Jak należy zmienic tabletki antykoncepcyjne??
Moderator: modTeam
Jak należy zmienic tabletki antykoncepcyjne??
Siemka, mam pytanko. Z pozoru łatwe, ale nie tak do końca. Chodzi o to, że moja dziewczyna brała tabsy Jeanine, a teraz lekarz jej przepisałinne coś na M... i na końcu 21, bo te wcześniejsze źle znosiła. Zresztą nie o to chodzi. Mam pytanko jak neleży je zmienić. Czy po skończeniu opakowania zrobić 7 dni przerwy i inne tabsy czy tez bez tej przerwy, bo różne teorie słyszałem. Z góry dzięki
- ksiezycowka
- Weteran
Czy po skończeniu opakowania zrobić 7 dni przerwy i inne tabsy czy tez bez tej przerwy
To zależy jakie tabletki!!!!!!!!
Kiedy zmienia się na tabletki na słabsze z mniejszą zawartością hormonów to przewy nie robi się - jeśli odwrotnie na mocniejsze - robi się 7-dniową przerwe.
Mozna tez zrobic miesiac przerwy i od 1 dnia okresu zaczac nowe.
A moim zdaniem odstawianie tabletek na miesiąc żeby zacząć nowe jest bez sensu, bo rozregulowuje organizm.
- Sir Charles
- Weteran
- Weteran
- Weteran
mojej dziewczynie lekarz kazał wziąść nową tabletkę wtedy gdy pojawi się krwawienie.
teraz mam pytanko: czy jesli brała novynette, skończyła, na następny dzień był stosunek, a po dwóh dniach pojawił się okres i zażyła nowe tabsy to skuteczność antykoncepcyjna jest?
teraz mam pytanko: czy jesli brała novynette, skończyła, na następny dzień był stosunek, a po dwóh dniach pojawił się okres i zażyła nowe tabsy to skuteczność antykoncepcyjna jest?
Ostatnio zmieniony 22 mar 2009, 11:43 przez hemoth, łącznie zmieniany 1 raz.
- ksiezycowka
- Weteran