związku odpowiedzialnym)
- umiejętność kompromisów (bo nie można mieć zawsze tego co chcemy)
- seks (choć może nie jest to bardzo ważna rzecz, ale mimo wszystko jest na rzecz o której warto wspomnieć)
Te rzeczy które wymieniłam uważam za najważniejsze, są jeszcze mniej ważne rzeczy ale te są najważniejsze.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Wiadomo, ze NIEZBEDNA podstawa udanego zwiazku PARTNERSKIEGO jest miłość. Bez miłosci na nic nam przyjaźć, szczerość, zaufanie, kompromisy...
To jest bezsprzeczne i w ogóle nie wiem po co znalazla sie taka odpowiedz w propozycjach do wyboru w ankiecie. pytanie powinno raczej brzmieć: co oprócz miłości jest najważniejsze w związku :-)
A OPROCZ MILOSCI najważniejsza dla mnie jest akceptacja partnera: jego zalet i wad jak również gotowość nieustannego stawania się lepszym: lepszym przyjacielem, lepszym kochankiem, lepszym spowiednikiem, lepszym opiekunem, lepszym słuchaczem... Najgorzej jak ktoś utwierdzi się w przekonaniu, że jego związku jest tak idealny, że juz nic nie trzeba zmienić, nic nie trzeba robić, siądzie na laurach a wtedy pstryk... wszystko zaczyna się walić... Monotonia i przyzwyczajenie są niewskazane.
To jest bezsprzeczne i w ogóle nie wiem po co znalazla sie taka odpowiedz w propozycjach do wyboru w ankiecie. pytanie powinno raczej brzmieć: co oprócz miłości jest najważniejsze w związku :-)
A OPROCZ MILOSCI najważniejsza dla mnie jest akceptacja partnera: jego zalet i wad jak również gotowość nieustannego stawania się lepszym: lepszym przyjacielem, lepszym kochankiem, lepszym spowiednikiem, lepszym opiekunem, lepszym słuchaczem... Najgorzej jak ktoś utwierdzi się w przekonaniu, że jego związku jest tak idealny, że juz nic nie trzeba zmienić, nic nie trzeba robić, siądzie na laurach a wtedy pstryk... wszystko zaczyna się walić... Monotonia i przyzwyczajenie są niewskazane.
To jest bezsprzeczne i w ogóle nie wiem po co znalazla sie taka odpowiedz w propozycjach do wyboru w ankiecie. pytanie powinno raczej brzmieć: co oprócz miłości jest najważniejsze w związku
Niestety nie dla wszystkich było to najważniejsze. Wczoraj przed 16 jeszcze nikt nie dał punktu i jak widać z wielu wypowiedzi nie wszyscy o tym pisali chyba, że tak jak napisałaś każdy przyjął, że to jest bezsprzeczne. I mam nadzieję, że tak było
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz,
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump-
sallvadore
- Uzależniony

amazonka pisze:Wiadomo, ze NIEZBEDNA podstawa udanego zwiazku PARTNERSKIEGO jest miłość. Bez miłosci na nic nam przyjaźć, szczerość, zaufanie, kompromisy...
Cos Ci sie słoneczko pokreciło !
Pytanie było proste
co jest NAJWAZNIEJSZE W związku PARTNERSKIM !!!!
My tu nie mówimy o miłosci a o partnerstwie !!!
Bez miłosci na nic nam przyjazn

Związek partnerski moze zaś istniec bez miłosci , ale oparty musi być na przyjazni !Nie wyobrazam sobie by kazdego swego przyjaciela musiał bym Kochac ! :551: to jakaś bzdura

- Krzych(TenTyp)
- Weteran

Osobiście uważam że wiązek partnerski powinien sie opierać na wspólnym dążeniu do udoskonalenia związku i jego umocnienia. Moim zdaniem związekiem partnerskim można nazwać takowym dopiero po 10 latach bycia razem ,który będzie wstanie przetrwać wszystko bo prtnerstwo to to toważyszenie w najważniejszych chwilach życia nieważne czy złych czy dobrych; nie chodzi mi tu o samą obecność przy tych chwilach lecz dzielenie się nimi z drugą osobą. Poza tym jeszcze jedno ze samym słowem partnerstwo kojaży mi się coś w rodzaju "jedności" jako dążenie do celu licząc się ze wszystkimi problemami; za i przeciw partnera\ki.......
I resztą zalet zwykłego zwiąku :562:
POZDRO 4 ALL
I resztą zalet zwykłego zwiąku :562:
POZDRO 4 ALL
H, man runs over a woman in his car, whos fault is?
Well...
Why is the man...
Driveing in the kitchen ?
Well...
Why is the man...
Driveing in the kitchen ?
dla mnie najwazniejsze po milosci jest bezpieczenstwo jak moge komus ufac polegac ze pomoze jak bedzie taka potrzeba
po tym dalabym doskonale porozumiewanie sie i umiejetnosc kompromisow . w koncu dogadac tez sie jakos trzeba a na kompromis czasem trudno isc wiem
ale bez milosci to chyba by nie mialo sensu 
ale bez milosci to chyba by nie mialo sensu Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”